Šta je novo?

Firefox3 - guinness world record

Eh kada pricamo o razlici u zauzecu memorije izmedju 2.x i 3, ja po nekada zaboravim da iskljucim stranicu koja se dinamicki iscrtava i refreshuje na 60 sekundi. To je FF trpao u memoriju do verzije 3. Sada ista stranica nemarno ostavljena da radi u pozadini zauzme manje od 100MB, sto je <<<<<<<< 1,5GB (ovo mi je rekord).

Sto se Adblock Plus tice, mozda je uticalo to sto sam importovao neka podesavanja sa verzije 2. Kapiram da clean install, kao sto ljudi pomenuse, ne generise takve tripove.

Poslednja izmena:
Ja nisam radio clean install a AdBlockPlus 0.7.5.5 radi normalno uz gmail.

@G.Pikvik

naravno, pre toga zatvori firefox ;)

a mislim da će ovaj tekst rešiti sve probleme onima kojima se ne sviđa location bar u ff3:
9 tweaks for Firefox 3’s location bar

jel uspeo neko da zbudzi da se stalno vidi go strelica ?

ovde pise da se nadje userchrome.css u profiles folderu, medjutim nemam ga tu, a onda dalje u komentarima (br 7) lik kaze da se otvori userchromeexample.css chrome folderu al ne kontam bas sta je hteo reci tu...to mi se otvara u notepadu inace.

Poslednja izmena:
u chrome folderu, preimenuješ userChrome-example.css u userChrome.css, i ubaciš na kraju ono
#go-button { visibility: visible !important; }

sad imaš i ekstenziju koja to radi umesto tebe, ako ti je lakše. vidi na addons sajtu.

Poslednja izmena:
Ne mogu da nadjem da vratim Firefox na latinicu..:wall:
Iko?

ja sam pregazio firefox 2 ovim novim, i bukvalno sve mi je ostalo isto :) Jedino neki add-on programcici ne rade, ali firefox non stop radi update tako da cim se pojavi verzija koja je kompatibilna sa ovim novim ima da se update-uje na nju i problem resen!

Fakat: veoma sa zadovoljan trojkom. Nema memory leak-ova, bolje se snalazi sa mnogo add-on-ova, izgleda lepse (ako je to ikakvo merilo)/...

I ja sam pregazio firefox 2 novim. I sve mi takodje ostalo isto. Jedino jedan add-on nije - Minimize To Tray :mad:

Da li neko ima slican problem i kako ga resiti?

Znaci ako otvorim par tabova i u jednom od njih npr. odradim zoom i kada isti tab zatvorim kada FF predje na sledeci tab odradi se zoomiranje koje sam odradio na prethodnom(sada vec zatvorenom) tabu.
Ovo mi smeta, jer ako imam par odgovora na threadove na ovom forumu onda kada odradim zoom u prvom tabu i kada ga zatvorim isti se odradi u drugom tabu i tako se izgubi fokus na prvi neprocitani post.

To se desava sa FF3 na sva tri sistema koje koristim, tj. i na onim gde sam uradio update sa FF2 kao i na onim gde sam uradio clean install trojke.Koristim iste ekstenzije kao i u FF2 gde se ovo nije desavalo, jedino sam dodao oldbar ekstenziju, a jedina ekstenzija koja ima bilo kakve veze sa tabovima koja je instalirana je IETab.

to bi trebalo da pomaze, jer FF3 pamti zoom za svaki web page, da ne bi morao svaki put da zumiras kad ponovo otvoris tu stranicu. Meni dusu dalo npr. bas za benchmark.co.yu , jer mi je presitan font, a i kad se zumira ode malo u sirinu (inace izgleda neiskoristeno skroz na 22" wide i sa ad blockom, mislim da ni 50% prostora nije iskoristeno). Ali za forum mi je ok. Savjet: zumiraj ja jedan nivo koji ti odgovara i ne mijenjaj ga, pa ce i fokus ostajati isti

Primetih taj feature kada sam vrsio pretragu na netu u vezi sa mojim problemom.Mene zanima kako da isti iskljucim, jer cesto mi se desi da iako mi je zoom podesen lepo da nekada smanjim ili povecam isti i onda sve stranice istog sajta/foruma na drugim tabovima izgube fokus.

Toliko su promenili stvari u FF3, ali me najvise nervira sto nisu ostavili j**enu opciju da to izmenim ako mi se ne svidja.Ali sam uspeo da sada to pronadjem u about:config

Znaci koga zanima ode se u about:config i brower.zoom.siteSpecific se namesti na false.

EDIT:
Sada kada sam vratio opciju na ponasanje kao na FF2 posle par minuta sam se predomislio i vratio na default ponasanje FF3.
Bilo bi lepo da kada vec pamti da postoji opcija da sacuvam zeljeni zoom za sajt i ako na jednom tabu promenim nivo zooma da se ne menja i na ostalim tabovima koji su otvorili isti sajt/forum tj. da na ostalim nivo zooma bude onaj koji sam prethodno sacuvao, jer eto cesto refleksivno radim zoomiranje, jer sam dugo koristio dvojku i ovaj feature trojke ume da smeta, ali je ipak bolje od ponasanja u dvojci.Eto im ideja da ovo sto sam naveo urade u nekoj sledecoj verziji FF-a.

Poslednja izmena:
I jesu uspeli u svojoj nameri, mislim na Mozilu?

P.S. Imam osecaj da ce sledece 3 godine da postanuono sto je IE POSTAO, LEGLO VIRUSA.
iLI GRESIM, TJ. NEISKUSAN SAM?

Poslednja izmena:
Meni je potreban savet za najbezbolniji prelazak na FF3. Kako da sacuvam sve ove bookmarkove i podesavanja (sifre i slicno) i da to posle ubacim u FF3? Mislio sam da te meni vazne podatke exportujem (kako?) i onda totalno obrisem FF2 i uradim clean install trojke.

Meni je potreban savet za najbezbolniji prelazak na FF3. Kako da sacuvam sve ove bookmarkove i podesavanja (sifre i slicno) i da to posle ubacim u FF3? Mislio sam da te meni vazne podatke exportujem (kako?) i onda totalno obrisem FF2 i uradim clean install trojke.

ovde imas uputstvo na eng za backup http://support.mozilla.com/en-US/kb/Backing+up+your+information

ljudi, evo instalirao sam ff3 na cist sistem, tj reinstalirao i windows tako da nema tragova nicega od ranije, i dalje mi npr dok otvaram ovu stranicu sa ff3, CPU skoci i do 40%, a inace mi se krece od 5 do 20 % konstantno evo i dok ovo pisem... iskljucen mi je kav, tako da nije on...nije da mi smeta u radu, ali mi je stvarno bzvze da mi sa 3 taba na masini sa turion x2 1.6 i 2 gb rama , sa 3 otvorena taba ff3 jede toliko resursa..:wall:

Poslednja izmena:
@G.Pikvik
A koju verziju flasha imas instaliranu? Proveri i da nemas kojim slucajem instalirane dve verzije flasha (kao sto sam ja imao, jednu je firefox pronalazio u operinom folderu :wall:)

Prilozi

• firefox pipa operu.png
    firefox pipa operu.png
    17.4 KB · Pregleda: 51
@G.Pikvik
A koju verziju flasha imas instaliranu? Proveri i da nemas kojim slucajem instalirane dve verzije flasha (kao sto sam ja imao, jednu je firefox pronalazio u operinom folderu :wall:)

najnoviji adobe flash player sam skinuo kad sam formatirao sistem, a posto nemam operu vec samo ie7 i ff3 kontam da nemam ni frugi flah osim te macromedie.

evo attach, znaci uzas, otvorena samo ova stranica za text editor, a ff3 jede od 8 do 20 CPU %...

:mad:

Prilozi

• Clipboard01.jpg
    Clipboard01.jpg
    91.6 KB · Pregleda: 53
Za bookmarks samo u Bookmarks->Organize Bookmarks->File->Export, posle u FF3 uradish naravno Import.
Za sifre mozesh da instalirash ekstenziju Password Exporter, eksportujesh i posle u FF3 importujesh.:)

Opet ja sa jos jednim pitanjem. Da li je moguce premestanje toolbarova po trojci. Na dvojici mi je lepo google toolbar bio poslednji, a iznad njega stumbleupon toolbar i standardni toolbar. E sad na trojici je google toolbar u sredini izmedju stumbleupon toolbara i klasicnog, a to mi krajnje smeta. Ima li neka fora da obrnem redosled i da google toolbar opet bude poslednji?

Nisam probao ali mislim da ide desni klik na toolbar pa customize i onda premestis.

Nisam probao ali mislim da ide desni klik na toolbar pa customize i onda premestis.
nije to. jel' se jos nekome cini da je google toolbar u trojci malo "deblji" nego u dvojci? meni se sve nesto cini da je bio uzi ranije, realno gledano to je pre problem do firefox-a nego do gogle-a

Poslednja izmena:
Neznam da li je vec bilo, ali da li ima neka ekstenzija poput long titles za ff3 ili je moguce mozda postaviti da se pokazuje ceo tekst po sirini a ne onako uzduzno po 4cm pa sa crticama?!

Vrh Dno