Šta je novo?

Ubrzanje ADSL-a

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam danas na adresu Ratel-a poslao mail sledece sadrzine:

Postovani,
Nadam se da cete uciniti sve sto je u vasoj moci da gradjani Srbije sto pre dobiju internet 1000% sporiji od Bugarskog (oni imaju 30 Mbit/s za 30 evra http://atlantis.botevgrad.com/offers.html ) Kod nas je trenutno (ako ne znate) najbrzi paket 1,5 (za 35 eura), a mi bismo zeleli 3 Mbit/s (slazemo se da ostane 35 eura).

ps. znam da nece imati efekta, ali bar da zadovoljim savest..

Poslednja izmena:

Postovani,
Nadam se da cete uciniti sve sto je u vasoj moci da gradjani Srbije sto pre dobiju internet 1000% sporiji od Bugarskog (oni imaju 30 Mbit/s za 30 evra http://atlantis.botevgrad.com/offers.html ) Kod nas je trenutno (ako ne znate) najbrzi paket 1,5 (za 35 eura), a mi bismo zeleli 3 Mbit/s (slazemo se da ostane 35 eura).

Trebao si da poredis pandan telekoma u bugarskoj a ne neki lokalni provajding u gradu od 20k ljudi( mislim pogledaj im sajt) inace kod njihovog telekoma je 9Mbit za 10 evra.

Postovani,

ps. znam da nece imati efekta, ali bar da zadovoljim savest..

Ako si hteo da ratel digne na 3Mbits onda se radi o 90%. Sam si diskreditovao sopstvenu plemenitu inicijativu.

Jedva 30% ljudi u Srbiji koristi net... Veliki procenat je jos uvek na Dial-Upu... Vecina internet koristi samo za e-mail... Za nas 1.5 mbit i jeste suluda brzina, bar za veliku vecinu :D :D Sta reci...

Poslednja izmena:
Hteo je reci da medju preprodavcima telekomovog interneta postoji konkurencija i to je tacno ali je cena od strane telekoma ka internet provajderima tako velika da oni nemaju nikakve mogucnosti da konkurisu jedni drugima jer ko god da iole smanji cenu, poslovace sa gubitkom.
Inace, covek je dijabola i treba ga nabiti na kolac!

Stvarno ne znam da li je taj covek potpuno lud ili sta........ Ali opet razna letovanja na Bahamima , Arubama itd.( sopnsored by Telekom ) mi cini stvar malo jasnijom. E sad zamislite koliki procenat ljudi uopste u ovoj zemlji razume slozenost i paradoks ove situacije.

Nije to bas tako, nema sta tu da ga oni salju na Bahame nego mu lepo kazu "To ce prijatelju tako da bude, ti samo podpisi! I nemoj slucajno da nas prozivas preko dnevnika. Tamo da kazes kako ovde tece med i mleko." Nije da mu oni prete ali se u partijama zna ko je ko a zna se i da celni ljudi partija sede u upravnom odboru Telekoma a ne u Ratelu. E vidis sad sta znaci paradoks? Niko od tih, celnih ljudi, se ne gura u Ratel.
Kad ovo sagledas videces jednu sliku, skroz izvrnutu, tipicnu za Srbiju, a tako nestvarnu za nas koji vidimo malo dalje od predizborne tribine.
A i ovaj iz Ratela je rekao istinu: "Medju provajderima postoji konkurencija ali su oni ograniceni troskovima". Sad sto je Telekom najveci trosak za provajdere, *** sta da se radi.

Ukoliko se istorija ponovi, dolazi do ponovnog dupliranja brzine interneta u septembru, a ukoliko se duplira brzina interneta svega 2x, a cene ostanu iste, to direktno znaci da je telekom svakom korisniku interneta u Srbiji redom skinuo gatje, shutnuo u stomak i otvorio vrata evropi.

I onda ova izjava gosn radunovica iz cuvene agencije (ovo prezime predsednika sad namerno malim slovima :mad:)...:

“Utakmica na tržištu je ta koja definiše cene, govorim o Internet provajderima, oni sami postavljaju cene. Naravno, ograničeni su mogućnošću da se povežu sa inostranstvom i troškovima koje imaju u okviru pružanja te usluge. Ali, vidi se iz godine u godinu da te usluge padaju“, kaže Radunović. :wc:

...ostaje poptuno nekaznjena dok mi stojimo golisavi pred otvorenim vratima razjarene evrope...saga continues...

p.s. bas me interesuje koliko minuta godisnje predsednik upravnog odbora republičke agencije za telekomunikacije koristi internet

on misli da nema bolje od dial up-a, ja koliko sam shvatio iz tih tekstova on izgleda i ne zna za adsl a kamoli šta je to. taj čak ako je i koristio net onda je to bilo baš nekoliko minuta, kao ja pre tri godine kad sam strepeo da ne budem duže od 1. sata na netu, jer kad stigne račun.
joj kako bi mi sad dobro došao neki adsl od 30Mb/s, našao sam neki HD tracker ma boli glava a imaju free leech.

Ukoliko se istorija ponovi, dolazi do ponovnog dupliranja brzine interneta u septembru, a ukoliko se duplira brzina interneta svega 2x, a cene ostanu iste, to direktno znaci da je telekom svakom korisniku interneta u Srbiji redom skinuo gatje, shutnuo u stomak i otvorio vrata evropi.

I onda ova izjava gosn radunovica iz cuvene agencije (ovo prezime predsednika sad namerno malim slovima :mad:)...:

“Utakmica na tržištu je ta koja definiše cene, govorim o Internet provajderima, oni sami postavljaju cene. Naravno, ograničeni su mogućnošću da se povežu sa inostranstvom i troškovima koje imaju u okviru pružanja te usluge. Ali, vidi se iz godine u godinu da te usluge padaju“, kaže Radunović. :wc:

...ostaje poptuno nekaznjena dok mi stojimo golisavi pred otvorenim vratima razjarene evrope...saga continues...

p.s. bas me interesuje koliko minuta godisnje predsednik upravnog odbora republičke agencije za telekomunikacije koristi internet

Gde covek nadje ovaj termin "iz godine u godinu"? Taj termin IT sferi stoji ko piletu gojzerice. Gde se vreme meri satima, eventualno danima, on spominje godine. lol

Ovaj Radunovic je pre 3-4 godine bio ok lik, jedan od normalnijih ljudi na etf-u. Sta se s njim desilo u medjuvremenu, pa da postane ovakav smrad, stvarno mi nije jasno.

U ovom ludilu ne bih se iznenadio kad bi RATEL krenuo u provajding i poceo da prodaje sopstvene ADSL pakete.. :-devil-:

potvrda za sličnost cena

Hrvatska
6144/640 2.830 din top paket
Srbija
1536/192 2.849,70 din top paket

jedini nam je problem tih 19,70 din što smo skuplji sa najjačim paketom. ali pošto nije rečeno da su cene iste već slične onda to i nije problem uopšte.

a direktno kad bi upoređivali, a ne možemo, jer oni nemaju 1536 već 2048 za 1300 din flat sa pdv-om.

Auuuu bre, pa opet ste razvodnili temu na 8+ strana....
Diskutujete o Hrvatskoj, Kosovu, profesoru,...... pa vratite se na temu.
Ako imate neke informacije, postujte ih, a ne ovako mlatite praznu slamu...

Prilozi

• slika1.jpg
    slika1.jpg
    122.4 KB · Pregleda: 2,022
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno