Šta je novo?

xbox vs ps3 [split iz xbox elite teme]

• Začetnik teme Začetnik teme SSJ_5
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Rama, zasto lazes ljude za GT5 kada su ljudi koji su radili review igre izjavljivali da je blizi fotorealizmu od Crysisa?
Poredjenje sa Gridom je manje smesno jedino od ljudi koji takvo poredjenje prave.
Ako cemo o grafickim sposobnostima, red je da se okrenemo ekskluzivama.
MGS4, Uncharted i GT5 izgledaju bolje od bilo cega na Xboxu 360, dok ce se izlaskom Killzonea 2 taj jaz samo produbiti.
Poredjenje sa PC-em nema, niti je ikada imalo smisla i njega prave jedino PCbotovi kojima je grafika jedini adut u diskusijama Konzole vs. PC koje po pravilu gube, jer o konzolama znaju manje nego ja o nanotehnologiji. 🙂

Poslednja izmena:
Hardver tu najmanje sputava napredak (osim Bluraya), najveci problem sa "konkurencijom" je u tome shto ona to nije u pravom smislu, da se takmichi tako shto ce izbaciti vrhunske sveze, originalne, raznovrsne igre, umesto toga kupuje 10. deo PS2 igre koja se lepo prodavala i tako osigurava zaradu. To nije konkurencija, to je neko ko minira i konkurenciju i korisnike i napredak, a umesto da pricha o svojoj konzoli, oni pljuju konkurenciju i prosipaju lazi koje neupuceni vrlo lako prihvataju, i onda zahvaljujuci takvoj konkurenciji ispada da Sony laze, odlaze naslove, preskup je, itd.

Hm, s ovim bih mogao da se slozim...al iskreno.:sceptic:
Medjutim ne mora se biti skroz iskljuciv.Po meni veoma inovativna igra (Mirror's Edge) dolazi na sve tri platforme.Bar prema prvim gameplay filmicima deluje inovativno.Ne mora da znaci da je konkurencija losa stvar, u moru naslova mediokriteta ce isplivati poneki biser...Al opet sve je stvar ukusa na kraju?

RankoSD je napisao(la):
Slusaj batice, za garazu smo govorili o ray tracingu za koji su botovi tvrdili da uopste ne postoji real time i onda se ispostavilo da ga ima...

A ti bi, pre nego sto bubnes, mogao da naucis nesto o Ray Tracingu, pa da onda prozivas botove.

Ragnarok je napisao(la):
Rama, zasto lazes ljude za GT5 kada su ljudi koji su radili review igre izjavljivali da je blizi fotorealizmu od Crysisa?

Ovo verovatno tvrde oni koji su "videli" raytracing u istom?I valjda sam mozes da zakljucis sta je blize fotorealizmu, koj' ce ti revieweri (a samo se jedan lik napalio da pomene tako nesto).

I manite se vise poredjenja voznje i FPS-a...

MGS4, Uncharted i MGS4 izgledaju bolje od bilo cega na Xboxu 360, dok ce se izlaskom Killzonea 2 taj jaz samo produbiti.

LOL toliko izvanrednih igara imate na PS3 da ne mozes da se setis sve da ih nabrojis
Tim Unchatedom koga ne vadite iz usta nisu raspameceni ni sami vlasnici PS3 -prodat je u smesnih 1,68 miliona primeraka. Dve najprodavanije igre na PS3 su multiplatforme GTA4 i COD4 - toliko o Sony ekskluzivama.

kada su ljudi koji su radili review igre izjavljivali da je blizi fotorealizmu od Crysisa?

Ni jedna igra na PS3(Xbox 360) nece dostici grafiku koju poseduje Crysis.Trenutna generacija konzola to ne moze da izgura.Porediti FPS i voznju je smesno.btw priroda u Krizi je najlepsa do sada i taj nivo ralizama neces videti u drugoj igri.

Ni jedna igra na PS3(Xbox 360) nece dostici grafiku koju poseduje Crysis.Trenutna generacija konzola to ne moze da izgura.Porediti FPS i voznju je smesno.btw priroda u Krizi je najlepsa do sada i taj nivo ralizama neces videti u drugoj igri.

Kad nam kaže ekspert za nanotehnologiju onda aminujemo...

LOL toliko izvanrednih igara imate na PS3 da ne mozes da se setis sve da ih nabrojis
Tim Unchatedom koga ne vadite iz usta nisu raspameceni ni sami vlasnici PS3 -prodat je u smesnih 1,68 miliona primeraka. Dve najprodavanije igre na PS3 su multiplatforme GTA4 i COD4 - toliko o Sony ekskluzivama.

OMG Napravim gresku u kucanju i odmah smak sveta.
BTW Koja je najprodavanija igra za Xbox?
Halo 3? 😀😀😀
Toliko o uticaju marketinga i potplacivanja ljudi koji pisu reviewove...

Jel se vi ponekad, makar ponekad, osvrnete na ove gluposti koje pisete pa kazete sami sebi "*** pa da li sam ja normalan"?

Da li je moguce da si TI ovo izgovorio?? Sta sve covek nece videti na ovom interwebzu..

Kad nam kaže ekspert za nanotehnologiju onda aminujemo...

Zapravo i ako posedujem PS3 nisam fanboy kao 90% korisnika,samo imam oci i trudim se da budem objektivan.😉

Covek vam lepo odgovori, a vi paceri ga iskulirate opusteno, pa napadate sledeceg.
A odmah sta ga napali kako ps3 nije ni video, i sad kada ga je video, to niste ni primili k mozgu. Toliko o vama i vasem kredibilitetu, da pisete o bilo cemu.

Ima jedna izreka:
Ne vredi se raspravljati sa budalama, spustice te na svoj nivo i pobediti iskustvom.

Samo pisete ko nenormalni, svi vi u ovakvim temama (cast izuzecima, npr nexu i jos nekim), jel ste culi ponekad za rec ARGUMENT, kad naletite na neki argument, a vi odmah brze bolje poletite na neku drugu stranu i pricate dalje kojestarije, ne osvrcuci se na upravo napisanu rec.

Ovo je namenjeno svim hebenim fanovima i botovima...

Poslednja izmena:
Da li je moguce da si TI ovo izgovorio?? Sta sve covek nece videti na ovom interwebzu..

dobro je sto si rekao interweb umesto internet, ne bi taj tvoj post ni izbiliza tako autoritativno izgledao, ovako je vec druga prica... covek koji tako dobro poznaje net sleng ne moze a da nije u pravu... :rolleyesilinestoslicno:

Covek vam lepo odgovori, a vi paceri ga iskulirate opusteno, pa napadate sledeceg.
A odmah sta ga napali kako ps3 nije ni video, i sad kada ga je video, to niste ni primili k mozgu. Toliko o vama i vasem kredibilitetu, da pisete o bilo cemu.

Ima jedna izreka:
Ne vredi se raspravljati sa budalama, spustice te na svoj nivo i pobediti iskustvom.

Samo pisete ko nenormalni, svi vi u ovakvim temama (cast izuzecima, npr nexu i jos nekim), jel ste culi ponekad za rec ARGUMENT, kad naletite na neki argument, a vi odmah brze bolje poletite na neku drugu stranu i pricate dalje kojestarije, ne osvrcuci se na upravo napisanu rec.

Ovo je namenjeno svim hebenim fanovima i botovima...

"Argumenti" su i MGS4 i Far Cry 2. Ne izgledaju kao Crysis na Ultra High, ali su generalno tu negde. Pogotovo u pokretu, što je mnogima mnogo bitnije nego usnimavanje statičke slike pa stavljanje detalja pod lupu. (Pre nego što neko priskoči, Uncharted nije na tom nivou). Crysis uostalom - milion puta ponovljeno - izgleda miljama ispred bilo koje druge PC igre, tako da i nije pokazatelj nekog opšteg trenda. Izašao je kada...u novembru prošle godine, beše? Šta ga je to nadvisilo u ovih 9 meseci "sa sve moćnim i skupim hardverom"? Koliko ljudi ga je igralo na jačim podešavanjima od neke High ili Medium-High varijante? Šta će ga nadvisiti osim neke nove Crytekove igre?

Citiranje tih izreka ti ne priliči, jer nisi razumeo suštinu, samo ih ponavljaš misleći da ćeš time podstaći svoj stav, umesto da zaista ponudiš neke argumete 🙂 Da su argumenti tako monolitni, nepotkopivi i neoborivi, ne bi ni bilo potrebe za mnogim naukama (pravo, između ostalog...)

Da ti ne lažeš, i to malo žešće, po običaju? Tri najprodavanije igre na PS3 su Motorstorm, MGS4 i Resistance, za njima tek ide GTA4, pa onda GT5 Prologue (da, onaj za koga ti je adut da ne valja to što NFS dobija veću ocenu, ali to nije adut za Grid, koji takođe ima manju ocenu od NFS-a), Uncharted: Drake's Fortune, Heavenly Sword i Ratchet & Clank Future: Tools of Destruction.

Boldovane su ekskluzive. Dakle od prvih 8, samo je jedna multiplatforma, i to na četvrtom mestu. Sa Xboxem je malo obrnuta situacija, pošto on ekskluziva i nema, osim Halo 3 - koji naravno drži prvo mesto, što je sramota, baš kao što je za PC sramota da su godinama Simsi bili prvi. Srećom, i PC barem dobi WoW. Šta će XB360 da dobije? Halo Wars? :d

Da ti ne lažeš, i to malo žešće, po običaju? Tri najprodavanije igre na PS3 su Motorstorm, MGS4 i Resistance, za njima tek ide GTA4, pa onda GT5 Prologue

Ne nego ti nemas pojma o cemu pricas, kao po obicaju.

http://vgchartz.com/games/index.php...loper=&publisher=&genre=&keyword=&order=Sales

I opet o Halo3, ja ne znam sta vi botovi pokusavate - da ubedite ceo svet da je to losa igra... sta? Ceo svet je lud, 8 miliona ljudi je slucajno kupilo igru, svi oni casopisi i sajtovi koji su mu dali prosecnu ocenu 9,4 su isto ludi ili potkupljeni... Malo realnosti vam ne bi bilo na odmet.

Ne.

Ja sam pokušao Filipenka da ubedim da je Halo 3 dobra igra ali ne vredi. Kaže da nije čitao opise već probao igru:trust:.

"Argumenti" su i MGS4 i Far Cry 2. Ne izgledaju kao Crysis na Ultra High, ali su generalno tu negde. Pogotovo u pokretu, što je mnogima mnogo bitnije nego usnimavanje statičke slike pa stavljanje detalja pod lupu. (Pre nego što neko priskoči, Uncharted nije na tom nivou). Crysis uostalom - milion puta ponovljeno - izgleda miljama ispred bilo koje druge PC igre, tako da i nije pokazatelj nekog opšteg trenda. Izašao je kada...u novembru prošle godine, beše? Šta ga je to nadvisilo u ovih 9 meseci "sa sve moćnim i skupim hardverom"? Koliko ljudi ga je igralo na jačim podešavanjima od neke High ili Medium-High varijante? Šta će ga nadvisiti osim neke nove Crytekove igre?

Citiranje tih izreka ti ne priliči, jer nisi razumeo suštinu, samo ih ponavljaš misleći da ćeš time podstaći svoj stav, umesto da zaista ponudiš neke argumete 🙂 Da su argumenti tako monolitni, nepotkopivi i neoborivi, ne bi ni bilo potrebe za mnogim naukama (pravo, između ostalog...)

Te izreke su na svom mestu, i najvise se odnose na najvece spamere ovde.
Ja, ako si primetio, i nisam previse ucestvovao u ovoj nazovi raspravi, a uvek se trudim da prihvatim neciji argument.
Npr, znao sam svojevremeno 😀 da kenj.m kako GT i nije bas prava simulacija (mislio sam doduse na ranije delove, ali nebitno), dok se sam nisam uverio u suprotno.

I ne kazem da neciji argumenti mogu biti 100% ispravni, ali se barem mora tome teziti, a ne pisati napamet, samo radi pisanja...

Motorstor i Resistance su tek primjer kvaliteta, a i prodali su se u tom broju jer su isli uz konzole. Za MGS4 skidam kapu, mada igru nije radio Sony vec Konami. Za Halo necu nista reci, ali mi nijesu jasni ljudi koji kritikuju Halo koju ljudi vec treci put masovno kupuju (valjda im se svidjela prva dva puta) a hvale KZ2 bez da su je probali a KZ iako je najavljivan kao bog zna sto ispao je nikakav, cak ni ti gerilci nijesu izbacili nikada nista vise od prosjeka. Pljujete Grid a hvalite Motorstorm, nista meni tu nije jasno. Mislim mnogo "pustate zmajeve" (Lair) pa tu nesto ozbiljno smrdi.

Bah, moram da se složim sa Mišom:zgran:. I meni su Resistance i Motorstorm krš, ali mi je i HALO isto tako krš. Na xbox 360 mi je mnooogo dobra igra bila Kameo. Fantastična igra.

Te izreke su na svom mestu, i najvise se odnose na najvece spamere ovde.......

Pa sama tema je u startu spam, tako da ne preostaje ništa drugo nego da spamujemo, zar ne?
Bolje ovde nego da se zagađuju sve ostale teme u oba podforuma...

Da se odmah ogradim i meni je Halo bezveze igra, ali ne mogu da shvatim nekoga ko na sva usta hvali Resistance a pljuje Halo, hvali HS a pljuje Ninja Gaiden, hvali Motorstorm pljuje PGR4 itd.
Ja licno volim JRPG tipa FFX kojih je PS2 bio pun dok ih M$ sve nije pokupio ali nikad ne bih bio licemjeran i hvalio Lost Odysey a pljuvao po nekom dobrom Sony-evom JRPGu da ga ima.

dobro je sto si rekao interweb umesto internet, ne bi taj tvoj post ni izbiliza tako autoritativno izgledao, ovako je vec druga prica... covek koji tako dobro poznaje net sleng ne moze a da nije u pravu... :rolleyesilinestoslicno:

Covece, ti jednostavno nemas za pravo da izgovoris onakvu recenicu, lupas gluposti u svakom postu, kazes da se As. Creed meri sa MGS4, jedini ti vatreno branis tu konzolu koja kosta ko solidan mobilni telefon, svi drugi lepo priznaju da bi ili posedovali obe konzole ili bi pre posedovali PS3 da moze da pusta pirate... Vidis da niko od ljudi koji poseduju PS3 ne lupa gluposti vec samo odgovara na gluposti... jedini ti pokusavas nekako da nabedis da je krs od 250 evra sa svojevremeno trecinom falicnih konzola bolja opcija? Ne mozes da uzmes original za te dve igre koje igras na netu vec se nadas da nece da te provale... tako da mani se komentara, lepo reci, igram jer je jeftinija od mobilnog telefona i igram zato sto ima pirate, svi ostali argumenti su ti smesni...

Ne znam sta hoces da kazes sa tim da igram na xboxu zato sto "kosta kao mobilni telefon"? Jel' se mi znamo? Sta uopste zelis da kazes s time - da mi koji imamo boxove ne mozemo da priustimo sebi nesto drugo? Hoces da poredimo ko sta od nas dvojice vozi, gde zivi i kako zivi - nije problem, samo da te be bude blam posle toga. Ako ti je namera da do te mere degradiras ovaj forum - moze i tako.
Da se razumemo, nisi ti jedini koji poteze taj "argument" i da na tako prizeman nacin pokusavas da proziva druge po ovom forumu, slicno je radio i driver, ali dobro ima ljudi koji toliko uzivaju u bezbednosti interneta da misle da je sve dozvoljeno reci. Ono sto znam je da ti ne bi palo na pamet da se tako ponasas u RL.

Poslednja izmena:
Da se odmah ogradim i meni je Halo bezveze igra, ali ne mogu da shvatim nekoga ko na sva usta hvali Resistance a pljuje Halo, hvali HS a pljuje Ninja Gaiden, hvali Motorstorm pljuje PGR4 itd.
Ja licno volim JRPG tipa FFX kojih je PS2 bio pun dok ih M$ sve nije pokupio ali nikad ne bih bio licemjeran i hvalio Lost Odysey a pljuvao po nekom dobrom Sony-evom JRPGu da ga ima.

A ko je uopshte rekao da su Resistance, Motorstorm i HS vrhunske igre ? Problem je u tome shto su sve igre koje si nabrojao prosechne, a ove na soniju su sve redom novi IPjevi i recimo Resistance prvi fps od Insomniaca, dok je Halo top AAA ekskluziva od tima koji ima gomile iskustva u tome i dva dela igre, Ninja Gaiden je AAA igra, PGR je vec 4. deo i svi prichaju o tome kao nekoj vrhunskoj igri, sve te igre su trebale da budu najbolje u zanru, a samo su prosechne kao ove sa PS3.

Da pitam ja tebe nesto Driveru. Ti si prognozirao nekakav ogroman broj ekskluzivnih i inovativnih igara za PS3, nekakve 1080p rezolucije u 60fps jer sve ispod "secka" sahranjivanje XB360 i sl. (imam ja sve to sacuvano). Kakve veze ima sto je MGS4 isto cetvrti dio neke igre kada je ista vrhunska? Na sta je Sony spao, na jednu FPS igru sledece godine i platformu sa editorom nivoa.

Sony je spao na GOW3 koji ce biti jos bolji od predhodnih nastavaka i spao je na killzone2 :smoke:

Da se razumemo, nisi ti jedini koji poteze taj "argument" i da na tako prizeman nacin pokusavas da proziva druge po ovom forumu, slicno je radio i driver, ali dobro ima ljudi koji toliko uzivaju u bezbednosti interneta da misle da je sve dozvoljeno reci. Ono sto znam je da ti ne bi palo na pamet da se tako ponasas u RL.

Nije to prozivanje, nemoj to primati k srcu.. ali ti napises neke gluposti i onda druge pitas da li se oni zapitaju jesu li normalni 🙂 Nisam ja mislio da ti imas para samo za Xbox ali ga branis vatreno kao da si ga platio 1000 eura, to sam hteo da kazem...

Pa sama tema je u startu spam, tako da ne preostaje ništa drugo nego da spamujemo, zar ne?
Bolje ovde nego da se zagađuju sve ostale teme u oba podforuma...

true 🙂

Ne znam sta hoces da kazes sa tim da igram na xboxu zato sto "kosta kao mobilni telefon"?

nije reko ZATO nego KOJA, ne izvrci reci..

Jel' se mi znamo? Sta uopste zelis da kazes s time - da mi koji imamo boxove ne mozemo da priustimo sebi nesto drugo?

ne, hoce da kaze da svi (ne svi, prim. ja 😀) osim tebe znaju da je ps3 bolji ali imaju xb samo zbog pirata, a jedino ti (ne samo ti, opet prim. ja 😀) slepo branis i predstavljas je kao bolju konzolu, tako sam ga bar ja razumeo 🙂

Poslednja izmena:
Sony je spao na GOW3 koji ce biti jos bolji od predhodnih nastavaka i spao je na killzone2 :smoke:

Znamo, svi lijemo suze zbog Sonyevog povlacenja sa trzista konzola i odlazak u vode 3rd party publishinga, odluku koju ce Kaz sutra da objavi na vanrednoj press konferenciji...
Sony is doomed.
eod

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno