Šta je novo?

Asus GTX280 problem oko garancije

lule_vets

Slavan
Učlanjen(a)
30.09.2005
Poena
304
Dakle graficka iz naslova imam sa njom problem pri max. opterecenju ventialor pocne da proizvodi osetne vibracije po karti znaci kad stavite ruku na kartu osetite kako se trese, drugi problem je sto na nekim mestima oce da pocne da zuji-cvili uglavnom pri ucitavanju visokom broju frejmova i svetlijim scenam. Vracao sam je na garanciju posle cetvrtog dana i ceko sedam dana da se smiluju iz DirectLinka i pogledaju da bi mi nakaraju rekli da je karta uredu. Pa me interesuje vas savet sta dalje raditi traziti u firmi u kojoj sam kupio kartu mi je prvo receno da mogu da uzmem isti primerak nazad pitao sam da uzmem od drugoga proizvodjaca GIGABAJTA ako isto kosta receno je moze, pitao sam i za kes i to je receno moze, cak je receno da moze i asus drugi primerak. Odlucio sam se za GIGABAJT i sve je to bilo lepo dok receno da dodjem sutra dan dok kartica nebude uzeta iz magacina ok sve lepo dogovoreno kad popodne stize poziv od njih da to nemoze da nemoze ni kes nego moze isti primerak nazad ili drugi od istog proizvodjaca tj. ASUS pa me znaima vase misljenje kao se dalje boriti sa tim isterivanjem garancije neki ljudi su mi rekli da trazim povracaj novca jer nije proslo vise od sedam dan i da na to imam puno pravo ako se budu bunili u firmi da zapretim inspekcijom. Inace karta je kupljena u DPM computers radnji.

Hvala svima unapred.

samo da ti kazem da to pistanje sto cujes da se cuje na raznim kartama i da je to najnormalnije. ako si siguran da ti kuler landara onda trazi novu kartu, ali ako je samo do pistanja (za kuler si se recimo istripovao) onda je to sasvim ok.

Da kazemo da je to tako da sam se istripovao i da je to pistanje noramlno mada do sad nikada mi nijedna komponenta nije pistala za sve racunare koje sam imao nemoguce je da sam imao srece vise od deset godina sa kupovinama. Receno mi je da ipak imam pravo na novac cak i ako je uredjaj potpuno ispravan u roku od sedam dana. Mada sutra planiram da pozovem sluzbu trzisne inspekcije i da se raspitam koja su mi tacno prava na sta smem da se pozivam.

Poslednja izmena:
To pistanje i cviluckanje, meni je prisutno na MSI 7900GTO vec preko godinu dana, a i pisano je ovde o tome...za kuler ako mogu da se jave drugi vlasnici Asusovih GTX280 mislim da bi ti pomoglo.Mogli bi da ti kazu iskustvo sa svojim primerkom!E sad sto se tice ostvarivanja garancije, ne bih da tvrdim, ali mislim da bez obzira na sve :)... , imas pravo na povracaj novca, ali verovatno ces uzeti novu graficku.Zar ne?Gde god da je kupis isto ti je, ako je nova, Asus je :) ...
Ne postoji plagijat i original, barem kolko ja znam...Verovatno si ubo los primerak.
Aj pa javi sta si uradio.

Da kazemo da je to tako da sam se istripovao i da je to pistanje noramlno mada do sad nikada mi nijedna komponenta nije pistala za sve racunare koje sam imao nemoguce je da sam imao srece vise od deset godina sa kupovinama. Receno mi je da ipak imam pravo na novac cak i ako je uredjaj potpuno ispravan u roku od sedam dana. Mada sutra planiram da pozovem sluzbu trzisne inspekcije i da se raspitam koja su mi tacno prava na sta smem da se pozivam.
meni je pistao 8800GT, a i drugim ljudima su pistale 2. karte. nista strasno. inace, bas me interesuje sta ce ti inspekcija reci, pa ako mozes ovde da preneses vas razgovor :)

Naravno posto je ovo zemlja srbija ima rupa u zakonu ko kratera na mesecu :) .

Iskren i dobronameran savet.

Nishta frka dranje i ostalo, samo smireno i lagano i prosto reci da nisi zadovoljan sa proizvodom koji si probao i zhelish da uzmesh drugi ili da ti vrate novac jer prosto ne puca se svaki dan preko 200e za neshto shto cje da te tishti [u tvom sluchaju i pishiti ;] i shto ne ispunjava tvoje kriterijume.
Ako bude frke dranja i cike vriske kakvih zgodnih cica, ti i dalje budi nasmejan i trazhi ono shto ti pripada.

Alo bre pa na ovom forumu se vode mali ratovi zbog decibela ovog scythe-a ili one noctua-e ili zalmana i ostalih malih propelera..znash kada bi neki useri prihvatili to kao chinjenicu - nikad. pare ili karta_.

Da ti " pomognem " Lule :), pisti tebi u glavi od ne spavanja, vidi kolko ima sati, ha ha ha , a kad stavis ruku trese ti se sto si dao 350 evrica... ha ha ha :p

Zar ne bi bilo bolje da si preskocio prvu seriju, i sacekao da ako bude bilo nekih brljotina iste otklone?

Jeste, ima pravo Oki, samo smireno, uzmi jedan bensedin pre nego sto krenes da se razjasnjavas sa njima, posto si ocito perfekcionista...:), tako da ce ti trebati zivaca , jos ako naletis na nekoga ko ce te razumeti :)

Drzim ti " fige " da na kraju budes zadovoljan!

Dakle graficka iz naslova imam sa njom problem pri max. opterecenju ventialor pocne da proizvodi osetne vibracije po karti znaci kad stavite ruku na kartu osetite kako se trese, drugi problem je sto na nekim mestima oce da pocne da zuji-cvili uglavnom pri ucitavanju visokom broju frejmova i svetlijim scenam. Vracao sam je na garanciju posle cetvrtog dana i ceko sedam dana da se smiluju iz DirectLinka i pogledaju da bi mi nakaraju rekli da je karta uredu. Pa me interesuje vas savet sta dalje raditi traziti u firmi u kojoj sam kupio kartu mi je prvo receno da mogu da uzmem isti primerak nazad pitao sam da uzmem od drugoga proizvodjaca GIGABAJTA ako isto kosta receno je moze, pitao sam i za kes i to je receno moze, cak je receno da moze i asus drugi primerak. Odlucio sam se za GIGABAJT i sve je to bilo lepo dok receno da dodjem sutra dan dok kartica nebude uzeta iz magacina ok sve lepo dogovoreno kad popodne stize poziv od njih da to nemoze da nemoze ni kes nego moze isti primerak nazad ili drugi od istog proizvodjaca tj. ASUS pa me znaima vase misljenje kao se dalje boriti sa tim isterivanjem garancije neki ljudi su mi rekli da trazim povracaj novca jer nije proslo vise od sedam dan i da na to imam puno pravo ako se budu bunili u firmi da zapretim inspekcijom. Inace karta je kupljena u DPM computers radnji.

Hvala svima unapred.

A sto si uzimao Asusa i uopste pomisljao da izmes Gigashit?:trust:

Poslednja izmena:
a sta fali asusu? meni radi ko djavo......
a drugo, i radeon 4870 u CF dve, i gtx280 su mi pod opetercenjem pistale - neki zvuk ko skripanje, ko blesave dok nisam promenio napajanje, tojest uzeo jace...... od tada vise nijednom!

A koliko jace treba da uzmem imam CoolerMastr RealPower 620W sto je realne snage 618W kontinualne snage a maximalni pik mu je 700 i nesto vati.

To pistanje i cviluckanje, meni je prisutno na MSI 7900GTO vec preko godinu dana, a i pisano je ovde o tome...za kuler ako mogu da se jave drugi vlasnici Asusovih GTX280 mislim da bi ti pomoglo.Mogli bi da ti kazu iskustvo sa svojim primerkom!E sad sto se tice ostvarivanja garancije, ne bih da tvrdim, ali mislim da bez obzira na sve :)... , imas pravo na povracaj novca, ali verovatno ces uzeti novu graficku.Zar ne?Gde god da je kupis isto ti je, ako je nova, Asus je :) ...
Ne postoji plagijat i original, barem kolko ja znam...Verovatno si ubo los primerak.
Aj pa javi sta si uradio.

Bilo je priča o tome, ali ja sam probao tri GTX280 kartice i sada jednu, pa sutra drugu overklokovanu (MSI OC serija i ASUS TOP serija). Nijedna ne pišti. Ne znam da li možemo reći da je to normalno, ali je činjenica da sam i ja imao 9800GTX koji je pištao mesecima pa mu ništa nije bilo...

Druze nista strasno u vezi pistanja,veruj mi!I kod mene malo pisti samo kada ulazi u Crysis ili izmedju testova na 3DMark-u 06 i vise nigde.Napajanje imam iz potpisa dosta hvaljeno Corsair 620!Mada sam se i ja istripovao da pistanje moze da bude zbog napajanja zato sto su mozda slabe one dve grane koje su zaduzene za struju za PCI-e.Inace kod sina imam isto to Real power 620,probao kod njega i isto pisti kao na Corsairu.Tako da moguce je da je do napajanja(da su slaba za zderaca struje GTX 280).A sto se tice venta mislim da ti je mozda zapao los primerak,jer kod mene u 3D modu i na max obrtajima nema nista da vibrira!Pozzz

Jedna od vrlo korisnih stvari i koju bi trebalo pa jos malo zakaciti kao sticky je Zakon o zastiti potrosaca.Ne znam koji je sajt gde mozes da skines zakon ali ce google da ti kaze.Naime zakon je iz 2002 bio malo bolji za potrosace ali ni aktuelni iz 2005 nije mnogo losiji.Naime sto se tice garancije mozes da trazis sve od njih osim ako proizvod ne ispunjava tvoja ocekivanja kao posledica tvoje ne upucenosti u specifikacije(pr.kupio si graficku i sada se zalis sto ne mozes da gledas tv preko nje)mada i tada oni su u obavezi da te upute i informisu sta mozes da ocekujes od proizvoda.Koliko ja razumem nigde u specifikaciji doticne karte ne pise da pri radu ispusta raznorazne zvukove pod opterecenjem ili bez njega i da ce njen rad u racunaru podsecati na WRC sampionat u vasoj sobi i zavijati kao tunovani V6 sa sve vibracijama.Samo to moze da bude osnov za reklamaciju a da ne spominjemo dalje ventilator(Pasiva je zakon) i druge aspekte problema.
Ukratko,ako poslednjeg dana garancije prijavis kvar i oni to registruju u servisu sa tim datumom ti mozes:
da trazis povracaj novca u vrednosti tog uredjaja na dan primanja u servis
da trazis zamenu za novi uredjaj istog ili potpuno drugog proizvodjaca uistoj vrednosti
da trazis popravku uredjaja
da trazis da uz doplatu uzmes potpuno drugi uredjaj
U svakom slucaju samo polako i opusteno.Bez prevelikih emocija i nepotrebnih scena.Zapamti da se uglavnom sreces sa posrednicima(prodavcima koji i ne znaju,i ne zanima ih a i verovatno im je tako receno) a ne vlasnicima koji racunaju na opstu ne upucenost gradjana)
Kapiram da ovde ima ljudi koji se bave prodajom racunara i komponenti i koji su i vise nego posteni i uvek spremni da izadju u susret ali ovde se pitanje svodi na to da li treba dozvoliti vecini prodavnica da sikaniraju ljude koji se ne razumeju.Bez obzira da li neko ima vishe ili manje kesha svi smo prosli kroz to da skupljamo pare(duze ili krace) da bi smo kupili nesto sto nas je odusevilo i sto zelimo i kada na kraju kupimo prvo sto mpramo da uradimo je da to nosimo u servis.ZNAM koliko je tesko cekati kada kupite nesto novo i odmah odnesete u servis i sada eto..cekajte,cekajte.prosto dodjete do toga da to nesto sto ste cekali potpuno izgubi smisao i prosto zazalite sto ste uopste kupili..Narocito ako prodavnice postuju svojih ne zakonskih 45 dana.Sta god vam rekli imaju max 23 dana da vam rese problem i TACKA.A svaki dan kao godina..
Bas sam se raspisao...:p
Poz:)

ja sam probao na CM 550w RP i 650w, i na oba su karte pishtale, ali samo pod opterecenjem, u leru ne, i onda sam valjda resio probleme sa 1250w :), od tada vise nikada.... mislim, ne treba tolika snaga, ali od viska glava ne boli.......

Hvala svima unapred.

Ja mislim da si se ti istripovao i da bezveze cimas sebe i ljude u toj firmi...

Problem je resen dobijena je nova kartica ASUS GTX280 nema vise vibracija po njoj sto se tice kuleara a pistanje-zujanje je jos tu.

Opet ja istu priču, uzmeš lak za nokte i pređeš preko zavojnica i to je to :p

To mi je neko bio reko da uradim ali sta onda sa garancijom mogu da se oprostim?
I da li preci preko svih ili samo nekih odnosno samo preko onih koje se cuje ako je to moguce odrediti koja se cuje.

Pa verovatno ode garancija. Probaj neko drugo napajanje,odnesi u servis pa da ti probaju na neko drugo.

To mi je neko bio reko da uradim ali sta onda sa garancijom mogu da se oprostim?
I da li preci preko svih ili samo nekih odnosno samo preko onih koje se cuje ako je to moguce odrediti koja se cuje.

"Sam svoj majstor...", pa naravno da ces se oprostiti od garancije ako grafiku krenes da mazes lakom za nokte i natapas voskom...:p

Mislim da je problem neprimetno skinuti oklop sa grafike...

Videce se da je nesto cackano, makar i lak ne videli ...proziran uzmi :d

Evo ako ima neki entuzijasta da se ponudi da doje kod mene sa napajanjem od 1000w i vise da probamo grafiku da vidimo da li ce da zuji i tada da se ne bacaju parice na kilovatno napajanje ako je i ovo dosta.:p

Mozda je fora u tvom napajanju da npr..falicno,neodgovara *** probaj neko drugo od 650W

Evo ako ima neki entuzijasta da se ponudi da doje kod mene sa napajanjem od 1000w i vise da probamo grafiku da vidimo da li ce da zuji i tada da se ne bacaju parice na kilovatno napajanje ako je i ovo dosta.:p
ma kakvo napajanje. meni je pistao 8800GT, a na svom napajanju mogu da teram 5 takvih kartica istovremeno bez problema. nije to do napajanja.

^^
Meni isto pishti 8800GT pri visokom broju frejmova a napajanje je i vishe dovoljno - 52A @ 12V ;)

Hvala svima unapred.

Posto si pisao veoma konfuzno ja sam shvatio da oni mogu da ti daju drugi primjerak Asus-a? Ispravi me ako grijesim.To sto tvoja Asus karta pisti i sto joj se cuje vent, ne znaci da je sa svakom Asus tako. Nisi imao srece, ubo si falican primjerak, a to desava svim prozivodjacima. To cvrcanje nije nista strasno, i meni se desavalo pri ulasku u par igara i nikad nista nije bilo s grafom. To sa ventom je druga stvar.

Poslednja izmena:
^^
Meni isto pishti 8800GT pri visokom broju frejmova a napajanje je i vishe dovoljno - 52A @ 12V ;)

Napajanje iz potpisa takodje "cvili" u 3D-u sa 260GTX, 8800GT, 8800GTS 640 i 320mb i 7900GTO. Pre njega sam imao Enermax od 380W koje je takodje je cvilelo u 3D-u, ali je pored toga i izbacivalo vruc vazduh za razliku od ovog koje se ne zagreva dodatno pri opterecenju.

Ne kazem ja da je napajanje slabo,nego samo da su grane koje napajaju grafiku mozda slabe za GTX280!Mozda samo ljudi jednostavno pre godinu dana nisu mogli da predpostave da ce grafika u full loadu da povuce 236w!Kod klinca na kompu imam 9800GTX koja se napaja sa CM Real power 620 i ne cvili,takodje sam je i kod mene probao i ne cvili kao ni 8800GTS 512.Ali dobro samo mi je malo cudno da svi koji su kupili GTX 280 imaju taj problem da im karta cvili;).Malo me taj zvuk nervira,ali posto mi je prva karta koja cvili,valjda cu se vremenom navici?:)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno