Šta je novo?

Stop IE6 (projekat)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ideja je super gledano sa strane dizajnera jer im olakšava posao, ali...
Dobar web dizajner mora da optimizuje sajtove za sve popularne čitače veba...
Što znači da treba da se potrudiš i oko IE6 jer je on još uvek u velikoj meri zastupljen kod korisnika.
Korigovanje sajtova za IE6 je noćna mora svakog web dizajnera / developera.

Meni je stvarno žao "sirotih" web dizajnera/developera, ali to Vam je posao gospodo. 😉

Ja koristim naizmenično FF, Operu i IE, s tim što na laptopu imam IE7 dok na desktopu imam IE6 i nemam nameru da ga menjam zbog toga što tamo nekog mrzi da optimizuje sajt za njega. E sad možete da predpostavite koliko nekog prosečnog korisnika "tangira" ovaj vaš problem.
Krajnjeg korisnika jedino interesuje informacija koju Vaš sajt ima da ponudi a ne to da mu neko "soli pamet" koji će browser da koristi da bi došao do nje.
Još pre nego što počnete sa izradom sajta Vi odredite ciljnu grupu (valjda) korisnika Vašeg sajta, a samim tim već imate u glavi koje web browsere koristi Vaša ciljna grupa pa prema toj informaciji Vi valjda i pravite glavni projekat.
Znači, sve je to lepo jer "mislite" na bezbednost vaših klijenata, propagirate "prave" stvari, itd. ali u suštini Vas mnogo "zabole" za sve ovo jer Vi ovo radite da bi Vama bilo lakše. Zar ne?

Pa ono svaka ti cast, koristis browser star 8 godina i hvalis se time... dobro nisi rekao da je posao web designera da pravi sajt i za IE4. Kada bi IE postovao standarde ne bi bilo potrebe za ovim!
Bas me interesuje sta ti radis? Siguran sam da moras da postujes neka pravila/standarde inace se ne bi znalo ko pije a ko placa.

Pa ono svaka ti cast, koristis browser star 8 godina i hvalis se time... dobro nisi rekao da je posao web designera da pravi sajt i za IE4.
Posao web designera je da pravi sajt koji će raditi na browserima koji se koriste.
Kada udeo IE6 padne na par %, moći ćeš da ga ignorišeš (kao što sada možeš da ignorišeš IE4). Možeš ti da ga ignorišeš već sada, ali nemoj da zaboraviš da i dan danas IE6 koristi (na žalost, ali koristi) verovatno više ljudi nego sve ostale non-IE browsere zajedno.

To je lepo sročio Bili Piton: E, pa šta mogu? Ni ja je ne volim. Takav je posao.

PS. A teranjem ljudi da pređu na drugi browser (bilo koji - uključujući IE7) jedino ćeš ih naterati da ne koriste tvoj sajt. A onda ti klijent neće biti srećan.

Da se ja pitam, ja ne bi optimizovao sajtove za IE6, pa kad bi korisnicima dopi*dilo da gledaju neoptimizovane sajtove valjda bi onda instalirali novi browser :wall:

sa istim resenjem> conditional comments
Meni da je neko tražio ma šta što treba da radi samo u nekoj verziji IE ne samo da je conditional comment prvo što bi mi palo na pamet, nego ne bih ni pokušao da se setim ma kog drugog načina jer su conditional commenst standardan način za implementaciju ovakvih stvari (pogledajte npr. kako The NY Times implementira CSS štelovanja za razne verzije IE).

BTW, meni u principu u specifikaciji posla kažu šta zahtevaju od kompatibilnosti i ako je IE5+ ili IE6+ (a najčešće jeste) ne mogu ja sad tu da da ubacujem neke popupove (niti mogu da ne optimizujem i za IE6) nego moram da napravim po traženoj specifikaciji.

Poslednja izmena:
Ljudi, izgleda da ste me pogrešno razumeli (ili sam se ja pogrešno izrazio).

Da pojasnim malo bolje - Svestan sam ja celokupne ove priče da mi koji se bavimo webom moramo da optimizujemo i za IE6 (na kraju krajeva, to dobro znamo kako se radi) i naročito sam svestan toga da par sajtova sa ovakvim upozorenjem ne može ništa da promeni globalno. Ono što sam ja hteo je da se ovde napravi rešenje koje bi ljudi mogli da koriste ako hoće. Ko neće ne mora. Ni meni ne pada na pamet da to koristim na ozbiljnim sajtovima!

Počeli ste sa širenjem priče na neke druge teme i plašim se da će ovo opet postati tema za pljuvanje po svakome i svačemu. Već je počelo sa seciranjem / citiranjem poruka i soljenjem pameti. Zbog toga vas molim da još jednom pogledate šta piše u prvoj poruci i da pokušate da se ponašate u skladu sa tim. Ako ne možete da doprinesete, nemojte da odmažete i nemojte da pretrpavate temu beskorisnim i očiglednim komentarima.

Poslednja izmena:
Počeli ste sa širenjem priče na neke druge teme i plašim se da će ovo opet postati tema za pljuvanje po svakome i svačemu. Već je počelo sa seciranjem / citiranjem poruka i soljenjem pameti.

Zao mi je sto moram da ti saopstim, ali taki je forum... svaka tema ispadne za soljenje pameti i seciranje, pljuvanje i prepucavanje...

U svakom slucaju, srecno sa projektom... posto i mene licno nervira - mislim IE6 😀

Poslednja izmena:
U pravu si. Stekao sam pogrešan utisak na osnovu neke druge teme i mislio sam da bi bilo zabavno ovako nešto pokrenuti. Međutim, ljudi su preterano besni. Najbolje da se tema zaključa, nema svrhe očigledno.

Poslednja izmena:
R0B0T0 hvala na temi, predlog je zanimljiv, ali ocigledno da mnogi ne zele da rade bilo sta drugo osim prepucavanja. 🙁

Dok se to makar na neki nacin ne promeni - tema je zatvorena.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno