Šta je novo?

E3 2008 (konzole)

Poslednja izmena:
Kakva igra:hump:
Steta sto ovo nema za PC, ovakav FPS kao Killzone 2 je rodjen za PC a ne za budjavi PS3.

Da znaš da jeste. Taman da vlasnici računarskih firmi otplate stambeni kredit za celu porodicu kad krene masovni apgrejd računara. Podržavam 100%.
Lepo da kažu minimum quad core, minimum 2 grafičke karte, 4gb ddr >1000, minimum 2 harda u RAID0. :)
Ovako je skroz nezanimljivo, ubaciš disk i igraš se. Posle 3 godine izađe nastavak, opet ubaciš disk i igraš se a hardver stari... Smor.

Steta sto ovo nema za PC, ovakav FPS kao Killzone 2 je rodjen za PC a ne za budjavi PS3.
Ništa, kada budeš igrao neki buđavi fps koga ne bude bilo za PS3 (ili Xbox360) ti se teši time što je PC kao stvoren za to, a ne buđavi PS3...

Poslednja izmena:
***, izgleda nista od toga :(.

Stvarno ne znam kako bi to funkcionisalo na zalost... prevelika podela bi nastala, ne znam stvarno sta da mislim o svemu tome, iskreno uzivao sam pucajuci u Uncharted-u, ako bude slicno pucanje, bice odlicno... da li bi voleo mis/tastaturu u KZ2, mislim da da, ali onda jedino pravo resenje je podela servera...

Pa realno je ocekivati da se igra proda makar u 2-3 miliona. Ako od toliko ljudi ne mogu da nadjem 20tak koji igraju sa tastaturom ... e ***.

A ko brani PC developerima da naprave takav fps umesto shto prave 50 istih ? :d

Poslednja izmena:
Pa realno je ocekivati da se igra proda makar u 2-3 miliona. Ako od toliko ljudi ne mogu da nadjem 20tak koji igraju sa tastaturom ... e ***.

Slazem se, idealna bi bila podela servera na tastatura/mis i gamepad.. ali bi onda bilo podela kao "gamepad noobs", imalo bi to neke posledice sigurno, verovatno iz nekog razloga nijedna igra osim UT3 jos to ne podrzava...

Sony bi kao valjda neki inovator trebao da malo vise pogura omasovljivanje m&kb podrske kod developera, a ne da ceka da se oni smiluju i to urade.

Poslednja izmena:
Igranje nekog fps-a preko dzojpada mi nikada nije bio problem tako da mi podrska uopste ne nedostaje...

Igranje nekog fps-a preko dzojpada mi nikada nije bio problem tako da mi podrska uopste ne nedostaje...

Kada gledam ove KZ2 filmice, recimo ovaj poslednji, izgleda kao da lik igra sa misem :) Lepo nisani, sve normalno izgleda, tako da je definitivno moguce igrati priblizno kao na misu... Problem su refleksi, koje mislim da nije moguce odraditi na gamepad-u kao na misu, recimo direktni vezani pogotci u razmaku od 20-ak metara za manje od 2 sekunde..

.

Potpuno se slazem sa ovim.
K&M su potpuno nepotrebni i samo bi doveli do razdvajanja servera, i samim tim bi smanjili broj raspolozivih igraca.

Poslednja izmena:
Da, nije problem, ali bi totalno druga prica bila da ima kb&m... Nisu "totalno nepotrebni" i Sony bi trebao to da pogura medju developerima eksluziva pa sta bude bude. Nece propasti ako to urade.

Poslednja izmena:
Sony bi kao valjda neki inovator trebao da malo vise pogura omasovljivanje m&kb podrske kod developera, a ne da ceka da se oni smiluju i to urade.

To nema veze sa tim, vec shta kupci traze i na shta su navikli. Dugogodishnjih igracha fps-a na PCu slabo ima medju vlasnicima konzola i sve dok dok ih ne bude neki ubedljiv broj, nece se stvoriti realna potreba za ubacivanjem podrshke koja bi sigurno poremetila online igranje, ne znam ni kako ce server znati da ti koristish misha i tastaturu a doshao si na joypad mapu da koljesh ;)

Onda treba da ulozi sredstva u edukaciju korisnika da im objasni sta je bolje ;). E sad, to se verovatno nikad nece desiti, ali uvek postoji nada. :)

ne znam ni kako ce server znati da ti koristish misha i tastaturu a doshao si na joypad mapu da koljesh ;)

pa ovo bar nije problem. u opcijama stikliras podrsku za tast+mis ako zelis da ih koristis, a onda serveri po tome dal si stiklirao zna gde da te baca. e sad, ako neko stiklira a igra sa joypadom to je vec druga prica :D

Pa bash o zloupotrebi i pricham. Ne znam da li je moguce da softver chekira da li imash tastaturu i misha na osnovu drajvera, kapiram da je to sve jedan isti drajver kao i u windowsu, pa ako je vidi da ti dozvoli samo na takvim serverima. U svakom sluchaju mashtamo bezveze, ja cu da uzmem onaj Frag pa cu da igram mishem i tastaturom bar single.

nisi me razumeo.. hteo sam reci da ti u opcijama same igre imas da stikliras tast+mis da bi mogao da ih koristis, pa ako to uradis onda ides na te mis-servere , a ako ne stikliras ides na joypad servere. tj ne mozes sa stikliranom podrskom za mis ici na joypad servere. nema nikakve zloupotrebe. a da mastamo bezveze, mastamo :) mada i ne znam kako bi igrao iz kreveta sa misem i tastaturom (iako su mi prikljuceni bezicni i mis i tast)

A to si mislio :) Tako bi funkcionisalo samo da se Sony sazali na nas 50 shto hocemo misha i tastaturu pre joypada :)

1UP Killzone 2 multiplayer preview:

"Before entering battle, you choose your character's badges, which essentially dictate how you want to play by offering you different abilities. For example, you could choose a medic badge, which has a health pack and allows you to revive other players, or you could choose an engineer badge that lets you repair things and use sentry turrets. Since you can choose two badges and combine them, you could then create, for example, a medic engineer who can revive people and repair things.

Killzone 2 offers all sorts of map customizations, such as choosing your mission types (Assassination, where you hunt down an enemy soldier chosen at random; Search & Destroy, where you have to trigger explosives; Body Count, where it's all about how many kills you pull off, to name three) and weapons. We got to play rounds on both small and large maps, plus modes like Assassination. I'm happy to report that it was fantastic -- multiplayer felt great and was tons of fun. The available weapons were nicely varied and all felt substantial, the map designs were cool (with a good mix of open and confined areas, staircases, and windows), and there was a fair amount of strategy, such as placing sentry guns in key locations. I had so much fun playing that it was hard to pull me away to let others check it out."

http://www.1up.com/do/previewPage?cId=3169561

Poslednja izmena:
Ja stvarno razmisljam da porucim FragFX, pa sta bude :). Nisu ni tolike pare da cu se raspasti ako ne valja... Nego, kad igram na playstation-u skoro lezeci i na hdtv-u, nekako mi se ni ovaj fazon ne uklapa.

Poslednja izmena:
Pa bash o zloupotrebi i pricham. Ne znam da li je moguce da softver chekira da li imash tastaturu i misha na osnovu drajvera, kapiram da je to sve jedan isti drajver kao i u windowsu, pa ako je vidi da ti dozvoli samo na takvim serverima. U svakom sluchaju mashtamo bezveze, ja cu da uzmem onaj Frag pa cu da igram mishem i tastaturom bar single.

to može da se odradi... ne bi bio problem!

Pazi ovo sad.Kazes ne znam da li je moguce da softver chekira da li imash tastaturu i misha na osnovu drajvera?I da je to moguce ti lepo izvadis tastaturu i mis odes na server ukljucis se u igru i prikacis tastaturu i mis.I moze da te vidi al malo sutra;) inace imace podrsku za tastaturu i mis 100%.Zato sto ga je imao i prvi kz stim da je na ps2 funkcionisala samo ona orginalna tastatura za njega i mis nararno:) ja sam ga tako i presao dok sam imao ps2 tako da tu nema dileme oko podrske eventualno moze da nepodrzava Frag kontroler mada cisto sumnjam:) kz2 ce biti jedan od najjacih fps za ps3 definitivno mada i farcry2 dosta obecava:)

Poslednja izmena:
Ne moze nikako da ne podrzava Frag, njegova poenta i jeste u tome da igra ni ne zna da ga ima i da "misli" da je to joypad, a on prevodi komande na tastaturu i misha.

Nisam ni znao da je prvi KZ imao podrshku, ali to ne znachi da ce i drugi imati, nikad niko iz Guerille ili Sony-ja nije najavio tako nesto.

Vrh Dno