Šta je novo?

8800GTS strasno se greje!

• Začetnik teme Začetnik teme bims
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

bims

Slavan
Učlanjen(a)
06.04.2008
Poena
320
Moja oprema  
Laptop
ACER PREDATOR
moze pomoc oko hladjenja ovih dana mi temperatura ne pada ispod 75c!cime da je hladim?😡

Poslednja izmena:
Stavi neku kockicu leda!

I moj ATI 4850 se greje kao lud definitivno cu menjati ovaj fabricki cooler.

kod mene je na asus 4850 dok ovo pisem temp. 56 step. pa vi vidite 🙂

@genius: pa mozda ti je bolja promaja u kucistu. 🙂

Poslednja izmena:
mozda,kuciste je extra,naprijed ima jednu 12 ticu koja uduvava preko diskova u kuciste,hladi diskove ,kod graficke imam jednu 8 koja vuce napolje i naravno napajanje na vrhu koje izbacuje ono sto je preostalo ali obadva vent koja duvaju napolje duvaju hladan vazduh 🙂
mislim da mi je komp u globalu hladan kao spricer 🙂

Modifikovani bios je dobar, core radi na 150 sada je temperatura 55c u sobi je 26c

I moj 8800GT se grejao i isao do 80c u full load sa default coolerom (XFX 8800GT) sad sam stavio onaj Zerotherm Huricane 8800cu i temperatura u full load nije presla 50c a na max brzini ventilator se skoro i necuje 🙂 sad je mnogo dobro :d

8800gt+TT DuOrb temperatura u toku igtanaj od 51 do 64 (64 nije preslo ni posle par sati krize 🙂 )

I moj 8800GT se grejao i isao do 80c u full load sa default coolerom (XFX 8800GT) sad sam stavio onaj Zerotherm Huricane 8800cu i temperatura u full load nije presla 50c a na max brzini ventilator se skoro i necuje 🙂 sad je mnogo dobro :d

Gde moze kod nas da se kupi Huricane?:wave:

moj radeon gainward 4850 dok ovo pisem 77 , ali necu da diram nista radi super, ako su ga tako napravili da radi nece riknuti posto su ga verovatno testirali u fabrici, a i imam garanciju tako da me bole da se njakam oko menjanja kulera😀

moj radeon gainward 4850 dok ovo pisem 77 , ali necu da diram nista radi super, ako su ga tako napravili da radi nece riknuti posto su ga verovatno testirali u fabrici, a i imam garanciju tako da me bole da se njakam oko menjanja kulera😀

jete mozda tako ali grije ti ostale komponenete ?!

Izvadi je iz masine, uzmi neki kompresor i izduvaj prasinu iz nje. Koliko god da ti je racunar u sterilnim uslovima, nemoguce je da nema prasine. Jos ako imas neki fan upren da duva u nju, milina Bozija.
Licno iskustvo.

Ali nekontam sto se tice temperature, znaci stalno mi je 78 i kada igram igre i kada nista neradim stalno mi je 78-79

Mnogo je to,kod mene je " ler " oko 55 a kad igram igre oko 72-74 stepena,tada se vent. vrti na 60 % i jako malo se cuje!da sam recimo podesio da u igrama vent radi na 80 % bila bi i temp. mnogo manja !?

Izvadi je iz masine, uzmi neki kompresor i izduvaj prasinu iz nje. Koliko god da ti je racunar u sterilnim uslovima, nemoguce je da nema prasine. Jos ako imas neki fan upren da duva u nju, milina Bozija.
Licno iskustvo.

Posle kog vremena mogu da ocekujem da treba da izduvavam moju 8800GTS? Da li si po temperaturi bio utvrdio da treba da je izduvas? Posle nesto manje od 2 meseca rada moja trenutno idlira na 53C a tokom loada (Bioshock) bude oko 65-66C, stim da joj donji fan na kucistu duva direktno u njen fan (CM690).

Poslednja izmena:
moj 8800 gts iz potpisa je prilichno 'ladan retko sam vidjao i 60 da predje

Ja sam na mojoj 8800GTS 320 (stari debeli model koji se jako greje) skinuo heatsink ispolirao ga malo isto tako i gpu i stavio pastu cooler master nano fusion i dobio sam jedno 10ak posto manje temperature u loadu idle je ostao pa skoro isti. Ali citao sam negde da recimo kod iste te kartice je jako mali otvor za izbacivanje vruceg vazduha iz kucista pa da dosta vraca vruc vazduh u kuciste, te sam stoga uradio jednu malu modifikaciju prosirio sam pozadi otvor iz koga izlazi vazduh i sad vise izbacuje nego ranije. Ako nekoga interesuje mogu da okacim fotke kako to sada izgleda.

Kod mene je u sobi tepih, a postolje ya komp na promaji izmedju soba. Znaci, po priorodi stvari mora kuciste mora da bude podlozno ubacivanju prasine.
Kako sam video.
TAko sto mi je temperatura u idleu skocila za oko 5C.
Doneo sam s posla Makitin kompresor iyduvao graficku i Tx212 rebra coolera i sve je bilo kao i prilikom montaze.

kod mene u sobi gdje je temp oko 30 stepeni celzijusa
ne pitaj nemam klime a potkrovlje
grafa nije prelazila 50 stepeni
dok je procesor isao do 55 u full loadu s tim da je cooler isao na 6.2k obrtaja 😀
:d

.::za swe koji imaju prob s hladjenjem grafe::.
resenje kosta oko 1600 dindzi, a to je: 2xkuler(600 dinzdi) 8 (jedan na stranici kucista,drugi pozadi + vga kuler od cooler master-a za 1000 dindzi)
i woila problem resen. kartica ce biti hladnija za 20+ stepeni 🙂

na mojoj pomocnoj masini je Asusov 8800GTS (320mb) i u loadu (crysis, cod4 itd)
je 70-75 stepeni... nikada se nije zaglupela do sada, sve radi stabilno...

Evo jedan crnjak...odem kod prijatelja, instaliram evga utility nebi li mu malo smanjio fan koji je navodno bucan na 8800gt (sa malim fanom) i imam sta da vidim. Kartica u IDLE, vec par meseci cepa na 96 stepeni. Kazem ja bog te vido menjaj hladnjak, sredjuj ovo, kaze covek ma extra je to, radi vec mesecima bez greske, samo ga malo nervira buka :d

Nazad
Vrh Dno