pazi, RCW, kapiram ja shta ti hocesh da kazesh, i ja sam do skoro bio pobornik teorije koju si izneo, ali -
ako obratish paznju na kompleksnost zivota, i tok nastajanja, onog koji mi znamo, dobijash uzasno komplikovan proces -
big bang, nastajanje vremena i prostora
formiranje univerzalnih svemirskih zakonitosti, i materije (leptoni kvarkovi, nukleoni, atomi, molekuli end so on, a chinjenica je da su te zakonitosti jednake u svakom coshku svemira)
vreme teche, svemir se shiri i hladi.
u nashoj galaksiji, formira se posle X godina, planeta na kojoj imash specifichan odnos hemijskih elemenata i odredjene specifichne uslove
u vodi, gorepomenuta iskra aktivira nukleotide da se preslikavaju (tu nauka fail-uje zashto se to desilo)
jednocelijski organizmi bleje beskonachno u vodi, takodje sluchajno nastaju forme nalik na spirogiru (jednocelijski se zdruzuju radi boljeg samoodrzavanja)
tkivo
evolucija, uzasno duga
chovek - obrati paznju na princip evolucije, i kako se svaka najmanja promena deshavala iskljuchivo kroz naturalnu selekciju organizma, da bolje prezivi, kroz veliki broj generacija
kad sagledash princip, dolazi se do zakljuchka, koji nazalost mnogi iz nauchnog sveta ne zele da skapiraju -
zivot koji poznajemo, je rezultat savrshene jednachine, koju je autor univerzuma ispisao u nultoj tachki vremena (pre oko 15 milijardi godina) i ako u svemiru ima zivota pored nas, onda je, ako ne identichan, onda uzasno slichan nama. kao shto religija izgleda savrsheno smeshno (chovek sheta po vodi, chovek baca munje, chovek pishe neki crap, i posle 2000/4000/1300 godina, nekoliko tih ljudi formira bajkovite slike o tome shta je "apsolutna" istina) tako isto smeshno izgleda i ideja da je zivot na zemlji rezultat uzasno mnogo random dogadjaja. bar meni.