Šta je novo?

Msi N260gtx-t2d896-oc

Pazi, stvarno velika razlika.
Moguce da je zbog razlike u CPU-u ti imas 700MHz fore, a mozda je i zbog toga sto mi se nije dalo da reinstaliram sistem, a ostatke Catalysta sam cistio rucno.
Generalno sve mi radi bez BSODa i sl. artefakata (koji se obicno desavaju pri "miksovanju" ati i nvidija drajvera) medjutim primetio sam da mi neke 3D igre i demoi trzaju i naglo menjaju fps tipa od 30-500 fps.
Recimo onaj HDR Demo "RTHDRibl" i jos poneki. Kod Crysis-a mi benchmark takodje povremeno "Stutteruje" dok sama igra radi normalnije.
Npr. malo sam se zezao sa custom single mapom "Exodus", veoma dobra i zanimljiva mapa koja je prepuna 3D objekata i neprijatelja, sa GTX-om radi zaista sjajno dok je sa atijem trzala k'o blesava.

Posto radim na nekim poslovima nije mi se dalo da reinstaliram citav sistem mada bih trebao.

Nemoj da se cimas oko reinstalacije sistema, evo spustio sam svoj CPU na 2.66Ghz i sa njim se spustio i minimalni FPS na 16. Ono sto je zanimljvo je da je i pored toga average framerate ostao 41. Dva post iznad ovog imas detalje...

poz

Poslednja izmena:
Overklokovana 200GT serija kartica odlicno skalira u Crysisu, tako da Proday-ov overklokovani 260 GTX je sasvim sposoban da nabije tih 20% razlike.

Hteo si reci playerovPA ;)

Za igranje Crysisa sa "eye-candy" kvalitetom od 1600X1200 pa navise ocigledno treba CPU u rangu 3 - 4 GHz i min. 4870 odnosno 260 GTX.
Sve ostalo su neki kompromisi.

Ko sto rekoh, za mene je crysis neigriv na high sa 4870 i to bez AA..dok mi fps pada ispod 40 to nevalja (mislim obožavam kada je zakucan na 60 kao u RS2 pa lepo klizi ali...)

Hteo si reci playerovPA ;)

Ko sto rekoh, za mene je crysis neigriv na high sa 4870 i to bez AA..dok mi fps pada ispod 40 to nevalja (mislim obožavam kada je zakucan na 60 kao u RS2 pa lepo klizi ali...)

Svaka cast za iskrenost, i kod mene je sa dve 4850 Crysis bio prakticno neigriv.
Originalnu igru ne igram jer je dosadna, ali vec ima nekoliko lepih i zanimljvih custom mapa koje vredi probati makar zbog testiranja brzine.
http://www.map-factory.org/27-crysis/6-single-player

Pazi da te ne cuju pojedinci iz ostalih threadova, proglasice te da trollujes kao Mipka i mene sto su isterali iz onog Gigabyte 4850 threada! ;)
Pazljivim citanjem nekoliko tema na ovom forumu vezanih za HD 48xx mogu se naci Crysis benchmark rezultati ubedljivo najveci na svetu.
Necu da pisem ko ih je postavljao da ne bih zapoceo pravi flame-war, ali lako je prosurfovati netom i videti ko je ko i sta je sta, odnosno imaju li ti rezultati veze s realnoscu.

Sta reci vise osim da treba pustiti ljude da sami kupe kartice pa se sami uvere sta i kako koja kartica radi.

Poslednja izmena:
E sad ima da popijes takav ban...

E sad ima da popijes takav ban...

Zasto?

Nigde nikoga nisam uvredio niti pomenuo licno.
Kada neko tvrdi da HD4870 u Crysisu DX10 very high 1080i ima vise od 50 fps pred tim ne treba cutati jer je u pitanju svesno zamajavanje ljudi koji zele da kupe istu.

ma zezao sam se :) jer izgovaras "jeres" :) Jeste stvarno je postalo smorena propoved pojedinih ljudi kako nV ne valja nicemu.

Upravo zato ja i insistiram svo vreme da se uzmu kartice i rade testovi na tipa 3ghz procesorima (ono što ima većina ljudi danas). Ne kažem ja džabe dajte nikolasu nešto na test i posle kada kupite to isto i dobijete 30% manje rezultate možete da se skenjate :D

To upravo večeras sam rekao i yotiju. Čovek dobija extra rezultate sa karticom, tiha je, super hladna, ali niko nije obratio da ima kućište poput frižidera sa 12 fanova od 12cm. Koliko ljudi na forumu to ima? ;)

kull; a ovi što im kriza extra ide na 1080p na high sa 8xAA samo neka se oni lepo izigraju, ja još uvek ne mogu :wave:

ma zezao sam se :) jer izgovaras "jeres" :) Jeste stvarno je postalo smorena propoved pojedinih ljudi kako nV ne valja nicemu.

I moram i ovo da kazem...možda ne valja ničemu, ali sa 3 puta više shader unita, sa manje memorije i sa daleko manjim taktovima za memoriju i gpu pravi bolje rezultate od atija i to oduvek. Džabe jak hardver, ako nije softverski ispraćen!

Poslednja izmena:
I ono što me još interesuje, zašto dolazi do ovog šlogiranja poslednje cifre? Mislim 3431 aham :wall:

Isto je i mene interesovalo i pitao sam pre nekog vremena ali nisam dobio odgovor, pa sam se onda setio da je i RBE u nekoj ranijoj verziji imao problema sa Regional and Language Options.

Znaci resenje je:

Regional and Language Options -> Standards and formats -> English (United States) ili Serbian (Latin) -> Customize... -> Decimal symbol = . (tacka, a ne zapeta)

:wave:

Evo ja jucer pazarih Asusovu ENgtx260, Kriza ide ko po loju evo i benchmarka

19.8.2008 9:28:54 - Vista
Beginning Run #1 on Map-island, Demo-benchmark_gpu
DX10 1400x960, AA=4x, Vsync=Disabled, 32 bit test, FullScreen
Demo Loops=3, Time Of Day= 9
Global Game Quality: Custom
Custom Quality Values:
VolumetricEffects=High
Texture=VeryHigh
ObjectDetail=VeryHigh
Sound=High
Shadows=VeryHigh
Water=High
Physics=VeryHigh
Particles=High
Shading=VeryHigh
PostProcessing=High
GameEffects=High
==============================================================
TimeDemo Play Started , (Total Frames: 2000, Recorded Time: 111.86s)
!TimeDemo Run 0 Finished.
Play Time: 71.00s, Average FPS: 28.17
Min FPS: 20.07 at frame 1967, Max FPS: 40.66 at frame 998
Average Tri/Sec: -17300544, Tri/Frame: -614129
Recorded/Played Tris ratio: -1.49
!TimeDemo Run 1 Finished.
Play Time: 67.52s, Average FPS: 29.62
Min FPS: 19.97 at frame 1952, Max FPS: 40.66 at frame 998
Average Tri/Sec: -17944066, Tri/Frame: -605784
Recorded/Played Tris ratio: -1.51
!TimeDemo Run 2 Finished.
Play Time: 67.63s, Average FPS: 29.57
Min FPS: 19.82 at frame 1959, Max FPS: 41.12 at frame 988
Average Tri/Sec: -17894174, Tri/Frame: -605084
TimeDemo Play Ended, (3 Runs Performed)

Beginning Run #2 on Map-island, Demo-benchmark_gpu
Custom Quality Values:
VolumetricEffects=High
Texture=VeryHigh
ObjectDetail=VeryHigh
Sound=High
Shadows=VeryHigh
Water=High
Physics=VeryHigh
Particles=High
Shading=VeryHigh
PostProcessing=High
GameEffects=High

Completed All Tests

<><><><><><><><><><><><><>>--SUMMARY--<<><><><><><><><><><><><><>

Run #1- DX10 1400x960 AA=4x, 32 bit test, Quality: Custom ~~ Overall Average FPS: 2959,5
Run #2- DX10 1400x960 AA=4x, 32 bit test, Quality: Custom

Poslednja izmena:
Isto je i mene interesovalo i pitao sam pre nekog vremena ali nisam dobio odgovor, pa sam se onda setio da je i RBE u nekoj ranijoj verziji imao problema sa Regional and Language Options.

Znaci resenje je:

Regional and Language Options -> Standards and formats -> English (United States) ili Serbian (Latin) -> Customize... -> Decimal symbol = . (tacka, a ne zapeta)

Lepo si to pronasao mozda pomogne Proday-u, a kod mene je vec bila tacka po defaultu.

Posto imas 4850 i 22" monitor, hajde i ti odradi jedan Crysis DX9 1680 test, sa i bez 4XAA, cisto da uporedimo sa onim mojim 4850CF sa prosle strane.

Evo ja jucer pazarih Asusovu ENgtx260, Kriza ide ko po loju evo i benchmarka

Beginning Run #1 on Map-island, Demo-benchmark_gpu
Custom Quality Values:
VolumetricEffects=High
Texture=VeryHigh
ObjectDetail=VeryHigh
Sound=High
Shadows=VeryHigh
Water=High
Physics=VeryHigh
Particles=High
Shading=VeryHigh
PostProcessing=High
GameEffects=High
!TimeDemo Run 0 Finished.
Play Time: 71.00s, Average FPS: 28.17
Min FPS: 20.07 at frame 1967, Max FPS: 40.66 at frame 998
Average Tri/Sec: -17300544, Tri/Frame: -614129
Recorded/Played Tris ratio: -1.49
!TimeDemo Run 1 Finished.
Play Time: 67.52s, Average FPS: 29.62
Min FPS: 19.97 at frame 1952, Max FPS: 40.66 at frame 998
Average Tri/Sec: -17944066, Tri/Frame: -605784
!TimeDemo Run 2 Finished.
Play Time: 67.63s, Average FPS: 29.57
Min FPS: 19.82 at frame 1959, Max FPS: 41.12 at frame 988
Average Tri/Sec: -17894174, Tri/Frame: -605084
TimeDemo Play Ended, (3 Runs Performed)

Beginning Run #2 on Map-island, Demo-benchmark_gpu
Custom Quality Values:
VolumetricEffects=High
Texture=VeryHigh
ObjectDetail=VeryHigh
Sound=High
Shadows=VeryHigh
Water=High
Physics=VeryHigh
Particles=High
Shading=VeryHigh
PostProcessing=High
GameEffects=High

Completed All Tests

<><><><><><><><><><><><><>>--SUMMARY--<<><><><><><><><><><><><><>

Run #1- DX10 1400x960 AA=4x, 32 bit test, Quality: Custom ~~ Overall Average FPS: 2959,5
Run #2- DX10 1400x960 AA=4x, 32 bit test, Quality: Custom

Mislim da ti je bolje da se igras sa DX9 High verzijom, eventualno sa DX10 tweakom, imaces sigurno veci fps, a igra ce izgledati maltene isto.

Ma doco sve je to manje više isto...eto msi se dobro pokazao, uzmi njega :wave:

izgleda da prvi talas odusevljenja novim ATI-em prolazi...

ne znam da li ste primetili koliko malo SLI konfiguracija ima na Benchu, a koliko ljudi gnjeci CF ne bi li dokazali da je 4870 bolji od GTX 280. Poprilicno smesna situacija.

ne znam da li ste primetili koliko malo SLI konfiguracija ima na Benchu, a koliko ljudi gnjeci CF ne bi li dokazali da je 4870 bolji od GTX 280. Poprilicno smesna situacija.

Nas omiljeni diler je spustio cenu 280 GTX-a na 320E! 260 GTX je ostao na 230E.

Prosle godine sam dva 2900XT-a platio ukupno 611E, tako da se usudim da kazem da za mene 280 GTX - OC za samo 320E je apsolutni best buy.

Da imam 780a plocu kupio bih jos jednog u roku od odmah, ali mora covek da ima nekih granica.

Dobar je izbor napravio, pogotovo po toj ceni. Meni recimo ne odgovara ATI karta zbog drajvera - iz nekog razloga, na LG-u ne mogu da prikažem 1386 x 768 i onda moram 1280 x 720. NVIDIA to radi bez problema. Probao sam sve. A inače, mrtva trka između 4870 i ovoga, samo što bih i ja dao prednost juzer ikspirijensu - nvidiji, zbog drajvera, još uvek.

p.s. playerPA - izlaziš na splavove kod juge, a? :D Video sam ti alficu...

Ati driveri ne prepoznaju neke monitore i otud problemi sa rezolucijom,da li si instalirao driver od monitora?
P.S mozda je glupo pitanje,ali mozda i pomogne.:wave:

Nas omiljeni diler je spustio cenu 280 GTX-a na 320E! 260 GTX je ostao na 230E.

Prosle godine sam dva 2900XT-a platio ukupno 611E, tako da se usudim da kazem da za mene 280 GTX - OC za samo 320E je apsolutni best buy.

Da imam 780a plocu kupio bih jos jednog u roku od odmah, ali mora covek da ima nekih granica.

Pazi kad isto razmisljamo... i ja da imam SLI plocu odmah bi bocnuo jos jednu.

izgleda da prvi talas odusevljenja novim ATI-em prolazi...

Istini za volju vidia je mnogo jednostavnija za upotrebu, ima apsolutno izbrusen proizvod :smash: :trust:
ATI ima mana, ali i prednosti :) Kome cena ne predstavlja problem treba da uzme GTX280 pod uslovom da ima potrebnu rezoluciju, ili je profesionalac kao Ti pa mu snage nikada dosta :-devil-: Mada u nasem neobrazovanom, a ujedno neumerenom trzistu nema pravila ,)
Uzecu sebe za primer, jer nemam realne potrebe za jacom kartom od HD4850-ke, ali eto morao sam kupiti HD4870 iako mi ne treba :d ne mogu upotrebiti snagu koju poseduje! Navodim to, jer sam jos uvek na 19" monitoru!

Ceif nema cenu lafe :)
Ja uvek kad pisem sta mi se ne dopada kod nekog proizvoda kazem da je to moj licni dozivljaj. Apsolutno je pravo svakog da ima drugacije misljenje o tome i nikad se necu truditi da ga ubedjujem u suprotno.

poz
M.

Mipko a da probas sharm skulltrail-a :D Tu mozes i cetiri naslagati :p

Mogu tri bez problema :) Cetvrtu i nemam da ubacim :d

Poslednja izmena:

Ne znam da li si ti primetio koliko je lakse nabaviti dobru CF plocu od dobre SLI ploce. Nije ti palo na pamet da ljudi teraju CF zbog ploce koju vec imaju a ne da bi dokazali to o cemu ti pricas.

Poslednja izmena:
Vrh Dno