Šta je novo?

Intel dx48bt2, problem sa stabilnoscu

Prijatelj2708

Slavan
Učlanjen(a)
16.07.2007
Poena
345
Kupio sam ovu plocu pre par dana, stavio memoriju 2x1gb ddr3 ocz na 1600mhz, napajanje chieftec 550w, core2duo e6550, 8800gts g92. Sistem je potpuno nestabilan a nista pipnuo nisam jos sto se clocka tice, ni memoriju cak nisam doterao na default, cim dodje do nekog grafickog opterecenja ( tipa vistino testiranje kompa) ili bilo kog ozbiljnijeg opterecenja izadje plavi ekran ili se samo restartuje. Da li neko ima ideju sta bi moglo biti?

Da li si proverio sa CPU-Z-om na kojoj ti brzini CPU i RAM rade? Imam istu plocu, slobodno me cimaj na PM :)
:wave:

@prjatelj: da li si je kupio u radnji ili preko oglasa ? Posto sam ja dugo merkao jednu preko oglasa, ali mi se nije dopala prica prodavca...

i jel dobra ploča?sta je bilo sa tom nestabilnoscu?

mozda chieftec 550w pokazuje zube ...

Namestio je sve :) Treba se malo upoznati sa plocom, nista drugo!

Ploca je zver, sve sam sredio, samo podesavanja voltaza i frekvencija i ploca ujeda. Malo je komplikovaniji bios ali kad se udje u fazon vrh je.

pitanje: da li je komplikovaniji bios od biosa DFI ploca?
mene je ova moja ploca ne izujedala, nego me je pojela citavog odjednom :d

Ploca ima jako jednostavan i brz BIOS, namestis i uzivas :) Dozvoljava C1E i EIST na FSB-u 450 ;) 24/7, za moj kriterijum je to ploca, kada treba snage CPU ode gore Plus sto sam na NB stavio HyperTX2 :d. WR me ne zanima, niti zalim da novac i vreme trosim na to :) Da ima sponzora kod nas, pa da se trosim, ovako no way :p
Kada dodjes videces kako to radi :)

Poslednja izmena:
Hocu, veceras :) sta te konkretno zanima? Da znam sta zelis da slikam!

A zasto prijatelj ne kaze u cemu je bio problem, Yoti mu je pomogao i red je da objasni stvar kad je vec dizo topic... :trust:

koji je max fsb a da je stabilan? naravno, i uz koje voltaze......

Poslednja izmena:
Problem je bio samo u lose postavljenim voltazama po defaultu. Ja drzim fsb na 400, radi savrseno, memorija na 1600. Mora da se cacka dok se ne dodje do stabilnosti sistema.

Vrh Dno