Šta je novo?

SezamPro TOTALNO DOWN!

Ja skoro celo prepodne nisam mogao da se konektujem... Zanima me jedna stvar, posto komp drzim non stop upaljenim, da li postojineki program koji moze da ponovo konektuje adsl kada se diskonektuje iz bilo kog razloga...

Jer tako odem od kuce na par dana, ostavim tonu stvari da se skine dok sam ja out i kad dodjem, 5% skinuto i adsl diskonektovan...

Ne znam da li je do ovih radova ili je to inace problem, posto sam njihov korisnik od pre mesec dana. Dobio sam neki nesrecni Conexant USB modem zbog kojeg mi redovno iskace blue screen, sa porukom da je problem u gwausb.sys.
To se obicno desava kada ostavim preko noci neki torrent ili dc++ i kada se probudim upalim monitor i ......

Da li jos neko ima ovakav problem?

@ Duke Nukem: Samo da dopunim da se i meni isto desava da se diskonektuje veza iz nekog razloga i to poslednjih dana veoma cesto.

Poslednja izmena:
Primetio sam da mi stalno puca veza na torentima i primetio sam takodje kad burazer koristi Facebook... Ima nekog sa slicnim problemima i zna u cemu je problem? Preselo mi vise skidanje Top Gear-a jer svakih sat vremena pukne veza. Aj da odma pitam, ima li neka fora da se sama veza rekonektuje posle pucanja?

Kod mene je i danas poslepodne bio jedan prekid, posle koga nisam mogao da se konektujem 15-20 min.

@ Duke Nukem & Boris Lozac:
http://www.softpedia.com/get/Network-Tools/Misc-Networking-Tools/ADSL-Autoconnect.shtml

@ Marko_S:
I ja imam te plave ekrane sa Conexantom - kada tokom rada Windowsa izvadim modemov USB kabal i ponovo ga ubodem u PC (mada se ne upuca drajver uvek), a u Visti nemam tih problema.

@ Tema:
Preksinoć sam i ja imao problema sa ADSL-om, cele noći nije radio, a juče i danas radi najnormalnije - povezan je komp preko 20h bez prekida.

Beotel preksinoc pucao samo tako.Meni je u toku noci minimum 10 puta,pa sam moram ponovo da instaliram modem jer to resava stvar,ali strasno neozbiljno od njih.Inace error 651 koji mi je prijavljivao kod mene se desi jednom u 10 dana ali preksinoc je bilo strasno...

daj bre sta kukate,budimo sretni sto i ovo imamo :D

Ja sam u Rakovici a nisam imao apsolutno nikakvih problema....

meni malo malo pa greska da ne moze da se zakaci na njih, prsne i tako bleji, moram diskonektujem pa konektujem modem, jest glupost, ali iritira

Ćao svima - interesuje me koliko nas (sa Sezama pre svega) u Mirijevu ima prekid u radu ADSL veze? Kod mene to traje od juce uvece, zvao sam podrsku i rekli su mi da postoji problem na mojoj centrali i da cekaju odgovor od Telekoma povodom tog problema. Ne bih da baksuziram ali pre oko godinu i po imao sam slican problem i trebalo je ravno nedelju dana da se konekcija ponovo uspostavi...

Ma svi za sve krive provajdere, a glavni krivac ostaje u senci. Telekom drzi monopol, i svi provajderi zavise od njihovih usluga, oni to koriste pa sabotiraju veze da bi naveli korisnike na njihovu vodu.

Isto i sinoc, ali ovaj put sam probao da ostavim dc++ na Visti, nije se pojavio blue screen niti se restartovala masina, ali je veza pukla.

Meni zadnjih par dana veza puca na svakih par sati...Zvao sam juce opet podrsku i danas idem kao da menjam modem(kao problem je u modemu)...Bas me zanima ako nastavi da puca sta ce onda biti problem

Meni zadnjih par dana veza puca na svakih par sati...Zvao sam juce opet podrsku i danas idem kao da menjam modem(kao problem je u modemu)...Bas me zanima ako nastavi da puca sta ce onda biti problem
Wow! Da, "problem je u modemu"... Problem je u TELEKOMU!!!

A traže ti da menjaš modem jer - nećeš verovati! - Telekom im ne priznaje reklamacije ako prethodno nisu promenili modem. Znači, pre svake reklamacije Telekomu oni moraju da promene modem, i ako su 99.99% sigurni da je OK.

Pa evo sad imam nov modem i videcemo sta ce biti sad izgovor..Nadam se da nece biti potrebe za tim i da ce ovaj bedni net koji imam raditi kako treba...A sto se tice neta,šta reći,dobro je što Lelekom nema Monopol

Samo da javim da mi je pre desetak minuta - posle nepunih 5 dana prekida - proradio ADSL, trebalo bi da je isti slucaj i sa ostalim korisnicima iz Mirijeva (obavesten sam da nas je na centrali bilo nekoliko sa istim problemom).

Beogradjani, mora da je za taj prekid i probleme u saobracaju kriv Neobee.

MA.... NE MOGUCE DA SEZAM NE RADI!!!

A volim ja vas beogradjane...

Meni je sezampro pucao samo desetak puta u godinu dana..

Primetio sam da mi stalno puca veza na torentima i primetio sam takodje kad burazer koristi Facebook... Ima nekog sa slicnim problemima i zna u cemu je problem? Preselo mi vise skidanje Top Gear-a jer svakih sat vremena pukne veza. Aj da odma pitam, ima li neka fora da se sama veza rekonektuje posle pucanja?
Imas u opcijama da izaberes redial, znaci ides na control panel pa network connections i onda desni klik na sezampro konekciju pa properties pa onda options i tu imas opciju redail if line is dropped koja treba da bude cekirana, za opciju time between redial attempts stavi 10 sekundi.
I meni cesto puca veza ali ovo resava problem, jedino se desi nekad da se modem zaglupavi pa moram rucno da ga resetujem.

Poslednja izmena:
Da li je neko imao probleme sa konekcijom juče i danas u popodnevnim satima?

Ja nisam, što znači da nije globalan problem. Nažalost, Sezam nikako da implementira RSS feed sa obaveštenjima, na korisničkom delu njihovog sajta se obljavljuju informacije o radovima na pojedinim centralama, ali ko da se loguje svaki dan da bi to video.

Probao sam da se konektujem preko onog Sezamovog modema i radi. Zatim stavim liniju u wifi ruter i radi jedno 15 minuta, a onda se prekine i više neće da se konektuje. Opet prebacim liniju u modem i proradi.

Po svemu sudeći, ruter je počeo da divlja, ali to ne čini sam od sebe. Izgleda da se neko igra sa adsl podešavanjima u centrali, a ovaj šugavi Linksys je prilično osetljiv na te stvari. Mislim da će uslediti mail tehničkoj podršci.

ovo pocinje da biva jako iritirajuce

Nazad
Vrh Dno