Šta je novo?

Pioneer deh-4000ub radio za kola

Prijatelj2708

Slavan
Učlanjen(a)
16.07.2007
Poena
345
Imam ovaj plejer i zanima me jedna stvar, da li moze da se dokupi za njega daljinski upravljac i kako da se namesti da radi, da li treba da se kupi senzor ili on to ima ugradjeno? Hvala. Pitanje je samo za one koji su imali iskustva sa ovim modelom

Pioneer ima u ponudi daljinske sa oznakama CD-SR100 i CD-R320 ali oni nisu podržani na DEH-4000 uređaju. Uređaj ima podršku za OEM daljinski, ali ne znam koliko je njih moguće pronaći na našem tržištu. Daljinski se žično povezuje sa uređajem a mesto za povezivanje se nalazi na poleđini uređaja:

Prilozi

• Pioneer deh-4000ub_rear_large.gif
    Pioneer deh-4000ub_rear_large.gif
    50.2 KB · Pregleda: 528
BTW, ovaj radio je fenomenalan, posedujem ga 2 meseca i prezadovoljan sam.Prikacis usb stick i milina...

Da ne otvaram novu temu,moze li na ovaj plejer da se veze neki subwoofer,i ako moze koji bi to sub bio?

moze, ali ti treba amp :D
Bez pojacala nista... bolje uzmi 2 elipse manje snage sa dobrom osetljivoscu ako neces kaciti na amp...

Bez pojacala nista... bolje uzmi 2 elipse manje snage sa dobrom osetljivoscu ako neces kaciti na amp...

Tako sam i uradio :D
Sad se steka za JBL 1202D i neki amp,samo je pitanje koji?

Da, ali ovaj pioneer ima i izlaz za sub do 70w od 1 ili 2 oma, zar ne moze nesto ipak da se nakaci bez pojacala?

Jedino da probas sa nekim aktivnim sub-om, jer bez pojacala, player sa svojih 20-tak wati RMS-a po kanalu nece imati dovoljno snage da potera woofer kako treba.

Može da se potera direktno pasivan woofer umesto dva rear zvučnika.

Može da se potera direktno pasivan woofer umesto dva rear zvučnika.

Tnx, tako sam i mislio, ali nisam bio siguran.Zato su lepo da uzmem 2x25 cm suba i napravim dve kutije za njih i da uzivam. ,) Izvinjavam se svima sto dizem temu staru dva meseca :smoke:

Javi ovde sta si uradio.

Da, razumem na sta su mislili, a to sto je 2 oma, nije neki problem veliki, grejace se samo mnogo vise nego obicno. Ja sam planirao da stavljam u vrata JBL GTO seriju koja radi na 2 oma, ali nikako da sve to odradim, jer prvo treba dobro da dampiram vrata da ne bi to treslo ko ludo tapacirung, a te folije za dampiranje su dosta skupe, pa trazim nesto povoljnije da zavrsi posao. Ja sam na sledecu stvar konkretno mislio, nevezano sa ovih 70W sto pise i to sve. Razmisljao sam da recimo iskoristim izlaze sa HU od prednja dva zvucnika iz vrata i da ih nekako bridge-ujem da rade kao jedan sa vecom snagom i da tada prikljucim neki sub? To sam pitao da li je izvodljivo, a da se isto ne ide na varijantu sa pojacalom...

Kako si mislio, da dva kanala spojis na jedan woofer ili kako? Kako bi to izgledalo, a da ne muci mnogo HU? Razmisljao sam i ja o tome, ali nikako da probam neki ozbiljniji zahvat...

Čini se da u diskusiji učestvuju ljudi koji neposeduju ovaj uređaj pa imaju potrebu da improvizuju odgovore. Uređaj ima RCA izlaz čiji se mod može izabrati konfigurisanjem uređaja. Nema potrebe da neko koristi eventualno znanje iz audio tehnike i razmišlja na temu kako uposliti četvorokanalno pojačalo od 22W RMS po kanalu. Da se vratim na temu; Pomenuti RCA izlaz može da radi u sledećim modovima:

1. REAR SP: FULL
2. PREOUT: REAR
3. REAR SP: SUB W
4. PREOUT: SUB W

Momak koji je želeo da zakači pasivan woofer treba da izabere mod pod brojem 3. Modovi 2 i 4 su namenjeni za povezivanje zvučnika preko pojačala i imaju referentne izlaze, a modovi 1 i 3 su namenjeni za direktno povezivanje zvučnika.

Poslednja izmena:
pozdrav svima
trenutno imam deh-4000ub i sonijev explode pojacalo ali nisam siguran koje je mislim na oznaku :( i imam jedan problem a to je da kad je nakacen na pojacalo zadnji zvucnici se necuju a i bas mi krlja da li sam ja tupav pa nisam namestio tj setovo izlaze kako treba ili mi je zveknuo izlaz na uredjaju ince uredjaj je sasvim ok steta sto ne moze da menja boje kao 5000

Da vas pitam...Ima li neki mp3 do 100e sa daljinskim koji se montira na volan? Ili pak, neki pioneer mp3 do 100e sa usb (obavezno ;) ) koji ima mogucnost daljinskog CD SR100 ?

Da da, znam da mogu da ga dokupim, ali nema svaki podrshku za njega...Pa me interesuje ima li neki od jeftinijih pioneer-a sa usb-om podrshku za daljinac, ili pak neka druga marka u tom cenovnom rangu

Kada sam kupovao, prodavci su mi rekli da svaki sa usb-om ima podršku za daljinac. Dvoumio sam se između DEH-4000UB, DEH-5000UB DEH-6000UB. Uz 4000 i 5000 se ne dobija daljinac, a uz 6000 se dobija onaj tanak. Razlika između 4000 i 5000 je samo u usb priključku, kod 4000 je napred, a kod 5000 iza. Ovo ti prenosim kako su meni rekli prodavci, ako su oni pogrešili grešim i ja. Cene su bile 8500, 10500, 13500. Ipak sam se odlučio za 6000 i kupio sam daljinac za volan. Ono što je prelomilo u korist 6000 je usb iza, porška za ipod i izgled.

Moja preporuka za 6000.

Mnogo mi je 13 000 za taj 6000. 4000 UB ima podrshku samo za hard wired :( dakle, nista od onog malog bezicnog koji se kachi na volan...

Možda su pale cene, ja sam uzeo pre 2-3 meseca. Možda ima neka akcijaili sl.

Ja sam uzeo u novelu na akciji 5000ub za nekih 11300 pre par dana. Čisto da kazem da pored rear usb-a u odnosu na 4000ub ima mogucnost povezivanja pioneer daljinskog, nezavisnog menjanja boja na panelu i displeju (ovo mi je bilo neophodno u golfu 4, i sami znate koliko je tamo bitna crveno/plava kombinacija)! :wave:

ipak mi se ne daje preko 100e na HU...Dakle, usb + podrska za wireless daljinski, not gonna happen za te pare...

Poslednja izmena:
Ja sam uzeo u novelu na akciji 5000ub za nekih 11300 pre par dana. Čisto da kazem da pored rear usb-a u odnosu na 4000ub ima mogucnost povezivanja pioneer daljinskog, nezavisnog menjanja boja na panelu i displeju (ovo mi je bilo neophodno u golfu 4, i sami znate koliko je tamo bitna crveno/plava kombinacija)! :wave:

Imo si u tehnomaxu za 10900
Ja sam uzeo 4000ub za 8900 jer mi ne treba menjanje svetla a malo mi lepse izgleda jer je ceo crn odnosno nema lim kod dugmica.

Poslednja izmena:
4K je zakon za automobile koji nemaju izveden USB port na armaturnoj ploči ili centralnoj konzoli! pain in the ass je varijanta kad u "kasetu za rukavice" [sa ili bez hlađenja :) ] treba da posežete kako bi ste promenili usb stick!

Pa da to je jos jedan razlog zasto nisam hteo 5000 iako razlika u ceni nije prevelika

4K je zakon za automobile koji nemaju izveden USB port na armaturnoj ploči ili centralnoj konzoli! pain in the ass je varijanta kad u "kasetu za rukavice" [sa ili bez hlađenja :) ] treba da posežete kako bi ste promenili usb stick!

Pa sad, ima ljudi koji koriste i pristupacnija mesta;)

Nazad
Vrh Dno