Po ovome shto ti kazesh da E2xx0 @ 3.0 GHz nije dovoljan za ovu karticu i neki E4x00 je minimum bi znachilo da nema dovoljno jak AMD X2 CPU ( klokovan ) da moze da isprati ovu karticu poshto je Intel E4xx0 serija brza takt za takt od AMD-a nekih 15 %.
Shto je naravno glupost. Chak i AMD X2 @ 3.2 ce poterati ovu karticu bez toga da je gushi ( odnosno
nece procesor da bude bottleneck ). Pricham o 12x10 ( 14x9 ) ili vecim rezolucijama a ne o 1024x768 gde dobijesh sa E2xx0 dobijesh 100 FPS a sa E8x00 130 FPS...
E6300 i E6400 imaju 2MB cache-a isto kao 4x00 serija jedino se razlikuju po FSB-u i mnoziocima. Kasnije su izashli E6320 i E6420 koji imaju po 4 MB cache-a tako da tvoja pricha da su E6xxx procesori realan minimum nepije vodu. Znam da si mislio na modele sa 4MB cache-a ali eto chisto da cepidlachim
cuj, ovo je misljenje iz iskustva koje imam jer sam terao AMD sa 3850-kom i presao sam na ovaj E2200. sa AMD om sam mogao na kratko da uvijam 3GHz, ali ne full time stabilno, nego taman dovoljno za testove. 2,9 je islo ok. e, na tih 2,9GHz nisam mogao u svakoj igri sve full. na intelu jesam. na intelu sam imao kudikamo jaci min i max framerate, a i citav ugodjaj je bio - sad bi reko - mozda i 20% ako ne i bolje. Assassins creed npr. je mogao sve full sa 2xMSAA, ali je na kriznim mestima padao na 20-tak fpsa, ponekad i jos par dole. to slozices se nije "nesto". ode amd, dosao intel, isto je na 2,93 (da kazemo da su takt u takt) - i posle sam mogao i u Assasins creedu na 3xMSAA i min fps je uvek bio ~ 25. slozicete se to je mnooogo bolje. isto tako je bilo i sa ostalim igrama. zadnja borba u oblivionu (u gl. gradu), na AMD-u je bilo oko 16-24fps, dok na intelici imam konstantno preko 25 !!!! ista graficka je bila u pitanju. ima li jos pitanja? tako da MOGU da tvrdim da je AMD sporiji. (iako ih "volim vise" nego intela). EDIT: jos da se uvatim i onog 3d marka - AMD masina je dala 7,6k kolko se secam, dok sam na intelici imao nesto oko 10,4+k. VRLO jasna razlika.
a pod b) - da pricao sam o 6xxx sa 4mb cash-a
@stormwatch153 - ybg - izgleda te zapo bolji nego ovaj moj. nabavici nesto SERIOUS na vazduhu pa cemo videti
@Chinaski - druze, ne brigaj ti nista da necu uzivati u kartici, jer ako neko pegla po igricama i jede ih ko lebac onda sam to ja :smoke: :-devil-:
uopste, imam pred nosom rezultate na NET-a, po igricama koje su framerate-ove dobijali. iskreno, nisam ja blizu tome. ono je sve testirano sa besnim masinama, nagruvani procesori sa dosta kesa i kraj. ovde se ova moja dva mala sirotana otimaju za CEO 1MB.... uostalom imacemo za vikend testove od goranm-a na amdu koji je naklokovan na 3,2 (cini mi se) - ima jedno jezgro - ne otimaju se 2 komada za 1 cash kao na X2, pa cemo videti...
LAST SEC EDIT: prvi 3850 sa 256 sam prodao drugaru, koji ima celerona 1200 na 3,4 (ne drzte me za rec...) i u 3d marku ima nesto preko 5,6k. eto koliko utice cash. assassins creed - nista od MSAA. zaklo ga ubogi celeroncek. pre toga je imao 3650 o/c edition sa 512mb. kaze da je u igrama imao mozda max 10% razlike izmedju kartica. i mi onda pricamo o kesu.... i sada ima 2180 - i sam kaze decko - NEBO I ZEMLJA. prvo mu nije bilo jasno sta sam mu to prodao, da bi promenom procesora kartica na kraju "prodisala".