Šta je novo?

Microlab PRO-1, PRO-2 i PRO-3

Sta reci,Solo 6 C su fenomenalni zvucnici,ali fenomenalni u svakom smislu,kvalitet zvuka,izrada,ma neverovatno su dobri,a cena je smesnih 5400din...Odusevljen sam,cekao sam ih 8 meseci,a cekanje se definitivno isplatilo...Pozdrav.

da li je moguce da su zvucnici savrseni, jer tako ispada po vasim pricama?
btw. meni se ni malo ne svidja sto nemaju izlaz za slusalice :(
i gde ih drzite. na moj maleni stocic ne bi mogli da stanu, merio sam. pojeli bi mi pola dubine stola. oni su vise za neku policu ili tako nesto...

Zamolio bih nekog ko je upuceniji da napravi pregled prednosti i mana i preporuci pojedine modele (kao sto imamo za PC konfiguracije).
Znaci, Solo1 VS 2 VS 3 VS 4 VS 5 VS 6 VS 7 VS Pro1 VS A6201
ili barem za modele kojih tenutno ima u ponudi
Hvala

Lepo da vas sluze novi zvucnici :)

Ova tema bi mogla da promeni naslov s'obzirom da se diskutuje i o drugim Microlab zvucnicima sem Pro serije.

Zar je moguce da SOLO-6C kosta samo 5400 RSD-a :zgran: Ako su toliko "skupi" moracu i ja da ih stavim u razmatranje + vi ih zestoko nahvaliste. Sad mene interesuje razlika izmedju Pro-3, SOLO (u tom cenovnom rangu) i H200 ako neko zna (interesuje me iskljucivo kvalitet zvuka ne i glasnoca jer je meni i ovaj moj NEO SW-G25 komplet dovoljno jak). H200 vidim da niko ne spominje a oni bi najvise odgovarali mom stolu i naravno najbitnije koliko RSD-a?

Nisam imao u planu zamenu zvucnika ali vi ove nahvaliste + izgledaju mocno + na papiru su dobri. Ako je neko cuo NEO SW-G25 moze da kaze i kolika je razlika u kvalitetu zvuka tj. da li mi se uopste isplati zamena :wave:

@littleprince:

- O H seriji ne znam nista a PRO serija jos mocnije zvuci (cuo licno). Kod PRO serije pojacalo se nalazi van zvucnika tako da nema nikakvih shumova i distorzija (subjektivno)...

pozz

Lepo da vas sluze novi zvucnici :)
Ako je neko cuo NEO SW-G25 moze da kaze i kolika je razlika u kvalitetu zvuka tj. da li mi se uopste isplati zamena :wave:

Neo je, da oprostite, nasminkano govance prema Microlab zvucnicima.
Poslusaj kod nekog pa odluci sam.

ako nekome nešto znači, video sam da imaju u jednoj dilerskoj radnju u KG i Solo-5 i Solo-6 i Solo-7 ;)

:wave:

Neo je, da oprostite, nasminkano govance prema Microlab zvucnicima.
Poslusaj kod nekog pa odluci sam.

Ne hvalim (niti radim) za neku firmu koja ce imati koristi od ovoga, vec iznosim samo radi informacije:

NEO je bio "privatni brend" velike racunarske firme iz N. Sada (verovatno vec svi znate koja je). Kad je pocela da se valja bela tehnika sa oznakom NEO posto se komjuterashi nisu mogli izboriti sa frigomehanicarima, izmenili su ime brenda u BLUEBERRY. Dakle, rezimiram, Blueberry=Neo.

A sad lepo uporedite sledece slike i sve ce Vam se samo kasti:

1) Blueberry = Neo = iznenadjenje?
2) Neo = opet iznenadjenje?
3) Blueberry = uvidjate shemu?

Slicnost je slucajna ili.. ?

Poslednja izmena:
Ja sam to znao, ali rek'o bolje da ćutim, a neko drugi da bude pametan :)

:wave:

P.S. Nekad davno, dok još nismo imali ovoliku ponudu na našem tržištu, Neo G-25 je bio pojam za dobre zvučnike :)

I dobro ima li taj Solo 6 jos uvek da se uzme ili neki ekvivalent?

Ljudi, troumim se izmedju A-6201 (35evrica), Pro-1 (za 70) i Solo-6 (isto za 70).
Kod prvog mi odgovara odvojeno pojacalo, prikljucak za slusalice i cena, dok su druga dva sigurno kvalitetnija. Koji je savet prosecnom korisniku, nepreterano zahtevnom koji uglavnom slusa muziku u MP3 formatu, ali koji bi hteo najbolje za ulozeni novac i da mu kupljeno traje sto duze.
Hvala

Nema nista, sve otislo, do sledece ture oseka.

ja rekoh već da ima u Kg sva tri modela da se nađu, ali koliko primeraka ima još na stanju... (a rekao bih samo po jedan - tj toliko sam danas popodne video)

Ovo A-6201 lice na moje NEO zvucnike ali samo lice, znam da je NEO=BLUEBERRY=CHINA ali sem izgleda jel imaju jos nesto zajednicko?
Kao sto rece Suicide_samurai, NEO je bio pojam za dobre zvucnike pogotovo zbog pristupacne cene. Ja sam moje NEO kupio pre 4 godine i dobro me sluze ali mogao bih da ih zamenim ako bih za 5400 dobio dosta bolje zvucnike a SOLO 6 deluju bas mocno i na slici i na papiru.

@zorz Koji si model iz Pro serije cuo? 70e za Pro 1 mi deluje podosta u odnosu na Solo 6, gledan odnos zvucnika na papiru.

Evo i ja da se javim kao jedan od prezadovoljnih ljudi sto su ugrabili sebi primerak solo6c. Dvoumio sam se da li da uzmem solo6 ili solo7 ali je na kraju ipak presudila velicina prostora u kom su i uzeo sam solo6. Nisam zazalio uopste. Zvucnici su jednostavno fenomenalni, istina basa fali malo kad su u pitanju exsplozije u band of brothers i slicnim stvarima ali za tu svrhu vise fali jos zvucnika. Ovi zvucnici su namenjeni za muziku i vrse savrsen posao u tom pogledu sa vise nego dovoljno basa ali sto je jos bitnije oni jednostavno brilijiraju u svemu ostalom. Ovi zvucnici po pitanju muzike od rocka pa preko hip hopa i cak i elektronike jednostavno zvuce jako responzivno i detaljno. Da ih nisam platio koliko jesam po njihovom izgledu, kvalitetu izrade i zvuku koji dolazi do njih rekao bi da vrede barem duplo vise. Prosto je neverovano da se prodaju po istoj ceni kao i ostali, usudjujem se da kazem, obicni plastikaneri iz mnogo poznatijih firmi... Losa stvar se sa njima vec cuju nedostaci u losije kompresovanim mp3 snimcima i sto moram da menjam integrusu sada jer zasluzuju bolje od toga...

Ljudi, troumim se izmedju A-6201 (35evrica), Pro-1 (za 70) i Solo-6 (isto za 70).
Kod prvog mi odgovara odvojeno pojacalo, prikljucak za slusalice i cena, dok su druga dva sigurno kvalitetnija. Koji je savet prosecnom korisniku, nepreterano zahtevnom koji uglavnom slusa muziku u MP3 formatu, ali koji bi hteo najbolje za ulozeni novac i da mu kupljeno traje sto duze.
Hvala

Pro-1 imam ja (za 40, nove) pa se javi ako te interesuju a sada ovako:

Microlab -> BlueBerry -> Neo

Hocu reci da Microlab radi zvucnike za njih i da oni samo lepe etiketle. Ko ne veruje, neka otvori neke Neo ili Bluberi zvucnike i neka vidi sta pise unutra. ,)

Poslednja izmena:
@littleprince:

- Pa cuo sam PRO-1 model, ali cena je visoka zbog izdvojenog pojacala i dodatne sminke istog, ali to utice na kvalitet zvuka podosta. Medjutim ko juri JACINU/KVALITET onda PRO-1 nije za njega. On poseduje KVALITET/JACINU :D

Microlab -> BlueBerry -> Neo

pa za te novce ne mozes da kupis normalan viokotonac za kabinete, a ovde dobijas sve. Sto je najgore ovde pojedinci govore da je Logitech z5500 los za muziku, pa ako je z5500 los za muziku onda je microlab teski djubar.

Uzeo sam poslednji Solo 7C :) Zvucnici stvarno imaju najbolji price/performance odnos, zvuce i izgledaju skuplje od njihove cene... Dugo sam se razmisljao da li da uzmem neko polovno pojacalo i polovne zvucnike, sto bi sigurno kostalo 3x vise od Microlab-a, a nisam siguran da bi toliko bolje i zvucalo. Sve preporuke za 7C

kako se 6-ica kotira prema 621 ako neko moze da uporedi?

Ovako napamet (nisam cuo Solo) mogu sa sigurnoscu da kazem da ce 621 biti dopadljiviji za filmove i igre zbog izrazenog basa. Solo ide dosta plitko, mislim da mu je -3Db granica na oko 80Hz (tako bar kazu neki od grafikona sa onih ruskih sajtova).

kako se 6-ica kotira prema 621 ako neko moze da uporedi?

621 je sasvim drugaciji sistem i poredjenje jednostavno nije na mestu. Inace sam imao 621 pa ti mogu reci da ko to ima, ne treba nista drugo da trzai i experimentise, jer kao sto rece poslovica : "ko trazi vece izgubi iz vrece".

pozz

Pa sta ste sve ovde napisali o ovim Microlab zvucnicima, reklo bi se da i HiFi zvucnike treba menjati za njih :)
Uzivajte u novoj igracki.

Eto sad kad je pocetno ushicenje splasnulo nasao sam dve mane zvucnicima...Kad se pojacaju preko nekih 45 (od mogucih 60) cuje se sustanje iz visokotonaca kada ne ide muzika, a drugo je da microlab natpis na zvucnicima pise malko krivo ako se dobro obrati paznja na to. Mislim ne treba ove zvucnike mesati sa visestruko skupljim HiFi modelima sa odvojenim pojacalom ali za novce koje je potrebno izdvojiti za njih jednostavno nemaju konkurenciju jer kazem da ne znam cenu pomislio bi da im je vrednost mozda i duplo veca...E sad ovo zujanje da li je moguce i da ima veze sa krs integrisanom zvucnom karticom ? Koji model bi onako dovoljno bio ovim zvucnicima, Mozda neki audigy2 ili sta ?

Poslednja izmena:
Eto sad kad je pocetno ushicenje splasnulo nasao sam dve mane zvucnicima...Kad se pojacaju preko nekih 45 (od mogucih 60) cuje se sustanje iz visokotonaca kada ne ide muzika, a drugo je da microlab natpis na zvucnicima pise malko krivo ako se dobro obrati paznja na to. Mislim ne treba ove zvucnike mesati sa visestruko skupljim HiFi modelima sa odvojenim pojacalom ali za novce koje je potrebno izdvojiti za njih jednostavno nemaju konkurenciju jer kazem da ne znam cenu pomislio bi da im je vrednost mozda i duplo veca...E sad ovo zujanje da li je moguce i da ima veze sa krs integrisanom zvucnom karticom ? Koji model bi onako dovoljno bio ovim zvucnicima, Mozda neki audigy2 ili sta ?
iscupaj iz kartice pa probaj onda...

ja sam svojevremeno jurio 621 ali to nisam uzeo (poskupeli su bili sa 80 na 120 a onda i nestali) i sad se pitam da li je ovo OK alternativa....

Ja koliko znam vise se ne mogu nigde naci novi altec621 pa ni cs21 koji su naslednik njihov koje sam ja jurio pa nisam nigde nasao... Ovi zvucnici jesu po meni OK alternativa pa i vise od toga ako prvenstveno slusas muziku i ako ne patis od toga da ima basa i nicega vise nego zelis da je ceo spektar lepo predstavljen, za filmove i igrice su malko losiji ali nije da su neupotrebljivi, naprotiv, skroz korektno vrse posao. Kao sto sam rekao misljenja sam da ce pre zafaliti 5.1 sistem zvucnika sto se toga tice nego basa koga ipak ima ovde. E sad jedino sto se cuje opet ista prica iz grappola vidim...krajem sledeceg meseca, a prosli put je to bilo trajalo skoro 6 meseci

P.S. Upravo sam iscupao kabel iz kompa i zujanje je skoro skroz nestalo...definitivno je do neopevanog krsa od zvucne...ima li neko predloga za istu?

Poslednja izmena:
7C ne susti ni kad se pojaca na max... probaj da odvojis ulaz od zvucnika, da li se i tad cuje sum?

Naravno niko ih ne mesa sa HiFi opremom, to je druga klasa, ali za komp zvucnike i za ulozeni novac daju najvise...

Pogledajte test 7C modela: http://www.techlabs.ru/articles/acoustics/243/0/1298/0/

i kompletne SOLO serije: http://www.3dnews.ru/multimedia/microlab-solo/
sta nam vrede ruski textovi... da gledamo slike... vidim da kazu da je bas slab sem na 7-ici

Vrh Dno