Šta je novo?

Dual sim telefoni

Verovatno zbog toga u paketu idu dve baterije.

I to nije problem ako se dobije 2 baterije ili ako dodatna mozhe da se uzme za normalne parice.

ortak nabavio nekog "kineza" nelici mnogo na ove anycool modele, sve sto pise na njemu je: mpeg4 i bluetoth. pod baterijom je sve na kineskom (tako da neznamo koja je marka u pitanju), sve super radi samo mu je mana (zamislite ovo) punjenje baterije, ista se moze puniti samo ako se izvadi iz telefona i stavi na punjac!!!!!!

Imam par pitanja za tebe druze. Gde je tvoj ortak nabavio telefon? Posto jedino sto sam nasao na netu je 2simbg kao prodavnica. Naravno svi ostali koji imaju informacije o ovim telefonima mogu da mi posalju istu:type:

Model i sve ostalo o telefonu mozete da pronadjete uz pomoc p/n: broja ili ti produc nunbera.

Mene interesuje ovako nesto http://www.cectstore.com/w800.html neko video ovako nesto da se prodaje kod nas?

Poslednja izmena:
@vwomoljica:
koliko znam tel je stigao iz rusije, mozda je anycool, neznam, ispod baterije je sve na kineskom, valjda :-(( .

dvoumim se da li da kupim AnyCool T808 ili nokiu N73 music.sta vi predlazete?

Ne vidim ni jedan jedini razlog (sem ako ti treba DualSim) da kupis neprovereni kineski telefon umesto Nokie N73 koji je ujedno i Smartphone.

Drugar a i korisnik ovog foruma Shaptach je pre 5 meseci kupio dualsim telefon na kome bas pise mpeg4 i bluetooth, u pocetku je bio prilicno zadovoljan ali onda posle par meseci malo jace eksploatacije samo problemi. Baterija traje 2 sata, touchscreen slabo reaguje, sve krcka a kada je bio nov bio cvrs' k'o kamen.

Ma vole srbi jeftino a dobro, pa to je čudo, i još da dobije popust, ma idi begaj :p
Ovo ide u isti koš sa Neo klima uređajima, WEG televizorima, Matsonic matičnim pločama, itd. Radi malo, pa radi loše, pa zaebava, pa rikne.

T808

E pa ljudi ja vidim da ste vi ovde puni predrasuda....... :)
Dobio sam t808 na poklon od devojke.... :d
I mogu samo reci da je telefon fenomenalan!
Podrzava dve sim kartice, u imeniku brdo opcija za unos informacija o svakom broju, kvalitet izrade iznad svakog ocekivanja! Maska,dugmici sve jako cvrsto i utegnuto, uopste ne skripuce ili se glavi, izrada uopste ne deluje jeftino,cak naprotiv....
Teledon ima extra touch screen,i iako ima 262.000 boja i rez 240*320 slika je fenomenalna!
Sto se tice zvucnika,samo mogu da kazem da ortak ima n73me a devojka n95, i oba ne mogu da mu pridju!
Bolesno jak i kvalitetan zvuk koji uopste ne krci kada je volume na max. Analogni Tv hvata super sliku,radio fukcionise takodje besprekorno....
Sto se tice alarma koji je gore pominjan,mogu se podesiti pet komada i to kada god hocete,isti dan,svaki dan...
U meniju brdo opcija,cak i ftp protokol u blututu za svrljanje po tudim telefonima i uzimanje podataka sa njih.....
Sto se tice memorije telefon ima svojih 200kb memorije i uz njega se dobija memorijska kartica od 256mb,ima micro sd karticu (jako jeftina) tako da i memorija nije problem.

Mane:
1)Nisam siguran ali jos nisam uspeo da otvorim bilo koju sliku koja je veca od 200kb.
2)Po specifikaciji rezolucija kamere je 2.0Mpx ali da ga *ebes nisam uspeo da podignem rez preko 640*480,mada kamera ima brdo opcija ali opet....
Eto toliko,ako nekog zanima nesto neka pita...
Pozz

Poslednja izmena:
Pa vidi, to sto kazes si u pravu....
Mada ga vec koristim dvadesetak dana, i preziveo je razna mucenja,ali svakakve torture.....
Ali sto da ne,javljam za mesec dva,sta i kako, jel' se raspao ili ne (a ubedjen sam da ce ostati isti kakav je sada jer vise nemam cime da ga mucim :d ).....

Procitaj post 37 u ovoj temi...

T808

I ja sam pre 10 dana kupio Anycool T808. Trebao mi telefon sa 2 kartice, za poslovnu i privatnu.

Telefon je jako dobar. Mane su mu jedino a) uputstvo - nepotpuno i na losem engleskom (ali to sam i ocekivao), b) nestandardan polozaj tastera 0 (nula) (na to se covek brzo navikne) i c) kamera - ocekivao sam bolje ako u specifikaciji pise 2mp.

Sve ostalo je je iznenadjujuce dobro.

Raspitao sam se o kameri.
Sam telefon ima po meni dve zamerke:
1) Sto ne otvara slike vece od 200kb
2)Fabricki deklarisana (na kutiji) kamera od 2.0Mpx,nije tolika vec 1.3Mpx.... Medjutim,zavisno od toga za cije podrucjie su telefoni pravljeni,ko je dobio telefon na cijim tasterima ima pored engleskog alfabeta i kineski taj fon ima 1.3Mpx,a ko pored engleskog ima i arapski alfabet na tastaturi,e tu ima jedna caka....
Kazu da su ti telefoni kvalitetniji od ovih koji su namenjeni za Kinu,jer su ovi drugi namenjeni za Emirate,njima je stavljena 1.3Mpx kamera ali softverski ne moze da se podesi preko 640*480.
Zvao sam servis ovde i rekli su mi da cekaju da im kinezi posalju novu verziju softvera,a kada ce to biti, ne znam,meni rekose sredinom aprila mada verujem da to moze da se produzi do besvesti...
A i da ne posalju, kamera pravi jako lepe fotke i na vga rezoluciji.....

Da, ali je obmana potrošača. Kupiš auto sa motorom od 2000 kubika, kad ono, ugrađen od 1100 kubika, da li bi se pomirio sa tim ?

Poslednja izmena:
Koliko vidim jedino sto vredi od tih dual sim telefona je Samsung d880 "duos". Zasto davati 150> e za kinesku macku u dzaku kad se moze kupiti sasvim pristojan i kvalitetan telefon za malo vise para?

vecj 6 meseci imam samsung d900i i samsung je sve sem proizvodjach normalnih telefona.

Naravno da se ne bih pomirio.... Na sajtu www.2simbg.com stoji da t808 ima 1.3Mpx a ne 2.0Mpx deklarisanih na kutiji.... On relno toliko i ima,ali kao sto rekoh softver za trziste Emirata treba da se promeni da bi se dobila ta rez... Nekome bi to strasno smetalo, obicno bi i meni,ali sam toliko odusevljen telefonom da mi je to zanemarljivo... Jedino za sta koristim kameru je da slikam sliku ne vecu od 20kb za imenik,a po ceo dan gledam TV i slusam muziku.....
Ajde ako me ne bude mrzelo,i naravno ako nekoga interesuje,mogu da uradim jedan detaljan opis telefona sa svim funkcijama sta podrzava a sta ne,i sa gomilom slika telefona,menija i prednosti i mana.... Naravno ako nekog interesuje.....

Evo da ja pokušam :)
Baš taj D900....Telefon koji u 2007. godini nema brojač SMS poruka, brojač GPRS protoka, da bi poslao SMS i sačuvao ga u sent items imaš, as I recall, 7 klikova, kada pregleadš fotografije sa kartice možeš da ih listaš samo u previw modu, a da bi je video na punom ekranu moraš ad je otvoriš (pa zatvoriš=>next=>otvoriš=>pogledaš=>zatvoriš...).
Fajlove raspoređuje po svojim folderima u zavisnosti od ekstenzije (ovo je možda samo default...odustao sam...).
Ima toliko sitnih propusta da sam se smorio totalno. OK; da je lep - mnogo je lep :roll:, ali ne, definitivno nije normalan telefon :)

Postao sam i ja vlasnik modela T808. Na prvi pogled sam odusevljen, videcemo kako ce se pokazati u praksi. Kvalitet signala je odlican (u poredjenju sa T610 i nekog Samsunga koje sam do sada nosio). TV fercera odlicno. Zvuk izvanredan, odusevljen sam. Jedino je kamera ocaj (premda, ja sam pobornik izbacivanja kamere sa telefona kako bi bili jeftiniji).
Ko nije obavesten, cena je sada 16990 din sa pdv-om. Dobro da nisam pazario pre nedelju dana ;)

Imam par pitanja:
1. Koliko dugo se puni baKterija?
2. Koji file format (video, audio) podrzava?

Postao sam i ja vlasnik modela T808. Na prvi pogled sam odusevljen, videcemo kako ce se pokazati u praksi. Kvalitet signala je odlican (u poredjenju sa T610 i nekog Samsunga koje sam do sada nosio). TV fercera odlicno. Zvuk izvanredan, odusevljen sam. Jedino je kamera ocaj (premda, ja sam pobornik izbacivanja kamere sa telefona kako bi bili jeftiniji).
Ko nije obavesten, cena je sada 16990 din sa pdv-om. Dobro da nisam pazario pre nedelju dana ;)

Imam par pitanja:
1. Koliko dugo se puni baKterija?
2. Koji file format (video, audio) podrzava?

Bateriju punis dok se ne napuni. To je li-ion baterija i nema svrhe drzati je na punjenju kad se napuni. Kada punis bakteriju u telefonu, na ekranui imas grafiku dal' se puni il' se prazni i prema tome se ravnas. Bateriju mozes puniti i u/na punjacu - tada punis dok lampica sasvim ne pozeleni (postane zelena).

Audio format je MP3. Video format je MP4 i 3GP. Picture format je JPG i (pretpostavljam) GIF.

Poslednja izmena:
Evo da ja pokušam :)
Baš taj D900....Telefon koji u 2007. godini nema brojač SMS poruka, brojač GPRS protoka, da bi poslao SMS i sačuvao ga u sent items imaš, as I recall, 7 klikova, kada pregleadš fotografije sa kartice možeš da ih listaš samo u previw modu, a da bi je video na punom ekranu moraš ad je otvoriš (pa zatvoriš=>next=>otvoriš=>pogledaš=>zatvoriš...).
Fajlove raspoređuje po svojim folderima u zavisnosti od ekstenzije (ovo je možda samo default...odustao sam...).
Ima toliko sitnih propusta da sam se smorio totalno. OK; da je lep - mnogo je lep :roll:, ali ne, definitivno nije normalan telefon :)

Sto se d880 tice...

- Ima brojac sms poruka (po svim folderima)
- Postoji opcija "save and send" umesto "send" gde se poruka koja se salje ujedno i cuva u "Sent" folderu.
- Fotografije sa mem. kartice mogu da se listaju u full screen modu isto kao i sa memorije telefona bez ikakvih problema (provereno) uz pomoc navigacionog tastera (gore-dole).

Za gprs brojac i automatsko rasporedjivanje po folderima mozda si u pravu, nisam proveravao ali telefon definitivno obavlja posao kada su u pitanju dve kartice i to odlicno, bez ikakvih bagova i sl. Nije potrebno restartovati telefon ako zeli da se zove sa druge kartice, dovoljan je pritisak na taster sa strane i to je sve. Ja sam bio malo skeptican u pocetku sto se tice samsung mobilnih jer mi je ovo prvi ali se uopste ne kajem, odradjuje mi posao i prilicno sam zadovoljan.

Jedino mi se ne svidja sto je malo glomazan ali bolje jedan velik nego dva mala :D

Postoji i na D900 save&send, ali moraš na opcije i ima nekoliko bespotrebnih klikova. Vrlo neprekatično ukoliko želiš da sačuvaš svaku poruku koju pošalješ.

Doduše, D880 ima nešto što ostali nemaju (one sa ugrađenim TVom i usisivačem ne brojim), tako da mu neke stvari možemo i oprostiti ;)

Koji file format (video, audio) podrzava?

Wma ne cita,podrzava wav,amr,mp3... Cita gif, jpg...
Jel uspeo neko da otvori sliku preko 200kb?
Uh sto sam ja popi*deo kada sam video cenu sada.... !!!!!!!!!!!!!!!

U maju stiže Samsungov mlađi (jeftiniji) brat modela D880 Duos

GSM Arena: Samsung D780 Duos

samsung-d780-01.jpg

samsung-d780-02.jpg

Poslednja izmena:
Bateriju punis dok se ne napuni. To je li-ion baterija i nema svrhe drzati je na punjenju kad se napuni. Kada punis bakteriju u telefonu, na ekranui imas grafiku dal' se puni il' se prazni i prema tome se ravnas. Bateriju mozes puniti i u/na punjacu - tada punis dok lampica sasvim ne pozeleni (postane zelena).

Audio format je MP3. Video format je MP4 i 3GP. Picture format je JPG i (pretpostavljam) GIF.

Postoji elektronika koja regulise punjenje baterije. Cim napon na bateriji dostigne odredjeni nivo, punjac sam prekida dalje punjenje.

E pa ljudi ja vidim da ste vi ovde puni predrasuda....... :)
Dobio sam t808 na poklon od devojke.... :d
I mogu samo reci da je telefon fenomenalan!
Podrzava dve sim kartice, u imeniku brdo opcija za unos informacija o svakom broju, kvalitet izrade iznad svakog ocekivanja! Maska,dugmici sve jako cvrsto i utegnuto, uopste ne skripuce ili se glavi, izrada uopste ne deluje jeftino,cak naprotiv....
Teledon ima extra touch screen,i iako ima 262.000 boja i rez 240*320 slika je fenomenalna!
Sto se tice zvucnika,samo mogu da kazem da ortak ima n73me a devojka n95, i oba ne mogu da mu pridju!
Bolesno jak i kvalitetan zvuk koji uopste ne krci kada je volume na max. Analogni Tv hvata super sliku,radio fukcionise takodje besprekorno....
Sto se tice alarma koji je gore pominjan,mogu se podesiti pet komada i to kada god hocete,isti dan,svaki dan...
U meniju brdo opcija,cak i ftp protokol u blututu za svrljanje po tudim telefonima i uzimanje podataka sa njih.....
Sto se tice memorije telefon ima svojih 200kb memorije i uz njega se dobija memorijska kartica od 256mb,ima micro sd karticu (jako jeftina) tako da i memorija nije problem.

Mane:
1)Nisam siguran ali jos nisam uspeo da otvorim bilo koju sliku koja je veca od 200kb.
2)Po specifikaciji rezolucija kamere je 2.0Mpx ali da ga *ebes nisam uspeo da podignem rez preko 640*480,mada kamera ima brdo opcija ali opet....
Eto toliko,ako nekog zanima nesto neka pita...
Pozz

Pozdrav dzonika,
da te pitam kako te sluzi fon jer je sad vec proslo par meseci koriscenja?Interesuje me posto mi je potreban dualsim pa se razmisljam jer mi treba za obicnu call\sms upotrebu eventualno kalendar i podsetnik.Unapred ti hvala

Nazad
Vrh Dno