Šta je novo?

Ubrzanje ADSL-a

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Upravo pričitah vest... link

citat ..."Mi imamo veliku firmu koja uživa monopol i naš cilj je da postupno liberalizujemo tržište da ne bismo ugrozili poslovanje Telekoma, ali da bismo sa druge strane obezbedili dinamičniji razvoj tržista, konkurenciju i smanjivanje cena", kazala je ministarka telekomunikacija i informacionog društva".

Čitajući članak javilo mi se da će nam garant jednom godišnje podizati brzinu po "celih" 256k nakon čega ih nećeš moći skinuti sa TV-a gde će trubiti kako su IT gurui, Srbija prati tokove ako se nekom i ne otme ono "lider"... bla bla bla

Mi dodjemo kao ovce za sisanje vala u svemu.
Hravati imaju jeftiniji DSL Racunaj 1k=11d.Vise nego duplo jer je pdv uracunat.

a oni plus imaju i veći životni standard, jeste da su im računi za komunalije inače veći ali im barem i ostane love sa strane. a kod nas plata 30000, od koje pola ode već drugi dan sa kupovinu namirnica u nekom supermarketu. a druga polovina se potroši za max desetak dana na ostale obaveze.
a i te cene su od telekoma, pogledaj kakve ima optima i amis telekom, jer oni su ti koji tamo snižavaju cene interneta.

telekom ima pretplatu za flat 99 kuna (do nedavno je bila 145)
optima ima 50 kuna, a cenovnik im je do jaja:

Mjesečna naknada za OptiDSL 1024/256 kbps 38,00
Mjesečna naknada za OptiDSL 2048/384 kbps 68,00
Mjesečna naknada za OptiDSL 3072/512 kbps 98,00
Mjesečna naknada za OptiDSL 4096/640 kbps 128,00
Mjesečna naknada za OptiDSL 6144/640 kbps 208,00

plus 50 kuna za flat.

to znači da oni imaju 1024/256 za oko 1000 dinara sa pdv-om flat, a da ne pričam za
6144/640 koji je oko 2830 dinara.

a drugi operater amis telekom ima ovo
8192/512 kbps za 278 kuna (to je sa pdv-om flat (kod njih je još 99kuna)) i

16384/768 kbps za 428 kuna ili oko 4700 dinara

Poslednja izmena:
Ja imam platu 70000din i platio bi i 100e za brzi net samo da ima., nije mi jasno ako vec ne dupliraju svima sto ne izbace skuplje i brze pakete.

ne znam gde sam to video ali neko je uveo na obe telefonske linije u svom stanu adsl od po 1,5M i onda je jedan modem povezao preko lan-a a drugi preko usb-a
i kaze da je namestio da shljaka savrseno
ukupno 3M na raspolaganju na jednom kompu

ne znam gde sam to video ali neko je uveo na obe telefonske linije u svom stanu adsl od po 1,5M i onda je jedan modem povezao preko lan-a a drugi preko usb-a
Da, ali placa samo 5.5k rsd za to malo zadovoljstvo :wall:

I jos uvodjenje 2nd telefonske linije u stanu kosta koliko ?

...

To sa dva telefonska i dva ADSL prikljucka je cisto izivljavanje.

Pa zavisi... ako čovek pika igrice onda je opravdano, ali ako to koristi da zaradi mnogo mnogo para... onda to mora da je besmislica! :d:d:d

To sa dva telefonska i dva ADSL prikljucka je cisto izivljavanje.

Nije bas tako.
Ako imas dve tel linije i jedna linija recimo od Nove godine koja ima nakacen Adsl bude u kvaru zbog ne znam kojih razloga jedno 4 x po deset dana od tada. Normalno da cu da zatrazim drugi Adsl.Jeste da kosta ali to je do oktobra tada istice ugovor.
Kada nesto zastane na jednoj liniji prebacim na drugu i radi??Kao sto neko rece "Lelekom".

Izgleda da je jedino rešenje da se osnuje udruženje gradjana za demonopolizaciju Telekoma.
I da se krene u agresivnu kampanju. U početku kroz medije. A ako to ne uspe (a sugurno neće). Radikalne mere tipa. Protesti ispred Vlade i Telekoma. I na kraju Ciganski šablon sečenje optičkih kablova u cilju onemogućavanja bilo kakvog telekomunikacionog saobraćaja. Prvenstveno džavnih ustanova, Javnih preduzeća itd.

I sve to treba izvesti u vrlo kratkom roku max dva meseca. Kako bi glavonje shvatile da je jedino rešenje ispunjenje zahteva.

a upload ima citavih 2 x 128 = 256 :banana:

pa to nema niko ovde. brza brzina :d

@Lidija
Imam ja na Sezamu... :D
Down 512, up 256 :banana:

jel to bese ona adsl@home (ili obrnuto) varijanta?

mi bi to uveli ovde u firmi, al nema jos u ns kolko znam :-/

na sbb nas guze samo tako s business paketom, a treba nam bas zbog uploada.

Izgleda da je jedino rešenje da se osnuje udruženje gradjana za demonopolizaciju Telekoma.
I da se krene u agresivnu kampanju. U početku kroz medije. A ako to ne uspe (a sugurno neće). Radikalne mere tipa. Protesti ispred Vlade i Telekoma. I na kraju Ciganski šablon sečenje optičkih kablova u cilju onemogućavanja bilo kakvog telekomunikacionog saobraćaja. Prvenstveno džavnih ustanova, Javnih preduzeća itd.

I sve to treba izvesti u vrlo kratkom roku max dva meseca. Kako bi glavonje shvatile da je jedino rešenje ispunjenje zahteva.

ja sam za ali samo pod uzlovom da im trazimo 20Mb net minimum :d

Da bi se to odradilo potrebni su specijalni adsl ruteri koji nisu bas jeftini a ni laki za podesavanje.

ja sam za ali samo pod uzlovom da im trazimo 20Mb net minimum :d

...i ja sam za revoluciju... odavno je nije bilo pa se glavonje uspavale... i misim da je giljotina prerano otišla u penziju!!! :-devil-:

Taman guzonje zasele i ugrejale svoje divne, udobne kožne fotelje a već ih neka "bagra" ispod balkona proziva!!! :mad:

Istina je ljudi da nam samo ovaj forum ostaje da se malo praznimo, oslobađamo frustracija ovog tipa, da ne kažem da se olakšamo! :wc:
To nam dođe kao neka satisfakcija, terapija... nažalost istinito i veoma tužno!!!

Poslednja izmena:
ja bi to na kolac !

pa dobro,svi nesto pretite ali dali ce biti tog ubrzanja ili nece?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno