Šta je novo?

Race Driver: GRID

Da li je moguce da su simulirali "downforce" u Grid-u? :trust: To mi zvuci kao klasican primer gubitka downforce-a (verovatno je neki trkacki auto u pitanju, sa spojlerima?) jer ne smes biti skroz pribijen uz nekog kroz krivinu, slipstream-ing je jedino koristan na pravcima, ali u krivinama se ne nabijaj na branik jer gubis downforce..

Opet greska.
Na brzim stazama kao Le Man, Spa Francoshamp, Monza F1, Dtm vozila se podesavaju sa maximalnom duzinom menjaca i BEZ downforca, jer je bitno da postignu sto vecu max. brzinu zbog dugackih pravaca.
Na sporim stazama, kao Monaco, Hungaroring vozila se podesavaju sa kratkim menjacem i sa max. downforcom, zbog cestih krivina i kratkim pravcima za koje ti ne treba max. brzina, vec da sto bolje ubrzanje.

( Knjige Ayrton Senna i M.Schumacher : podesavanje bolida ). Nije ih tesko naci na netu.

Za manje ozbiljini pristup temi , idite na
http://forum.rscnet.org/
http://www.hazeltonpublishing.com

Na netu imate da skinete dva odlicna pdf fajla:

1. RacerAlex Advanced formula1 setup guide V 1.1.8.21.02 i
2. GTR Engineers handbook

Meni je ovaj drugi mnogo pomogao u podesavanju vozila za GTR2 .

Pozdrav, svim pravim simulasima voznje.

Toliko

Kako mi ide na zivce onaj komentator,sta li je vec.... Auto mi unisten do bola,a on nothing serious...i stalno jedno isto se*e....bruka.... little banged up? Ma da ti ****m mamu:D

Poslednja izmena:
Haha, kakav thread :)

Poslednja izmena:
Ne znam da li ste vec pricali na ovu temu, ali... Instalirao sam danas GRID i krenem sa starta, sve ok, negde od 31-45 fps, a onda u momentu bilo da se radi o krivini, ili ravnom putu bez nekih posebnih "detalja" 15-17fps. Sve to potraje par sekundi, pa pnovo sve ide normalno neko vreme pa se opet ponavlja. Ima li neki patch. ili da jurim drajvere i sl. Napominjem da mi DMC4 koji sam instalirao danas radi ok, kriza i cod4 fercera bez problema i sl. Sta se desava???

Ne znam da li ste vec pricali na ovu temu, ali... Instalirao sam danas GRID i krenem sa starta, sve ok, negde od 31-45 fps, a onda u momentu bilo da se radi o krivini, ili ravnom putu bez nekih posebnih "detalja" 15-17fps. Sve to potraje par sekundi, pa pnovo sve ide normalno neko vreme pa se opet ponavlja. Ima li neki patch. ili da jurim drajvere i sl. Napominjem da mi DMC4 koji sam instalirao danas radi ok, kriza i cod4 fercera bez problema i sl. Sta se desava???

Kupi bolju graficku :p.
Ocem :D jedini da budem sa matorim gts-om na benchu :banana:.

@markonirs

To ti je do leka, potraži "malu-sliku", sa njom radi bez problema ;)

Kupi bolju graficku :p.
Ocem :D jedini da budem sa matorim gts-om na benchu :banana:.

Uh, hvala na savetu ali trenuno tesko. Sad su izgleda i simulacije voznje usile "krizu" sa zahtevnoscu, ja mislio da ako mogu nju da guram bez problema, mogu sve. Ali covek se uci dok je ziv...

Nije ti do graficke 100%, meni na istom GTS-u (EVGA 320MB) fercera nenormalno dobro sa svim na max. Stavi patch 1.2 pa vidi kako ide.

Ne znam koji OS koristis, ali ako je u pitanju Vista bez SP1, onda je najverovatnije problem u tome. Imao sam isti problem, ali sa Demo verzijom GRID-a, i onda sam u Readme-u procitao da treba da se instalira SP1 da bi igra radila bez tih problema na Visti.

xii) Very poor performance using high graphical settings on Vista:

On Windows Vista, if you have not installed the recommended Service Pack 1 patch, you may experience poor performance when running on a high-end card, at high resolutions and detail levels. To fix this, you must install Microsoft’s SP1 patch, available online from Microsoft’s Download Center: www.microsoft.com/downloads (search for “Vista Service Pack 1”). In the near future, the patch will also be available through the Windows Update service.

Ne znam koji OS koristis, ali ako je u pitanju Vista bez SP1, onda je najverovatnije problem u tome. Imao sam isti problem, ali sa Demo verzijom GRID-a, i onda sam u Readme-u procitao da treba da se instalira SP1 da bi igra radila bez tih problema na Visti.

Da - koristim Vistu bez SP-a. Sutra cu da odradim nadogradnju, skinuo sam i patch 1.2. Nadam se da ce problem biti resen. Hvala na informacijama...

Moze li se grid igrati sa dzojpedom ili ne!!! I gde se vrse podesavanja

Da, ja igram sa dzojpedom, udji u opcije, kontrole, izaberi drugu karticu, i definisi jednu po jednu komandu na dzojpedu. Jedino sto nisam uspeo je da dobijem vibracije na dzojpedu, ako to resis baci ovde na forum...

Da, ja igram sa dzojpedom, udji u opcije, kontrole, izaberi drugu karticu, i definisi jednu po jednu komandu na dzojpedu. Jedino sto nisam uspeo je da dobijem vibracije na dzojpedu, ako to resis baci ovde na forum...
Setup je lakši nego za DIRT ali imam utisak da je barem meni GRID daleko lakši za vožnju naročito sa Japancima ;)Skyline recimo ima superiorno ubrzanje i drži kao po šinama ali me izludjuje kada izletim na travu jer se onda ponaša kao Lada specijal:D Drift je daleko ispod mojih očekivanja a Dodge kao drift mašina da ima bolje osobine od Mazde RX-7?!Jedino je grafika prelepa ali me onaj dim nervira jer često izgubim orjentaciju gde sam uopšte:d

Ništa mi nije lepše nego da Viperom odvaljujem Japance :) Čudno jeste, al' mi se sviđa.

Dva zanimljiva moda, jedan poboljsava grafiku, a drugi sredjuje kolorit (tj, redukuje onaj "piss filter" :D), koga zanima, neka proba.Kod mene daje fine rezultate (sto se tice izgleda), uz upozorenje: mrak na LeManu je bash MRAK :d

Beetleatwar1977's Ultra_High_V9e.7z

http://www.mediafire.com/?iynlt0ijyjk

Cini mi se da je okolina detaljnija s ovim modom.Teksture deluju ostrije.

Dargos's Better Lighting V_2.0

http://www.mediafire.com/?mv0yxmfu1zy

Full01.jpgDan01.jpgOut01.jpgZalazak01.jpgZalazak04.jpg

Podesavanja su 4xMSAA i 4xAF, al koga je briga kad fps ni pre modovanja nije padao ispod 50:d

Poslednja izmena:
nice :) btw kod mene je glavni sponzor Bridgestone :D

:D Verovatno si dalje odmak'o od mene.
Inace obratiti paznju na sledece:
Onaj Ultra High mod dodaje jos socnih opcija u "advanced" sekciji za grafiku, puno novih stvari za stelovanje i budzenje, pogotovo kad su refleksije i senke u pitanju.Igra moze da SECKA :d, ali i izgleda fenomenalno.
Meni je recimo neka od opcija pocela praviti ono ubrzavanje na delic sekunde koje sam po zlu pamtio iz Dirta...trenutno pokusavam da provalim do cega je.

ne smeta sto nisam bekapovao stare fajlove (originalne) :)

refleksije sam ja digo u konfigu sa 512 i 256 na 2048 i dobio 15 fps umesto 50.
Ovi screenovi izgledaju kao da nista nije modovano, bar ja ne uspevam da vidim da nesto drugacije izgleda ?! (inace igram bez motion blur-a )

^Samo osvetljenje je sredjeno na tim skrinovima.Tek sam posle provalio da su se otkljucala nova podesavanja u meniju.
Inace, bug sa ubrzavanjem frejmaze me i dalje proganja, nema veze sa ovim modovima, nego eto...pojavio se na 80% predjene igre :( svasta :S:

Kako to da ova igra nema ponudjene rezolucije za wide monitore ???

jel hoce ljudi neko da mi pojasni kako da resim problem pucanja GRID-a, probao sam sve zive metode koje sam nasao na netu i dalje puca. Znaci radi igrica jedno 10-15 minuta i onda pukne i izbaci desktop, probao sam i da vracam starije drivere jer kao navodno radi dobro sa ATI 8.2 medjutim nista, gasio sam AA opet nista, cak sam gasio i CrossFire i opet nista, probao sam da gasim i AI u driverima opet isto, cak sam preimenovao i GRID.exe u FEAR.exe jer kao navodno bolje radi pod CF-om opet nista, stavljen mi je patch 1.2 ali i dalje nema poboljsanja stalno puca. Ima li neko neko resenje za sada? Konfa iz potpisa, vista x64 os

Problem je sto na Visti x64 ne može da se isključi VPU recovery, a zbog toga puca igra. Identično se dešava i kod mene.

Tražio sam i ja, ali nisam uspio naći kako da ga isključim. Izgleda da je to "feature" kod Viste x64 :(

Tražio sam i ja, ali nisam uspio naći kako da ga isključim. Izgleda da je to "feature" kod Viste x64 :(
e pa bas smo se usrecili onda, ima da nadjem neko resenje ako stignem danas, ne mogu vise igra mi se bre igrica stvaarno je vrh ali ovo iskakanje me ubija u pojam

i cvrcanje :D

pa ako instaliras driver only onda nemas vpu recovery... zar ne ?

Nazad
Vrh Dno