Šta je novo?

DuoSIM

Vikipedia kaze "The Nokia 6600 is a brand of mobile phone launched in the second quarter of 2003, costing approximately €600" sto u stvari potvrdjuje ono sto sam napisao.

I vrlo precizno sam napisao

"Ovde je, uostalom, najbitnije to da ces posle 24 meseca svaki ispravan telefon iz te cenovne kategorije prodati za max 30 evra. Koji kod proizvodjac bio u pitanju - Nokia, SE, Sony, Samsung ...."

Mislio sam (i to se jasno vidi iz mog citiranog maila) na cenovnu kategoriju u kojoj je Anycool. I zato nema smisla da me pitas da li bih i-mate dao za 30 evra.

I ne trpam ja sve u istu kategoriju. Ja sam pisao i pisem samo o TELEFONIMA, a ne i o PDA uredjajima.

I jasno sam napisao:

kome treba TELEFON sa 2 kartice - kupice Anycool. Kome treba Windows Mobile ili Simbian ili Palm OS - kupice PDA i nece imati 2 kartice.

Auuu ala sada lupetaš, mada nešto i tačno ubodeš. Po toj logici taj krš od enikula je u stvari portabl TV prijemnik sa elementarnim funkcijama telefona i kvazi funkcijama PDA uređaja, ako sam bio dovoljno precizan :d:d
PS
Zabole me bre uvo za koliko ću da prodam telefon, ili bilo koju drugu tehničku stvar, kao lap top na primer. Uostalom, pre ću ga pokloniti :type: Nije to automobil pa da ga platiš 8.000€-20.000€ pa da misliš da za koliko ćeš ga zavaliti (to je kao kada kupiš neki krš ala KIA, Hyndai, Daewoo i slično, pa ga niko neće kroz par godina, a i svi se ukantaju žešće).

Poslednja izmena:
izgleda da se rasprava o dual sim-u izgubila jos na polovini prosle stranice a sada imamo samo prepucavanje ciji je "veci".
100 ljudi 100 cudi,svakom nesto odgovara.......:)

Ja zaista ne kapiram oko cega se ovde dize frka i panika. Oko jednog NoName proizvodjaca mobilnih telefona?
Koliko sam ja citao iskustva ljudi sa foruma (nikad nisam probao nijedan Anycool telefon), generalno su svi zadovoljni time kako uredjaj radi. Svi su ih opisali kao cvrste i iznenadjujuce kvalitetno odradjene telefone koji, doduse, posle par meseci koriscenja nisu bas toliko cvrsti kao prvog dana. Uostalom, ne znam sta ocekujete od AnyCool-a? To nije Nokia nije ni SE, nije telefon visoke klase pa pobogu ljudi to je NoName proizvodjac, ko zna gde se i pod kojim uslovima sklapa.
Nekome smeta sto to nije Smartphone - mnogima ne treba Smartphone. Mnogima u stvari samo trebaju osnovne funkcije - javi se, pozovi, sms i to je to. Ja mogu da se kladim da 60% vlasnika Smartphone telefona posle 2 meseca prosto prestanu da se zamaraju mogucnostima koje nude. Drugo, Anycool je prvi doneo DualSim (tj. ucinio da se malo vise rasprostrani) da bi posle toga dosao Samsung sa svojim resenjem. Imao sam prilike da vidim softver ali ipak mislim da ne zaostaje preterano za pomenutim Samsungom po tom pitanju.
Na kraju krajeva previse ocekujete od jednog telefona u toj klasi. Kome treba DualSim kupice ga. Pa ako ispadne u Savu ili se razbije o zemlju nije tolika strahota. Ali sluzice osnovnoj svrsi - da budete dostupni na 2 kartice u isto vreme.
Porediti bilo koji AnyCool sa Nokiom E61 je neumesno jer je E61 telefon Business klase koji je kostao 300 i kusur EUR kada se pojavio i koji je napravila firma koja ima odlicnu kontrolu kvaliteta. Zamislite sada kada bih ja poredio moj E90 sa AnyCoolom...?

Poslednja izmena:
Ja zaista ne kapiram oko cega se ovde dize frka i panika. Oko jednog NoName proizvodjaca mobilnih telefona?
Koliko sam ja citao iskustva ljudi sa foruma (nikad nisam probao nijedan Anycool telefon), generalno su svi zadovoljni time kako uredjaj radi. Svi su ih opisali kao cvrste i iznenadjujuce kvalitetno odradjene telefone koji, doduse, posle par meseci koriscenja nisu bas toliko cvrsti kao prvog dana. Uostalom, ne znam sta ocekujete od AnyCool-a? To nije Nokia nije ni SE, nije telefon visoke klase pa pobogu ljudi to je NoName proizvodjac, ko zna gde se i pod kojim uslovima sklapa.
Nekome smeta sto to nije Smartphone - mnogima ne treba Smartphone. Mnogima u stvari samo trebaju osnovne funkcije - javi se, pozovi, sms i to je to. Ja mogu da se kladim da 60% vlasnika Smartphone telefona posle 2 meseca prosto prestanu da se zamaraju mogucnostima koje nude. Drugo, Anycool je prvi doneo DualSim (tj. ucinio da se malo vise rasprostrani) da bi posle toga dosao Samsung sa svojim resenjem. Imao sam prilike da vidim softver ali ipak mislim da ne zaostaje preterano za pomenutim Samsungom po tom pitanju.
Na kraju krajeva previse ocekujete od jednog telefona u toj klasi. Kome treba DualSim kupice ga. Pa ako ispadne u Savu ili se razbije o zemlju nije tolika strahota. Ali sluzice osnovnoj svrsi - da budete dostupni na 2 kartice u isto vreme.
Porediti bilo koji AnyCool sa Nokiom E61 je neumesno jer je E61 telefon Business klase koji je kostao 300 i kusur EUR kada se pojavio i koji je napravila firma koja ima odlicnu kontrolu kvaliteta. Zamislite sada kada bih ja poredio moj E90 sa AnyCoolom...?
Pardon - 400 i kusur EUR :D:d

Auuu ala sada lupetaš, mada nešto i tačno ubodeš. Po toj logici taj krš od enikula je u stvari portabl TV prijemnik sa elementarnim funkcijama telefona i kvazi funkcijama PDA uređaja, ako sam bio dovoljno precizan :d:d
PS
Zabole me bre uvo za koliko ću da prodam telefon, ili bilo koju drugu tehničku stvar, kao lap top na primer. Uostalom, pre ću ga pokloniti :type: Nije to automobil pa da ga platiš 8.000€-20.000€ pa da misliš da za koliko ćeš ga zavaliti (to je kao kada kupiš neki krš ala KIA, Hyndai, Daewoo i slično, pa ga niko neće kroz par godina, a i svi se ukantaju žešće).

Gospodine R_U_S,

Kada saberete Vase cenjene misli mozda cu biti u stanju da razumem sta Vi u stvari hocete i mozda cemo nastaviti ovu nesuvislu diskusiju.

Dotle, zelim Vam srecu na Vasem putu.

Potpisujem sve sto si rekao (osim cvrstine posle par meseci- nisam primetio da popušta). To sam i ja pokusao da objasnim Gospodi cije ime je istovetno imenu nama bratskog naroda.

Samo citiram deo mog maila na jednom drugom forumu, na temu ko i gde pravi Anycool.

"Ako hocete da vidite sta sve Kinezi prave na tu temu, pogledajte na pomenutom http://ucables.com/ref/ANYCOOL-T808-DUAL-SIM-R33646.

Proizvodjac modela Anycool T808 je Shenzhen KDI Communication Co., Ltd. iz grada Shenszhen. To je "gradic" severno od Hong Konga sa nekih 9 miliona stanovnika. Takodje, i Shenzhen KDI Communication deluje solidno kao i Anycool T808. Mozete ga naruciti i direktno od proizvodjaca.... ali ne manje od 200 komada."

Poslednja izmena:
Potpisujem sve sto si rekao (osim cvrstine posle par meseci- nisam primetio da popušta). To sam i ja pokusao da objasnim Gospodi cije ime je istovetno imenu nama bratskog naroda.

Nema potrebe da se vredjamo :)
Sto se tice cvrstine, vecina je rekla da malo popusti posle par meseci...videcemo kako ce to da bude kod tebe :)
Naravno to ne znaci da ce se raspasti.

Poslednja izmena:
Nema potrebe da se vredjamo :)
Sto se tice cvrstine, vecina je rekla da malo popusti posle par meseci...videcemo kako ce to da bude kod tebe :)
Naravno to ne znaci da ce se raspasti.

Cekaj, polako. Ovde su uvrede bile samo to
- da je decko tvrdoglav
- da lupeta i
- da mu treba dokazivati kao deci.

Nijedna od tih izjava nije moja.

Juce sam kupio potpuno nov T-808 sa garancijom 6 meseci,slusalicama,dve baterije,USB kablom-punjacem,2Gb karticom za 10.800din!
Ne zanimaju me te *****acnije "smartfone" itd...sasvim je ok i po dizajnu i po mogucnostima.
Ja sam inace uvek imao Nokia telefone.Treba mi mob sa dve kartice a Tv,Fm radio,touch screen i ostalo ne smeta kad vec ima.
Koliko kosta neki drugi telefon sa tim funkcijama?
P.S.Ako izdrzi bar godinu dana bez problema za te pare...reci cu mu hvala!

Poslednja izmena:
Imaš Samsung D780 Duos i košta 16.000 din.

# Samsung mobilni telefon D 780 Duos
# 2G GSM 900 / 1800 / 1900
# 3G Network: UMTS 2100
# Displej:
# Tip: TFT, 256K colors
# Veličina: 240 x 320 pixels, 2.1"
# Melodije:
# Tip: polifone (64 kanala), MP3
# Prilagođavanje: Download
# Vibracije: Da
# Telefonski imenik: 1000 unosa, Photo call
# Memorija poziva: 30 pozvanih, 30 primljenih, 30 propuštenih poziva
# Slot za memorijsku karticu: microSD (TransFlash) do 2GB
# Interna memorija: 32 MB
# Podaci: GPRS - Class 10 (4+1/3+2 slots), 32 - 48 kbps
# HSCSD: Ne
# EDGE: Class 10, 236.8 kbps
# 3G: Ne
# WLAN: Ne
# Bluetooth: Da, v2.0 with A2DP
# Infrared port: Ne
# USB: Da, v2.0
# Ostalo:
# Poruke: SMS(500), EMS, MMS, Email
# Browser: WAP 2.0/xHTML
# Igrice
# Boje: tamno srebrna
# Kamera: 2 MP, 1600x1200 pixels, video
# Dual SIM
# Java MIDP 2.0
# MP3/AAC+/MPEG4 plejer
# Stereo FM radio
# Document viewer
# Voice memo
# ugrađen handsfree
# Mobile Printing
# Baterija:
# Standardna baterija, Li-Ion 1200 mAh
# Stand-by: do 250 h
# Vreme razgovora: do 3 h
# Dimenzije: 115 x 49.6 x 15.7 mm
# Težina: 108.5 g

Prilozi

• 16270.jpg
    16270.jpg
    28.3 KB · Pregleda: 49
  • 16270_(3).jpg
    16270_(3).jpg
    28.1 KB · Pregleda: 50
Ali meni je bar malo sigurnije uzeti Samsunga sa garancijom od godinu dana nego kineza sa 6 meseci.
Mada mi drugar koristi isto kineza i dobro ga je služio do sada.Ali ja bih se pre opredelio za Samsunga.
Želim ti da te služi i više od godinu dana...;-)

Poslednja izmena:
Ali meni je bar malo sigurnije uzeti Samsunga sa garancijom od godinu dana nego kineza sa 6 meseci.
Mada mi drugar koristi isto kineza i dobro ga je služio do sada.Ali ja bih se pre opredelio za Samsunga.

Hvala ti ali imali su ljudi probleme i sa brend telefonima,ko nema srece dzaba mu.Hocu da kazem da treba imati malo i poverenja,kinezi su izucili zanat i sve bolji kvalitet izbacuju,vec sad oni rade mnoge mobilne telefone a na ovom pise njihovo ime a ne nekog brenda.Mislim da je to prilicno slicno.
Videcemo!

Jesu,čak sam i ja svaki morao bar jednom da nosim u servis i to posle kratgog vremena.Ali su sve to bili telefoni dekodirani i nabavljani preko raznih kanla,pa nije ni čudo da sam skoro svaki morao da nosim u servis.Jedino nisam dva nosio,a to je bio Erikson 628 i Nokia N70 ME,jer sam ih kupio kod legalnih prodavaca,a ne kod ovih što imaju servise u svojoj radnji.Evo,Nokija je pregurala 15 meseci i nikakvih problema nisam imao,a i da se nešto desi,znam da će mi staviti nov deo,a ne da mi "ovi"budže polovne delove i ko zna šta već.Kod nas ima možda samo par firmi koji uvoze legalno telefone i pravljene za naše tržište,tako da sam odlučio da samo od njih uzimam,ovi ostali što štampaju uputstva u kopirnicama,me više ne zanimaju.

Jesu,čak sam i ja svaki morao bar jednom da nosim u servis i to posle kratgog vremena.Ali su sve to bili telefoni dekodirani i nabavljani preko raznih kanla,pa nije ni čudo da sam skoro svaki morao da nosim u servis.Jedino nisam dva nosio,a to je bio Erikson 628 i Nokia N70 ME,jer sam ih kupio kod legalnih prodavaca,a ne kod ovih što imaju servise u svojoj radnji.Evo,Nokija je pregurala 15 meseci i nikakvih problema nisam imao,a i da se nešto desi,znam da će mi staviti nov deo,a ne da mi "ovi"budže polovne delove i ko zna šta već.Kod nas ima možda samo par firmi koji uvoze legalno telefone i pravljene za naše tržište,tako da sam odlučio da samo od njih uzimam,ovi ostali što štampaju uputstva u kopirnicama,me više ne zanimaju.

Znas kako,sigurnost se uvek placa vise tako i za auto imas kasko...platis pa te boli djoka za sve! ,)

samsung d880 ima 3 godine garanciju ;)

Koja firma daje 3 godine garanciju?

Koja je ovo fora u specifikaciji, kao može da radi u 3G mreži, ali samo voice?
Pošto ti Samsung Duos moeli nemaju mogućnost prenosa podataka preko 3G mreže.

Samo za taj model,ili i za D780 Duos?

Juce sam kupio potpuno nov T-808 sa garancijom 6 meseci,slusalicama,dve baterije,USB kablom-punjacem,2Gb karticom za 10.800din!
Ne zanimaju me te *****acnije "smartfone" itd...sasvim je ok i po dizajnu i po mogucnostima.
Ja sam inace uvek imao Nokia telefone.Treba mi mob sa dve kartice a Tv,Fm radio,touch screen i ostalo ne smeta kad vec ima.
Koliko kosta neki drugi telefon sa tim funkcijama?
P.S.Ako izdrzi bar godinu dana bez problema za te pare...reci cu mu hvala!

Kod mene je takav isti izdrzao vec 9 meseci i sve jos uvek radi kako treba. Kupio sam ga za 20 hiljada - takva mu je tada bila cena - ali isplatio se, a i dalje se isplacuje. I mislim da cu ga jos dugo drzati - trebaju mi 2 kartice u telefonu, navikao sam i na TV, a to sve zajedno se jos uvek tesko nalazi u drugim modelima.

u pravu si , ja sam malo preterao :D.
sad sam pogledao garanti list i tako je 24m ;)

PS

D980 ne F980
D980 ima Touchscreen sto je ipak bitna razlika u odnosu na D880

Poslednja izmena:
D980 je identican kao F480, razlike su dual sim, nema opciju music recognition, malo je deblji, nazad je plastika umesto metala i ima stylos. That's it.

Vrh Dno