Šta je novo?

Microlab PRO-1, PRO-2 i PRO-3

Evo istovarili i lepe deklaracije, sutra na stanju!!!
Dilerske cene su:
2 0 / MICROLAB / SOLO-5C / 80W RMS (40W*2) / REMOTE 53.95
2 0 / MICROLAB / SOLO-6C / 100W RMS (50W*2) / REMOTE 59.75
2 0 / MICROLAB / SOLO-7C / 110W RMS (55W*2) / REMOTE 90.39
znachi oko +5% su MP

Fala CARE, bre. Bash ti hvala za infoe. Ti si jedini stisnuo mu..(ovaj petlju) i dao cene. Ko god da si ...

:smoke:

Bas ovih dana gledam da pazarim neke zvucnike. Znaci ovi solo su bestbuy (za mene ovaj 5c :p).
Kako prelazim sa integruse i nekog speed 2.1 sistema, koja bi zvucna kartica odgovarala solo 5c modelu (da li je creativ live ok?)

Evo zvanicnih cena kod uvoznika pa pogledajte.
Malo su vislje, ali ne mari jer zvucnici otkidaju kako rade...

pozz

Jel ima neko da je cuo Solo-6c i Solo-7c? Nisam iz bg-a pa sam u nemogucnosti sam da ih cujem a vrlo sam neodlucan sta uzeti...bojim se da ne bude nedostatka basa kod solo6 modela, a i dimenzije solo7c modela(koje prevazilaze moje kuciste :zgran: )predstavljaju mali problem. Dakle oseti li se nedostatak basa kod Solo-6c ??

Jel ima neko da je cuo Solo-6c i Solo-7c? Nisam iz bg-a pa sam u nemogucnosti sam da ih cujem a vrlo sam neodlucan sta uzeti...bojim se da ne bude nedostatka basa kod solo6 modela, a i dimenzije solo7c modela(koje prevazilaze moje kuciste :zgran: )predstavljaju mali problem. Dakle oseti li se nedostatak basa kod Solo-6c ??

Nikako. Ja trenutno ima solo-1 i rade pa ubijaju. Bass im je tvrd i koherentan i nema rasipanja...

pozz

Ja uzimam danas za sebe 6c !!!

Kupio bih nove zvucnike, a kako citam microlab su odlicna kupovina.
Nisam neki "audofil" i nemam bas istancan sluh (tako da mi slusanje u prodavnici nece mnogo pomoci :S:), pa bih ovde molio za savet jer zelim best bang for the buck :smoke:.
Dvoumim se izmedju 2.0 i 2.1 sistema, a namena im je multimedijalna (filmovi, muzika igrice za sobu od nekih 12-15m2), a ono sto mi je bitno je da je pojacalo izdvojeno i da ima na sebi prikljucak za slusalice i da su 30+W.
Tako da ovaj A-6201 ulazi u konkurenciju, a mozda i blueberry SW G-25 (s obzirom da nema Microlab "originala" A-6331 u ponudi) ili neki od Pro ili Solo modela (ne znam dal imaju prikljucak za slusalice na pojacalu), isto vazi i za M modele (M900, M890...)
Cenovni okvir je oko 5000+-
Takodje, da li bi i koja zvuna kartica dobro isla sa ovim sistemima (mozda stara creativ live, prodaje se za 10-ak evrica, dal vredi toliko?), inace imam realtec integrusu na NF2 ploci
Poz:wave:

Što se tiče zvučne kartice, razliku između Realtek integruše i Live! kartice ćeš teško primetiti na jeftinijim sistemima, tj možda je i primetiš u toj klasi, ali će stvarno biti zanemarljiva. A da li Live! vredi 10-ak evra? Ja bih dao taj novac. Recimo da mi (iako imam Xtreme music) Live! još uvek stoji u računaru... prosto mi je žao da je prodam zbog njene odlične funkcionalnosti :)

Za Solo modele si video da nemaju izdvojeno pojačalo, a ni priključak za slušalice. Mada se ovo drugo lako reguliše spliterom, tj "Y" račvom, a ne vidim ni koje su prednosti izdvojenog pojačala, pošto ovi modeli dolaze sa daljincem (5C, 6C, 7C). Tako da ti dajem predlog za 5C, koji bi po većoj osetljivosti (od 90dB), uprkos manjoj snazi (2x40W) od 6C (2x50W) trebao da bude glasniji... A i odgovara ti cenom :)

:wave:

@Suicide_samurai:

- Greska u koracima. 5C ima 5,25" Bass i s/n< od 80db a 6C ima 6,5" Bass i s/n ~90db... sto je velika razlika u velicimi zvucnika a samim time i u kvalitetu zvuka.

Malo cas sam dilerski porucio 1kom 6C i ostala su bila jos samo 2kom... U zdravlje. Rastrgnut je ceo sleper... :-devil-:

Meni su javili da nema vise modela solo-6c, ostali su samo solo-5c i solo-7c. :(
Sacekacu novu isporuku.

Solo serije 5,6,7 je stiglo oko 80 kom. sad u magacinu ima 7 kom.
Ja uzeo moj 7C i trenutno uzhivam u njegovim charima, BTW prezadovoljan kvalitetom zvuka i izrade...

otisao i 7c...

Ko hoce sigurno da kupi solo-7c neka mi se javi do sutra na pm, ima jos jedan. ;)

Poslednja izmena:
@Suicide_samurai:

- Greska u koracima. 5C ima 5,25" Bass i s/n< od 80db a 6C ima 6,5" Bass i s/n ~90db... sto je velika razlika u velicimi zvucnika a samim time i u kvalitetu zvuka.
...

onda sam se malo začitao (da se tako izrazim). u svakom slučaju, kad čovek već ne želi da da više, ostaje mu samo model 5C. drugih ionako više nema :-devil-:

Ala uvoznik sad trlja ruke :d. Valjda su skapirali da za Microlab Solo-e ima kupaca pa ce malo redovnije uvoziti?

Velicina zvucnika uopste ne mora da ima veze sa kvalitetom zvuka. Cinjenica je da veci zvucnik generalno ima bolje predispozicije za dublji bas, ali nije uvek slucaj. Konkretno, po onim ruskim testovima Solo 5 ima nesto dublji bas od Solo 6. Zato Solo 6 ubija linearnoscu frekventnog odziva. :D

Takodje, s/n od 80 ili 90dB (ukoliko je realno deklarisan) je sasvim dobar odnos za signal/sum. Za Hi-Fi je minimum 60dB, odnosno 1.000.000/1 u odnosu snaga.

Poslednja izmena:
STIGLI, STIGLI, STIGLI... :banana::smoke:

Microlab SOLO-6C

Ne mogu da verujem, ccc... :zgran::banana::smoke:

I sta imas da nam kazes?Kakvi su?Ja ocekujem da moji stignu sutra u Kg,naravno ako se nesto ne iskundaci,a nadam se da nece....

Dodjoh, videh, namestih i sada slusam. Cepaju bre. I sirova anaga i punoca i toplina i kvalitet i ... zvuka. Mislim, sta reeeeeeeeeci. Do .aja bre. Bas cepa directly to the heart. Kvalitet izrade na Ultra High Levelu .................... Aaaaaaaaaaaaaaaaa. Da su pametni ovi iz Grappoloa da uvoze mesecno po "tanker" ovih zvicnika da svi dodju do dobrog parceta multimedije.

pozz

Rekose da sredinom sledeceg dolazi nova isporuka.

Rekose da sredinom sledeceg dolazi nova isporuka.

Tako su govorili protekla cetiri meseca.

Elem, ovaj 6C od komandi na daljincu ma sledece:
- Mute
- Input (birate ulaz na zvucnicima)
- Power Up/Down od 00-60
- Bass Up/Dpwn od 1-8
- Treble Up/Down od 1-8 i cepaaaaaaaaaaaj :D:smoke:

Jesu, ali sada su sigurni da ce ici kao alva tako da bi bilo u njihovom interesu da uvezu jos jednu isporuku sto pre.

Tako su govorili protekla cetiri meseca.

Elem, ovaj 6C od komandi na daljincu ma sledece:
- Mute
- Input (birate ulaz na zvucnicima)
- Power Up/Down od 00-60
- Bass Up/Dpwn od 1-8
- Treble Up/Down od 1-8 i cepaaaaaaaaaaaj :D:smoke:

ima li negde da se pribodu slusalice? neko rece da nema? daj neki malo bolji opis zvucnika. koje su mu mane? koliko su teski?

ima li negde da se pribodu slusalice? neko rece da nema? daj neki malo bolji opis zvucnika. koje su mu mane? koliko su teski?

Pa, ovako... Uz zvucnike se dobijaju gumeni suspenzori koje lepite sa donje strane zvucnika. Svaki zvucnik ima plasticne osigurace koje morate ukloniti pre upotrebe (takodje i daljinski). Zvucnik u kom se nalazi pojacalo je tezak otprilike 7Kg dok je ovaj drugi 4-5Kg. Za povezivanje zvicnika se dobija zica u silikonskom kablicu koja oma 1.5mm u precniku (od prilike 8 Oma). Medjusobno povezivanje zvucnika je odradjeno u profi maniru preko odvrtaca ispod kojih se provlaci zica... Na glavnom zvucniku se nalazi hladnjak koji se ne pregreva kao i 2 Input Chinca (PC i Aux) i dugme za pojacaj/smanji koje se slobodno okrece u krug. Nema dodatnih 3.5mm slotova (mozda mana, mozda ne). Sa prednje strane je displej i senzor za daljinac. Ja sam mije pojacavao do 52 max i rade super. Dalje nisam smeo jer komsije imaju bebu a i soba u kojoj je komp je mala/decija pa nema svrhe. I onako se sve trese od jacine i kvaliteta (za sada na integrusi)... Slikacu i snimiti sve ovo pa cu okaciti... Moze?

Poslednja izmena:
bio bih ti zahvalan :)
btw. da li se dobija kabl za povezivanje sa PC-jem (zvucnom kartom)?

Poslednja izmena:
sada sam video na onom ruskom sajtu. bah, ostaje mi da cekam sledecu turu :)
imaju li neku manu? ovako na 1. loptu?

sada sam video na onom ruskom sajtu. bah, ostaje mi da cekam sledecu turu :)
imaju li neku manu? ovako na 1. loptu?

Imaju. Teski su za moj sto :d:d:d.

Naravno, NE (sto se mene tice). Medjutim doci ce mi drugar na recenziju jer se on bavi muzikom (ili ona njime) pa cemo videti njegove ocene. Prenecu i to.

Koliko je dugacak kabl za izvor zvuka (onaj ka PC-u), a koliko onaj izmedju zvucnika.

P.S. Jel ima neko iz Beograda a da je kupio Solo 6C i da je voljan da uprilici kratak "slusni" test? Ovo bih trazio direktno u radnji, al su zvucnici razgrabljeni odmah...

Nazad
Vrh Dno