Šta je novo?

Acer Aspire 5530G-702G32Mi

Imam isti laptop. 2gb RAM-a, vista 32bit, hibryd CF ukljucen 3dmark 06 oko 2800 poena. Ukljucen je max performance mod u onom battery mangement-u. Kada gledam zauzece po grafickim kartama ispada da samo radi integrusa, a 3470 se samo ponekad ukljuci i tad fps dobrano ode gore. Gde gresim??
Poz

Imam isti laptop. 2gb RAM-a, vista 32bit, hibryd CF ukljucen 3dmark 06 oko 2800 poena. Ukljucen je max performance mod u onom battery mangement-u. Kada gledam zauzece po grafickim kartama ispada da samo radi integrusa, a 3470 se samo ponekad ukljuci i tad fps dobrano ode gore. Gde gresim??
Poz

ne gresis ja koristim 3dmark05 na default podesavanjima i samo prca 3 gaming testa uzimam u obzir jer i kad izvrtis ceo dobijes isto a mrzi me da cekam. nisam probao 2006 ali mogu da instaliram i probam. u visti u setingsu ti stoji 3470 hibrid kao default driver a u atijevom control panelu imas stavku crosfirex ako si instalirao kako treba. u opisu drivera stoji da je crosfirex ukljucen po defaultu ali proveri ako treba. ako nemas tu opciju onda nisi instalirao odgovarajuci driver.

Novi momenti. Kada iskljucim CF sve poleti. Bar sto se igara tice. Grid je sa enable-ovanim CF-om gotovo neigriv(par fps) dok sa disable-ovanim CF-om pici fino. Slicno vazi i za ostale igre. Kontam da nesto nevalja posto svi prijavljuju kako Hibryd CF donosi ubrzanje u svim igrama, dok je kod mene obrnuto:( Inace VGA driveri su izuzetno siromasni opcijama. Imam samo podesavanja za LCD panel, crossfire i information.

P.S. jel ima na nekom mestu u windowsu ili acerovom softwareu da se ukljuci hi performance za graficku posebno ili se to podrazumeva kada se iz power managemet-a setuje hi performance za ceo sistem?

Novi momenti. Kada iskljucim CF sve poleti. Bar sto se igara tice. Grid je sa enable-ovanim CF-om gotovo neigriv(par fps) dok sa disable-ovanim CF-om pici fino. Slicno vazi i za ostale igre. Kontam da nesto nevalja posto svi prijavljuju kako Hibryd CF donosi ubrzanje u svim igrama, dok je kod mene obrnuto:( Inace VGA driveri su izuzetno siromasni opcijama. Imam samo podesavanja za LCD panel, crossfire i information.

P.S. jel ima na nekom mestu u windowsu ili acerovom softwareu da se ukljuci hi performance za graficku posebno ili se to podrazumeva kada se iz power managemet-a setuje hi performance za ceo sistem?

pod vistom mi rade samo acerovi driveri koe sam dobio uz lap top i siromasni su sa opcijama kako kazes. imam instaliran i acerov epower ali ista su podesavanja ko u windowsu. stavis na max performanse kad si na struji i to je to. epower ima i opciju da namestis da je i cpu na maximumu da ne mudruje os o tome. Na xp-u sam instalirao atijeve drivere 8.9 skinute sa sajta za integrated grafichs i to za 3200 ne za 3470 jer to je ujedno i driver za chipset. pod vistom kad instaliram ati katalist 8.9 za vistu kaze nema nikakvu ati karticu. nisam ulazio u problem dublje neka ga za sad ovako. driver koji je instaliran pod vistom u informations u ccc je Driver Packaging Version 8.479.1.6-080602a-065236C-Acer

Ima na acer-ovom sajtu noviji mislim da su 8.51 i imaju vise opcija nego oni koji su dosli uz lap.

Ima na acer-ovom sajtu noviji mislim da su 8.51 i imaju vise opcija nego oni koji su dosli uz lap.

Evo instalirao sam ih i sad imam 4512 markova (2005 samo gaming testovi uvek)

driver: Driver Packaging Version 8.513-080708a1-067414C-Acer

Poslednja izmena:
Jel radi ccc koji je dosao uz lap sa njima? Posto sam ja skinuo sa ati-jevog sajta za tu ver drajvera. Inace kada se apdejtuju drajveri sa wu ccc prijavi da ne podrzava te drajvere, sad da li ima i neki jos noviji od tih nisam pametan(ne vracaju mi se nekako ponovo da bih video verziju) :)

Inace meni ti novi drajveri bez ccc-a bili zivi ocaj, carbon na low stekce, sad pici ko lod sa solidnim detaljima.

Poslednja izmena:
Драјвери су не сиромашни, него ужас :wall:!

Ко хоће најновије Каталист драјвере са пуним Контролним центром, нека прочита и уради шта пише овде:
http://www.driverheaven.net/modtool.php

На моју велику жалост, мени је та метода радила, али неће више, па сад имам обичне Асерове драјвере v8.441 RC2 које сам скинуо од модела TM6592G (јако су стари). На страну што новије игре раде много боље с новијим драјверима, али чија је идеја била да се Контролни центар максимално осакати :wall:?!
Jel radi ccc koji je dosao uz lap sa njima? Posto sam ja skinuo sa ati-jevog sajta za tu ver drajvera. Inace kada se apdejtuju drajveri sa wu ccc prijavi da ne podrzava te drajvere, sad da li ima i neki jos noviji od tih nisam pametan(ne vracaju mi se nekako ponovo da bih video verziju) :)

Inace meni ti novi drajveri bez ccc-a bili zivi ocaj, carbon na low stekce, sad pici ko lod sa solidnim detaljima.
Каталист драјвери не подржавају мобилне чипове!
http://support.ati.com/ics/support/default.asp?deptID=894&task=knowledge&questionID=26978
Mobility Radeon™ Support for Windows Vista

Currently AMD does not provide any driver support for Mobility Radeon™ products. All driver and technical support for Mobility Radeon™ products is provided by the original laptop or notebook manufacturer. The drivers that are available for download at ati.amd.com are for desktop products only.

To download Windows Vista Mobility Radeon™ drivers or driver updates for your laptop or notebook product, please visit your laptop or notebook manufacturer's website.

Poslednja izmena:

ova verzija koju sam dl sa acerovog sajta ima 51 mb ima i svoj ccc koji je siromasan kao i prethodni ali radi. uninstal prethodnih instal novih i sve radi.

@Duke
Nisu drajveri bili u pitanju nego ccc.

@Stilgar
Bem li ga, te sto sam ja skinuo sa acer-ovog sajta nisu imali ccc pa sam naknadno skinuo i sada sve sljaka fino.

Драјвери су не сиромашни, него ужас :wall:!

Ко хоће најновије Каталист драјвере са пуним Контролним центром, нека прочита и уради шта пише овде:
http://www.driverheaven.net/modtool.php

Odradio sam ovo i sve sljaka super. Sada imam najnovije drivere sa normalnim CCC-om. Situacija u igrama se dodatno popravila. CF i dalje radi slabo(ali neuporedivo bolje u odnosu na proslu verziju drivera) i kontam da je to zbog single chanell setupa. Kad budem ubacio jos jedan modul i poteram dualchanell trebalo bi da se "odgusi". Gasenje Catalyst AI-a takodje povoljno utice na CF.

Poslednja izmena:
ajd da se i ja prikljucim.ovako i ja sam kupio doticni laptop ali ga jos nisam dobio.a sad u ovoj svoj agoniji cekanja ako mogu nekoga pd vas zamoliti da mi kaze kako se konkretno taj laptop pokazao sa nekom od novijih igara tipa cod4 ili gothic 3 i sl.i ima li sanse da se crysis igra.hvala

ajd da se i ja prikljucim.ovako i ja sam kupio doticni laptop ali ga jos nisam dobio.a sad u ovoj svoj agoniji cekanja ako mogu nekoga pd vas zamoliti da mi kaze kako se konkretno taj laptop pokazao sa nekom od novijih igara tipa cod4 ili gothic 3 i sl.i ima li sanse da se crysis igra.hvala

imas gore benchmark gpu i cpu iz samog crysis-a. ako stavis na 800X600 bez efekata igraces se lepo. cod4 radi normalno a gothic nisam igrao. ako si igrao titan quest znas kako je *******a igra po zahtevnosti igram je na 1280X800 sve ukljuceno osim aa i svi detalji (teksture, efecti) na mediumu. Za novac koji smo dali za njega u ovom trenutku nema bolje kupovine.

ej hvala ti puno .nisam neki igrac ali volim sa vremena na vrijeme malo prebiti dosadu.u svakom slucaju mogu se poigrati sa njim.moram Vas pohvaliti .dali ste mi puno korisnih informacija vezano za laptop.znaci crysy ce da pici ok.to je meni neki benchmark ako crysy ide ici ce i ostalo
hvala puno

3dmark06

ceo test default podesavanja rezolucija 1280X800 2648 markova
pojedinacno:
SM2.0=920
HDR/SM3.0 Score=1107
CPU score=1428

p.s. napominjem da mi masina ima 4gb rama. nisam merio dok je bilo 2 a sad me mrzi da vadim modul.

sa ili bez cf-x

evo jos jednog infoa koliko crosfirex utice na performanse grafickog sistema. sa iskljucenim crosfire u visti 3dmark2005 daje samo 3584 sto je naspram onih 4512 kad je cf ukljucen dooosta manje. Za drugara kome igre rade bolje sa iskljucenim crossforex - nesto nije kako treba a i nije logicno.

Jel ti imas u lap-u ddr 800 ili 667, posto ja imam 667 koji sam dobio uz lap?

Jel ti imas u lap-u ddr 800 ili 667, posto ja imam 667 koji sam dobio uz lap?

kupio sam 2x2 gb kingstona 667 i izvadio samsunga 667 koji cu da vratim ako mi bude trebala garancija tj ako nesto podje po zlu, a i ako ga budem prodavao vraticu mu orginalnu memoriju. 800 je bila papreno skupa tako da sam zbog cene odustao od nje.

pomagajte

Danas sam kupio 5530G-702g32Mi i ima instaliran linuks. Kad ukljucim komp sve radi normalno a kada pocne da ucitava program stane i na ekranu pise:
Brining up interface eth0:
Determining IP information for eth0...failed;no link present. Chack cable? [failed]

poato sam ga upalio 3 -ci put izasao je jos teksta

touch:cannot touch '/var/lock/subsys/network':Stale NFS file handle
INIT:Entering runlevel:3
Entering non-interactive startup
initializing random number generator:
EXT2-fs error (device sda1):ext2_free_blocks:bit already cleared for block 2979840
touch:cannot touch '/var/lock/subsys/random':Stale NFS file hendle
touch:cannot touch '/var/lock/local':stale NFS file handle
(c) 1997-2007 Linpus Technologies,Inc.All rights reserved
*the complete license terms can be found in the root directory.*
*please type 'less/GPL' and 'less/copyright' to view
linpus linux basic edition v9.2 b08-624av1
[root@localhost/]#_

Ne znam sta da radim ako neko zna nek pomaze!!
Hvala unapred!!!

Danas sam kupio 5530G-702g32Mi i ima instaliran linuks. Kad ukljucim komp sve radi normalno a kada pocne da ucitava program stane i na ekranu pise:
Brining up interface eth0:
Determining IP information for eth0...failed;no link present. Chack cable? [failed]

poato sam ga upalio 3 -ci put izasao je jos teksta

touch:cannot touch '/var/lock/subsys/network':Stale NFS file handle
INIT:Entering runlevel:3
Entering non-interactive startup
initializing random number generator:
EXT2-fs error (device sda1):ext2_free_blocks:bit already cleared for block 2979840
touch:cannot touch '/var/lock/subsys/random':Stale NFS file hendle
touch:cannot touch '/var/lock/local':stale NFS file handle
(c) 1997-2007 Linpus Technologies,Inc.All rights reserved
*the complete license terms can be found in the root directory.*
*please type 'less/GPL' and 'less/copyright' to view
linpus linux basic edition v9.2 b08-624av1
[root@localhost/]#_

Ne znam sta da radim ako neko zna nek pomaze!!
Hvala unapred!!!

Jel ti hoces da ostanes na tom linuxu ili neces? Ako neces onda udji u bios stavi da je sata kontroler ide nativ formatiraj obe particije iz xp ili viste sta vec hoces da imas na njemu ili ubi obe particije pa napravi jednu sve je stvar ukusa, instaliraj windows i ne razbijaj glavu zasto linux nece da radi. na onom cd-u koji si dobio uz njega imas drivere i za xp i za vistu, ako ga nemas ili ga nisi dobio iz nekog razloga ja cu ti narezati.

p.s. ja linux nisam ni pokrenuo odma sam ubio particije i instalirao win. Ako neumes da se snadjes donesi ga do mene pa cu ti instalirati softver koji doneses (ako si iz bg-a). besplatno naravno.

Poslednja izmena:
ne treba mi linux. Dobio sam cd uz komp instalirao bih vistu al trenutno nemam instalacioni disk treba da ga dobijem!Ja sam iz obrenovca tako da mi je bg blizu, inace sam po ceo dan u bg-u! Koliko treba da se puni baterija? Kada bi vi mogli da mi pomognete posto ja koliko vidim nemam pojma?

Možda ću da ispadnem glup ali ja moram da pitam. Da li je taj AMD Turion X2 DualCore RM70 64-bitni procesor ili jok ? Da li je AMD Turion X2 DualCore RM70 dosta bolji ?

@Student86
Taj linuks ima samo tekstualni mod, mozda te to buni.

Izvinjavam se, pogresio sam u prethodnom postu, hteo sam da pitam da li je AMD Athlon 64 X2 Dual-Core bolji.

ne treba mi linux. Dobio sam cd uz komp instalirao bih vistu al trenutno nemam instalacioni disk treba da ga dobijem!Ja sam iz obrenovca tako da mi je bg blizu, inace sam po ceo dan u bg-u! Koliko treba da se puni baterija? Kada bi vi mogli da mi pomognete posto ja koliko vidim nemam pojma?
Ja sam po ceo dan u radnji naidji kad ti odgovara moze dogovor i na pm. Samo nemoj da zaboravis da udjes u bios i namestis disk kontroler na ide nativ pre instalacije posle sve ide glatko.

Izvinjavam se, pogresio sam u prethodnom postu, hteo sam da pitam da li je AMD Athlon 64 X2 Dual-Core bolji.
od cega? mislis ovaj novi RM70 od starog X2? verovatno ali u radu ces to tesko osetiti i prosli je lepo radio. Od intela? da ne pocinjemo rat ljubitelja, konkretno najbolji je i najbrzi core 2 duo ali u cenovnom rangu sa ovim laptopom uvek ide sa integrisanom 3100 ili nekom slicnom. Meni licno amd ne smeta ne greje se puno iako igram igrice na lap-u temperatura je oko 60 stepeni posle dva tri sata igre i brzo se spusta na nekih 48-50 sto je sasvim ok. ni inteli u laptopu ne idu mnogo dole mozda stepen dva ali to resis nekim postoljem za lap tipa notepal ili thermaltake i miran si i leti i zimi.

p.s 64bitni je.

Poslednja izmena:
Mislio sam da li je AMD Athlon 64 X2 Dual-Core u radu osetno bolji od AMD Turion X2 DualCore RM70. I kakav je odnos crossfire ati 3200 + 3470 u odnosu na nvidia 8400m. Konkretno da li mi se isplati da dam skoro 12.000 vise za ACER Aspire 7520G-403G32Mi Napominjem da mi 17'' monitor ne znaci preterano. Lap bi treba da mi bude "desktop replacement", s tim da ne igram igrice, ali hocu sa vremena na vreme da poteram neki need for speed ili tako nesto, nista preterano zahtevano na high performansama.
p.s 64bitni je.
Ovo je bilo kljucno, jer sam procitao da ce sledeci Windows 7 moci da radi samo na 64-bitnim platformama.

Svi procesori su danas 64-bit ;)
Tj sve od Athlona 64 i Pentiuma D...

Nazad
Vrh Dno