po meni je sasvim suludo placati 400 eura za karticu, kad gotovo u istom segmentu kartica 4870HD kosta 200 eura manje. Bolje za te pare otici negde na skijanje 10ak dana nego uloziti u nesto sto ce za 4-6 meseci zbog trzisne "utakmice" kostati i 200 eura manje. Kad budes trebao da je prodas, umesto 400 izvuci ces 100 eura, i gde je tu interes. Ovako lepo 4870HD ima svoju finu cenu, koja sigurno nece tako padati kao 280GTX, pa cak nije nemoguce da u jednom trenutku razlika izmedju ove dva kartice i cenovno bude 20ak eura, iz prostog razloga sto Ati razvaljuje prodaju, a Nvidia se grca. Neznam, licno, u zadnjih 4 godine, apsolutno sve kartice koje sam imao 6600GT, 7800GTS, 7900GTO, i ova koju imam trenutno 8800GTS 512mb su naravno Nvidia, ali nikada necu zaboraviti sa kolikim sa zadovoljstvom uzivao na 9600PRO, koja je savrseno radila godinu i po dana, i na kojoj sam , LOTR,Half Life 2 , Doom3, i slicno igrao sasvim super, sa odlicnim performansama. Zbog toga bi se vratio Radeonu, ali dok ne odlucim, u opticaju mi je i 260GTX. U svakom slucaju, mislim i cvrsto verujem u to da je apsolutno nebulozno bacati 400 eura u etar, osim ako nemate love na bacanje. To je moje skromno misljenje...