Šta je novo?

amiga 500 1MB

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Slusaj exste,ja jesam zainteresovan,ali 100e je mnogo.Ako mozemo da se dogovorimo oko cene posalji mi poruku.
Hvala

amiga i oprema + diskete + gainward 7600gs/256/silent = gigabyte 9600 gt /silent

Stace kome taj gainward 7600gs???? to vredi manje od ovog mog zotaca a on nevredi nista!!

amiga i oprema + diskete + gainward 7600gs/256/silent = gigabyte 9600 gt /silent

Stace kome taj gainward 7600gs???? to vredi manje od ovog mog zotaca a on nevredi nista!!

pa nisu svi gejmeri...neko hoce internet redy masinu za male pare pa ce njemu verovatno znaciti jeftina a kvalitetna karta...

Znaci spustio si cenu na 90 eur,... siroko...

ma shvatam ja to, nego interesuje me otkud sad ti 7600 i 9600 u jednacini koja je pocela sa jednom promenjivom a to je amiga 500 i njena prodaja?

ma shvatam ja to, nego interesuje me otkud sad ti 7600 i 9600 u jednacini koja je pocela sa jednom promenjivom a to je amiga 500 i njena prodaja?

moj rezon je prvobitno bio da cela amiga vredi koliko prosecna grafa...onda sam pojeftinio dodajuci 7600 gs...kako bre da dam ovakvu amigu za hamburger...zasluzila je da ode za parce pristojnog hardwera i to je to!

Znaci spustio si cenu na 90 eur,... siroko...

jos nize od 90 ako kontas da je i 9600 gt polovan a to je negde cca 70 evra vrednost amige

Smesno je sto ce ta graficka za 8-10 meseci vredeti 35-40e, a ti ces i onda moci da dobijes iste pare za amigu... ako ne i vece...

progresssssssss!!!!!

Ja dajem 30e i placam postarinu.
Moze i 35,plafon.

Poslednja izmena:
huane kv-e ako budes dovoljno strpljiv mozda cena i skoci...:zgran:

nemoj pogresno da shvatis ali ovo je prava amiga a ne od kartona!

Ja samo kazem moju ponudu,malopre mi je iz Subotice stigla 1200 sa 8mb fast i fpu-om,pa po njoj gledam cenu,jer sam za nju dao 100e.
I plasticna je,nije kartonska.

Poslednja izmena:
Ja samo kazem moju ponudu,malopre mi je iz Subotice stigla 1200 sa 8mb fast i fpu-om,pa po njoj gledam cenu,jer sam za nju dao 100e.
I plasticna je,nije kartonska.

Kada hardware udje u retro zonu onda ne vaze isti kriterijumi nego u up to date vreme. Principi ponude i traznje funkcionisu random. Ipak nakon skoro 20 godina razlika izmedju A1200 i A500 nije velika. Ove masine se ne kupuju zbog performansi vec iz hobija.

Hobi je nešto besplatno što te skupo košta!

Poslednja izmena:
Kako se ne kupuju zbog performansi,pa da mi nije 68030 kartice i dodatnog ram-a mislis da bi mogao
da ti kucam ove poruke ???

on ima blizzarda na svojoj staron a1200 a ne na ovoj sto je dobio, ako mislis da performanse ne formiraju cenu zasto apollo 630 kosta 300-500eura kada se pojavi na e-bayu, jeste on redak ali poenta je kada ga stavis na a600 ona postaje brza od a3000, i postaje upotrebljiv racunar u danasnje vreme, ko kupi a500 ili bilo koju amigu pokusace da uradi nesto sa njom, nece je okaciti na zid za ukras...

po toj teoriji a4000 i a500 bi trebale da kostaju isto, a a4000 se prodaji i do 2000e..

on ima blizzarda na svojoj staron a1200 a ne na ovoj sto je dobio,
Aha. Sad razumem.

ako mislis da performanse ne formiraju cenu zasto apollo 630 kosta 300-500eura kada se pojavi na e-bayu, jeste on redak ali poenta je kada ga stavis na a600 ona postaje brza od a3000, i postaje upotrebljiv racunar u danasnje vreme,

U principu, cenu određuje broj proizvedenih (i preostalih primeraka)
Nije isto a500 proizvedena u 8 miliona primeraka i a4000 u par desetina hiljada i neka egzotična turbo kartica proizvedena u stotinak primeraka.

ko kupi a500 ili bilo koju amigu pokusace da uradi nesto sa njom, nece je okaciti na zid za ukras...

Skora istorija pokazuje da baš to i nije istina. Kupio čovek ovde sa foruma tower a1200 sa ppc blizzardom i bvision pa pošto nije skontao kako se radi s njom lepo je "raskant'o", prodao u delove i još dobro zaradio. A ima i mnogo onih što će baš da je okače na zid za ukras.
Po meni je mnogo lepši feeling naći nešto na buvljaku i restaurirati (pogotovo sad kad su otkrili magičnu formulu za "izbeljivanje" plastike) i još znajući da ste "spasili" neki retro kompjuter od odlaska na deponiju, nego da lupite 100eur na sto (no pun intended) ;)

hahahahahahah

upotrebljiv racunar ali vredi 2000 evra - a4000. I ovi sto ga kupuju - kupuju ga zato sto je brz? Ima sjajne performanse i tako to...ne bih rekao....pre ce biti da mu je cena zbog jos necega iz spiritualne sfere...

on ima blizzarda na svojoj staron a1200 a ne na ovoj sto je dobio, ako mislis da performanse ne formiraju cenu zasto apollo 630 kosta 300-500eura kada se pojavi na e-bayu, jeste on redak ali poenta je kada ga stavis na a600 ona postaje brza od a3000, i postaje upotrebljiv racunar u danasnje vreme, ko kupi a500 ili bilo koju amigu pokusace da uradi nesto sa njom, nece je okaciti na zid za ukras...
E dajte ljudi... retro je retro... ali da neko u danasnje vreme aktivno koristi komp iz '90, zasto?

Sta to ima na Amigi a da PC ne moze da uradi danas, najozbiljnije?

Ja npr nema pare za pc pa zato i koristim Amigu

meni je pc odvratan ali nuzan trijumf komercijalizma bez imalo lepote, umetnosti i duse, molim boga da amiga samanta zazivi pa da si sklopim jednu instaliram amiga os ili linux a ovo ***** lansiram u tri lepe, ja se secam feelenga koji sam imao dok sam koristio amigu i ovo sa pc-jem nije ni blizu toga, jednostavno pc za mene nema "to nesto" i moze on biti brz imati dzi fosove, radeone i sta vec ne ali ja sam svoju racunarsku renesansu doziveo na ecs-u pauli, denise-u..

citiram: Skora istorija pokazuje da baš to i nije istina. Kupio čovek ovde sa foruma tower a1200 sa ppc blizzardom i bvision pa pošto nije skontao kako se radi s njom lepo je "raskant'o", prodao u delove i još dobro zaradio.

taj covek je trgovac ne amigista, to ti je isto kao da ljubitelj ferarija kupi ferari gtb iz 64`te i razvali ga u delove proda ih skupo i bude srecan sto je zaradio.... pravi ljubitelji to nerade, ja neverujem da bi dao moju a600 za bilo kakav 9600gt ili 4850, meni uspomene nemaju cenu..

citiram: upotrebljiv racunar ali vredi 2000 evra - a4000. I ovi sto ga kupuju - kupuju ga zato sto je brz? Ima sjajne performanse i tako to...ne bih rekao....pre ce biti da mu je cena zbog jos necega iz spiritualne sfere...

ima tu dosta spitritualnog ali sto retki primerci zx spectruma ne kostaju 2000e, zato sto se sa njima tesko nesto moze uraditi, brzina i memorija tih a4000 omogucavaju ljudima da instaliraju linux i amiga os, da idu na net, da obradjuju slike, da koriste te masine za sve ono sto nisu mogli jer su kao ja imali a600 ili a500, da podignu svoj entuzijazam, mastu i kreativnost na jedan visi nivo, to ih cini atraktivnima i danas, ja bih odmah menjao i jaci komp od ovoga sto imam za jednu a4000 /040 sa 32mb, hd-om i nekim dobrim monitorom bez obzira sto nemogu da igram cod4 i world in conflict na njima, ali mogu colonization i settlerse, nije sve u brzini, sta mislis sto ljudi skupljaju spaceke i vw bube ako mogu da priuste mercedes c klase???

Poslednja izmena:
QUOTE]

slazem se sa tobom. ja upravo o tome pricam da amigista ima viseslojnu motivaciju za posedovanje,bavljenje i sl. tome amigom. Ipak sve se to radi iz ljubavi jer cak i A4000 koja operativno moze da funkcionise u danasnjem informatickom drustvu ipak je limitirana mogucnostima i to prilicno daleko iza prosecnih danasnjih konfa. Ono sto se nemoze zameniti tu jer taj feeling, osecaj pripadnosti ili posebnosti, hobi i autenticnost svega. Pravom amigisti je to kao san koji zivi.
ja nisam toliki poznavalac amige da bih bio u stanju da je sklapam rasklapam (sto nikada nisam radio) ali je podjednako volim kao sto ne volim ovaj duh komerciajlizma koji si pomenuo.
Meni uspomene leze u secenju prevashodno a obzirom da nisam amiga hardwerash zato prodajem svoju...jer cuci u kutiji neiskoristena a funkcionalna je 100%. Ipak meni moja amiga znaci i iz postovanja prema njoj ja formiram neku svoju cenu. Nisam trgovac i ovo je jedini retro deo koji ikada prodajem ili sam prodavao. Osim toga prodajem ga ovde na benchu jer bih voleo da moja amiga ode nekom u ruku koji ce je iskoristiti za nesto, posvetliti je upotrbljivoscu.

Pa ako se sve to u vezi Amige radi sa ljubavlju,zasto je ne poklonis nekome "ko ce da je pazi" ?
A za komercijalni pc pljuni pare,jer tu ljubavi nema :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno