reci joj da je MacBook ono po čemu Keri kucka u Sex i Grad :d
btw Apple koristi OpenSource resenja za pola svog OS X-a, Microsoft ne radi to i zato ce izgubiti trku.
tako da tvoje: "ježim se od same pomisli kako bi svet izgledao kada bi se npr. M$ monopol zamenio Jabuka monopolom!" - ne stoji.
Tako je kovacm, to je poenta svega, Carrie Bradshaw koja kucka na MacBook-u, dok lagano prebira po sopstvenim mislima. Mislim da će je to naterati da postane ozbiljni ovisnik o OS X-u.:d:d:d
A sad ozbiljno.
Mislim da je Kovač ovde postovao jednu jako bitnu stvar - OS X je od skora, tj. od Leoparda full Unix sistem, tako da se sve ono što radi pod Unix-om ili Linux-om može portovati i na OS X, što je sjajna stvar i definitivno ostavlja jako mnogo prostora za napredovanje samog operativnog sistema, kao i samog korisnika.
Ono što još uvek drži Win na liderskoj poziciji je industrija video igara, s obzirom da je ona i glavni pokretač IT industrije, kako hardvera, tako i softvera.
Umesto pitanja: "Koji OS je bolji?", bolje je postaviti pitanje: "Koji OS MENI više odgovara?", pri čemu treba imati u vidu za šta se makina koristi. Nekome je bolji Win, drugom Linux, a neko ima najbolja iskustva sa OS X-om. Nema apsolutno boljeg OS-a, zato što nema i apsolutno jednakih uslova razvoja za sve, niti će ikada i biti. Jednostavno, ko ima para diktira i uslove igre, tako da jedan Linux nikada neće moći da se razvija, ili da se bar razvija istim tempom, kao neki Micro$oft OS.
Lično, mislim da je OS X nešto što meni najviše odgovora, a Win mi je nužno zlo, imam ga (legalna Vista), koristim koliko moram i to je to.
OS X je ljubav, a Win čist sex.
Pozz