Šta je novo?

Štampači: reciklaža tonera

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Interesuje me punjenje tonera za malo ozbiljnjii štampač. Radi se o modelu XEROX phaser 7760, A3 color laseru. Ako neko ima neke informacije.... Hvala

a

Zna li neko gde može u N. Sadu da se dopuni toner za hp 1005, a da košta manje od 2000 din? Vidim da u Beogradu ima za 1700, ovde znam za dve firme koje to rade, kod jednih je 2000 a kod drugih 2200 i to bez zamene čipa. Može i na pp ako reklamiranje nije dozvoljeno. Hvala.

Interesuje me punjenje tonera za malo ozbiljnjii štampač. Radi se o modelu XEROX phaser 7760, A3 color laseru. Ako neko ima neke informacije.... Hvala

toneri i čipovi su još uvijek u razvoju, kada budu završeni kolorni toner će biti za 25000 kopija a crni za 32000. Sigurno neće biti gotovo još nekoliko mjeseci. Kontaktiraj ribbon-cms, oni uvoze od Unineta a to je firma koja prva pravi kolorne tonere.

Poslednja izmena:
toneri i čipovi su još uvijek u razvoju, kada budu završeni kolorni toner će biti za 25000 kopija a crni za 32000. Sigurno neće biti gotovo još nekoliko mjeseci. Kontaktiraj ribbon-cms, oni uvoze od Unineta a to je firma koja prva pravi kolorne tonere.

Znaci isto kao originali... Hvala puno na informaciji, sacekacu i tih nekoliko meseci. Vec sam poceo da gubim nadu...

1. Imam sledeći problem na HP LJ 1020. Naime, nisam koristio štampač otprilike 6 meseci... i kad ono - počeo da štampa jako loše. Odštampao on šta treba ali odštampa još koješta (sve mutno)... Doneo sam toner od mojih matoraca koji imaju isti štampač i primetio da štampa sasvim normalno. I shvatio da toner nije ok. Toner je bio fabrički uz štampač, nikada dopunjavan pa me stvar još više buni. Jel može to nekako da se popravi ili moram da menjam toner.

2. Interesuje me, dali ima neko iskustva sa relax tonerima koji su zamena za HP-ove tonere, i koji su više nego duplo jeftiniji. Pretpostavljam da su to reciklirani HP-ovi toneri, pitanje je samo koliko kvalitetno i koji im je kapacitet.

Sve moze da se popravi na toneru za Hp 1020 za strasno male pare.

PM za detalje

Jel neko zna gde mogu da recikliram toner Samsung ML-1710D1? Na pcberzi pominju samo ML-1710 toner od 3000strana a moj toner je fabricki oko 1000strana.

Poslednja izmena:
Samsung 1710

Jel neko zna gde mogu da recikliram toner Samsung ML-1710D1? Na pcberzi pominju samo ML-1710 toner od 3000strana a moj toner je fabricki oko 1000strana.
Za samsungove tonere pokusaj kod toneri-org

Poslednja izmena:
fx-10

Reciklirao sam 3 tonera fx10 i probao da koristim u multifunkcionalnom uredjaju Canon mf4150 ali na sva 3 tonera javlja "Toner is not set.....Insert toner"
Da li neko zna da li postoji neka caka da bi citao toner posto nema ni čip ni osigurač. Unapred zahvalan za pomoć

FX 10 ima na sebi mali fotočitač. Znači nema šanse da koristiš toner kasetu za HP 1010 a da staviš stranice od FX 10. Ako si punio baš FX 10 kasetu probaj da očistiš taj mali foto čitač on se nalazi unutra u kućištu u koj ide prah. Sa spoljne strane videćeš malo kockasto udubljenje na koje naleše taj fotočitač iznutra. Istu stvar ima i CANON FX 3.

Poslednja izmena:
Da li moze da se sipa isti prah u ,recimo Samsung SCX-4200 i recimo HP 1010?
Ako ne moze, kakve su posledice ako se to ipak uradi?

Da li moze da se sipa isti prah u ,recimo Samsung SCX-4200 i recimo HP 1010?
Ako ne moze, kakve su posledice ako se to ipak uradi?

Ne moze. Bice los otisak, a i treba razmisljati o tome da SAMSUNG SCX 4200 nema otpadni toner dok HP ima. U principu kao kada bi Super sipao u dizel.

Tako sam i mislio, hvala na odgovoru.
fanatic kako znas koliko sipati praha u koji toner?

skini program cart-scan verzija radi po 15 min. svakog dana i tu imas informacije o kompatibilnosti tonera, količini tonera (za ovo je potrebno skinuti neki od novijih pluginsova)... ako ti baš stalno treba onda ga kupi kosta nesto oko 150€.

Pitanje.

Samsung ML-2010PR, odštampao 800-900 strana sa novim tonerom sa kojim je stigao. Nazovem firmu koja radi reciklažu, 1800din, i kada se napuni moćiće da odštampa isto toliko.

Kao da sam pročitao ovde (ili u nekoj drugoj temi na Benču) da je Samsung ML-2010PR isplativ štampač kada je u pitanju reciklaža tonera, tj. da posle punjenja može da odštampa 3k stranica??

Bio bih zadovoljan i sa 2k stranica za te pare, ali mi 1800din (plus 500din papir) za 800 stranica i ne deluje baš kao dobar posao. :S:

Edit:
Našao sam gde sam pročitao, to reče Metju u ovom postu. Dakle, šta je istina, manje od 1k strana ili 3k strana, i cena? :)

Poslednja izmena:
ako se napuni kako treba mora da štampa 2K stranica. nema fizičke razlike izmedju D1 i D2 toner kasete, a usput može da koristi i toner kasete od ml1610, scx4521 samo se odšarafi jedan mali graničnik unutar printera, a te toner kasete imaju kapacitet od 3K listova.

FX 10 ima na sebi mali fotočitač. Znači nema šanse da koristiš toner kasetu za HP 1010 a da staviš stranice od FX 10. Ako si punio baš FX 10 kasetu probaj da očistiš taj mali foto čitač on se nalazi unutra u kućištu u koj ide prah. Sa spoljne strane videćeš malo kockasto udubljenje na koje naleše taj fotočitač iznutra. Istu stvar ima i CANON FX 3.
Nisam skapirao ovo za HP 1010, naravno da sam punio FX-10 toner ;) i hvala puno za savet o čišćenju foto čitača, upalilo je

Nisam skapirao ovo za HP 1010, naravno da sam punio FX-10 toner ;) i hvala puno za savet o čišćenju foto čitača, upalilo je

Ma znaš šta rade ljudi, HP 1010 (Q2612A) je fizički ista kaseta kao FX 10 samo su stranice kasete različite i ima fotočitač. Ljudi ne vide fotočitač i napune kasetu za HP 1010 i stave stranice od FX 10 misleći da je isto i onda dobijaju poruku na štampaču da nema kertridža itd ... :trust::trust:

Nabavljam MF uređaj. Zanima me koji od ova dva modela je povoljniji u smislu reciklaže tonera. Samsung scx-4200 ili scx-4300?
Malo sam istraživao i shvatio, i ako svi pominju da je scx-4300 skoro identičan svom prethodniku, da oni koriste različite tonere! Oba po kupovini dolaze sa tonerom za 1.000 strana ali scx-4300 kao standardni toner koristi model od 2.000 strana dok scx-4200 model od 3.000 strana.
Šta je isplativije prilikom reciklaže i da li se toner za scx-4300 može podjednako uspešno reciklirati kao i toner za scx-4200?
Prednost u pogledu dimenzije je na strani scx-4300 ali meni je najbitnija isplativost prilikom korišćenja, tako da me estetika ne zanima...

:wave: :wave: :wave:

Poslednja izmena:
Samsung 4200

Nabavljam MF uređaj. Zanima me koji od ova dva modela je povoljniji u smislu reciklaže tonera. Samsung scx-4200 ili scx-4300?
Definitivno Samsung 4200, reciklaža mu je ultra jevtina pogotovo ako nećeš stavljati novo čip tj ne smeta ti poruka da je prazan toner

Definitivno Samsung 4200, reciklaža mu je ultra jevtina pogotovo ako nećeš stavljati novo čip tj ne smeta ti poruka da je prazan toner

Mi menjamo na svakoj reciklazi cip na SCX 4200 jer mislim da u toku ciklusa prestane da radi ako se ne zameni cip.

Sto se tice cene reciklaze, ista je i za SCX 4200 i SCX 4300.

Imam neki OKI 8w lite!!Da li moze da se reciklira toner i koliko to zadovoljstvo kosta,a i gde moze da se kupi nov?
HVALA!!!!

pozz svima
fanatic interesuje me koliko na kasetama 12a imate problema sa magnetnim valjcima i koronama. u poslednje vreme mi je doslo par komada koji i posle punjenja izbacuju svetlu kopiju ili preslikavaju. dali postoji neka varijanta prve pomoci ili mora obavezno da se menja deo? I koliko cesto se susreces sa takvim problemima pri reciklazi?

Kip 2900

KIP 2900?? Našao sam samo da je to američka firma - Ima li neko iskustva s tim? Koji prah je kompatibilan i gde ga pronaći?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno