Šta je novo?

Opera 9.5

instalirao novu verziju cisto da probam i vratio 9.27....9.5 mi se ne svidja.

ide mi na nerve sto kad nemaju sta da menjaju oni uhvate pa menjaju bilo sta samo da bi nesto promenili. Ako se covek na nesto navikne do nivoa automatizma - to je brouzer

Ima li neko problema sa Yahoo! Mail Beta-om? Ponekad dobijem Javascript error kao na slici, i onda ne može da se otvori ni jedna poruka.

Prilozi

• ScreenShot00085.jpg
    ScreenShot00085.jpg
    458.1 KB · Pregleda: 58
Citao sam vasa misljenja i ne mogu da verujem da imate toliko problema.

Ja vec dugo drndam operu sa firefoxom (vise operu, kompletnija mi je nekako) i nisam naisao ni na kakav problem.

Verzija 9.5 radi odlicno, a posebno mi se svidja uvedena novina za brze pronalazenje posecenih sajtova.
Neke stvari i dalje fale ali se na svu srecu lako zaobilaze.

Ako imate problema sa pluginovima (tipa video fajlovi i neki gmail,yahoo...kontovi) preporucujem da malo potrazite po warez sajtovima, zato sto se mogu naci kopletne Opere sa svim sto ce vam trebati, bez potrebe da posle trazite dodatke i widgete.

Da li vama otvara Transfer window kod snimanja slika, ono: desni klik pa Save Image? Meni otvara Transfer window u backgroundu a nekima ne otvara pa ne znam u čemu je stvar. Zna li neko kako da sredim da ne otvara?

Da li vama otvara Transfer window kod snimanja slika, ono: desni klik pa Save Image? Meni otvara Transfer window u backgroundu a nekima ne otvara pa ne znam u čemu je stvar. Zna li neko kako da sredim da ne otvara?

Otkucaš u adresnoj liniji opera:config i pronađeš TransferWindow. Tamo su ti sva potrebna podešavanja.

mene nervira to sto nikako da prikaze favikone kod svih bookmarksa u personal baru.
Ponovo sam ucitao sve stranice i neke jednostavno nece, evo primer B92:

clip2is0.jpg

Meni isto nije radilo ni za jedan sajt i posle nekog vremena je pokupio favikone :)

:wave:

Riješio. U opera:config pod TransferWindow treba staviti 0 pod Activate On New Transfer umjesto 1 ili 2.

Nasao jedan ozbiljniji bug (bar po meni).

U starijim operama sam mogao da stavim nesto za download, i minimizjem browser, i recimo dok igram igricu , alt+tab -ovanjem proverim dokle je stigao download , kada se izgubi ceo sadrzaj strane (download i dalje radi ali ne prikazuje browser kako treba - ekran je skoro potpuno providan do desktopa).

Na svu srecu restartovanjem prowsera i podizanjem , dovesce vas tamo gde ste stali lako , ali ne smete nikako pre downloada.

Meni kad kliknem na link ka nekoj slici podivlja i otvori momentalno desetak tabova a u adress baru adresa ka cacheu u my documents. Mnogo ne valja.

U starijim operama sam mogao da stavim nesto za download, i minimizjem browser, i recimo dok igram igricu , alt+tab -ovanjem proverim dokle je stigao download , kada se izgubi ceo sadrzaj strane (download i dalje radi ali ne prikazuje browser kako treba - ekran je skoro potpuno providan do desktopa).

Na svu srecu restartovanjem prowsera i podizanjem , dovesce vas tamo gde ste stali lako , ali ne smete nikako pre downloada.

Isto i kod mene, tek jutros se prvi put desilo, iako sam ranije skidao.

Isto se desava recimo ako ste u browseru i ukljuci se screensaver, ili se ugasi monitor (suspend). Kao da izbrise sadrzaj ekrana iz memorije za to vreme, ili kao da se ne ucitava u nju.

Sto je najcudnije,ovaj bug se javlja samo na jednoj od tri masine na kojoj sam testirao 9.5.Na toj masini,takodje,nisam uspeo ni na koji nacin da nateram 9.27 da radi,a mrzi me da "gazim" C samo zbog toga.Do daljneg sam na Firefox-u 3.0:wall:

De je to najozbiljniji bug....
Pa to se samo nekima javlja
Meni da nebitno dal smanjim il ne operu ako je ostavim na duze puca .....
Ali ima ljudi kojima se to nikad nije desilo tako da je daleko to od najozbiljnijeg buga

Opera 9.51 Beta (Build 10071)
Changelog:
* Fixed crash on Yahoo! Mail.
* Fixed a crash when clicking the feeds button.
* Fixed a crash when installing Shockwave Player 11.
* Fixed some issues with the search engines when upgrading from 9.2x: it is now possible again to edit the Google search.
* Fixed a leak when printing or in print preview.
* Fixed a GDI handle leak in the transfers window on Windows.
* Fixed thread expanding in Mail when receiving new messages
* Fixed some issues with subscription to IMAP folders.
* Fixed a too zealous reconnection of the IRC client.
* Fixed "reuse current tab" feature in speed dial on Mac.
* Finetuned some issues in the new skin.

http://www.filehippo.com/download_opera/

Crash crash crash ....
cekam neku normalnu full verziju

ja instaliroa betu... da kucnem u drvo za sada radi kao sat...

da li neko zna zasto kad u operi 9.5 otvorim sliku i zelim da je snimim desni klik> save image on krece da je downloaduje u transfer prozoru i prakticno je ponovo skida....to mi ide na nerve...ranije mi se to nije desavalo, lepo snimi sliku iz cache-a ?

gde se to podesava?

da li neko zna zasto kad u operi 9.5 otvorim sliku i zelim da je snimim desni klik> save image on krece da je downloaduje u transfer prozoru i prakticno je ponovo skida....to mi ide na nerve...ranije mi se to nije desavalo, lepo snimi sliku iz cache-a ?

gde se to podesava?

To je izgleda feature nove verzije, transfer prozor moze da se potpuno iskljuci, dakle da se ne prikazuje vec da se poziva iz menija. Kompromisno resenje je da u samom transfer prozoru pod view namestis "show in background when starting download".

Sa novom Operom 9.51 RC 3 je to ispravljeno
http://my.opera.com/desktopteam/blog

ma jock bre
Resio sam stvar tako sto sam vratio Operu 9.27. Ta mi TOLIKO IDE NA NERVE da nemam reci.

Skidam teksture sa sajta i ima limit od 15mb dnevno, e sad prvo otvorim sliku pa kad hocu da je snimim on ponovo je skida kao da nema cache! Tako mogu realno da skinem duplo manje.

To sa opera:config i setovanjem transfers prozora na 0 je ok ali meni ne smeta transfers prozor nego sto svaku sliku koju hocu da skine on skida ponovo

ajd neka neko testira...vrlo je cudno...to ne radi sa svim slikama vecsamo sa nekim bez obzira na ekstenziju
evo link-a:
http://www.cgtextures.com/texview.php?id=15991&s=S&PHPSESSID=58799af70ef9ed5784930816cf84a8e8

snimite sliku na disk i pogledajte da li automatski pali transfer window i pocinje da dawnloaduje sliku ponovo

2000% to nije radio u ranijim verzijama, a nemam pojma zasto bi ova rpomena trabala da bude bilo kakvo poboljsanje...samo smara nevidjeno

Poslednja izmena:
Kod mene radi normalno(ConcreteNew0024_S.jpg-skino sam ovu).
Ne skida je ponovo..

ma ne znam... nisam pametan. Imam setovanu operu 9.27...u njoj ne pravi probleme, kad instaliram 9.51 (upgrade varijanta) to mi se pojavi...mrzi me sad da instaliram na golo da bih video da li radi

mora da ima negde neko podesavanje ali ne znam...

I meni je pravila probleme upgrade varijanta, ali kad sam uradio uninstal 9.27 pa golu 9.5 vecina zezalica je nestala..

Poslednja izmena:
Izašla je finalna 9.51

To dal otvra transfer prozor to mozes da namestis i uopste nije bitno za verziju
a za youtube je do flasha

Jeli resio neko ovo oko ikonice u tray-u?

Presao sam na firefox 3 sa milion extenzija i def. ostajem na njemu ali eto da utegnem i Operu posto cu je zadrzavati kakvu takvu...

Anyway ovo izgleda nema resenja, Operina ikonica i ikonica za Mail?

Gledah nesto...
Annoying system tray icon
Now Opera has a system tray icon. Nice. It also does have a little mail icon on top of Opera's icon, probably indicating new messages (like that little exclamation point at mail panel icon). For our deception, it does not (inconsistent interface!). It appears to display the existence of unread message. Hey, I have tons of unread messages I won't read, so then I can't get rid of that mail notification at my system tray!

Since I can't get rid of mail icon, I want to get rid of the entire opera icon at system tray. Let's try it! Let's look for an option to disableit at preferences dialog. Found it? No. Let's try to find an option at some menu. Found it? No. Let's try again, looking more carefully. Found it? No. Finally, let's try opera:config. It must have an option to disable it. Found it? NO!!!

People at #Opera told me to use -notrayicon parameter when launching Opera. Though this works, this is not a good solution, because this means I need to change all my Opera shortcuts, which includes one at wmappl, plus two at fluxbox menu, plus all other shortcuts at other window managers. But what happens when Opera is launched by another application? Of course, it will not have that parameter, and it will display the f... the fine icon.

I've submitted this issue as bug-220000: There is no option to disable system tray icon.

dodaj u shortcut na kraju target polja /notrayicon (kod mene radi)

recimo "C:\Program Files\Opera\opera.exe" /notrayicon

Prilozi

• opera.jpg
    opera.jpg
    206.8 KB · Pregleda: 72
Nazad
Vrh Dno