Šta je novo?

Kako da zaustavim spam preko ICQa?

RazbojNick

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2004
Poena
865
Povremeno, a u poslednje vreme dosta često mi se javlja spam preko ICQa (neautorizovani kontakt automatski generisanog nicka pošalje neki link i odmah je offline). Moj nick su verovatno pokupili s, hm, nekog, ne znam kog foruma 😀 Kako da sprečim da mi dalje šalju tj. da ja dobijam to? Koristim Mirandu 0.7.10.

Poslednja izmena:
Stavi onaj hakovani ICQ.dll (IcqOscarJ Plus Mod), on vrlo efikasno otklanja spam. Ne 100%, ali 95%. Imaš ga na strani sa pluginovima.

Tnx, probam.

hehe, ovo će i meni koristiti 😉 fala, Čarobnjače iz BGDa! 🙂

nego, slično pitanje: kad god se konektujem (takođe poslednja Miranda) na Yahoo, iskoči mi obaveštenje da mi neko (uvek ista, uz to realno postojeća, osoba) traži autorizaciju. Šta god da uradim - autorizujem, ne autorizujem, izbrišem skroz - opet sledeći put dobijam to isto pitanje! Jednom sam čak uspeo da malo četujem sa tom osobom i došli smo do definitivnog zaključka da se međusobno nikako ne znamo i da nismo nikada tražili autorizaciju...

ima neko ideju šta se dešava?

EDIT: interesantno je da je ikonica tog kontakta malo drugačija (svetlija) od ostalih! Evo, čak i u oflajnu je malo svetlija:
2ypcbww.png

Poslednja izmena:
nego, slično pitanje: kad god se konektujem (takođe poslednja Miranda) na Yahoo, iskoči mi obaveštenje da mi neko (uvek ista, uz to realno postojeća, osoba) traži autorizaciju.
Pa blokiraj ga, stavi ignore na sve i tačka. Možeš i na Yahoo serveru.

Mene, BTW, ubi Yahoo spam i vidim na Miranda forumu da nema leka za to. A spam je načisto besmislen, stižu desetine poruka u fazonu gsfjksjh <username>. Možda to i jeste nešto na originalnom Yahoo klijentu, na Mirandi to izgleda onako kako sam rekao.

Meni ne radi slanje fajlova na Yahoo. Sve izgleda kao da se fajl šalje, ali druga strana ne dobije ništa (niti uopšte zna da se nešto šalje). Developeri su trabunjali da nemaju pojma i tražili network log (što je mene mrzelo da pravim), a onda se ispostavilo da je yahoo.dll nekompatibilan sa novim Yahoo klijentom i da oni "nemaju vremena da se time bave, pošto ima prečih stvari". Veoma sam nezadovoljan time kako radi deo Miranda tima zadužen za Yahoo, najgori su. 🙁

BTW, za ovaj icq.dll sam ti do sad rekao bar 200x :d

Pa blokiraj ga, stavi ignore na sve i tačka. Možeš i na Yahoo serveru.
blokirao, ignorisao i nije tačka 😉 možda samo "...", jer se ponovi sledeći put 🙁

hm, videću to za Yahoo server, pošto nemam pojma "šta, kako, gde".

a siguran sam da meni radi slanje sa Mirande na pravi Yahoo klijent (ne znam koja verzija, ali svakako vrlo nov) - probao sinoć i normalno je otišlo!

rekao mi za icq.dll? huh, sorry 🙂

Ne radi, opet danas dobih jedan... 🙁

Prilozi

• ScreenShot00041.webp
    ScreenShot00041.webp
    16.1 KB · Pregleda: 62
Šta će mi Yahoo? Problem je na ICQ i samo ICQ. Yahoo protokol ne koristim, isključen je plugin.

Slika je za ABC-a, nije za tebe. 🙂

:wall: ne gledam, sry.

moj problem je izgleda rešen, direktno preko Yahho-ovog sajta... ***, nisam se setio do sada te mogućnosti 😀

fala, wizzzz

@RazbojNick

Ako ti treba samo za icq servis, program QIP2005 ver.8070 je No1 za to...
http://qip.ru/en/pages/download_qip_en/

..inace, koristim poodavno Trillian-portable verziju bez problema, "kreiranu" 😀 po sledecem uputstvu:

"Synopsis: Trillian is a skinnable instant messaging client that supports AIM, ICQ, MSN, Yahoo Messenger, and IRC. It provides capabilities not possible with the original clients, while supporting standard features such as audio chat, file transfers, group chats, chat rooms, buddy icons, multiple simultaneous connections to the same network, server-side contact importing, typing notification, direct connection (AIM), proxy support, encrypted messaging (AIM/ICQ), SMS support, and privacy settings.
-Writes settings to: Application folder
How to extract:
Download the installer and install to the default folder C:\Program Files\Trillian. Then launch the program. First it will show you the "Welcome to Trillian!" window, where you get to choose either "Trillian Basic" or "Trillian Pro". Click on the "Trillian Basic" button. You will then be brought to the "Your Identity Information" window. Click "Cancel" at this point!. Trillian should exit after creating the basic default profile information. You can now copy all files from the installation folder into a folder of your choice and uninstall the program.
-Load the following configuration files into a text editor: trillian.ini, users\global\plugins.ini, users\default\plugins.ini, users\default\talk.ini and users\default\trillian.ini. Replace all absolute paths with relative ones eg. change C:\Program Files\Trillian\skins\Whistler to .\skins\Whistler. Once you are done with the changes, save the files and make them read-only. This is to prevent Trillian from reverting them back to absolute paths. You can now run Trillian from any machine by double-clicking on trillian.exe."

..oba programa rade i sa usb-mem.sticka, sa bilo koje mashine.. :wave:

Poslednja izmena:
baš kao i miranda portable, i svi drugi portable programi 😉

..hmmm.. chemu prozivanje...obzirom da je meni upucena, opaska ti nije na mestu... razmisli, koliko ljudi znash, a da znaju, da Trillian mozhe da se "opravi" u portable verziji, shta je QIP2005, pa josh i da radi sa mem.sticka ?

..smatram da je moj post korisna informacija, a ne predmet tvog sprdanja... :wave:

ono nije bila prozivka, a bogami ni sprdanje (nije mi jasno kako si to video u mom postu?)! naprotiv, to je bilo nadovezivanje na tvoj post...

ne znam nikoga ko to zna za trilian, jer nisam siguran ni da znam nekoga ko ga koristi (ja probao pa mi se ne sviđa). situacija sa QIPom je, naravno, još gora...

a upit na gugletu "portable trillian" daje i ovaj rezultat:
http://www.softpedia.com/get/PORTAB...Portable-Applications-Portable-Trillian.shtml

anyway, znam da bih ja svakako pre izabrao portable verzije Mirande ili Pidgina pre nego Trillian ili QIP...
http://portableapps.com/

Poslednja izmena:
ok, moje izvinjenje, loshe portumacheno.. nhf

..vezano za Portable Trillian (For U3),
U3 is a company producing a proprietary method of auto-launching applications from specially formatted USB flash drives...
...o5, hmmm... vecini skoro neupotrebljivo...

Shto se tiche Mirande ili Pidgina... koristio sam oba... ne zadovoljavaju moje potrebe, a odluka "valja-ne valja" je individualna...

..definishi mi ovo, molim te:
..situacija sa QIPom je, naravno, još gora...
"

hehe, situacija sa QIPom je gora u smislu da ga koristi još manje ljudi nego Trillian! E, za to sam prilično siguran da ga ne koristi niko koga znam...

a sad ja tebe da pitam - šta ti nije odgovaralo kod Mirande? čisto da vidim da li propuštam nešto što bi možda i meni koristilo 😉

Shto se tiche Mirande ili Pidgina... koristio sam oba... ne zadovoljavaju moje potrebe
Šta Miranda zadovoljava ili ne zavisi od toga koliko se zezamo. To je messenger koji se može promeniti pluginovima više od bilo kog drugog. Npr. ja mogu u ICQ protokolu da pošaljem tZer iz Mirande jednim klikom miša. Jedini drugi programi koji imaju tZer podršku su ICQ 5 i 6. Naravno, ni Miranda ne podržava tZers, ali, ako se dovoljno prepravi... ICQ plugin o kome je ovde reč ima tZer podršku, ali nema podršku za interfejs prozora za poruke, nema podršku za slanje preko sličice u podmeniju... To je opet dodatna nadogradnja (delom sam je i sam pravio, čak nema 100% gotovo da se skine).

Uzgred budi rečeno, kad pričamo o Mirandi... Da li neko zna kako da isključim one sličice koje neki šalju umesto slova preko MSN?

Znači, neko ima definisano da npr. string "ir" znači neku sličicu i kad god on kuca (ili kad ja kucam) "ir" pojavi se umesto slova slika, ponekad velika slika. Potpuno nemoguće chatovati kad se to pojavi. Mora se kucati kao kad na Benchu hoćete da napišete, recimo s r a n j e.

Poslednja izmena:
@Kentar: Znam i za Trillian i za QIP, ali mi se ne svidjaju...

Poslednja izmena:
uh, i mene to nervira puno! da nije ovo rešenje za taj problem
Nije, meni je to isključeno.

Mada, uvek postoji mogućnost da i jeste to, ali da je bila greška u pluginu (MSN.dll se menja u skoro svakoj novoj verziji). Ja retko koristim MSN, još ređe srećem te sa sličicama, pa ne znam kad ću moći da proverim.

Poslednja izmena:
wiz, našao sam rešenje problema (bar to radi kod mene!):
Customize > Smileys > Disable Custom Smileys
(to je valjda deo SmileyAdd plugina)

A, vidiš, to bi moglo biti to... Ja sam mislio da to služi zato da možemo ubacivati per protocol smajlije. Tako je to kad pola opcija nikad ne objasne.

Au, ljudi, 12 ICQ spam naloga mi poslalo poruke... Da li je plugin omanuo ili su našli caku? Nikad mi se do sada ovo nije desilo.

RazbojNick, kako ide spam kod tebe?

U poslednjia 3 dana nijedan, da kucnem u drvce, da zlo ne čuje.

Ja ne znam šta ovo bi, uključio sam Mirandu i kad se povezala sa serverom - puf. Mislim da je 8 ili 9 bilo "unknown contact". Iz iskustva znam da to ne može da se stavi ni na ignore listu (jer je i broj lažan). Videćemo, nadam se da je samo plugin bio nešto zablesavljen (mada, nisam skoro proveravao, može biti da je tvoj i noviji od mog, sad ću videti).

EDIT: nema novijeg, sad proverio.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno