Šta je novo?

Otvaranje iPhone-a, nazalost

topuz

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
15.07.2004
Poena
650
Zamolicu moderatore da premeste ovaj thread u sobu servis ako mu je tamo mesto a ne ovde.

Dakle, nazalost, moj iPhone mora da se otvara. Sleep/Wake dugme na vrhu je nekako potonulo i stalno ima kontakt, sto prakticno znaci da se telefon ugasi i da ne mogu da ga upalim. Ja sam ga nekako izvukao napolje iglicom i sada radi, ali cim ga opet pritisnem ostane dole i konstantno drzi kontakt. Stavio sam auto-lock na 1 minute tako da mi to delimicno resava problem, ali svejedno moram da popravim to.

Bio sam u jednom servisu na Brdu sa kojim sam imao dobra iskustva ranije i rekli su mi da ne moze da se ne vidi da je otvaran. Konkretno, ostane na boku trag od nekog alata kojim otvaraju, pokazao mi je covek na jednom iPhone-u koji je vec imao rasturen.

Znate li mozda neki servis koji moze to da mi odradi bez tragova otvaranja? Toliko mi je doslo do one stvari, da cu verovatno da ga prodam kad ga sredim, a pitanje je za koliko bi ga prodao da se vidi da je otvaran, niko ne bi verovao da je samo zbog dugmica...

Ako vec planiras da ga prodas prodaj ga takvog kakav je, bar bih ja tako uradio. Ljudi su sumnjicavi i kada budu videli tragove ne verujem da ce poverovati da je zbog jednog tastera otvaran.

Sta mislis koliko vredi ovakav?

Video sam vec taj klip, ali ja ni pod tackom razno ne bih smeo to sam da radim. Pored toga sto sam nestrpljiv, nemam alat :)

Odmah da ti kazem nema sanse da se otvori bez da ostanu tragovi.

Odmah da ti kazem nema sanse da se otvori bez da ostanu tragovi.

To su i meni rekli za moju n73 ali nisu ostali tragovi nakon sto sam je otvorio ;)
OnT, vidi, moze da se odradi, bukvalno prati ono uputstvo sa youtube-a i to sa plasticnim "otvaracima".. Samo obrati paznju kada budes skudao pozadinski deo jer se lako savija ;)

Imam doticni alat i imao sam iphone sa naprslim display-om.

Videce ce se 100%, samo od vestine zavisi koliko.

Ma videces, ako prati ono i sve lagano radi, ljudskim okom ce ostati neprimetno ;)

Da nije metalnog rama ostala bih samo prasina od njega :d:d

hahah koji carevi,svaka cast za ovaj link Proday

@topuz

moj ti je savet isto da ga prodas takvog kakav je,jer dosta ljudi odustane od kupovine kad vidi da je otvaran itd,moje misljenje mogao bi max da dobijes nekih 200-250e za njega

Prošao je gore od Đenke!

hahah koji carevi,svaka cast za ovaj link Proday

@topuz

moj ti je savet isto da ga prodas takvog kakav je,jer dosta ljudi odustane od kupovine kad vidi da je otvaran itd,moje misljenje mogao bi max da dobijes nekih 200-250e za njega

Joj, brate otvori ga, namesti to cudo i koristi !!! A da dajes za 200 Evra , nesto sto sad svi prodaju za min 300 , samo zbog dugmeta je glupost, pogotovo sto koliko sam skapirao samo treba da se vrati u leziste !

Ma prijatelju i ja ti veli otvori ga-namesti i eto.. budi sreta samo znas li ti sta mu je tacno kvar ? Mislim da nije samo ispalo iz lezista nego da se dugme komplet shebalo.. da ti ne treba mozda komplet novo.

Inace ja sam rastavio dosta dosta telefona (doduse ne iPhone) i sa nekom meksom plastikom se sve lepo moze rastavit da se ne primeti.

npr, sa plastikom od SIM kartice :)

a možeš i da naručiš novi poklopac sa (možda i dugme ako treba) sa cnn.cn ili nekog sličnog sajta...

npr, sa plastikom od SIM kartice :)

Ne moze kartica od sim je r ipak malo tupa s krajeva ;) a i lako lomi..

Inace naj bolje da se rastavi fon jeste sa trzalicom za gitaru.. idealna je, cak ima jedan uredjaj namenjen za rastavljanje telefona gotovo pa indentican trzalici sam omalo veci.

A i ovo ti je ekstra resenje, nabavi novi poklopac ako unistis taj.. mozda imaju neki u servisima gde je dosao rashodovan iPhone. Ok mozda se i taj ostetio ali mozda mozes naci neki u Ok stanju i kupi ga za sitne pare..

..ali ja se zalazem da se moze to rastaviti bez i jedne packe samo reba biti pazli, imati neki solidan alat i to je to.

Poslednja izmena:
Hvala svima na savetima i predlozima, odlucio sam da za sad telefon ostane kod mene takav kakav je, pa cu posle mora da se zanimam sa njim, tj. da ga otvaram sam natenane...

Opening tool za iphone ovako izgleda

iphone_spudger.jpg
iphone-replacement-battery-thumb.jpg

takodje potreban je i doticni philips safciger

Ovde ima kompletno upustvo kako se sredjuje iPhone

http://www.ifixit.com/Products/iPhone/105

mogao bi da probash i sa kreditnom karticom, works for me (dodushe ne na iphone-u)

Evo sinoc me zvao drugar isti problem kod njega,samo kod njega ne pomaze izvlacenje dugmeta

Vrh Dno