Šta je novo?

Comtrade u Maxi marketu...

zak

Slavan
Učlanjen(a)
23.08.2005
Poena
319
...prodaje neku konfiguraciju za 13000 din bez monitora,naravno.AMD 4400+ 64 bit, 1G DDR2 RAM- i neka graficka sa 256MB ali ne pise proizvodjac A NE PISE NI KOJA JE MATICNA U PITANJU!. Dodje jos i HD od 160Giga itd. Zanima me jel to sto prodaju uopste vredi sta kao i da li cu moci da ga nadogradim u nekom comtrade shopu ( tv kartica, fire-wire itd) ili na bilo koji nacin a da ne izgubim dvogodisnju garanciju? Hoce li na tom cudu moci da radi recimo Premiere pro 2.0 ili nesto slicno a ne samo igrice?
Uzela bi ga moja devojka a ja poodavno nisam u tim vodama sta koliko vredi i da li vredi i da se dobije za dz pa da posle imas samo muke. Pokusao sam o akciji da doznam vise na prezentaciji comtrade-a al' tamo su samo vesti o tome ko ih je obisao i ko ih je pohvalio pa moram da se obratim vama. Raspitao bih se sam kako idu komponente al' treba vremena a zalihe su pri kraju pa ako je nesto povoljno da ne ispustim priliku A I UGLAVNOM NISTA NE PISE pa mi je tesko da to sve pronadjem i sracunam. Hoce li na tom cudu moci da radi recimo Premiere pro 2.0 ili nesto slicno a ne samo igrice?
Unapred zahvalan
Zak

Poslednja izmena:
Pazi, ovako. Za te pare FENOMENALNO kome ne treba nista prejako ili da se nauci da radi na kompu a hoce novo. E sada konfa ima sledece komponente:

AMD Athlon64 X2 4200+ [email protected]
Foxconn AM2 kuler
Foxconn AMD 690V integrusha
Excellstore 160GB SATA2 HDD
Appacer AM1 DDR2 PC6400 1GB RAM
NEC OptiArc 5200 ATA DVDRW
Midi ATX 400W sa prekidacem bl/sil
SAMSUNG Keyboard
neki Optical Mouse
----------------------------------------
za 13000 DINdzi super

Poslednja izmena:
Integrisana video kartica?
Los znak...Sta da radim ako rikne kartica? Bacim sve ostalo?Ili pozelim jacu graficku? Kupim nov racunar?

Poslednja izmena:
Ako rikne kartica ides na garanciju ili menjas plocu.Ako hoces jacu grafiku,kupis je i ubacis u pci e slot.

Integrisana video kartica?
Los znak...Sta da radim ako rikne kartica? Bacim sve ostalo?Ili pozelim jacu graficku? Kupim nov racunar?

Nisi valjda ocekivao da za te pare ima zasebnu graficku!? U svakom slucaju ploca ima PCI-e slot, pa mozes da dokupis koju graficku hoces. A i trebalo bi da imas na plocu 3 god garancije tako da si miran

nece ti nista riknuti, mozes slobodno da pazaris, za te pare je odlicna kupovina

Ok. Nisam znao da moze da se ubaci nova graficka u pci slot. Znao sam za muzicku ali ne i za graficku.Ocito neznanje. Ako ste vi preporucili prenecu to svovjoj devojci...na kraju za te pare nek se uci. Samo da vidim sa njima kako ide ova nadogradnja tj kako mogu da ubacim jos jedan hard i tv karticu a da ne izgubim garanciju.Javicu sta su mi rekli
Pozdrav

nece ti nista riknuti, mozes slobodno da pazaris, za te pare je odlicna kupovina

Drugar je kupio i vec je konfa zavrsila na reklamaciji.:D:D:D
Otkud bih inace znao sta je unutra.:-devil-:
U nasumicnom radu pojavljuje se BSOD. 3 kompletne preinstalacije, flesovanje najnovijeg BIOSa, najnoviji drajveri, napajanje drugo, testiranje RAMa ... Nista nije pomoglo. Sve uredno i opet zeza BSOD. Otiso papa na RMA.:)

Ne moze nova graficka u PCI slot, ali moze u PCI-E slot, a ta ploca ima i PCI slotove i jedan PCI-e x16 slot koji sluzi samo za graficke karte!

Drugar je kupio i vec je konfa zavrsila na reklamaciji.:D:D:D
Otkud bih inace znao sta je unutra.:-devil-:
U nasumicnom radu pojavljuje se BSOD. 3 kompletne preinstalacije, flesovanje najnovijeg BIOSa, najnoviji drajveri, napajanje drugo, testiranje RAMa ... Nista nije pomoglo. Sve uredno i opet zeza BSOD. Otiso papa na RMA.:)
Zorz, Sta je BSOD?

IDEA ima nesto da ponudi!

Raspitao sam se za nadogradnju, moguca je u njihovim servisima i to za dz ako je komponenta kupljena kod njih.
Javila mi je devojka za jednu drugu kombinaciju ali nezanam sto bi se reklo brand name firme.Znam da se prodaje u IDEA marketima i zvuci jako povoljno:
16” Acer monitor
Intel 1.6Gz
1GB DDR2 RAM
160GB HD
Ne pise nista za graficku ili za plocu.
Sve sto pise sam naveo, tj ozbiljan problem nedostatka informacija.
Videcu taj katalog posle 16h ali za sada ona tvrdi da je to sve sto pise.
Svega 18000 dinara.
Jel zna neko nesto o ovome?
Definitivno moram malo da upgrade-ujem i update-ujem znanje samo da na’vatam malo slobodnog vremena.
Unapred zahvalan na razumevanju.
Zak

Poslednja izmena:
CT konfiguracija je OK za te pare,za nekog ko ne ume ili nece sam da sklapa i nema potrebu da sam menja bilo sta.

@zak
Posto planiras da sam cackas oko konfiguracije,onda za iste pare kupite komponente pa radite sta i kad hocete.
Nista vas ne vezuje za servis - tj. niko vas ne sprecava da otvarate kuciste kad pozelite.

ploca - 35
procesor - 45
memorija -15
HDD - 30
DVD-RW - 20
kuciste - 20
T+M - 10

@zak:

- To na 1.6GHz je Intel Integrusha 945 sa ulemljenim Atom procesorom na ploci. Bezi od toga. To je mahom konfa samo za internet i text. Cak i to radi kilavo, medjutim kome radi kao Ruter/Servercic za NET super je, ali nista vise od toga.

BSOD=Blue Screen Of Death (iliti po naski Plavi Ekran Smrti) sa rzlicitim simptomaticnim porukama...

Ovo u Maxiju je definitivno super jos samo kada bi radilo. :d:d:d
U ostalom sa te gabri. Imas 2G garancije na konfu. Kupis to i neki monitor 19"W za 10K DINdji i furas. Cela konfa te onda kosta 23K DIN ali ne moze se porediti sa ovom iz Idee. Doooosta je bplja Maxi/CT ponuda. Jos kupis i lasera za 3K DIN i uzivas.

:)

Poslednja izmena:
@sasa022:

- Pa i ovako ga "nista" ne sprecava da otvori kuciste i da prchka po njemu.:D:p

@zak
Ako je ovo sto zorz kaze - bezi od toga.

@zorz
Ako postoji stiker ladno mogu da mu ne priznaju garanciju.

Ladno, medjutim stiker moze malo dete da skine sa poledjine kucista a da se to ne primeti ich. :p

Poslednja izmena:
pa ti korisnici sto kupuju u ideji, maxi-ju jace od atom-a na 1.6Ghz im i ne treba!
znaci internet, muzika, divx, windows decije igre ;)

bolje to nego da im neko uvali polovan P3 za 150e....... a to se i desava nazalost

Raspitao sam se za nadogradnju, moguca je u njihovim servisima i to za dz ako je komponenta kupljena kod njih.
Javila mi je devojka za jednu drugu kombinaciju ali nezanam sto bi se reklo brand name firme.Znam da se prodaje u IDEA marketima i zvuci jako povoljno:
16” Acer monitor
Intel 1.6Gz
1GB DDR2 RAM
160GB HD
Ne pise nista za graficku ili za plocu.
Sve sto pise sam naveo, tj ozbiljan problem nedostatka informacija.
Videcu taj katalog posle 16h ali za sada ona tvrdi da je to sve sto pise.
Svega 18000 dinara.
Jel zna neko nesto o ovome?
Definitivno moram malo da upgrade-ujem i update-ujem znanje samo da na’vatam malo slobodnog vremena.
Unapred zahvalan na razumevanju.
Zak

video sam i ja to danas na Idei u Immocentru...
s obzirom da monitor kosta pa skoro toliko odlicna je kupovina, samo ne ocekuj da se igraju igrice na tome(sem Zuma :D )

Mnogo zanimljivija je ponuda uz taj racunar Lexmark laserski stampac za 3000 din, ako se ne varam?

tek sad primetih temu, pa da se ukljucim (iako idem malo u off)...

stampac je super za te pare. ali...

u nekoliko prodajnih objekata sam se interesovao mogu li da pazarim stampac, ako ga neko od kupaca racunara ne zeli (nema novca, hoce bolji itd.). odgovor koji sam uglavnom dobijao je - ne.

odnosno da, ali samo ako se bas u istom trenutku pojavim sa kupcem racunara (onako inkognito), jer eto navodno bas taj isti kupac mora da plati i stampac. ovo su pravdali time kako je racunar upakovan zajedno sa stampacem i kako to u paketu ide. cak sta vise, ubedjivali su me da kupac (samog) racunara i ne treba da razmislja o dolasku i kupovini istog, sve dok ne pronadje nekog ko ce ucestvovati za stampac.

na moju primedbu da mi ovo deluje nelogicno, jer su date dve posebne cene i da i na flajeru, a i u samim prodajnim objektima pise da kupac racunara ima "mogucnost" (dakle ne obavezu) da kupi stampac, nisu imali da kazu nista vise od ovog sto opisah gore.

na kraju, odoh i kupih samsung 2010 za 3500 dindzi...

metro

pa ti korisnici sto kupuju u ideji, maxi-ju jace od atom-a na 1.6Ghz im i ne treba!
znaci internet, muzika, divx, windows decije igre ;)

bolje to nego da im neko uvali polovan P3 za 150e....... a to se i desava nazalost

Daj Zeljko...nemoj da si takav...Ipak je to racunaljka za moju devojku tj igrice, excel, programi za knjigovodstvo itd.Pre svega na njemu treba da se uci a onda dodje neka ozbiljnija masina...Sta ce njoj vise za pocetak?
Meni ce trebati makina za video montazu ali jos ne mogu da priustim sebi novu a kad budem potrazicu savete dobrih ljudi koji o tome znaju vise od mene kao i sad.Pretpostavljam da ce mi trebati nesto jace od ove Maxi kombinacije mada sam video da ljudi to rade i na puno slabijim konfiguracijama npr AMD 2000+,AMD2200+ itd a samo je render u mpeg2 malo sporiji...
Pozdrav

Daj Zeljko...nemoj da si takav...Ipak je to racunaljka za moju devojku tj igrice, excel, programi za knjigovodstvo itd.Pre svega na njemu treba da se uci a onda dodje neka ozbiljnija masina...Sta ce njoj vise za pocetak?
Meni ce trebati makina za video montazu ali jos ne mogu da priustim sebi novu a kad budem potrazicu savete dobrih ljudi koji o tome znaju vise od mene kao i sad.Pretpostavljam da ce mi trebati nesto jace od ove Maxi kombinacije mada sam video da ljudi to rade i na puno slabijim konfiguracijama npr AMD 2000+,AMD2200+ itd a samo je render u mpeg2 malo sporiji...
Pozdrav

sto mislis da treba jace od atom-a na 1.6Ghz , da nece mozda HD filmove da gledaju ;)
vecina sto ja vidim igraju igre iz P2-P3 ere.....
PS: ona konfiguraciju a maxiju neko rece da je sa AMD X2 tako da... zato i vece cena pa nek biraju, sigurno za slicne pare ni jedna maloprodaja im nece dati jaci komp samo ce ih recima navuci...

... sigurno za slicne pare ni jedna maloprodaja im nece dati jaci komp samo ce ih recima navuci...

Ja o tome upravo i pricam. Znam, radim u maloprodaji... Za te pare, nema bolje... Doduse, mogli su 690G cipset da stave, ali sta je , tu je.

Ja o tome upravo i pricam. Znam, radim u maloprodaji... Za te pare, nema bolje... Doduse, mogli su 690G cipset da stave, ali sta je , tu je.

da ali ne sa atomom koji je sigurno dosta povoljan zajedno sa plocom... pre neki dan bas sam sredjivao slican PC ali placen 30 K (doduse kupljen pre pola godine), sempron LE, ECS krs ploca koju sam posteno cistio, ribao da nateram da ima stabilan kontakt sa ncp memorijom, takodje krs TFT sa bad pixelom.....
klinci igraju windows igrice i pustaju divx pitanje dal ce taj komp ikad biti upotrebljen za nesto jace

Ja sam ove godine kod makse kupio komp za 16000din slicne konfiguracije samo moj ima celeron 3.06 kada sam ga upalio mislio sam da ce odleteti uzas buka, naravno 2 dana kasnije nisam mogao vise baterijom da gledam kroz stranicu pa sam odlucio da je skinem cime sam pokidao zastitnu nalepnicu:lupko: tako da ode garancija:wall: Uz komp nisam dobio nijedan cd sa drajverima!!!

Nazad
Vrh Dno