Šta je novo?

Ubrzanje ADSL-a

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
sad covek samo da stavi prst na celo i zapita se...

a u BIH mogu da daju veci upload, za vece pare ali opet
http://www.teol.net/cms/view.php/6840.html?PHPSESSID=eaa25f1bbb09fb2ab77384d5a4ac944c

qq, gde mi zivimo
jedina nam je "prednost" sto imamo toliku masineriju "institucija" da brinu o nasem informatickom progresu
te ratel, te ministarstvo, te upravni odbor telekoma, a tek njihovi sindikati

.... У Стратешком плану постоје четири могућа правца развоја: 1. експанзија мобилне телефоније, 2. медијаманија – да ТВ пакети превладају на тржишту, 3. ултраконкуренција, да се дозволе дају многима без јасно дефинисаних услова и 4. конвергенција – и за тај правац се определило наше пословодство.

Подржавамо увођење пакета које ће Телеком нудити, подржавамо повећање претплате, а да се при том смањи цена импулса, јер је то тренд у свету....

http://www.sindikat-telekoma.co.yu/

svi bi oni da mi napredujemo ali unazad...

Poslednja izmena:
I placa 5K + PDV, bar tako pise u cenovniku...

Ljudi moji, ovo sa Sezamom je EXTRA, samo ako radi za sire narodne mase... pa 512/256 kosta 1345.20 (uracunat PDV), to je 4x brzi upload za iste pare! Ja sam im poslao malopre mail, da vidim mogu li da se prebacim, ionako se vecinom zalimo na premali upload. Javicu ovde sta su mi odgovorili :)

Btw, ovih 5k+pdv je za firme za 2/1...

Poslednja izmena:
Evo ceo "flyer" u pdf-u.
http://rapidshare.com/files/104418771/D_H.pdf

A o tome sam procitao i ovde:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=157393

Edit:
Kome je mnogo da skida ceo pdf, evo najbitnijeg dela, tj. cena za flat, sa PDVom:

256/128 1000din
512/256 1350
1024/512 2200
2048/1024 3400

Pise jos da je uspostava servisa 850 + PDV (ne znam kako je za nas koji smo vec korisnici sezama).

Malo mi je nelogicno da osnovna preplata 512/64kbit bude 1475din a D@H 1350din. u čemu je tu razlika? I da li svako može da uvede Direct@home, jer ako je tako i ja hoću veći upload za manje pare.

biće 768/64 po istoj cijeni

attachment.php

evo punog cijenovnika

biće 768/64 po istoj cijeni

evo punog cijenovnika

Aha, ti misliš da se Direct@home neće povećavati brzine iako su bazirane na ADSL brzinama, nego da će ostati iste, a sa povećanjem ADSL brzina biće bolje osnovne brzine nego DIrec@HOme.

Ja sam mislio da ako se povećaju ADSL brzine onda će Sezam povećati i brzine D@H.

Poslednja izmena:
Jao sry, ja sam gledao za firme, direct@work... nisam ni provalio da pdf ima 2 strane :D
Je l ovo samo za BG ?

ok, brzine su 99.9% definitivne, a da li je definitivno da se povacavaju od 1.9. :trust:

Poslednja izmena:
jel'? vidis, nisam to primetio :)

zato što od 1.9 počinju nove cijene za adsl

a meni lično e bolje 1536/192 nego 1024/512 za iste pare :D

Da, ali o ovim sezamovim paketima se pricalo na Benchu jos 28.03.2008. => postoje vec duze vreme => to meni daje nadu da ce oni da povecaju i ove direct@home pakete ;)

Btw, tvoje poredjenje nije u istom rangu cena, 1536/192 danas (pre ovog povecanja o kom pricamo) kosta ~3000 Din, a na D@H imas 1024/512 za 2200 ili 2048/1024 za 3400din, sto i nije lose, zar ne? :)

p.s. jos cekam odgovor sezama :)

Zašto ja ne uspevam nigde na Sezamovom sajtu da nađem informaciju o D@H?
Jedino ako se ode direktno na link sa onog flajera može se doći do forme za prijavu.
Nego meni i dalje nije jasno kako oni pružaju tu uslugu i gde je sve moguća. Jel' to ide preko neke njihove infrstrukture, ne preko Telekoma?

edit: Izgleda da je ovo onaj sistem - wireless do čvorišta, pa xDSL do korisnika.

Poslednja izmena:
A da li neko zna sta ce biti sa paketom ADSL Start 256/64 Kb/s koji nudi Telekom?
Da li ce tu doci do povecanja brzine?

malo mi je samo cudna ova situacija sa zvanicnim obavestenjima i rokovima
kada je prosle godine bilo dupliranje brzina odluka je donesena pocetkom leta (jun/jul)
na forume je procurela tokom leta (sredina jula) a samo dupliranje je nastupilo od 1.9.
a sada su tek pocetkom avgusta doneli odluku pa nesto sumnjam da ce povecanje biti od septembra
mislim da cemo ipak cekati 1.10. i najverovatnije komercijalni start IPTV-a jer su npr. u CG
prvih mesec dana samo primali prijave i "uspostavljali teh. mogucnosti" a tek od 2. meseca su ljudi gledali IPTV

Dupliranje brzine prosle godine se desilo 01.08. a ne 01.09.

Puno nas je prebačeno i pre 1.9. prošle godine na duplo veće brzine.

e zivo me interesuje koliko je to "mnogo nas"???
ja znam da ja nisam, niti iko koga znam
provajderi direktno zavise od telekoma a sam telekom je to uradio tek od 1.9.

evo ja dva dana pre zvaničnog prebacivanja sa 256 na 512. dok sam još imao modem. to je bilo na sezamu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno