Šta je novo?

amiga 500 1MB

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
amiga

nesto mi nije jasno...otkud vam te cifre tipa 10000 DM za amigu 500? moja je kostala oko 1400 DM kad sam je kupio ovde u BG-u u tehnoservisu na zeleznickoj 1991...ili 1990..svejedno

"The A500 was released in mid 1987 at the price of US $595.95 without monitor" - Wikipedia

Poslednja izmena:
Kiselo grozdje sindrom? ;) Kao "znali smo mi da ulazemo u pravu stvar (PC386) a i Amiga je bila preskupa tada"....

Poslednja izmena:
XT stands for eXtended Technology , AT Stands for Advanced T. A Cijena sitnica. 10 iljada nijemackih marona.

1994. Amiga vise nije postojala ;)

O ulozenom novcu necu da komentarisem...

Meni je kupljena Amiga 4000 1993. u zdravlju i veselju sam je koristio sve do 1999. kada sam uzeo svoj prvi PC (cel 366). Placena je sa svim dodacima oko 5000dem, stim sto danas vredi oko 600-800dem (300-400eur), za razliku od tih mocnih PCa ;)
samo da se i ja kratko pohvalim da smo 1994. uzeli Atari Falcon030 koji nas je sluzio do 1999. (AMD K6-2 / 400MHz)
naravno pre toga, 1986 ST ... do 1994.

pravi komp, pravo vreme. i danas 24" intel iMac koji ce da sluzi jos... :) a za 7 godina (1999 - 2006) promenio sam xx PC-ja.... i potrosio para i para.

Poslednja izmena:
amiga is (a)live!

Cao,
Evo nisam bio lenj, pa sam otpakovao amigu posle vise od 10 godina i...radi!
Sve radi kao da je nova. Orginal Benchmark disketa, amiga 500, napajanje, modulator (tv adapter) i mish...sve funkcionise kao da je juce prvi put upaljena...
Onda sam se setio kako je zivot prolazan dok sam listao kutiju sa disktama i naslovima kao sto su R-Type, North and South, Menace, Zany Golf...
Evo nekih slika...

Prilozi

• 01.jpg
    01.jpg
    206.4 KB · Pregleda: 186
  • 02.jpg
    02.jpg
    255.4 KB · Pregleda: 140
  • 03.jpg
    03.jpg
    258.2 KB · Pregleda: 145
  • 04.jpg
    04.jpg
    298 KB · Pregleda: 142
  • 05.jpg
    05.jpg
    173.7 KB · Pregleda: 163
jos slika 1

...

Prilozi

• 06.jpg
    06.jpg
    174.8 KB · Pregleda: 128
  • 07.jpg
    07.jpg
    197.7 KB · Pregleda: 111
  • 08.jpg
    08.jpg
    206.9 KB · Pregleda: 90
  • 09.jpg
    09.jpg
    208.4 KB · Pregleda: 98
  • 10.jpg
    10.jpg
    198.4 KB · Pregleda: 108
i ja sam nedavno ukljucio - al preko tv kartice sam gledao [ne pokusavajte , slika grozna od smetnji]. Sto nisi ub'o u skart? Ja nikad nisam rabio modulator.

Moja kutija je nesto u boljem stanju - jel to uzeo kod Beosofta,mozes li se setiti?

E, a jel se seca neko onih "arty" amiga sto su kostale 100 dem vishe, sa nekim sharama? Bilo je 2 vrste shablona shara.

jos slika 2

...

Prilozi

• 11.jpg
    11.jpg
    177.8 KB · Pregleda: 152
  • 12.jpg
    12.jpg
    184.3 KB · Pregleda: 138
  • 13.jpg
    13.jpg
    224.9 KB · Pregleda: 126
Predivne slike, kako ovo budi nostalgiju...
Imam i ja ovakvu jednu lepoticu, samo nemam kutiju. Uključivao sam je pre par meseci i sve je lepo radilo.
Pa kad ubacim Twintris, Indy 500 ili Cannon Fodder, milina. :)

Nije Benchmark nego Workbench :D

sjajna sprava, "mint condition" :)

Poslednja izmena:
amiga

...oduvek sam je koristio uz modulator jer je ionako bila skupa da bih kupovao monitor tada...Inace keva se etila da je tacno kostala 1200 DM i 800.000 tadasnjih dinara negde pred novu godinu 1990-tu, po njenoj proceni tih 800.000 je bilo oko 60% deviznog dela..., kako sto sam mnogo puta vec ponovio, kupljena u Metal servisu na zeleznickoj stanici (sada je tamo citroen prodajni prostor...pored ekonomskog). Kutija je u super stanju tj. cela je., obzirom da je konstantno rabljena za odlaganje amige.Ukljuci igraj ceo dan, iskljuci gledaj TV, spakuj amigu u kutiju pa u krug...

Heh , moje WB disketne nemaju ovakve nalepnice...

Ali ovde si snimio nesto.. Ova kutija za diskete ! Plasticna, sa bravicom i kljuchem !
To mi je zeshce smeshno bilo i onda .. a i sad ! :p Parental protection haha

Ali ovde si snimio nesto.. Ova kutija za diskete ! Plasticna, sa bravicom i kljuchem !

tu mi se najvise skupilo...kad sam video te orginale da rade...ej bre 20 godina star workbench 1.3....

A kutija je posebna prica...na zalast kljuca nema...trazio i nema..

meni je otac ugradio parental protection u fioku od stola gde su stajale diskete... :d
nije smesno nego tuzno! :p ...

Meni je najzanimiljivije od svega što ta a500 ima američku tastaturu. Mislim da je jedno 99.99% amiga iz ex-yu imalo nemačku tastaturu. (zbog naših i turskih gastarbajtera je verovatno amiga prodata u Nemačkoj u tolikom broju) ;)
http://www.amigahistory.co.uk/sales.html

A mozda i zato sto je postojalo Commodore odeljenje u DE, i mnogo softvera za Amigu na nemackom?

To da, samo i dalje su te cifre totalna nebuloza... :)

Poslednja izmena:
chekajte : - ova Amiga je proizvedena u W.Germany - a ima americhku tastaturu
-moja Amiga je proizvedena u Maleziji chini mi se (Eventualno u Singapuru,al mi se chini da je malezija) -a ima nemachku tastaturu

Ovi sitni dodaci (modulator , ispravljac) - koji su na ovom modelu iz W.Germany iz Taiwana - ne mogu da se setim odajle su...

Znaci, meni nije jasno sta je Commodore radio (Troskovi transporta itd..). Verovatno je tu negde oko 90-te godine izmestio i proizvodnju rachunara na daleki istok.

Meni je najzanimiljivije od svega što ta a500 ima američku tastaturu. Mislim da je jedno 99.99% amiga iz ex-yu imalo nemačku tastaturu. (zbog naših i turskih gastarbajtera je verovatno amiga prodata u Nemačkoj u tolikom broju) ;)
http://www.amigahistory.co.uk/sales.html

nesto kontam..ove diskete su International verzija i dosle su sa amigom u kutiji, koja je sa engleskom tastaturom pa to sve ima logike...da je ova amiga international verzija a ne nemacka verzija ali proizvedena u W Germany. Sto se tice modulatora njega smo posebno kupili na licu mesta zajedno sa amigom ali on nije isao "u kutiji" kao napajanje koje je takodje iz Tajvana...

moja prva A500 je imala UK tastaturu, kupljena u Beosoft-u, ako se dobro secam.

Nikad necu zaboraviti staru dobru Amigu 500...
Kad bi mi sad neko ponudio ispravnu A1200 kupio bih je momentalno, hehehe salim se.

Jel se seca neko Amige 600? To je bila napumpana A500 sa kracom tastaturom.

sta da je se secam, eno je na polici ceka drugo rodjenje (samo da nadjem prokleti flopi!! : )

E a jel otisla ta A500 ili se jos uvek prodaje ?

cena

amiga i oprema + diskete + gainward 7600gs/256/silent = gigabyte 9600 gt /silent

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno