Šta je novo?

Nvidia PhysX

Али се може рећи у неку руку да PhysX ради на оба чипа са хардверском акцелерацијом :D

Poslednja izmena:
Kako definises potrebu fizike?

*** pa jel ti uopste citas postove ili samo lupas ono sto ti padne na pamet.
Lijepo covijek pita moze li PhysX da radi na integrusi i da li je ona dovoljna za to, a koliko vidim ni jedan tvoj odgovor nema veze sa onim sto je covijek pitao.

E mrzi me da se smaram, znaci zavisi kakav je workload.. ako radi cuda trebalo bi da radi i physx... ako igra ima intenzivnu fiziku ne verujem da ce da radi sporije nego sto bi radilo na cpu-u pri cemu bi cpu i dalje bio slobodan.... znaci odgovor je neka proba pa nek vidi

evo sta kazu na guru3d oni koji su testirali sa dodatnom garfickom:
i have experience in using the following cards as physx card:

8400gs just TO LOW AND WEAK TO HANDLE IT
8600gt faster that the 8400gs but kinda low
xfxf 9600gt xxx edition (Amazing increase in performance)

znaci ipak trebace minimum 8600GT a najbolje barem 9600... da bi se izvukao maximum iz fizike sa velikim fps-om

Poslednja izmena:
слабо вреди без слика, без бројева... нечег опипљивог. ја сам нелето на изјаву лика који каже да иако је 8400 био спорији у тестовима као споредна карта у играма повећавао фрејм рејт у односу на ситуацију када једна графа ради и графку и физику.

E mrzi me da se smaram, znaci zavisi kakav je workload.. ako radi cuda trebalo bi da radi i physx... ako igra ima intenzivnu fiziku ne verujem da ce da radi sporije nego sto bi radilo na cpu-u pri cemu bi cpu i dalje bio slobodan.... znaci odgovor je neka proba pa nek vidi

Znaci ne verujem :smash: Em si na izvoru, em sve znas iz prve ruke! Masu ljudi zanima o cemu se radi, a tebi se ne smara! Bitno je da prosipas ovde kojestarije i nevidjeni flame! Zasto si takav drzman i ne objasnis? Glumis neko ludilo?! Ocigledno je ili da nemas pojma, ili da si vrhunski egoista i bezobraz :zgran: Nije mi jasno sta radis uopste na forumu, dosadno ti je pa nam se eto "smejes" kako smo eto jadni, jer ne vidimo niti znamo nesto sto se tebi desava pred ocima, da si bar jedan tranzistor ucrtao :d Otisao je tebi genije brate mili u nevidjeni minus ;) Daleko ti lepa kuca! Svasta bih ti rekao!

Znaci ne verujem :smash: Em si na izvoru, em sve znas iz prve ruke! Masu ljudi zanima o cemu se radi, a tebi se ne smara! Bitno je da prosipas ovde kojestarije i nevidjeni flame! Zasto si takav drzman i ne objasnis? Glumis neko ludilo?! Ocigledno je ili da nemas pojma, ili da si vrhunski egoista i bezobraz :zgran: Nije mi jasno sta radis uopste na forumu, dosadno ti je pa nam se eto "smejes" kako smo eto jadni, jer ne vidimo niti znamo nesto sto se tebi desava pred ocima, da si bar jedan tranzistor ucrtao :d Otisao je tebi genije brate mili u nevidjeni minus ;) Daleko ti lepa kuca! Svasta bih ti rekao!

znas verovatno sta je NDA?...
a i tebi je AMD udario u glavi izgleda po malo :p

слабо вреди без слика, без бројева... нечег опипљивог. ја сам нелето на изјаву лика који каже да иако је 8400 био спорији у тестовима као споредна карта у играма повећавао фрејм рејт у односу на ситуацију када једна графа ради и графку и физику.

8400 je stvarno presakaaata mozda se desi da bude blizu po brzini nekog C2D u fizici al to je nista kad se zna da je C2D debelo preslab... racunaj samo da je 8600GT jaci 4-5x a 9600GTO citavih 10x... meni se cini da su te razmere u folding home programu koji koristu CUDA a mislim da se fizika slicno skalira

Ne znas sta pises veruj mi :) Jel mu svuda NDA i na pameti mozda? Nadji nesto argumentovano gde neopravdano favorizujem HD48xx seriju :) Ja sam i dalje odusevljen sa GTX280, ali karta ne vredi taj novac, ali ti lupas, pa lupas sto se mene licno tice ;)
:wave:

8400 je stvarno presakaaata mozda se desi da bude blizu po brzini nekog C2D u fizici al to je nista kad se zna da je C2D debelo preslab... racunaj samo da je 8600GT jaci 4-5x a 9600GTO citavih 10x... meni se cini da su te razmere u folding home programu koji koristu CUDA a mislim da se fizika slicno skalira

Ако погледаш тестове видећеш да 8400 шије феном х4, али није ни то важно. Оно што је главно питање је колико је снаге потребано за игре и у каквој је вези однос снаге између процесора који ради физику и оног који ради графику.

Алудирам на овај цитат који ми делује доста логично:

Consider this, compare the FPS of a GeForce 8400GS with 16 shader processors against a quad at 4ghz in 3Dmark06's CPU test, which is higher? You only need to be better than your CPU but nowhere near your main GPU's strength.

I'm saying if you have a 9800Gx2, even a 9600GT may overpower the main GPU with physics and makes your 9800Gx2 a bottleneck. You need to aim lower or get a better main GPU, overclock the crap out of it, or more GPU's.To give you an idea, check out the specs of the PCIe version of the Ageia PhysX card

pa ne bi se slozio sa tom konstatacijom, a koliko ce igre koje "zastvarno i u pravoj meri" budu koristile fiziku necemo znati dok ih ne vidimo.... ja odakativno pucan da ce 8600GT raditi posao nekako dok ce 9600+ biti vise nego dovoljne...

Da sam na vasem mestu ne bih se nadao da ista ispod 8800GT moze da radi PhysX + grafiku. 8800GTS 320MB to sigurno ne moze (probali Nurien demo).

Poslednja izmena:
Ajd da postujem i u ovoj temi...posto je filmic odlican:)

Download a screenplay movie of Mirrors Edge (PC| as released by NVIDAI to demonstrate PhysX)

The video weighs in 78MB but it's definitely worth viewing, the physics effects are stunning.

NVIDIA also send out a press release today to announce that Mirror's Edge supports PhysX:
"Faith's world in Mirror's Edge is visceral, immediate, and very dangerous; it is imperative that the gameplay reflect this level of urgency," said Owen O'Brien, Senior Producer at DICE. "NVIDIA PhysX technology affords us the ability to bring a totally new level of immersion to the game, and by doing so, gamers can truly become part of the world."

With the NVIDIA PhysX physics engine, the world of Mirror's Edge comes to life with real affects of wind, weapons impact, and in-game movements. Every-day objects within the game become part of the overall experience. Cloth, flags, and banners can now impact weapons and players; ground fog interacts with the player's footsteps; explosions fill the air with smoke and debris; and weapon impacts are enhanced with interactive particles.

On the PC, PhysX technology harnesses the power of CUDA(TM), NVIDIA's general-purpose, parallel-computing architecture, to handle 10-20 times more visual complexity than what's possible without a GeForce(R) CUDA-enabled GPU. And unlike competitors' solutions, which do not offer hardware-scaling capabilities, only PhysX technology leverages the best of both CPU and GPU architectures to deliver the ultimate, immersive, user experience. With over 100 million CUDA-compatible GeForce 8 Series and higher GPUs shipped to date, PhysX technology has the largest installed base of general-purpose, parallel-computing processors to run on.

"If you love intense combat scenes, fast-paced chases, and sky-high adventures then Mirror's Edge is the game for you," said Ujesh Desai, vice president of GeForce desktop business at NVIDIA. "Gamers will appreciate the greater freedom of movement, including sliding under barriers, tumbling, wall-running, and shimmying across ledges -- all within an environment that is dynamic and immersive, delivered in part by our PhysX technology."

http://downloads.guru3d.com/downloadget.php?id=2123&file=4&evp=61b47f98de384e3d2b34b0207934f958

Poslednja izmena:
Extraaaaa, daj upload ovo na rapid nebilo ti teško pls i daj link!

Jao, sorry, tesko sa ovim uploadom od 128k...fajl je oko 80MB :S:

Ako naletim na neki drugi link sa hq fimicem, okacicu.

Edit: ili si mislio na ovaj youtube?

Edit2: evo ga link za HD.

Edit3: sad videh da ga vec ima u Mirror's edge temi, svejedno, enjoy :)

Poslednja izmena:

Opet taj PRboy Taylor :mad:

Roy: Of course. Developers have always liked Nvidia’s DevRel and DevTech support.

Yeah, right. Ocigledno nije mene pitao.

Inace physics efekti o kojima prica su gameplay, a ne physics efekti. Otvaranje vrata i prozora blage veze sa physics efektima nema bas kao ni obijanje brave i stavljanje kape na glavu. Cepanje odece jos i Boze pomozi ali to ce biti zanimljivo samo RockStaru kad budu pravili The Rapist.

Poslednja izmena:
Sta je sa PhysX-om na Radeonima? Znam da se nesto pominjalo kako je Nvidia nudila AMD-u PhysX, ali posle toga nista nisam cuo.

koliko znam, sa atijem je pregovarao Havoc...

a zadnji put smo videli havoc u ....hmm....HL2 ep2 ? Pre toga u ...hmmm....HL2 ep1 ? hmmm....usput smo videli fiziku u krizi....hmmm...havok....

Vrh Dno