Šta je novo?

Prelazak sa AMD na Intel.

The Philosopher

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
06.10.2005
Poena
319
Koliko bih realno dobio u performansama(mislim na igre i video obradu), ako bih zamenio ovu moju MB i CPU iz "moja masina", za Pentium 2180 klokovanog na 3.0-3.2GHz i Biostar T-Series TP35D2-A7?

Ova varijanta je isplativa smo u slucaju a ne doplacujes novac.Mislim da svaka doplata nema smisla jer ne opravdava ulaganje u procesor koji polako postaje prevazidjen.Pametnije je uloziti novac u nadolazecu seriju procesora 5xxx koji ce verovatno biti povoljan sto se cene tice i koji nudi odlicne OC mogucnosti

Ova varijanta je isplativa smo u slucaju a ne doplacujes novac.Mislim da svaka doplata nema smisla jer ne opravdava ulaganje u procesor koji polako postaje prevazidjen.Pametnije je uloziti novac u nadolazecu seriju procesora 5xxx koji ce verovatno biti povoljan sto se cene tice i koji nudi odlicne OC mogucnosti

Tu se potpuno slazem, najverovatnije cu da sacekam 5xxx seriju. Jel' se zna kada ce se pojaviti kod nas na trzistu i po kojoj ceni(okvirno)?

Covece ne zezaj se , predji na Intel.

Godinama sam bio na Athlonima i ludeo zbog toga, iako je po meni intel uvek bio sa boljim optimizacijama i instrukcijama.

Dobitak u perfomansama bi ti bio i veci jer novi inteli imaju odlican sse4 koji daje i 50% brze perfomanse u video kompresiji (u aplikacijama koje su tako napisane).
Ako ti treba za igre i video obradu nema dileme - Intel!

Godinama sam bio na Athlonima i ludeo zbog toga, iako je po meni intel uvek bio sa boljim optimizacijama i instrukcijama.

Dobitak u perfomansama bi ti bio i veci jer novi inteli imaju odlican sse4 koji daje i 50% brze perfomanse u video kompresiji (u aplikacijama koje su tako napisane).

Tek E8xxx serija ima ubacene sse4 instrukcije, a kao sto vidis iz prvog posta covek bi neki E2xxx, plus ne znamo da li koristi bas divx kompresiju koja ima najvecu korist od novih instrukcija.
Ne isplati se prelazak nikako, kao sto rekose ljudi kad izadje 5xxx pa onda overklok, mislim da je neko spomenuo cenu od 65e za E5200 nisam siguran...

Poslednja izmena:

:S:

covek je mislio sa x2 (dobrano klokovanog) na Pentium 2180 sto po meni nema smisla.

nije sigurno mislio sa x2 na visestruko skuplji penryn :S:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno