Šta je novo?

Gigabyte (i sve ostale) 4850 - prvi utisci

As requested

@DAS, znaš gde sam, ima piva + kiflica. Bring some entertainment software with you :d
:wave::wave::wave:

Upravo dolazim od mog dobrog druga Pixel-a,prepun utisaka o njegovoj novoj 4850 kartici,i mogu samo da kazem - kiflice su bolje od Ati-ja!!!

:wave:

LOL!
Već sam strepeo da ćeš da pomeneš otpadanje memory coolera sa grafike i pucanje Crysis-a ali na svu sreću nisi :D

Samo jedan bitan detalj sa današnjeg "okupljanja":
Bilo je veoma evidentno da je DAS došao u zelenoj majci kod mene i time me je otvoreno provocirao. Istina, ja sam bio u crvenoj majci ali je to bilo čisto radi uroka. :d:d:d

Xaxaxa, a mozes li nam onda nesto vise reci o problemima vezanim za Crysis?:trust: :) Za otpadanje kulera i ajde, to je slucaj sa svima...

Sa MSI 4850 O/C BIOS-om rezultat u prilogu. :D

PowerPlay sada radi odlično, spuštajući frekvenciju na 160/500 u 2D modu :)

E, da. Sinoć, tokom testiranja na više različitih rezolucija jednom prilikom Crysis je izleteo na Desktop uz "pozdravnu" poruku. DAS je par minuta pokušavao da nađe bilo šta što ima ATI ili AMD u tom reportu ali uzaludno... Naravno, glavni razlog izletanja na desktop je taj što je DAS-ov hard disk bio nakačen na kompjuter. Gotovo sam siguran da je to :) :) :)

Prilozi

• CrysisNew.jpg
    CrysisNew.jpg
    189.2 KB · Pregleda: 398
Poslednja izmena:
Hehe! :)
Kako si pocecao 'frekvencu' iznad 700Mhz ?

Ako je 4850 ovako dobra verovatno je veoma isplativo sacekati 4870...
Ipak mi treba za 1920x1200 rezoluciju.

Kada će izaći verzija sa dualslot hladnjakom kao na 3870 ili recimo sa onim Zalman-om ?Cena od 160evrića je sasvim ok :)Ali ovaj referentni kuler mislim da je slab za 4850 poredeći moju 3850 no dobro valjda Ati zna šta radi:) Vidim da se u Alti-ju pojavio Powercolor 4850;)

Temperatura ide i do 85C u FurMark-u sa Zalman-om.
Plašim se da za overclock preko 700MHz neće ni on biti dovoljan...

Sta, niti VF900 to ne moze ohladiti? A za preko 700 je vjerovatno potreban voltmod? Znaci hladnjak nije ogranicavajuci faktor za oc kada je ta karta u pitanju. To sam i mislio. Jako los oc potencijal!

Zar nije ista situacija kao kada se pojavio 3850? fan se vrteo veoma sporo i temp je isla preko 60 u idle-u s tim sto je moglo da se rucno podesi brzina u rivi (kasnije je izasoa novi bios pa vise nije bilo potrebe za rivom) ,a to sa 4850 jos ne moze? Mislim da ne moze uopste da se kontolise brzina fana?

Poslednja izmena:
Zar nije ista situacija kao kada se pojavio 3850? fan se vrteo veoma sporo i temp je isla preko 60 u idle-u s tim sto je moglo da se rucno podesi brzina u rivi (kasnije je izasoa novi bios pa vise nije bilo potrebe za rivom) ,a to sa 4850 jos ne moze? Mislim da ne moze uopste da se kontolise brzina fana?
Lično ne verujem da neće moći verovatno će izbaciti verzije nove Rive i ATTools-a kada se malo omasovi serija 4xxx ono što mene više zanima je koliko je bučan ovaj GA:)

Lično ne verujem da neće moći verovatno će izbaciti verzije nove Rive i ATTools-a kada se malo omasovi serija 4xxx ono što mene više zanima je koliko je bučan ovaj GA:)

U buducnosti ce sigurno moci,ja sam mislio za trenutnu situaciju...
Verovatno se cuje kao i ove nase posto su (skoro) isti kuleri.:wave:

Poslednja izmena:
U buducnosti ce sigurno moci,ja sam mislio za trenutnu situaciju...
Verovatno se cuje kao i ove nase posto su (skoro) isti kuleri.:wave:

I ja bi rekao kada malo bolje zagledam i kada bi skinuo ovu nalepnicu al opet pitanje je koliko se greje novi chip u poredjenju sa našim "krševima"CC:d

Greje se dosta vise koliko vidim po netu,meni nije to mnogo bitno moze da se greje koliko hoce samo neka radi :)

Poslednja izmena:
Ok, koliko sam shvatio situacija je ovakva:
1) Ko planira upgrade, bolje je uzeti 4850 nego 8800GT, :)
2) Ko već ima 8800GT nema potrebe da radi upgrade na 4850 ;)
To je sve što mi je trebalo da znam...za sada. Hvala. :D
Pozdrav. :wave:

Meni najvise smeta slaba dostupnost kartice, tj ima je samo u par radnji i to samo dva modela dva porizvodjaca Gigabyte (nesto povoljniji) i Sapphire (nesto skuplji ali vise se dobije u pakovanju).
Nekako je izostala neka kisa tih kartica pa da uzmemo nesto povoljno.

Imas i PowerColor kod nas :) U hellasu imas GA za 150 Evra ako to nije povoljno sta reci :)

Posalji lovu da kupimo i saljemo BUS-om :) Mozes na PM slobodno da me cimnes.

Nije ti ni ta losa, imam ja prijatelja u Valjevu pa ako nebudem isao kod njega uskoro tako cemo to rijesiti.
Hvala unaprijed prava ste raja.

Nadomak cilja!

Sad samo trebam da nateram karticu da radi stabilno... :S

Inače, ako planirate menjažu coolera pripremite i dobar pasivni hladnjak za naponsku jedinicu. Ovi zalmančići ne rade posao. Trenutno radim modifikaciju tog dela.

Prilozi

• CrysisNewest.jpg
    CrysisNewest.jpg
    192.2 KB · Pregleda: 170
Poslednja izmena:
Nadomak cilja!

Sad samo trebam da nateram karticu da radi stabilno... :S

Inače, ako planirate menjažu coolera pripremite i dobar pasivni hladnjak za naponsku jedinicu. Ovi zalmančići ne rade posao. Trenutno radim modifikaciju tog dela.

naponska ide i preko 80C sudeci po komentarima sa XS-a :S:

Više ne :d

Stradao je jedan north bridge cooler sa jedne pentiJum ćetvorke :p

Odrađen je i pencil mod. Do ponoći ćemo znati rezultat. Za sad 3DMark rula lepo.

Prilozi

• PWRMod.jpg
    PWRMod.jpg
    118.4 KB · Pregleda: 281
  • Mark06.jpg
    Mark06.jpg
    101.7 KB · Pregleda: 218
Nazad
Vrh Dno