Koliko mislis od prilike u % na istom kloku ce biti brzi u odnosu na Q6600?
za delimira:
Bash ovo shto chovek reche...to interesuje 90% korisnika...lepo je shto se intel clockuje ko lud i shto to lepo radi...i sve...ali mene interesuje napredak performansi out of box na istoj frekvenciji.
Tj shta se dobije za 2x vishe "novaca"
za yoti:
Ja tebe ama bash nishta nisam razumeo...Mozhe objashnjenje i na PM....
"Ima bolje ubrzanje od usluga tvog neta ( Opaska zasnovana na analogiji ulozeno/ dobijeno kada vec kritikujes, kreni od sebe i nemoj zaraditi, a odnos prema klijentima na nivou Zike Pavlovica ) "
Nije problem cena CPU, nego cena ploche zasnovane na x58 chipsetu koji znachajno dizhe cenu celog sistema.
Evolucija je Penryn u odnosu na Merom... Promene u Nehalem-u su ipak mnogo vece.
Sa druge strane ne znam zasto mene "quotujes" kada svi u threadu pricaju "Nehalem arhitektura". Nisam ja projektovao Nehalem, btw![]()
delimir je napisao(la):Ne kapiram poentu potenciranja cene kada je u pitanju nova arhitektura
pa ne znam sta drugo treba da se menja u chipsetima, kad ostaju manje-vise isti procesori.. ICH7(R), ICH8(R), ICH9(R) i sada ICH10(R), svaki je doneo nesto novo, nije nikakvu revoluciju ali opet evoluciju, jeste.. napretka u performansam ima, opet, nisu neki revolucionarni ali ih ima.. FSB 725MHz je koliko znam ostvariv samo na P45 u Biostar izvedbi, ako to nije napredak u odnosu na 500-560MHz kod P965 onda stvarno ne znam... samo ne znam sto svi ocekuju neko cudo kad je u najavi nesto novo...
pa ne znam sta drugo treba da se menja u chipsetima, kad ostaju manje-vise isti procesori.. ICH7(R), ICH8(R), ICH9(R) i sada ICH10(R), svaki je doneo nesto novo, nije nikakvu revoluciju ali opet evoluciju, jeste.. napretka u performansam ima, opet, nisu neki revolucionarni ali ih ima.. FSB 725MHz je koliko znam ostvariv samo na P45 u Biostar izvedbi, ako to nije napredak u odnosu na 500-560MHz kod P965 onda stvarno ne znam... samo ne znam sto svi ocekuju neko cudo kad je u najavi nesto novo...
Kakve su bre ovo cene:zgran:
Pogreshno si razumeo....Overklok je bitandelimir je napisao(la):PS: Onda, ako vec toliko svi pricaju kako je overklok skroz nebitan za 99% korisnika uopste i nije problem, ako se "obicni" Nehalemi ne budu mogli overklokovati![]()
Promene se svode na IMC i Hyperthreading. Softver koji je threadovan i koji je bandwidth bound ce raditi brze nego na Penryn-u.Ali apsolutno se ne slazem. Evo drfedja i DeanXP neka se umesaju pa neka kazu sta oni misle -- da li je Nehalem nova arhitektura i koliko su zaista te promene velike u odnosu na Penryn.
drfedja je napisao(la):...Prve ploce za Nehalema ce zahtevati 6-slojnu ili cak 8-slojnu stampu, sto nije ni malo jeftino...
delimir je napisao(la):Fedja ne pricaj napamet - Nehalem ce raditi i na 4-slojnim plocama sa P cipsetom sledece godine...
Fedja ne pricaj napamet - Nehalem ce raditi i na 4-slojnim plocama sa P cipsetom sledece godine... Za sadace biti samo X58 cipset i sama platforma nece biti skuplja u odnosu na Yorkfield XE, cak ce biti i jeftinija...
Pa ako neko ovde zna sta prica onda je to Fedja i sve sto kaze stoji, a taj drugi Nehalem o kome ti pricas je Lynfield (ili bese Havendale... stalno ih brkam) i sa svojim DC DDR3 kontrolerom, i novim socketom ce moci u 4-slojne ploce... ali to je Q3 2009 timeframe, ako je onaj procureli roadmap ispravan...Fedja ne pricaj napamet - Nehalem ce raditi i na 4-slojnim plocama sa P cipsetom sledece godine... Za sadace biti samo X58 cipset i sama platforma nece biti skuplja u odnosu na Yorkfield XE, cak ce biti i jeftinija...
ako ce X58 ploce biti skuplje od X48 ploca (a znamo da na cenu ne utice samo cena chipseta)
&
ako ce XE nehalem kostati koliko i XE York
=
X58 ploca+XE Nehalem biti skuplje u odnosu na X48 plocu+XE York
Zar ne?
Pa ako neko ovde zna sta prica onda je to Fedja i sve sto kaze stoji, a taj drugi Nehalem o kome ti pricas je Lynfield (ili bese Havendale... stalno ih brkam) i sa svojim DC DDR3 kontrolerom, i novim socketom ce moci u 4-slojne ploce... ali to je Q3 2009 timeframe, ako je onaj procureli roadmap ispravan...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari