Šta je novo?

8600gt OC

Pazi stvarno samo GS, sorry nisam primjetio :)
Meni mem nece preko ~2050 dok kao sto rekoh GPU brljavi vec na 725 a shader moze do ~1700 ali ne stabilno pa ih drzim na 1612. Sve klokovano iz expertool-a.

Pa bolje CIA nego FBI :D

Nisam pokusavao sa Atitool-om. Vec sam postepeno dizao clock i testirao sa 3dmark05. Sa GPU na 725 3dmark05 pocne da brljavi na pola prvog testa a jednom sam popio i BSOD. Bas cu da probam sa Atitool da vidim koji max cu dobiti za GPU i mem.

Btw ja sam skinuo onaj fabricki vent i stavio 8-micu da duva u hladnjak ali nisam bas puno dobio. Mozda oko 2-3 stepena manju temp.

Ja sam svoj 8600 GT GS GLH sada poterao na 666:)d)/1123MHz,testirao sa AtiTool 0.27 i Igrao Crysis,Counter Strike...Grafa radi super,a ne greje se preko 80C u max-load-u (posle 4 sata Cryze na ovim klokovima,merio AtiTool)...Inace nemam 3DMark,pa me zanima otprilike skor koliki bi mi bio sa ovim klokovima i [email protected](ne da ploca ili proc - E4500 vise)...

A zasto bi te bilo briga za 3DM skor ?

Poslednja izmena:
imao sam dobru volju da provrtim 3dmark06 sa klokovima i bez njih, ali ne radi :trust:...
evo sta javlja:

@Colt - pa zanima me...da se hvalisem...:d

@burek - ne razumem,kakva volja i kako "bez" klokova??

Meni ATItool 0.27 nece da ocita klokove. Jel' zna neko u cemu je problem.

Da,sa ovim novijim verzijama nema ocitavanja kloka memorije i GPU-a(bar na mojoj karti).Secam se da mi je sa 8600GT i tadasnjom verzijom ATItool-a sve uredno prikazivalo.
Bez obzira na sve,programcic je veoma koristan,onako za brzinsko testiranje stabilnosti jer ona cupava kockica lepo radi posao.

Probao sam 0.26 i lijepo je ocitala klokove. Ostavio sam je da mi nadje max gpu i kad sam se vratio program je jos uvijek trazio max gpu a desktop je bio sav u artifaktima. Program je ok ali izgleda ne radi tako dobro na nvidia koliko na ati...

Probao sam 0.26 i lijepo je ocitala klokove. Ostavio sam je da mi nadje max gpu i kad sam se vratio program je jos uvijek trazio max gpu a desktop je bio sav u artifaktima. Program je ok ali izgleda ne radi tako dobro na nvidia koliko na ati...

I sa ati kartama hoce da se dogodi to, najbolje je da sedish za kompom dok trazi max klokove i kad vidish prvu pojavu artifekata zapamtish vrednost kloka i posle rucno setujesh i trazish stabilnu vrednost. I ima josh jedan solidan program za testiranje stabilnosti GFX kartice Fur Mark :wave:

evo novih klokova... nije neki napredak u odnosu na prosli put, ali da ne bude da nisam nista radio ovih par dana... :D
sta mislite o klokovima? moze li ona jos sa gainwardovim hladjenjem ili mora da radi CM Z1? sledecih 10 dana idem na more tako da nece biti rezultata... logovacu se svakako... :D:D:D

izvrteo sam i dlakavu kocku i dlakavu krofnu, sve lepo radi...

Gainward najeftiniji do the work :)

score06jf7.jpg

Fini klokovi samo ti je nesto mali score.

Moja 8600GT GLH je Go To Hell :( Pocela da se pregrijeva jer je vent pobrljavio. Kad je karta u idle onda vent radi normalno ali kako se karta zagrijeva tako se i vent usporava dok na kraju ne stane totalno. Ludo zar ne :D
Sad se patim sa nekom ATI 1800GTO dok se moj Gainward ne vrati sa servisa.

Mali mu je score zbog procesora, poznato je da 3dMark06 voli Core2 procesore, po mogucstu Quad i to dobro kloknut ;)

Poslednja izmena:
Jer ima neko msi 8600gts...kolko najvise moze da se overklokuje...kojim programom...a da stabilno radi???

Poslednja izmena:
Ja svoju Gigabyte 8600gt pasivnu nisam mogao nikako da overklokujem ni sa jednim programom,
uvek mi vraca na default, ma sta god da uradio, e bas sam se iznervirao.:mad:

Pa sam je prodao i dodao 30eu i uzeo 9600Gt koja je duplo brza u igrama,
a bilo mi je bitno da sad mogu da cepam u 1650x1050 opusteno. :smoke:

Jer ima neko msi 8600gts...kolko najvise moze da se overklokuje...kojim programom...a da stabilno radi???

uzmes riva tuner 2.09 i neki ati tool sa ono kockom sto se vrti
klokovi cenim negde izmedju 800 i 850 mem 1000 sharede linkuj pa posle kad nashtelujes GPU onda njih diraj

Moram ovde (ovo je 8600GT tema) da pitam : Ima li negde vMod za Gainward 8600 GT GS GLH???

Lutam po internetu trazeci al nista...:(

pogledaj koje interkalce imas ako su isti kao i na ostalim onda treba da je to to
ali i meni se sad vrzma po glavi da je i fantomX trazio Vmod za nju i nije nashao ali ti pogledaj koje imas pa reci ;)

uzmes riva tuner 2.09 i neki ati tool sa ono kockom sto se vrti
klokovi cenim negde izmedju 800 i 850 mem 1000 sharede linkuj pa posle kad nashtelujes GPU onda njih diraj

Ima li potrebe i smisla klokovati core dalje nego sto shederi mogu da ga prate,ako me razumes sta hocu da kazem?

Trebalo bi da ima :trust: misli m da sam jaimao benefita ili mozda gresim
davno smo se mi igrali sa 8600GT ali bilo je to lepo vreme

Pitam te zato sto znam da je bilo price o odnosu core/sheder kloka,nesto kao ako nije dobar odnos mogu da se naruse performanse odnosno da se ne izvalaci max iz karte.Pretpostavljam da su klokovi u rivi linkovani da do toga ne dodje.Kazu da bi dodatni core klok moga posluziti u igrama koje koriste PhysX ,sto ima logike...
davno smo se mi igrali sa 8600GT ali bilo je to lepo vreme
Pa dobro, nema veze...To bi trebalo da vazi i za jace "nevidijine" modele,ako ne gresim...

710/1562/1720 nije stabilna... :wall::cuss::( posle sat vremena igranja CoD4 sa max detaljima se skucala...

^ Kao da ces u igrama osetiti tih 10 Mhz vise za core, 22 za shadere i 20 za mem u odnosu na te klokove (ako su oni max stabilni dosad) iz potpisa :)...

Ja treba da dobijem palit geforce 8800gt sonic 512mb ddr3. Ima li neko iskustva sa ovom graf i kakva je za OC?

dobra je ;)
za svaki dan bi trebalo da ide tu negde oko 700/1000

svaka ide 700/1000 tako da to nemoj da brinesh ;)

^ Kao da ces u igrama osetiti tih 10 Mhz vise za core, 22 za shadere i 20 za mem u odnosu na te klokove (ako su oni max stabilni dosad) iz potpisa :)...
pa, nisam siguran da su i ti stabilni... vrteo sam onaj fur benchmark i 3dmark2001, ali se nista nije desavalo... provrtecu CoD4 na max detaljima kad budem imao vremena...

Nazad
Vrh Dno