Šta je novo?

E5200 OC

staxm

Čuven
Učlanjen(a)
15.09.2003
Poena
619
Dobio sam jedan primerak e5200, pa sam ga malo probao sinoc ;)

e5200@TRUE
Asus Blitz Formula - bios 1505
Transcend ddr800@1066 cl5 1.94v
ostalo nije ni bitno :)

SPi32M@4000MHz

Max fsb je 343MHz , nisam prelazio za sada 1.45v za CPU i sa tom voltazom je dosao do XP vozica na 333x12.5=4166MHz. Probacu da dodam jos malo voltaze da vidim koliko mu je potrebno za taj klok :D

Na OS nisam imao novije verzije CPU-z i coretemp-a ili realtemp-a, a na visti CoreTemp 0.99.3 pokazuje da je M0 rev, da mu je je VID 1.1875v, da Tj MAX 100°C, a RealTemp 2.70 da je Tj MAX 95°C. CPU-z 1.46 ne cita reviziju, a koliko vidim danas ili uskoro izlazi novija verzija CPUz-a 1.47, koja će verovatno lepo citati podatke. Tako da nisam siguran koja je revizija e5200 niti koji je Tj MAX.

Izgleda da je stabilan na 333x11=3666MHZ negde malcice vise od 1.31v posto je proc bio orthos stabilan 17min na 1.312v na tom kloku. Jos malo igranja, pa cemo i to da zakljucimo ;)

Da se zahvalim mom drugaru Joki za ovaj primerak :)

:banana:

Ako mozes istestiraj dokle isti moze da se klokuje na default naponu.
Da znam da li da razmisljam da menjam ovaj 2160.

Inace svidja mi se ova max temperatura manja od 50c.

Ako mozes istestiraj dokle isti moze da se klokuje na default naponu.
Da znam da li da razmisljam da menjam ovaj 2160.

Inace svidja mi se ova max temperatura manja od 50c.

ako mislis na 1.2v sigurno je negde 3.3-3.4GHz
A sto se tice temperature prilikom opterecenja isla je na max 63°[email protected], ali vent na TRUE na smesnih 900rpm u zatvorenom kućisti u ekstra toploj sobi tipa 28°c

Jel mu to wall ili nisi spuštao množilac ?

:D
naravno da sam obarao mnozilac i svejedno je dal je 6 ili 12.5;)

Poslednja izmena:
Da li bi u kombinaciji sa P5K/EPU isao na 3.0 za svaki dan 24/7 ?
Ako sam razumeo dobro mogao bi ladno posto mu je mnozioc 12.5,
to bi trebalo da izgleda 12.5 x 240 fsb to je oko 3000 mhz negde.
Da bude default napon.

mogao bi 100% ;)

Everest 4.50

Mozda je potrebna novija verzija everesta, jer memory copy pokazuhe 0Mb/s :trust:

Evo malcice na brzaka
e5200@3673MHz 1.344v

Ne prelazi ovih 66°C , a bas mi je pakleno u sobi 28°C i ova 12-ca na TRUE se skoro
pa ne okrece, a mrzi me da je stavljam na 7v
Da li bi u kombinaciji sa P5K/EPU isao na 3.0 za svaki dan 24/7 ?
Ako sam razumeo dobro mogao bi ladno posto mu je mnozioc 12.5,
to bi trebalo da izgleda 12.5 x 240 fsb to je oko 3000 mhz negde.
Da bude default napon.

Mogao bi to da bude lepi undervolt za 3GHz:D

Cudi me da mu nije vrucina pored takvog wallpapera :D. Fini rezultati, shteta shto nece preko 343FSB, moj E7200 nece na 500 :( na 450 radi nisam probao da vidim shta se krije izmedju :p

Sve u svemu super je e5200, al mi je cena dosta blizu e7200.

Poslednja izmena:
Razlika u ceni je nekih ~1300 din. Stvarno mi ne ide u glavu kako mu je FSB wall tako nisko. tj vec na 343MHz. Mozda je do primerka. Videcemo vec.

Evo za sada stabilnih 1h@333x11

Izgleda da mu za svaki puni mnozilac vise treba 0.1v vise za napon CPU, tako da je sada trenutno na 1.25v@3333MHZ(333x10) i stabilan je 20min. Verovatno mu je potrebno 1.15v za 3GHz

Cudi me da mu nije vrucina pored takvog wallpapera :D

:D:D:D

Gospodine staxm... Pa gde ste vi, nema vas dugo...

Stvarno mi ne ide u glavu kako mu je FSB wall tako nisko. tj vec na 343MHz. Mozda je do primerka. Videcemo vec.

Takav je primerak, ali slabo nekih vecih FSB sa e5200 na netu :trust:

Ono sto sam ja nasao je:
Coolaler je probao jedan ili je taj bio jedan od vise, i nigde ne vidim veci FSB od 333, a slicni su primerci, cak je ovaj i bolji :trust:

I na XS ciji max fsb 352MHz, a za bencovanje 345MHz, mada je on stavljao 1.7v za cpu, ja ipak nisam isao preko 1.55v i ovaj je nestabilan cak i za SPi1m na 340FSBx12.5, nisam uspeo da ga izvrtim :(

Izgleda da neki veci FSB od ovih procova tesko, mada nikad se ne zna, mozda izbace neku noviju reviziju i OPA

Zato sam ih pokidao sve u SPi32M@4174MHz 11min39s cheers
Cak mi ni win nije nesto sjajan, imam nekih sitnih problema sa wazom, moze da bude i bolji

Evo i jedan SPi1m ;)

Nikako bre ovaj CPU-Z ne izbacuje stepping revision za e5200. Moguce je da su ovi prvi primerci e5200 dobijeni od neuspelih e7x00/e8x00 iz strijih steppinga a mozda i teorija zavere radi. Moguce je da ih je Intel nekako ogranichio sa FSB wall-om da ne polete. Iovako kida stariju bracu e2x00 i e4x00 serije.

staxm, koliko si setovao napon u biosu kada ti cpu-z ispisuje 1.344V?
i ne znam sto ste zapeli za visoki fsb kada ima 12.5x multi? :)

Zato shto bi npr. 360x10 bilo mnogo lepshe nego 288x12.5...
A i brzhe.

kako kome. meni je to isto, ali dobro, nekome i nije...

kako kome. meni je to isto, ali dobro, nekome i nije...

Upravo je stvar da nema kako kome, de fakto bi prva opcija bila brzha kako god da okrenesh.:) Ovako zarad tih par stotina MHz se i ne isplati menjati ako imash dobar E2xx0.

O cemu, bre, pricate vi.
Citajuci sticem utisak da par korisnika prica napamet neke stvari.
Sta ocekujete od procesora kome je startni fsb 200MHz??? Da ide na 500MHz? Totalna glupost.
Prvi put cujem da je procesor brzi ako mu je veci FSB a manji mnozilac :zgran:. Toliku dozu gluposti, pardon, mudrosti nisam odavno procitao pa vi kako hocete.
Nije brzi procesor vec nesto drugo... PAL MAL-mislite o tome, a i o prosipanju bisera razmislite dooobro.

:d:d:d:d:d. Slatko ste me nasmejali.

Poslednja izmena:
Niko nije rekao da je procesor brzi, vec da je sistem brzi. To ima veze sa taktom chipseta i memorijskim kontrolerom koji je deo cipseta, i onda posledicno sa memorijskim protokom...

... To ima veze sa taktom chipseta i memorijskim kontrolerom koji je deo cipseta, i onda posledicno sa memorijskim protokom...

Upravo tako!
***, kada bo cpu iz najnize serije mogao postici veci fsb, onda bi ga vratili u E8xxx seriju, a ne ovako.

staxm , presao si na low budget klasu.
Ako ako .... :) :D

O cemu, bre, pricate vi.
Citajuci sticem utisak da par korisnika prica napamet neke stvari.
Sta ocekujete od procesora kome je startni fsb 200MHz??? Da ide na 500MHz? Totalna glupost.
Prvi put cujem da je procesor brzi ako mu je veci FSB a manji mnozilac :zgran:. Toliku dozu gluposti, pardon, mudrosti nisam odavno procitao pa vi kako hocete.
Nije brzi procesor vec nesto drugo... PAL MAL-mislite o tome, a i o prosipanju bisera razmislite dooobro.

:d:d:d:d:d. Slatko ste me nasmejali.

A ja stičem u utisak da ti napamet n*p*šavaš ovde. Niko i nije rekao da je brži procesor sa većim FSB-om već ono što je mitarus već objasnio (sistem je brži), ovde se pričalo o prilično malom FSB-u na E5200 i, a FSB mu je manji i od ranijih procesora sa 200Mhz FSB-om.

Ako ti je do iščuđavanja, zgražavanja i vikanja "glupak !" idi u političare ili na utakmicu.

Charapan se malo uzbudo. ;) I njega izgleda nervira nizak FSB poshto ima e2180. :D

Pa ovaj moj e2160 moze FSB 375MHz ali ga ne drzim tako. Radi sad 320x9=2,88Ghz sa 1,35 v za vcore a memorija je na defaultu 800MHz. E sad ako bi ja zamenio ovaj za e5200 to bi bilo najverovatnije sa npr. ~1,35v za vcore 300x12,5=3,75Ghz ili 333x11~3,66Ghz a memorija nek ostane na ~800MHz. Moze ovaj Apacer josh ali nije to to. Kad ne moze 'iljadu da predje, nekako mi se i ne klokuje.

E sad ne znam koliko bi bio stabilan za 24/7 na 4GHz i sa kojom voltazom. Tih 4Ghz izgleda bez 1,4-1,45v nece ici a to je vec za 45nm malo veci napon.

Videcemo josh, da mu padne cena a mozda se i taj FSB wall vremenom pomeri mada 3.5 GHz se prelazi sigurno.

Vrh Dno