Šta je novo?

Dual Core Sempron (65nm) se pojavio u Kini! Testiran

S obzirom da je G2 - trebalo bi da može na 3+GHz.

Pre neki dan me prijatno iznanadio jedan X2 G1, u dva poteza na 2.7ghz, na stock naponu. Al ovaj Sempy se chini kao super kupovina.

evo malo i OC...:smoke: za sad radi na 2,4ghz i to vrlo stabilno...:d

Prilozi

• Sempy OC.JPG
    Sempy OC.JPG
    188.6 KB · Pregleda: 90
  • Sempy OC cpu-z.JPG
    Sempy OC cpu-z.JPG
    194.9 KB · Pregleda: 93
Poslednja izmena:
freezeru cepni ti to na 300x9 ;) pa kreni odatle dalje

Kakav Sherman, ovo je Sherminator:banana:

Pa koliko para toliko i muzike. A kako se ponasa u igrama? Onim sto se oslanjaju na CPU?

E i ajde okacite zauzece procesora onako u XP, kad je pokrenuto par aplikacija cisto da vidimo one zelene crtice koliko se penju.

Poslednja izmena:
Evo da podignem temu iz mrtvih :D,radi mali tenkic :D Sherman(G2 revizija) na ~3.1Ghz na M3A,sa 1.44V u full load-u(ram je na 440Mhz cas 4-4-4-16-25).Hladjen HyperTX-om,placen 2600 din :d.Strasno koja vrednost za te pare :-devil-: .Da to je dual core procesor koji kosta koliko sam rekao(barem cena po kojoj sam ga ja uzeo,MP je inace oko 2900din),radi na 3.1Ghz pri relativno niskom naponu i greje se minimalno-hypertx je blago vruc u OCCT full load-u.

Trenutno radi Boinc klijent,fercera sve super.Ako nekog interesuje ,CPU ulazi u Windows na 3.3Ghz pri 1.47V(vise nisam hteo ni da probam) ali izgleda ploca nece stabilno da tera HTT preko 344Mhz ,bar koliko sam do sada provalio.Moram da nakacim neki vent na onaj mali pasivac na chipsetu,mozda izvucem stabilno i vise od 3.1Ghz.CPU definitivno moze,cim ulazi u win sa 3.3Ghz.Sad cu da probam i nizi napon od 1.44V(u biosu je 1.425V podeseno,ploca overvoltuje u load-u).

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=385419

I bezvredni SPi1m,ali nece da skodi za uporedjivanje sa brisbane/windsor procesorima.OS je XP 32bit,bloated to the core :).
Spi1m : http://img32.picoodle.com/img/img32/4/7/6/f_sp1cpuzm_fb53fcd.jpg

PS Temp. su ~37C u idle bez CnQ i 58C(core temp)/64C(bios,lose ocitava) pri OCCT Blend testu(ram&cpu).

Prilozi

• cpuz-valid.jpg
    cpuz-valid.jpg
    170.1 KB · Pregleda: 65
  • clock-everest.jpg
    clock-everest.jpg
    118.5 KB · Pregleda: 60
  • memory-bench.jpg
    memory-bench.jpg
    137.9 KB · Pregleda: 61
  • memory-everest.jpg
    memory-everest.jpg
    100.1 KB · Pregleda: 53
  • sensor-everest.jpg
    sensor-everest.jpg
    79.4 KB · Pregleda: 56
Poslednja izmena:
Evo da podignem temu iz mrtvih :D,radi mali tenkic :D Sherman(G2 revizija) na ~3.1Ghz na M3A,sa 1.44V u full load-u(ram je na 440Mhz cas 4-4-4-16-25).Hladjen HyperTX-om,placen 2600 din :d.Strasno koja vrednost za te pare :-devil-: .Da to je dual core procesor koji kosta koliko sam rekao(barem cena po kojoj sam ga ja uzeo,MP je inace oko 2900din),radi na 3.1Ghz pri relativno niskom naponu i greje se minimalno-hypertx je blago vruc u OCCT full load-u.

Trenutno radi Boinc klijent,fercera sve super.Ako nekog interesuje ,CPU ulazi u Windows na 3.3Ghz pri 1.47V(vise nisam hteo ni da probam) ali izgleda ploca nece stabilno da tera HTT preko 344Mhz ,bar koliko sam do sada provalio.Moram da nakacim neki vent na onaj mali pasivac na chipsetu,mozda izvucem stabilno i vise od 3.1Ghz.CPU definitivno moze,cim ulazi u win sa 3.3Ghz.Sad cu da probam i nizi napon od 1.44V(u biosu je 1.425V podeseno,ploca overvoltuje u load-u).

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=385419

I bezvredni SPi1m,ali nece da skodi za uporedjivanje sa brisbane/windsor procesorima.OS je XP 32bit,bloated to the core :).
Spi1m : http://img32.picoodle.com/img/img32/4/7/6/f_sp1cpuzm_fb53fcd.jpg

PS Temp. su ~37C u idle bez CnQ i 58C(core temp)/64C(bios,lose ocitava) pri OCCT Blend testu(ram&cpu).

Fino, vrlo lepo za proc iz te cenovne klase. Shta mislish koliko bi izvukao na Biostar NF520? :smash:

:wave:

Fino, vrlo lepo za proc iz te cenovne klase. Shta mislish koliko bi izvukao na Biostar NF520? :smash:

Pazi ovo je rezultat na ovoj vrucini,a CPU se zaista sjajno snalazi :).

Sto se tice tvoje ploce,ja bih rekao sa nekim optimizovanim bios-om (sa RebelsHeaven na primer),mogao bi da racunas bar na 2.8Ghz.Ove verzije koje su kod nas na trzistu su jedne od kasnijih G2 i idu na ~3Ghz sa blizu def. ili na def. naponu.Pazi da ne naletis na G1 ako planiras da uzmes,ima ih tu i tamo,mada retko.Znaci napon nije problem,a i da jeste ovaj cpu dobro skalira sa povecanjem napona.E sad kako ce se tvoja ploca snacci sa njim,***a ko zna.Ja nisam znao sta da ocekujem od M3A mada se OK pokazala kod HTT OCa.
Testiraj ako mozes max HTT klok sa sadasnjim procesorom,smanji CPU multi na 6x na primer,pa teraj HTT koliko moze.Takodje smanji HT multi na 3x ili 4x,cisto da to eliminises kao ogr. faktor.

edit:
nadjoh ovaj forum post malopre,znaci lik ima skoro isti rezultat kao i ja :d,samo sto je on na def vcore :D.Moracu da smanjim napon da vidim kako se ponasa mali tenk :p,mada i ovako je super.Svrbi me nesto 3.2Ghz,ali i nije neka razlika,vise onako vizuelno :p

Poslednja izmena:
Pazi ovo je rezultat na ovoj vrucini,a CPU se zaista sjajno snalazi :).

Sto se tice tvoje ploce,ja bih rekao sa nekim optimizovanim bios-om (sa RebelsHeaven na primer),mogao bi da racunas bar na 2.8Ghz.Ove verzije koje su kod nas na trzistu su jedne od kasnijih G2 i idu na ~3Ghz sa blizu def. ili na def. naponu.Pazi da ne naletis na G1 ako planiras da uzmes,ima ih tu i tamo,mada retko.Znaci napon nije problem,a i da jeste ovaj cpu dobro skalira sa povecanjem napona.E sad kako ce se tvoja ploca snacci sa njim,***a ko zna.Ja nisam znao sta da ocekujem od M3A mada se OK pokazala kod HTT OCa.
Testiraj ako mozes max HTT klok sa sadasnjim procesorom,smanji CPU multi na 6x na primer,pa teraj HTT koliko moze.Takodje smanji HT multi na 3x ili 4x,cisto da to eliminises kao ogr. faktor.

edit:
nadjoh ovaj forum post malopre,znaci lik ima skoro isti rezultat kao i ja :d,samo sto je on na def vcore :D.Moracu da smanjim napon da vidim kako se ponasa mali tenk :p,mada i ovako je super.Svrbi me nesto 3.2Ghz,ali i nije neka razlika,vise onako vizuelno :p

Trenutno sam ogranichen napajanjem jer me napaja KME od "450W" tako da OC poduhvati mogu biti problematichni. Chekam da se moje vrati sa reklmacije,a da budem iskren josh nemam pojama shta cu da uzmem. Kod AMD-a su u igri Sempy X2, Athlon X2 4800+ i Phenom 9550 (ovo zahteva promenu ploche), ili komplet promena platfome i vracenje na Intela sve u svemu poslednjih par dana razbijam glavu :wall:

***a dilema :D.Ja samo znam da ovaj G2 Brisbane na 3.1Ghz ima da pojede bilo koju igru.Za surf i slicno tu je CnQ/RightmarkClockUtil. tako da moze da radi i na 1.3Ghz kad nema potreba za brzinom :).
Ja bih isao na najjeftiniju varijantu,ali to sam ja :D.

Poslednja izmena:
@activated1

isti smo po tom pitanju...:d tako i ja nekad razmisljam da uzmem nesto ludo,pa kad bolje razmislim shljaka i ovo sto trenutno imam sasvim solidno posto sam prosecan gamer!!! meni Sempy fino radi na 2.4ghz sto je naravno malo kao sto vidis moze i mnogo vise al mrzi me da menjam plocu...:smoke:

Nazad
Vrh Dno