Šta je novo?

Vivax HT-400

Diabolique

Slavan
Učlanjen(a)
22.08.2005
Poena
316
Moj komšija ima ove zvučnike. Veoma su jaki i izgledaju veoma moćno. Nisam audiofil pa ti nemogu reći kakav im je kvalitet zvuka ali za te pare vrede sigurno.
Posebno za filmove.

Evo mogu ti reci jednu inforamciju... Vivax je hrvatska firma, rade solidno, trude se sto je najbitnije... Sistem je 5.0 sto znaci da nema vufer... Izgleadju lepo po slici... Ako se opredelis za ovu varijatu, javi kakvi su...
Ja bi i neprijatelju preporucio Genius SW-5.1 Home Theater... :) Za nekih 100 eura, odlican odnos kvalitet cena...
http://www.itsvet.com/proizvod/genius-sw-5.1-home-theater/comp_tehn_speakers/41/66

Imao je drugar slicne zvucnike ali su njegovi bili US Blaster, prednji su pored dva srednjetonca i jednog visokotonca imali i po jedan bas, oko 25cm sa strane, ovaj vidim da ima 2 komada ili je druga rupa samo bas-reflex. U svakom slucaju ti su zvucnici daleko bolje izgledali nego sto su svirali, on ih je nakacio na Technics AV petokanalni risiver i to je u filmovima imalo korektan, cak dobar zvuk, bez ikakve potrebe za sub-om, medjutim muzika je na njima zvucala nekako tupo i nedefinisano. Kasnije je na isti risiver povezao neke podnostojece JBL zvucnika iz '80-tih kao frontove i neki meni nepoznat set od 3 zvucnika kao centralni i zadnje i to mu sada savrseno radi i u filmovima a bogami i u stereo modu za slusanje muzike.

Zvucnici se kao ni knjige ne kupuje po izgledju i boji. Vivax su veliki zvucnici kao i SAL koji kostaju 5k za veliku podnu kutiju a zvuk im je porazavajuci kada se porede sa Z-5500. Najjeftiji kvalitetniji zvucnici na nasem trzistu jesu Mission MV serija u 4Audio.

Ovo je pasivni set zvucnika ako se ne varam, koliko bi izaslo neko pristojno pojacalo za ovako nesto?

Min 20k din za AVR, ali onda ja za filmove mogu slobodno pre da preporucim Z-5500 za 28k din.

Ako si bas resio da uzmes Vivax-e taj Kenwood je i vise nego dovoljan.

Z-2300 trenutno imaju defekt u proizvodnji.Naime.nije pitanje da li ce crknuti ,vec "kad ce".Inace toliko je jak i nerasporedjen izlaz na satelite da oni ako se pojacaju preko 7.0 sigurno lipsavaju.
Ogranicavam se i govorim o uvozu koji je stigao u Srbiju posle Jula 2008 godine, inace ako vec zelis da pazaris potrudi se da nadjes u starom pakovanju(Robusnija kutija) kome ITM Number stoji sa strane , a ne odozgo.

Pozdrav !!

Zvucnici se kao ni knjige ne kupuje po izgledju i boji. Vivax su veliki zvucnici kao i SAL koji kostaju 5k za veliku podnu kutiju a zvuk im je porazavajuci kada se porede sa Z-5500. Najjeftiji kvalitetniji zvucnici na nasem trzistu jesu Mission MV serija u 4Audio.

Hmm...
Uz dužno poštovanje prema tebi i tvojem "Hi-fi" iskustvu, moram da kažem da si ovo gore napisao napamet. Čitajući tvoje reči ovde i na hi-fi forumu stekao sam utisak da se dobro razumeš u tematiku.
Uzeo sam Vivax zvučnike, testirao ih na nekom matorom i razdrndanom nikola tesla pojačalu i zaključio da su zvučnici veoma glasni i kvalitetni. Kao što sam gore naveo imaju problem sa manjkom baseva, ali su srednji i visoki tonovi veoma lepo definisani. Ovi zvučnici u kombinaciji sa nekim vuferom i solidnim av risiverom su po meni odličan balans između cene i kvaliteta.
Danas su mi stigli Z-5500 koje svi hvalite. Pa... imaju dobar bas, i .... bas. Upoređujući ih sa Vivaxom, imaju bitno lošije srednje i visoke tonove. Zvuk je nekako mutan i nedefinisan.
Nemoj pogrešno da me razumeš, Z-5500 su odličan sistem za tu cenu, ali daleko od toga da su bolji izbor od Vivaxa u kombinaciji sa nekim av risiverom i vuferom.
S druge strane, zadovoljavajući zvuk sa Z-5500 sam dobio tek posle instalacije Kx drajvera, sa Creative drajverima je bilo ...loše. Vivax sam testirao sa Creative drajverima i opet je imao kvalitetniji zvuk, ali nisam ih još probao na Kx.
Kada sam planirao kupovinu nosio sam se mišlju da ću uspeti sa Vivaxom i nekim risiverom da prođem jeftinije od Z-5500 i sa nešto lošijim zvukom od istog. Ispostavilo se da je ustvari ta kombinacija malo skuplja, ali i osetno bolja.

Koliko god da je Vivax znj marka u svetu HT i Hi-Fi sistema, dovoljno je da pogledas konstrukciju kabineta njih i uporedih sa plasticnim satelitima na Z-5500 od skoro "70W" i naravno da je logicno zakljuti da ce zvucati bolje u sredjnim i visokim tonovima, iako je, ponavljam, to low budzet setup.

Poslednja izmena:
Nemam ja nista protiv sta bi se kome dopalo i ukusi jesu razliciti. Po mom ukusu a slusao sam Vivaxe na nekom VIvax AVR, meni jeste bilo porazavajuce a za Z-5500 rekao sam da su najbolji 5.1 sistem za te pare, koliko kostaju. Pre bih kupio Mission m33i + m3h c&s + Yamaha SW 216 ali to kosta 48k din. Ipak, zvucnici se ne kupuju svaki dan.

Nemam ja nista protiv sta bi se kome dopalo i ukusi jesu razliciti. Po mom ukusu a slusao sam Vivaxe na nekom VIvax AVR, meni jeste bilo porazavajuce a za Z-5500 rekao sam da su najbolji 5.1 sistem za te pare, koliko kostaju. Pre bih kupio Mission m33i + m3h c&s + Yamaha SW 216 ali to kosta 48k din. Ipak, zvucnici se ne kupuju svaki dan.

Nije ovde pitanje različitih ukusa, ovde je razlika osetna, kada ja kao mp3 korisnik mogu da primetim veliku razliku. Verovatno je taj av risiver bio loš na kome si slušao te zvučnike p asi zbog toga stekao loš utisak. U toj cenovnoj klasi jesu najbolji izbor, isto kao što su genius najbolji u svojoj... Kod Z-5500 najbolja stvar je što su mali, mogu da se zakače na zid i ne zauzimaju mesta, dok kod Vivaxa to nije slučaj. Nisam imao prilike da čujem Mission m33i + mh3, ali kada se uhvate u ruku deluju veoma kvalitetno. Bilo bi glupo da nije tako zato jer koštaju više nego 3 puta više od Vivaxa.

Vrh Dno