Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

Taj novi Jasper isto ima liteon. sve konzole u proteklih pola godine imaju liteon. Shto se tiche zamene drajva, kazesh da niko ne radi sa Xboxom kod tebe, kako mislish da nadjesh novi drajv koji josh moze da se fleshuje ? :) Pa to jedva u Beogradu moze...
Ma nije mi problem poslati ga za BG po nekom da mi se to odradi :)

MA ok za to odlican trejler ...ja sam se najezio i zato pripremio prazne DL,al ce da se przi..bice start zime extra.

eny

Sad pogledah, stvarno sjajno.. :)
btw, Jasper još nije izašao, izgleda da će MS da ga iskoristi kao dodatni adut u standardnom okršaju za Božićne praznike, a prodaja je krenula sasvim lepo i bez njega, posle skorašnjeg pojeftinjenja.

Problem je u tome shto je to teshko naci i u Beogradu kao shto rekoh a i kada nadjesh ima da te koshta 150e :) Bolje je juriti polovnu konzolu koja se moze fleshovati...

ili frajv na ebayu ako znash shta radish

@BitrAtE

Imam ti ja poznanika u NS koji ce ti to mnogo jeftinije uradit,znaci ako uzmes
arcad verziju kod njega dobijas u njoj zamijenjen BENQ-u LITE ON drajv sa Samsung drajvom, falcon plocu i godinu dana garancije i to za 260e.Naravno konzola je nova kao i zamijenjeni drajv.

Ako osh javi se na PM da ti posaljem podatke za kontakt.

Poslednja izmena:
EA je objavio službeni datum izlaska za Command & Conquer: Red Alert 3. Xbox 360 verzija izlazi 14. oktobra, dok za PS3 verziju dotične igre nije još ništa tačno poznato.

Command & Conquer: Red Alert 3 donosi priču izmijenjene istorije gdje očajno rusko rukovodstvo putujući kroz vrijeme pokušava vratiti staru slavu moćne Rusije. Putovanje kroz vrijeme uzrokuje fatalne greške pri čemu nastaje alternativna sadašnjost u kojoj je razvitak i tehnološki napredak krenuo drugim smjerom.

Napredak tehnologije donosi mnoštvo naprednih oružja kao što su impulsni Tesla topovi, teleportovanje, ogromni transporteri, plutajući ratna ostrva , robot-medjedi, inteligentni vojni delfini, transformer tenkovi i ostali produkti proizašli iz ovakve apsurdne ali krajnje zanimljive priče.

Slatko od dunja.

Poslednja izmena:
Ako sam dobro shvatio ne postoji Arcade pack a da nije Falcon? Tako da oko toga ne brinem... E sad da li neko zna kako da provjerim jel Liteon drive a da ne otvaram kutiju? Driver kazes sve konzole u proteklih pola god imaju Liteon? Da li iskljucivo samo one?
Za bilo kakve druge narudzbe je kasno, narucio sam vec jedino sto mogu je da mi drug iz USA koji radi u toj firmi "ispretura" kutije kako bi zakachio verziju koja mi odgovara :D

Poslednja izmena:
Ljudi interesuje me par stvari jer danas narucujem Xbox360. U pitanju je Arcade verzija i po cini mi se dobroj cijeni od 250e. E sad zanima me na sta treba da obratim paznju i da li moram posle konzolu da chipujem/flashujem i koliko je to komplikovano uraditi sam? I zanima me koliko je on u Srbiji sad (Arcade 40GB)

Obrati paznju da on sada preko kosta 179€,tako da ako narucujes od preko imas predstavu koliko se covek ogradjuje!

Ako se neko dobro razume u fleshovanje drajva (Samsung MS28) a ima malo vremena, molio bih da mi se javi na pm..

Poslednja izmena:
Obrati paznju da on sada preko kosta 179€,tako da ako narucujes od preko imas predstavu koliko se covek ogradjuje!
Ajde, molim te probaj ovde da teleportuješ XBOX, bez troškova puta i carine tj. poreza (besplatno) i da izgubiš jedno celo popodne na otvaranje-flešovanje konzole (besplatno) i da kupcu daš garanciju od nekih 3 meseca (besplatno).

Ma, kod nas je ugrađivanje zagarantovano kako god da okreneš ali bitno je bar da se ta zamena drajva radi uspešno.
Ko hoće da uštedi, uvek može probati da odradi posao i sam, uz pomoć raznih tutorijala kao što je ovaj, s tim da je minimum nekog iskustva sa ovom problematikom, vrlo poželjan. :)
http://www.devilsps3.centelia.net/360/?p=7

Ma, kod nas je ugrađivanje zagarantovano kako god da okreneš ali bitno je bar da se ta zamena drajva radi uspešno.
Ko hoće da uštedi, uvek može probati da odradi posao i sam, uz pomoć raznih tutorijala kao što je ovaj, s tim da je minimum nekog iskustva sa ovom problematikom, vrlo poželjan. :)
http://www.devilsps3.centelia.net/360/?p=7
Ugrađivanje je zagarantovano svugde (sem možda na Kubi ili Severnoj Koreji), ali ako se radi na veliko (pravno lice) onda je razlika u ceni minimalna ili ne postoji. Ako to radi fizičko lice komad po komad, onda se i ne može očekivati ista cena kao napolju, uostalom tamo nemožeš kupiti flash-ovanu konzolu, bar ne zvanično. :)

Poslednja izmena:
4. put ROD. :wall:

Da li neko poznaje \ zna za nekoga ko radi xclamp replacement fix ili bilo sta slicno sto trajno \ tranije resava ROD problem, jer u virtualu definitivno ne rade to. Da li zato sto ne umeju ili im se ne isplati, ne znam. Imam jos 15 dana garanciju, daju 3 meseca na prvu popravku, ovo je vec 3. odnosno 4. put sa prvom popravkom u tom periodu kako se pokvario.

Koliko uopste mislite da pomaze custom hladjenje? Drugaru se pokvario nekoliko puta sa Nyko kulerom, ja imam neki kineski sa displejem koji prikazuje temperaturu. Nakon sto se prvi put pokvario sa tim, skinuo sam ga jer je neizdrzivo bucan a ocigledno ne pomaze (ili pomaze neznatno i nedovoljno). Cuo sam misljenja da to cak pogorsava mogucnost pojave ROD-a jer nema svoje posebno napajanje a xboxu je i bez 3 kulera jedva dovoljno.

Popravicu jos ovaj put u virtualu jer mi je jos pod garancijom, ali razmisljam o nekom trajnijem resenju. Na zalost nisam mnogo vican majstorisanju, ne bih mogao opusteno sam da otvaram i popravljam. Do'vaticu se srafcigera samo ako BAS moram.

Poslednja izmena:
Jel ti falcon? Gde ga drzis? Ja moj derem 6 meseci konstantno i nije mu nista. Nadji na netu neki tutorial, ako ti tutoriali nisu jasni, dopuni znanje sa nekim klipom sa youtube-a. Koliko se meni cini, to nije tesko, a otklanjas mogucnos rrod-a 99% a 4.11. stize i new xbox experience (sa instaliranjem igara na HDD). Kada stavis novi update mozes da zaboravis na rrod.

4. put ROD. :wall:

Da li neko poznaje \ zna za nekoga ko radi xclamp replacement fix ili bilo sta slicno sto trajno \ tranije resava ROD problem, jer u virtualu definitivno ne rade to. Da li zato sto ne umeju ili im se ne isplati, ne znam. Imam jos 15 dana garanciju, daju 3 meseca na prvu popravku, ovo je vec 3. odnosno 4. put sa prvom popravkom u tom periodu kako se pokvario.

Uzas, ochigledno da xclamp nije uradjen, vec su samo prelemili GPU, a mozda i CPU, ali dzabe to kada se plocha i dalje krivi.

Evo ja nabavio delove (i *ebeni T8 shrafciger) i danas cu da radim xclamp pa javljam shta sam uradio ;)

Poslednja izmena:
Jel ti falcon? Gde ga drzis?

Stariji je model. Po datumu proizvodnje, mislim da je nemoguce da bude Falcon. Drzim ga, erm... na stolu? :) Ima dovoljno prostora za cirkulaciju vazduha, ako si na to mislio.

Ja moj derem 6 meseci konstantno i nije mu nista.

Pa i ja sam tako. Tek posle prvog ROD-a sve je otislo dodjavola. Mada ga nisam bas drao, vise onako umereno igrao, ne duze od par sati dnevno i retko duze od sat dva u kontinuitetu. Ne zato sto sam ga stedeo i cuvao - znao sam da je to manje vise safe bet da ce se pre ili kasnije pojaviti ROD - prosto, nemam vise toliko zelju za intenzivnim igranjem.

stize i new xbox experience (sa instaliranjem igara na HDD). Kada stavis novi update mozes da zaboravis na rrod.

Hm, kako bi mogao da resi problem novi softver kada je uzrok falican dizajn hardvera?

Poslednja izmena:
Uzas, ochigledno da xclamp nije uradjen, vec su samo prelemili GPU, a mozda i CPU, ali dzabe to kada se plocha i dalje krivi.

Evo ja nabavio delove (i *ebeni T8 shrafciger) i danas cu da radim xclamp pa javljam shta sam uradio ;)

Odlicno, vidim kako si krenuo jos ces da se izvezbas za kvalitetno popravljanje xbox-a, nista kod nas dok driver ne zasuce rukave, ozbiljno ovo mislim hehe :D

Ne bi me uopshte chudilo da i Falcon ima Xclamp, ali su uradili drugachije lemove pa se sad teze napravi glupost. Ne znam da li negde ima fotka ploche ?

sto posto ima kad i falcon riknjava u nekih 15% sluchajeva. btw. kako si proshao sa carinom za tvoj box?

Hm, kako bi mogao da resi problem novi softver kada je uzrok falican dizajn hardvera?
Mogao bi da smanji mogucnost rrod-a, zato sto se dvd drive (koji se vrti kao lud:d) nalazi tacno iznad gpu-a.
Za one koji kupuju xbox, sacekajte jos malo da dodje jasper. Tada bi rrod trebao da ode u zaborav.

sto se tice hladjenja,ne bacajte pare na taj NYKO kuler...ja sam dala 2500din i koristila 3 mes konzolu i opet je riknula..jest da je konzola jedva mlaka,ali ipak riknjava...Znam sada cete reci "aha Adrijana je psihopata pa nije silazila sa konzole"ali konzola se u proseku igrala sat do sat i po vremena dnevno..znaci ubi boze...sad se molim u pranexa,ako mu lik kome sam dala konzolu da mu odnese ikada i dostavi...nego kako napreduje onaj liteon?

Poslednja izmena:
LOL, MGS4 tu jeste na X360, stavili su kutiju PS3 igre na X360 ;)

sto posto ima kad i falcon riknjava u nekih 15% sluchajeva. btw. kako si proshao sa carinom za tvoj box?

Ma nema shanse da su smanjli na 15% a ostavili xclamp, pa prethodne su imale 100% failure rate, bilo je samo pitanje da se desi pre ili kasnije. 100% reshenje je skidanje xclampa, menjanje lemova i malo jachi ventilatori. To mi je sad sledece da se osiguram, vidim da ovi ventilatori rade na 5V, pa cu morati da uradim 12V mod i stavim neke kvalitetne i jake PC ventilatore...

Carinu nisam platio na xbox, imaju se kombinacije ;)

Btw, poslednjih 8 sati bez prestanka "akam" Xclampovani box, i radi sve bez problema ;) Pre toga je riknjavao posle 15-20 min, i kad samo stoji u dashboardu. Ostavicu ga jedno 3 dana da radi pod opterecenjem bez gashenja. Dobih i mesec dana golda, ovaj retard od koga sam uzeo ladno nije ni bio online za godinu i po :) gamertag mi je Kurosava :d

Imam ovde josh jedan koji nema RROD, ali nema slike, pa mislim da je u pitanju GPU, probacu da ga "zalemim" pregrevanjem i xclamp pa javljam...

Poslednja izmena:
Free 1 month gold ces dobiti svaki put kada napravish novi account : ) Sto znaci mozeshesh da pichish online kolko hoces. Ali ako se nalozhish na ove achievements onda ce ti biti trulo da opet pocinjesh sa 0. A vecina igara odredjuje tvoj online okrshaj na osnovu accounta to jest kolko dugo si igrao online, kolko si dobar u toj igri itd.

Samo tri puta mozes da pravis account !

Poslednja izmena:
@driver kad saznash da li falcon ima xclamp javi, bash me interesuje, mozhda su samo stavili bolju pastu, bolje lemove i cpu/gpu u nizhem procesu proizvodnje.
@tema pa dobro, nije skup live, nekih 40 jura za godinu.

Vrh Dno