Šta je novo?

Univerzalni daljinac za komp...?

Ima Logitech UltraX Media Control u Imtelu ali je 3200 dinara.
Na kraju cu sigurno dogurati do onog Logitecha od 200EUR :d U svakom slucaju hvala na tip-u, imacu ga u vidu ako ne budem nasao neki od ovih jeftinijih.

A jel postoji neki od tv tunera (ovih jeftinijih do 2000din) da ima daljinski na tu foru preko USB-a i da pri tome ne treba tv tuner da stoji u racunaru da bi daljinac radio?

A jel se moze neki od ovih jeftinih daljinskih naterati da radi sa SkyStar2 v2.3 da menja programe i ostalo ?? Poshto je SS2 v2.3 bez daljinskog...

Samo trebas da nateras girdera da ti prepozna daljinski i mozes da namestis bukvalno sve.

Mogu, ja koristim nekog kineza od 300 dinara u kombinaciji sa MSI karticom (probao sam i sa Leadtek-ovom) i girderom 3.3 sve radi savrseno.

Evo moj girder .gml ako nekom zatreba, odnosno ako hoce da vidi kako i sta :).
Hm, mislis da ce raditi sa girderom? Posto sam pokusavao da vidim da li bar prepoznaje daljinac (ima neki auto mod, gde pretrazuje sve moguce sifre i kad pronadje odgovarajucu to se manifestuje nekom akcijom, npr pokrene se WinPVR, kao kod originalnog daljinskog) i nije uspelo. Sa girderom nisam pokusavao.

Daljinski salje nekakve signale, girder ih prepozna, zapamti i kasnije im ti dodelis funkciju koju zelis.
Ti nisi uspeo zato sto WinPVR ne prepoznaje signale koje taj daljinski salje, a tu girder stupa na scenu, on ga prepoznaje i prosledjuje aplikaciji. -al sam ga objasnio:wall:

Skini girder (potrazi verziju 3.3), plugin za tvoju kartici i probaj... nemas sta da izgubis.

Kad vidim da spominjete UltraX Remote, je l' uspeo neko njega da potera preko Girdera, tačnije da reprogamira tastere? Meni nikako ne uspeva.

Inače, UltraX sam dobio kada sam kupio ATP3 u pokojnom Eurolinku. :)

A jel se moze neki od ovih jeftinih daljinskih naterati da radi sa SkyStar2 v2.3 da menja programe i ostalo ?? Poshto je SS2 v2.3 bez daljinskog...

Mozes, ali treba ti i prijemnik posto pretpostavljam da uz te kineske daljince nema prijemnik.
Idi na sledeci sajt i tamo imas sve sto ti treba, a treba ti mali prijemnik (USB/RS232) i Igorplug plugin za Grider. (http://www.cesko.host.sk/)
Ja sam uzeo daljinac za SS2 (sa prijemnikom) i to sad programiram za rad sa Griderom 4.

Stigli M$ daljinci!
Prvo: stvarno su EXTRA! Sa svim (ne)potrebnim dugmicima! Bazom, USB IR risiverom...
Drugo: porez na njih je 8%. Tako da je preporucena MP cena 2690din :)

E jos samo reci gde su stigli... :)

Pa kod mene...

...naravno. U firmu gde radim. Inace poruceni kod COMTRADE-a.
Uzgred, nisam bio lenj pa sam kopao jos malo. Moguce je naci i Logi media kontroler, par €-ća je skuplji od M$-ovog. Harmony je vec dosta skuplji.
Logitech moze da se nadje kod TELEPHANT-a (ex LOGO).

ако може мала помоћ око подешавања гирдера:) имам даљинац од асус 7135 тв картице али никако не могу да га намјестим да му дугмад раде према дефинисаном (само поједина погоде сврху). верзија је 4.0

ако може мала помоћ око подешавања гирдера:) имам даљинац од асус 7135 тв картице али никако не могу да га намјестим да му дугмад раде према дефинисаном (само поједина погоде сврху). верзија је 4.0

Uzmi 3.3.7 girder nadji,batali 4+ verzije...
Zivot ce ti biti mnogo laksi:p

Ako nekog zanima Logitech UltraX za 1000 dinara, nek se javi...

UltraX media remote ima da se kupi u Immo centru u novootvorenoj prodavnici 'Big Bang' po ceni od 199 din. :) Pošto mi je bilo jako sumnjiv odnos cena-kvalitet (a i sama funkcionalnost) uzeo sam samo dva komada tako da... nemojte baš sve da razgrabite ;)

UltraX media remote ima da se kupi u Immo centru u novootvorenoj prodavnici 'Big Bang' po ceni od 199 din. :) Pošto mi je bilo jako sumnjiv odnos cena-kvalitet (a i sama funkcionalnost) uzeo sam samo dva komada tako da... nemojte baš sve da razgrabite ;)

100x hvala za info. Ortak mi je zavrsio posao, kupio je samo nekoliko komada :)

Da potvrdim da u BigGang-u ima još tih daljinaca... po navedenoj ceni :).

U kom Immo centru je otvoren Big Bang? Ne pitam zbog daljinca nego me zanima šta još ima da se kupi kod njih, pošto sam bio u njihovim prodavnicama u Sloveniji i izbor je bio odličan.

Da li ima negdje da se kupi ATi Remote Wonder :rupa:
http://ati.amd.com/products/remotewonder2/index.html
I jel ovo radi bez girdera?
Ja sam sa plocom dobio daljinski koji radi kao zmaj,navikao sam se zestoko.Ipak, doci ce vreme da menjam plocu pa pratim ovu temu.
Daljinski radi na sledecem principu: ima usb risiver koji ide u poseban usb slot na ploci i kad pokrenem aplikaciju koja je dosla uz daljinski,on mi nudi opciju da izaberem program koji hocu da pokrenem: winamp,gom player,dvb dream...Po defaultu postoje neki programi a 10 programa mozes sam da ubacis npr dvbdream i onda pronadjes shortcut u programu za tastaturu i to isto podesis u programu za daljinski,znaci iste precice i to je to.
Da li neki daljinski radi na isti fazon,znaci,sopstvena aplikacija,usb risiver i mogucnost programiranja programa kojih hoces?
UltraX media remote izgleda ne radi na taj fazon,ne znam koji se softver dobija uz njega,cini mi se ATI Remote Wonder to radi ali nisam siguran.
Da li ima neko ovde da koristi ATI Remote Wonder?

Poslednja izmena:
U kom Immo centru je otvoren Big Bang? Ne pitam zbog daljinca nego me zanima šta još ima da se kupi kod njih, pošto sam bio u njihovim prodavnicama u Sloveniji i izbor je bio odličan.

Immo centar NBG, Gandijeva. Imaju lep i probran izbor artikala a naročito se ističe raznovrstan izbor kablova,raznoraznih adaptera,konektora itd.

I to je isti daljinski kao i onaj kod Imtela za 3200Din? Ili im je samo ime isto? :D

Nemam pojma, ali sve deluje originalno. Ima i deklaraciju uvoznika, listic ComputerLand-a, drajver CD, Duracell baterije... Sve je na mestu...

Jel moze neko da potvrdi da UltraX media remote radi sa girderom?
Gledao sam po netu i izgleda da nesto ne saradjuju...

A za sta onda moze da se koristi?

Onda se ni ne isplati kupovati ga ako ne radi sa girderom... Znao sam, zvucalo je previse dobro... :D

Za Vistu i njen media center, gde radi bez drv (tj vista ga podrzava, ali ne sve tastere). Rade svi bitni tasteri, sa kojima se moze sve uraditi.

Radi i u XP-u bez drajvera.

@IgorHW:

Meni radi na foobar2000 sve funkcije, i u KMPlayeru, meni je jedino bitno za ova dva programa jer u prvom programu, naravno, slušam muziku, a u drugom gledam sve videose, plus što preko njega gledam i TV jer je odlično odrađena i TV opcija.

I Girder radi na UltraX, ali mestmicno.
Nov sam u ovome, garant ima neka fora da se iskljuce built-in komande. Npr, uspem u Girderu da dodelim funciju za "Clear" taster na daljinskom, ali kad u WinXP stisnem taj "Clear" on odradi Delete.
Pola dugmica Girder ne prepoznaje, ali dosta njih i prepoznaje... Sve u svemu, idealno nie, videcemo da li je izlecivo...

EDIT: Ali racunajuci da sam trazio daljinski da bih mogao da kontrolisem tom na BSPlayeru, super sam prosao. Bez drajvera rade gore, dole, levo, desno, Enter, Back, Master volume, Mute i jos ponesto...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno