Šta je novo?

[split iz teme o] 280 gtx

pa u celom svetu samo ne kod nas, cak je i neznatno jeftinija od 4870.....
bas mi je drago zbog toga, ali sta cu ja s'tim? 🙂

@Mipko:
u oglasima? jel' rec o novoj karti sa punom garancijom? ako jeste onda je povoljno. ali ako nema garanciju ili je pak polovno...

bas mi je drago zbog toga, ali sta cu ja s'tim? 🙂

@Mipko:
u oglasima? jel' rec o novoj karti sa punom garancijom? ako jeste onda je povoljno. ali ako nema garanciju ili je pak polovno...

Mislim da piše Open Box.

Ma meni jako ide na ganglije konstantno mantranje ATI fanova o tome kako je totalni za*eb uzeti GTX grafu. Ja licno mislim da je 4870 fenomenalan GPU i to ne sporim ali ne mogu da ostanem cool kad neko ko papagaj ponavlja samo isplativost, isplativost... hebote pustite te price svako zna koliko para ima u novcaniku. Ovde treba da pricamo o tehnickim stvarima

A pogotovo me zivcira ekipa koja nema ni 48xx niti G2xx kartu i onda pocnu da prosipaju mudrost.

Ma meni jako ide na ganglije konstantno mantranje ATI fanova o tome kako je totalni za*eb uzeti GTX grafu. Ja licno mislim da je 4870 fenomenalan GPU i to ne sporim ali ne mogu da ostanem cool kad neko ko papagaj ponavlja samo isplativost, isplativost... hebote pustite te price svako zna koliko para ima u novcaniku. Ovde treba da pricamo o tehnickim stvarima

A pogotovo me zivcira ekipa koja nema ni 48xx niti G2xx kartu i onda pocnu da prosipaju mudrost.

ovo je na moj racun, posto nemam trenutno ni jednu od te dve karte 🙂
nisam ja pominjao koliko je 4870 isplativ nego sam reagovao kada je neko gore napisao kako je 260 "isplativ". ne sporim, ko ima para uzece najbrze (280), ali prica kako je 260 isplativ je jednostavno smesna. a kao argunemt se pominju cene u Americi. od toga nema niko nista, a i ko moze da je dovuce ne moze da iskoristi garanciju...
i posle su ATI fanovi zadrti a nv fanboys govore kako je 260 isplativ. strasno...

no, da ne smaramo...ko misli da je 260 isplativ, neka ga i kupi 🙂

Zaista hoces da kazes da je GTX260 za 200e neisplativ???
Pazi, ja nisam nikada bio fanboy, ko je imao bolju kartu tu sam kupovao, cak mi je i ATI u lepshim uspomenama od nV-a... 1950XT je bila jedna od najboljih.... A nema neke ralike ogromne izmedju 4870 i GTX260.... Ati se greje, ima i postova kako ohladiti doticnu, kako usporiti ventilator, kako krpiti ko zna shta, i da, cuveni drajveri, kad li ce ih ispeglati sunce mu Bozje.... Koliko vidim niko ne kuka neshto na GTX260....

ovo je na moj racun, posto nemam trenutno ni jednu od te dve karte 🙂
nisam ja pominjao koliko je 4870 isplativ nego sam reagovao kada je neko gore napisao kako je 260 "isplativ". ne sporim, ko ima para uzece najbrze (280), ali prica kako je 260 isplativ je jednostavno smesna. a kao argunemt se pominju cene u Americi. od toga nema niko nista, a i ko moze da je dovuce ne moze da iskoristi garanciju...
i posle su ATI fanovi zadrti a nv fanboys govore kako je 260 isplativ. strasno...

no, da ne smaramo...ko misli da je 260 isplativ, neka ga i kupi 🙂

imas za vec za 210e 260-tku, cak je i ovde na benchu prodavano...Iako je 4870 jos jeftiniji, ja bi dodao tih 30-tak evra posto vredi...

ja koliko sam video 260 je 280e. one-time deal-ove, karte bez garancije ili polovne se ne racunaju. cene u Americi se ne racunaju. za malog Pericu nema 260-ice za 200e u ovoj nasoj banana republici. stvarno me je sramota da vise spamujem. kome odgovara neka kupi i sve srecni...

Poslednja izmena:
“… Good. I can feel your anger. I am defenseless. Take your weapon! Strike me down with all your hatred, and your journey towards the dark side will be complete! …”

😀

Ivke, posto sam cuo da si OK lik, sto te onda ja nerviram? ako si vec 1000 puta citao sve ovo, mani nervozu, suni jedan bens, bice ti lakse.......

I na sve ovo napisano da i ja postavim pitanje. Sta mi sa monitorima od 30" i rezolucijama 2560x1600 da radimo? Koju graficku kartu ili koje graficke karte uzimati da sve to izgura na max detaljima i dobrim brojem frejmova? Kojom logikom mi da se vodimo, na koji nacin da razmisljamo? Koliko vidim, cela rasprava ovde se svodi na dosta manje rezolucije. Sve to pada u vodu na ovim rezolucijama. Stoga, dajte savet i predlog.

POZDRAV

nema GTX260 za 200eura i kraj.
Karta kosta od 260 eura pa navise za krajenjeg kupca u radnji na dobar dan sa garancijom.
Kod nas 4870 kosta 220 eura pa navise.Razlika je 40+ eura,pa ko hoce nek kupi.
GTX 280 je totalno ne isplativa kartica sa svojom cenom od 420+ eura (MSI OC verzija),opet pricam radnja + garancija za krajnjeg kupca.
Dobro rece nego,moram biti dobro pijan da bi kupio taj GTX280 za 400+ eura,imam vaznijih stvari u zivotu od bacanja para na graf. kartice,sve to isto radi 4870 samo 20% sporiji za 200 eura manje.

I na sve ovo napisano da i ja postavim pitanje. Sta mi sa monitorima od 30" i rezolucijama 2560x1600 da radimo? Koju graficku kartu ili koje graficke karte uzimati da sve to izgura na max detaljima i dobrim brojem frejmova? Kojom logikom mi da se vodimo, na koji nacin da razmisljamo? Koliko vidim, cela rasprava ovde se svodi na dosta manje rezolucije. Sve to pada u vodu na ovim rezolucijama. Stoga, dajte savet i predlog.

POZDRAV

Ma koji ce vam tolika rezolucija.Ne postoji igra koja je toliko detaljna pa da joj he potrebna ta reza.

POZDRAV

Kupi GTX280 u SLI za 30" TFT monitor ili ATI 4870 X2 koji ce uskoro da izadje.

@MJoksimovic: Sta god da ti se preporuci nije jeftino. Sacekaj da vidis 4870x2 kako ce da se pokaze u reviewima. Sto se tice nV tu jedino moze da pomogne 3 Way SLI sa GTX 280. No posto imas X48 plocu onda je tu neophodna i zamena ploce sto je dodatni trosak.
Najbolje je da sacekas da vidis sta ce biti sa 4870x2 pa eventualno takve dve u CF.

Naravno ovo jeste nabudz od preporuke, ali si ti naglasio da zelis max detalje.

poz
M.

Poslednja izmena:
Plocu za sad ne bih menjao sto mi po automatizmu opcije suzava na izbor CF-a kao jedinog logicnog u ovom trenutku. Sacekacu sta ce biti sa 4870X2 pa cu da vidim da li da guram dve te u CF, naravno ako se pokazu OK u testovima koje budem uradio sa probnom karticom.

Hvala Vam na odgovoru.

Ljudi, za ove karte koje posedujemo jos uvek ne postoji parce softvera koji ce da to maksimalno iskoristi, a oni izbacuju nove i nove kartice na svakih 3 meseca.:trust:

Poslednja izmena:
hmmm evo ja cu da dam moju prvu verziju diplomskog :d pisanu u OpenGL-u malo je neoptimizovanija od Crysis-a 😀
Salu na stranu, zaista je ovo postalo pravo shishanje...

Poslednja izmena:
vidim da si ti ipak preskocio X2 rizik obe kompanije i uzeo ono sto bi i ja uzeo...X2 je kao po obicaju za igranje igara za koje su drajveri ok, ostalo su kao i obicno frustracije. Ne daj boze da zaigras nesto matorije ili manje popularno...Pa sad nek mi ne ko kaze da ne vredi doplatiti 40e za gtx260 i da je bolje uzeti 3870X2...uostalom, radite sta ocete. JA vidoh ovde trojicu koji su se opekli i brdo navijaca koji vicu kao je X2 bolji, a niko nema ni para ni muda da doticni kupi...

edit: za svaki slucaj, ako neko nije primetio rekoa sam "X2 rizik obe kompanije"

Poslednja izmena:
Ivke, posto sam cuo da si OK lik, sto te onda ja nerviram? ako si vec 1000 puta citao sve ovo, mani nervozu, suni jedan bens, bice ti lakse.......

ne nerviras me ti jer te i ne poznajem 😉 samo mi ponekad "smeta" taj "e vidi sta sam kupio" "stav" koji se ovde "fura" 😉
pogledaj par svojih zadnjih tredova i bice ti jasno

p.s.kupio sam u decembru 2006-te BFG 8800gtx koji je tada ovde bio cista egzotika (hvala useru "tekman" :wave: ) nikoga nisam "smarao" jer se uveliko sve znalo o toj karti. pocetkom septembra cu verovatno "dovuci" sebi 4870x2 🙂 (sem ako ne bude totalno "krshna" sto se drajvera i ostalog tice) i prenecu neka svoja iskustva koja mozda nekome pomognu u necemu. necu slikati karticu i otvoriti "vidi sto je lepa" tred 😉

bez ljutnje i nervoze naravno, ovo je samo forum :wave:

POZDRAV

posto lova nije problem 3x280gtx SLI (doduse moras menjati plocu) ili cekaj pa vidi kako ce raditi 4870x2 u cf-u 😉
tebi je bar jednostavno :smoke:

ivke mnogo si mi nesto cool odjednom... ko se bre shiri ? shta penish? samo pokazujem rezultat s kojim igram 24/7...

ko li je tebi sinko drmao kavez?
nisam te nigde pomenuo 😉 sto se osecas prozvan?

Poslednja izmena:
@ Yoti - pa od pregrevanja, preko flesovanja biosa, ubacivanja novih drajvera, itd. da bi sve funkcionisalo u najboljem redu, na tu sam "frku" mislio, (ako je ti uopste smatras kao frku)😀. Ja ne sporim da je 48xx serija dobra i vise nego dobra ali ljudi kada kupe jednu high end graficku ocekuju da imaju zaokruzen proizvod, a ne da moraju flesovati bios,(mnoge zaboli glava od same pomisli na to) i ganjati se sa drajverima da bi sve radilo u najboljem redu...:wave:

POZDRAV

Ovo je bitno pitanje, najveće rezolucije su ono gde se vidi snaga ovakvih kartica, i oduvek je tako bilo. I logično, ko želi maksimalni užitak, mora dobro da se otvori 😀
300-400€ za top karticu je smešno u poređenju za ono što je nekad trebalo da se izdvoji za vrhunske performanse.
To da se karta ne guši povećavanjem rezolucije i AA/AF modova znači jedino da je (obično procesor) usko grlo u manje zahtevnim modovima. Zar nije tako oduvek bilo?

po meni je sasvim suludo placati 400 eura za karticu, kad gotovo u istom segmentu kartica 4870HD kosta 200 eura manje. Bolje za te pare otici negde na skijanje 10ak dana nego uloziti u nesto sto ce za 4-6 meseci zbog trzisne "utakmice" kostati i 200 eura manje. Kad budes trebao da je prodas, umesto 400 izvuci ces 100 eura, i gde je tu interes. Ovako lepo 4870HD ima svoju finu cenu, koja sigurno nece tako padati kao 280GTX, pa cak nije nemoguce da u jednom trenutku razlika izmedju ove dva kartice i cenovno bude 20ak eura, iz prostog razloga sto Ati razvaljuje prodaju, a Nvidia se grca. Neznam, licno, u zadnjih 4 godine, apsolutno sve kartice koje sam imao 6600GT, 7800GTS, 7900GTO, i ova koju imam trenutno 8800GTS 512mb su naravno Nvidia, ali nikada necu zaboraviti sa kolikim sa zadovoljstvom uzivao na 9600PRO, koja je savrseno radila godinu i po dana, i na kojoj sam , LOTR,Half Life 2 , Doom3, i slicno igrao sasvim super, sa odlicnim performansama. Zbog toga bi se vratio Radeonu, ali dok ne odlucim, u opticaju mi je i 260GTX. U svakom slucaju, mislim i cvrsto verujem u to da je apsolutno nebulozno bacati 400 eura u etar, osim ako nemate love na bacanje. To je moje skromno misljenje...

4870x2 @ CFX
attachment.php

Ako se po jutru dan poznaje ATi je dobro napisao drajvere....

Znam da je 400E mnogo novca i cak mi je neprijatno i da pisem previse o novoj kartici znajuci da je to necija plata u Srbiji.

GTX 260 je odlicna kartica, ja sam se dvoumio da li da uzmem nju ili GTX 280. I da nije naletela GTX 280 o fenomenalnoj ceni najverovatnije bih sada imao GTX 260.

Probao sam i 4870 ali mi se nije dopao. Nisu performanse bile problem kod 4870, sta vise performanse su odlicne! Jednostavno mi kod 4870 nije legla kombinacija driveri, buka i toplota. No, ti kriterijumi koji su mene odbili od 4870 su krajnje subjektivni i apsolutno ne treba da budu vodilja ikome. Racionalno gledano kombinacija cene i performansi koje daje 4870 ga postavljaju kao apsolutni best buy.

A da sam se rukovodio raciom ne bih ni uradio upgrade posto je 8800 GTS fino pokretao sve naslove. No, racio u kombinaciji sa HW ne igra presudnu ulogu.
Poenta je da svako treba da uradi ono sto voli, moze i sto je za njega prihvatljivo.

Ji4tze je apsolutno u pravu u ovom trenutku imamo fenomenalne akceleratore po izvandrednim cenama.

poz
M.

Poslednja izmena:
ne nerviras me ti jer te i ne poznajem 😉 samo mi ponekad "smeta" taj "e vidi sta sam kupio" "stav" koji se ovde "fura" 😉
pogledaj par svojih zadnjih tredova i bice ti jasno

ma pazi, ne bi ja toliko davio o svemu tome, ali se utrefilo kad su svi zeljno iscekivali rezultate testiranja 4870, da sam bas tu kupio, procitao topic, i primio se.... hahaha, ***.... ali se nadam da sam barem nekom pomogao sa onim sto sam ja malko istestirao 4870 i sada 280gtx.....

mislim da sam skontao sta me hebava za CF, ako sam u pravu, onda cu ih veceras probati pa cu malo postovati...............

pozz

Nazad
Vrh Dno