Šta je novo?

Novi Cooler Master kuleri - Cooler Master Creates a Monster

kakve veze to ima sa ovom temom ? ili chisto da se pohvalish ?:wall::wall::wall:

Kako lupeta jaooooooj ... :D

Gde zivish na severnom polu, juznom ? :D

LOL

Vidi ovako, spremiš neke pare, povedeš svedoke, rado ću se opkladiti sa tobom i primiti te u stan da se uveriš sam. Naravno , pare ćeš morati da ostaviš :) , ali šta je tu je.

Ljudi, stvarno mi je nije poenta da prodajem mu*a za bubrege, kao što rekoh jedina želja je bila da informišem. Nov računar sam kupio pre par dana, još nisam osvežio profil, nisam ni jednu igricu poterao još i ne znam kakva će temperatura onda biti, ali s obzirom na sistem hlađenja u kuištu , mislim da će temepratura i dalje ostati vrlo niska.

BTW. kuler je mnogo veći nego što sam očekivao (tj. specifikacije na domaćem sajtu su pogrešne), lako se montira, lep je ( kome je bitno, meni jeste) :)

Poslednja izmena:
ljude infomishi u nekoj drugoj temi nemoj da spamujesh kada nego zatrazi kuler za 30 ti se pojavish i kazesh meni 8500 na h212 "16 - 18 C" a ne ovde da spamujesh

evo ja cu da uzmem box ti dodji kod mene i ja cu imati 10c na cpu samo ponesi pare (chuli smo i mi za klime i otvaranje prozora preko zime ;)) informisanismo ti mi vishe nego shto mislish ;)

ljude infomishi u nekoj drugoj temi nemoj da spamujesh kada nego zatrazi kuler za 30 ti se pojavish i kazesh meni 8500 na h212 "16 - 18 C" a ne ovde da spamujesh

evo ja cu da uzmem box ti dodji kod mene i ja cu imati 10c na cpu samo ponesi pare (chuli smo i mi za klime i otvaranje prozora preko zime ;)) informisanismo ti mi vishe nego shto mislish ;)

E, ali kad imaš ovaj kuler, i još plus koji ventilator, klima ti ni ne treba, može da te hladi komp :)

Vidi ovako, spremiš neke pare, povedeš svedoke, rado ću se opkladiti sa tobom i primiti te u stan da se uveriš sam. Naravno , pare ćeš morati da ostaviš :) , ali šta je tu je.

Ljudi, stvarno mi je nije poenta da prodajem mu*a za bubrege, kao što rekoh jedina želja je bila da informišem. Nov računar sam kupio pre par dana, još nisam osvežio profil, nisam ni jednu igricu poterao još i ne znam kakva će temperatura onda biti, ali s obzirom na sistem hlađenja u kuištu , mislim da će temepratura i dalje ostati vrlo niska.

BTW. kuler je mnogo veći nego što sam očekivao (tj. specifikacije na domaćem sajtu su pogrešne), lako se montira, lep je ( kome je bitno, meni jeste) :)

Evo ovako. Ja spremim 5000 dinara. Vodim moderatora kutiju i mistica sa sobom. I ako si ti u pravu, ja ti odma' spustim pare na sto! Je l' vazi. Ako si spreman, ja dolazim sutra-prekosutra... A ako si ti u pravu ti meni pare u ruke! Je l' vazi...

Mozes i klimu na 18c da ukljucis!

@Kutija, mistic

A mi posle idemo na cevape i pivo!

Poslednja izmena:
Evo ovako. Ja spremim 5000 dinara. Vodim moderatora kutiju i mistica sa sobom. I ako si ti u pravu, ja ti odma' spustim pare na sto! Je l' vazi. Ako si spreman, ja dolazim sutra-prekosutra... A ako si ti u pravu ti meni pare u ruke! Je l' vazi...

@Kutija, mistic

al mogu i ja da podjem :p

Pre par dana uzeo http://www.coolermaster.com/products/product.php?language=en&act=detail&tbcate=1&id=3096

Temperatura procesora C2D 8400 na default vrednostima, bez opterećenja 16 - 18 C.

Da bi ti zaista procesor radio na 16-18 stepeni u istoj toj sobi mora biti
14 stepeni zato sto koristis vazdusno hladjenje.
E sad jedin kako mozes da se izvuces jeste da sad lepo kazes da si merio
sa nekim žlj programom pa je pogresno ocitavao
CoolerMaster Hyper 212 jeste dobar cooler ali ne bas toliko dobar ...

A i ona opaska oko "lakog montiranja" ... Koristim ga jace od 6 meseci i svaki put kada sam menjao pastu/proc/plocu doslo mi je da zaplacem zbog istog ...

Ljudima ne mozes da objasnis da ne mogu da za*ebu prvi zakon termodinamike nikako...

Može da se izvuče i tako što plati ljudima pivo!

@Kutija, mistic

Oću i ja da idem, povećavamo ulog za još 2K Dinkića, može? :)
Da vidim taj CM 212 koji i sam imam... :S:

Iz ličnog iskustva:
To uopšte nije dobar cooler, pogotov ako ga plaćaš >35€ tj. kupuješ novog! ;)

Hahahaha, baš ste se svi naložili. Sada sam opet upalio komp, pustio ga da radi pola sata, restarotvao i očitao temperatturu u BIOSU ( nisam koristio ni jedan program za očitavanje temperature ). Nažalost, izgubio bih u ovom slučaju opkladu jer je bila 20 C , na trenutak skoči na 21 , pa se vrati na 20. Juče je BIOS pokaziovao temperaturu od 16 i pratio sam temp možda 1 minut i ostala je konstantno na 18 ( ako u BIOS nije tačna temperatura, onda **** ga)
U prostoriji u kojoj se komp nalazi je rekao bih oko 23 C, klima je uključena, i ne duva direktno na računar.
Pošto trenutno imam pametnija posla, kasnije ću fotoaparatom slikati unutrašnjist kućišta, slikati temperaturu u BIOSu.

Ne znam zakon termodinamike, koliko je kuler dobar u poređenju sa drugima ne znam , jer sam pre ovoga na procesoru C2D 6550 imao neki Zalman koji se jedva stavljao i koji je bez opterećenja držao temperaturu procesora na oko 30 C, tako da se u poređenju sa njim ovaj extremno lako montira.

Što se tiče opklade, pukao bih , pošto evo držim upaljen komp i temperatura se ne spušta ispod 20. Kao što rekoh, slikaću kasnije pa ćete videti i sami, s tim što napominjem da na stranicama kuićišta postoji još po jedan kuler ( jedan izduvava, jeda uduvava vazduh). OStalo ćete videti i sami.

Pozdrav :)

Nažalost, izgubio bih u ovom slučaju opkladu jer je bila 20 C , na trenutak skoči na 21 , pa se vrati na 20.
................................................
U prostoriji u kojoj se komp nalazi je rekao bih oko 23 C
................................................
ako u BIOS nije tačna temperatura, onda **** ga

I sta ti ovo sada govori za tu temperaturu iz BIOSa?

Nije losa stvar ne znati. Losa stvar je ne znati pitati!

I sta ti ovo sada govori za tu temperaturu iz BIOSa?

Nije losa stvar ne znati. Losa stvar je ne znati pitati!

Ok, ne kažem da niste u pravu, poenta mog posta je bila da nisam video manju temperaturu procesora, i zbog toga sam želeo da prenesem pozitivan utisak. Čak i da je BIOS omanuo, kapiram da nije mogao da omane za više od 3 stepena, pa je i samim tim po meni hlađenje dobro.

Nisam imao šta da pitam ,jer kao što rekoh zakon termodinamike ne poznajem i samim tim nisam znao da je priča nemoguća. No dobro, ja ispao glup , vi pametni , i eto, ja priznajem :)

Kasnije ću instalirati neki softver za čitanje temperature, pa ću videti šta će on reći

Ok, ne kažem da niste u pravu, poenta mog posta je bila da nisam video manju temperaturu procesora, i zbog toga sam želeo da prenesem pozitivan utisak. Čak i da je BIOS omanuo, kapiram da nije mogao da omane za više od 3 stepena, pa je i samim tim po meni hlađenje dobro.

Nisam imao šta da pitam ,jer kao što rekoh zakon termodinamike ne poznajem i samim tim nisam znao da je priča nemoguća. No dobro, ja ispao glup , vi pametni , i eto, ja priznajem :)

Kasnije ću instalirati neki softver za čitanje temperature, pa ću videti šta će on reći

Moze ploca (BIOS) da omane i za 20 stepeni (u tvom slucaju to je negdje oko 10ak), takodje i "sonde" ugradjene u procesore!

Batali i softver...Ne postoji vjerodostajan nacin mjerenja temperature do sondom, iliti posebnim mjernim uredjajem. Ploce i procesori ce stalno pokazivati razlicite temperature, jer nijedna od ugradjenih "sondi" nisu kalibrisane, i sluze samo kao orijentacija, ne kao mjerni instrument.

Iz ličnog iskustva:
To uopšte nije dobar cooler, pogotov ako ga plaćaš >35€ tj. kupuješ novog! ;)

Ma dobro ... naravno da nije najbolji ... ali je pristojan cooler
Za q6700 je lepo posluzio, 3,3GHz moze da se izgura sa njim.
Vendeta2 je verovatno bolja, nisam imao oba pa da ih direktno poredim
ali tada kada je proban Hyper212 nije bilo da se kupi nista drugo pristojno.
Recimo meni se nikako nije svideo GeminII ... a prodao sam Big Typhoon
da bi njega probao.
Probao sam ih dosta i skoro uvek sam se razocarao u CooleMaster
a nikad me nisu izdali ThermalTake i ThermalRight Cooleri ... svaki
koji sam probao je dobro hladio, naravno posebno ThermalRight

Poslednja izmena:
Hahahaha, baš ste se svi naložili. Sada sam opet upalio komp, pustio ga da radi pola sata, restarotvao i očitao temperatturu u BIOSU ( nisam koristio ni jedan program za očitavanje temperature ). Nažalost, izgubio bih u ovom slučaju opkladu jer je bila 20 C , na trenutak skoči na 21 , pa se vrati na 20. Juče je BIOS pokaziovao temperaturu od 16 i pratio sam temp možda 1 minut i ostala je konstantno na 18 ( ako u BIOS nije tačna temperatura, onda **** ga)
U prostoriji u kojoj se komp nalazi je rekao bih oko 23 C, klima je uključena, i ne duva direktno na računar.
Pošto trenutno imam pametnija posla, kasnije ću fotoaparatom slikati unutrašnjist kućišta, slikati temperaturu u BIOSu.

Ne znam zakon termodinamike, koliko je kuler dobar u poređenju sa drugima ne znam , jer sam pre ovoga na procesoru C2D 6550 imao neki Zalman koji se jedva stavljao i koji je bez opterećenja držao temperaturu procesora na oko 30 C, tako da se u poređenju sa njim ovaj extremno lako montira.

Što se tiče opklade, pukao bih , pošto evo držim upaljen komp i temperatura se ne spušta ispod 20. Kao što rekoh, slikaću kasnije pa ćete videti i sami, s tim što napominjem da na stranicama kuićišta postoji još po jedan kuler ( jedan izduvava, jeda uduvava vazduh). OStalo ćete videti i sami.

Pozdrav :)

Ja i u ovom slucaju prihvatam opkladu. Upali klimu na 18c, dolazimo ja mistic, kutija i super zvezda. I pokazemo ti da ti je temp minimum 25c!

Mi nosimo Everest, najnoviji bios, core i real temp! Je l' ok. Ako si u pravu, mi tebi 7k, ako ne, ti nama 7k.

Penryn jeste hladan, ali nema sanse da je na leru pri ambient temperaturi 20c. Jednostavno nema...

Poslednja izmena:
Penryn jeste hladan, ali nema sanse da je na leru pri ambient temperaturi 20c. Jednostavno nema...

Pa normalno da nema šanse kad mu je u sobi 23, al* ajde ti sad objasni nekome da ništa u toj sobi nemože biti ispod 23 C pa ni Penryn pod H212 :wall:

Najniza temperatura na kojoj mi je radio procesor je bila 25 stepeni. Februar 2007, ako se ne varam. Otvorena vrata od terase i od kupatila, pa je sibala promaja... Athlon 64 3200+ S939, 90nm.

P.S ne moze... Odvojeno se pise!

Najniza temperatura na kojoj mi je radio procesor je bila 25 stepeni. Februar 2007, ako se ne varam. Otvorena vrata od terase i od kupatila, pa je sibala promaja... Athlon 64 3200+ S939, 90nm.

P.S ne moze... Odvojeno se pise!

kod mene 16 :) sa otvorenim prozorom u jakni sam bio :)

Ja i u ovom slucaju prihvatam opkladu. Upali klimu na 18c, dolazimo ja mistic, kutija i super zvezda. I pokazemo ti da ti je temp minimum 25c!

Mi nosimo Everest, najnoviji bios, core i real temp! Je l' ok. Ako si u pravu, mi tebi 7k, ako ne, ti nama 7k.

Ajde pustite čoveka, hoćete li da se više nikada ne vrati na forum?

Poenta je prosta: ni najhladniji CPU (koji je sa stanovišta termodinamike izvor toplote) ni sa najboljim vazdušnom coolerom ne može imati nižu temperaturu od ambijentalne.
To je valjda logično.
Njemu BIOS laže pri očitavanju temperature i to je cela priča.

Ček', jel nam trebaju takvi da nas prave budalama?!?
Eno imaju SK forum i slične, tamo je C(hina)M(ade) zako što se tiče hlađenja.
Vidiš šta kaže čove, ZALMAN ne može da se sastavi, nije bitno koji model, možda je i onaj za čipset, ali ovaj CoolerMaster (ej pa samo ti ime kaže! :zgran:) je "vrh"!!! ;)
:wave:

Eno imaju SK forum i slične, tamo je C(hina)M(ade) zako što se tiče hlađenja.
Vidiš šta kaže čove, ZALMAN ne može da se sastavi, nije bitno koji model, možda je i onaj za čipset, ali ovaj CoolerMaster (ej pa samo ti ime kaže! :zgran:) je "vrh"!!! ;)
:wave:

WORD!

:D:d:D

Ja ne bih isao u tu krajnost da ga teramo sa foruma... Covek ne zna, objasnili smo mu, i gde je problem?

Niko se nije naucen rodio, a i popustio je. Tako da... Take a chill pill!

Ja ne bih rekao da je čovak došao da nauči već da nekog ovde "uči"... ;)
Kad je takav stav onda kako drugačije odreagovati? Ćutanjem?

Uvek je bilo onih koji su slikali, dokazivali, branili cast ...
Vide se na kilometar, i uvek ispadnu predmet smejanja na kraju.
Tako da treba ohrabriti ljude da sto vise pisu ...
Ako bude bilo gluposti u vecinskom procentu i ako se nastavi prica "al' ste se nalozili" eto jos radosti i smejanja.

Nazad
Vrh Dno