Šta je novo?

Buvlja pijaca - neverovatno!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prosto neverovatno, zlo i naopako!

moj dogadjaj od jutros -

krenem ja na cajpi, da kupim sebi produzni kabl, za sve ostalo shto nije povezano sa PC-jem, i reko - PC je na sweex-u produznom, te mi za ostalo treba neki produzni, najobichniji sa 5 metara kabla i 5 soketa (i da podrzi minimum 5000W, zbog peci na zimu, lemilice u pishtolju, i teve-a, al to je inache standard za kablove)

idem tako, dodjem do jednog lika - kolko ti je produzni ? kaze on - 900 dingera, neki krushevac, trt mrt, ima i garanciju. ja reko - neka 'fala, treba mi pare danas, za rulet, i za kafice, ne daje mi se tolko.

i krenem, pored pijace, cige i ostali likovi sa socijalne margine, izlozili zilion shitova po charshafima.

krenem kroz buvlju, tu kod mene u kraju (pogledati igoritza's location) a ono na charshafima stoji: noshene patike, duksevi nosheni i nenosheni, satovi od pre sto godina, sve moguce varijante kineskih konzola, terminatori, sege mege, upaljachi u obliku svega, "idiJoti" za film, cedeovi od pre 3 godine, nema shta nema.

dodjem do jednog dela, kad ono - izlozili neku tehniku. pogledam tu shta ima, kod prvog, i situacija ser odvijala po broju tezge na sledeci nachin:

1. prva tezga: puna kutija delova za mobilni, neki mobilni, i slushalice od 3.5mm i za ostale plug-ove za mobilne. vidim ja - K600i (koji royalton i dalje prodaje za 300 evra, a realna cena oko 100) i pitam matorog - soma dinara. ubacim karticu, upalim, radi. okrenem se sa drugog moba, zvoni. okrenem sa tog, da proverim da nije baterija poblesavila (standard na liyon da pishe da je puna, a pozovesh i ode cela, kad istekne rok) i dalje puna. kazem ja liku - dam ti 500, i nosim, moze ? kaze on - 600. ja reko - e nemam batice, imam 500 ... kaze on onako, teshka srca - eto ti ga za pesto ... ja zao i pokvaren, vadim iz dzepa za koji znam da imam 450, i prebrojavam pred njim .. on kaze - eto ti ga, nosi ga, je*em ti sve zivo ... kasnije provalim da mu je slomljen socket za punjach (pa je neko i predpostavio da ne radi, a ciga ga nashao u kontenjeru il slichno) shto i nije problem, jer sam odma prekopao svoju kutiju sa rezervnim delovima, i pronashao shta mi treba - i radi.

i ja sa hepi fejsom, sagnem se dole da vidim slushalice, kad ono - sve moguce, za sve mobilne, originalne i neoriginalne, i izmedju ostalog - Koss Plug ( tehnomaniji 1700) stim shto su prljave od tudjih ushiju. uzNem ja mobilni, ubodem - rade. pitam kolko - kaze matori - 100 dingera. ja sav hepi, ne mogu da verujem. kasnije sam se vratio pod izgovorm da idem po pare (jer sam mu mob platio kao da nemam) i pazarim i njih ..

2. tezga 2: gledam, 6-7 metara od brke, stoji moderni ciga, i slusha tezak grand, na radiju. dole stoje PC komponente - neki uredjaj sa nepoznatim soketom, i nepoznatim ulazima, koji je odprilike veci od ATX matichne (predpostavljam da je to grafichka za neki 96' komp) stoji grafichka sa AGP soketom, sprzenim kolima, i samo VGA konektorom i to ne znam, koja je, i stoje 6 RAM memorija. pogledam koje su, kad ono - 2 Transcend Jet ram od 512mb na 667, dve SD ram, jedna nepoznata, i jedna Transcend od 1Gb 667 SO DIMM. pitam kolko - kaze ciga - 200 dinara komad. ja reko, zeza me lik, al onda pokapiram da ni on blage nema koja je to stvar u pitanju, jer je rekao - "komad" ...

naravno da sam spustio cenu, i uzeo za 400 dinara sve tri Transcend, i nastavim dalje. kada sam doshao kuci, skapirao sam da jedna 512 ne radi, al ostalo mi jedna od giga, i jedna od 512 na 667.

3. tezga broj tri: prilaim, nishta zanimljivo osim neke kineske varijante PsOne koja prima kertridze, i stoji shtampach - Lexmark Z45. otvorim mashinu - pokidano sve, verovatno palo sa nekog sprata. povuchem kabl, a unutra dva nova novcijata Kertridza - Lexmark 20 colour i Lexmark 50 Black. meni odma sine da ja imam P707 koji je kompatibilan sa kertridzima, pitam ja njega - jel moze kertridzi ? kaze on - Eee ? (onako nagluvo) ja reko - ovo u shtampachu mi treba, dash mi to bez shtampacha ? kaze on - ajde moze ... i ja izvadim kertridze, kazem - kolko, on meni - sto dinara za oba! ja reko - evo ti bre sto dvajes (bilo mi ga zao, ovaj je najnaivniji) i da pevash!

e da, da vam napomenem da sam nashao produzni od 5 metara, kod cige, sa pet soketa, za sto dinara, i osim shto je prljav - radi.

dakle, kupovina je sledeca:

1. K600i (sa podosta izgrebanom maskom) - 450 dinara.

2. Koss Plug sa malo nechijeg dzema iz ushiju - 100 dinara.

3. Transcend 512Mb 667 - 200 dinara.

4. Transcend 1Gb 667 SO DIMM - 200 dinara.

5. dva puna kertridza za Lexmark Jet - 100 dinara.

6. italijanski used produzni kabal 5 soketa, pet metara, prljav - 100 dinara.

sve ukupno - 1150 dinara! 😛 😛 😛

uz napomenu da je jedan ciga prodavao Tom Tom GO 700 za auto, ali bez ikakve opreme, bez konektora, te mi nije padalo napamet da ga kupim jer bez adaptera mi i ne vredi mnogo, te ni ne znam da li radi u opshte(verovatno neko ukrao kola, pa bacio iz paranoje, ili ga sam cigo ukrao)

moja preporuka je da na vashoj lokalnoj pijaci proverite buvljak jer je ovo prosto neverovatno, shta sve iz neznanja tudjeg mozete nabaviti ..

ima li neko od vas slichnih iskustava ?

Hm... Dje se nalazi taj "tvoj" buvljak, pricaj! :d

Ma nije to buvljak to je par desetina tezgi na trotoaru pored pijace na Vidikovcu.

Ma nije to buvljak to je par desetina tezgi na trotoaru pored pijace na Vidikovcu.

da, ali sada je situacija takva da su se rastegli, od green pekare, pa do igraonice zamak, a to ima dobrih dvesta metara svakojakog krsha!

Evo mog iskustva sa starog buvljaka u Pancevu(nedeljom)
Poslednje sto sam uzeo je Sega Game Gear sa TV tunerom za 1000 din bez adaptera - ispravna, zatim Linksys WRT54G takodje za 1000 din ispravan, Neki Sonicwallov firewall TZ170 za 400 din bez adaptera koji jos nisam nasao jer mu je potrebna stuja od 2.5A i kao najvecu stvar pre 3 meseca pazario sam od cige xbox 360 full sa 3 original igre za 70e, ali kad sam dosao kuci sacekao me je RROD i posle dve noci nespavanja uz pomoc RROD FIX-aeto meni ispravnog xbox-a, radi bolje nego ikad bez ikakvih problema. Samo fora je otici sto ranije 6-7 am sto je nedeljom malo teze.

100% ista prica i u SU. Jednaki "preduzetnici", i naravno sve sto oces.... samo, neki malo jace cene nego tamo kod vas. npr za X700Pro ciga trazio 40E, i za neke krseve P3 po 100+E, ali nadje se i dosta stvari za smesne pare. Najveca fora je sto stize kombi sve sa "Crvenim Krstom" !! LOL !! i onda lupaju "svezu" robu na carsav, na kilo - pocevsi od teskog junka - tipa ploca i grafa velicine stonog hokeja na vazduh itd... pa do HDD ova na kilo. "humanitarna pomoc" iz svabije 😛

Svaka Vama cast kako uspevate da nadjete tako dobre , a jeftine stvari. Znam lika koji je od delova sa buvljaka sastavljao i prodavao kao polovne "ocucvane" konfe. Svasta.

ocekujemo okupljanje na buvljak :d

danashnja trgovina:

veseli ciga od juche, grandovac, prodao mi je HDD maxtor ATA, 40GB, 7200 za 200 dinara.

sobzirom da mi nishta do sad nije ishlo na IDE, i eto meni bezazlenih 40GB dodatno u kompu 😛

WDH340000U.jpg

kog anima, cigi stoji vec dva dana - LC power 480w, kaze ciga da radi, ceni ga 200 dinara. u pitanju je LC7480, i ne bih znao da li radi, deluje partially used.

Hah, jes testirao HDD nema BS?

jok, svih 40 giga je valjano, uz napomenu da je na njemu bio neki OS, i neshto dokumenata koji su odma dobili format.

evo sad radi, dobro mi dodje za chuvanje svega i svachega, pogotovo zbog konstantnog download-a i potrebe za defragmentacijom, sad sve sa torrent-a i sa DC++ ide na taj hard, a na osnovnom mi je sve clean pa ne moram da ga defragmentujem stalno

sto nisi pretrazio mozda je bio neki private cam show 😀

svaka chast na kupovini ali zameram ti jednu stvar

slushke bez tudjeg dzema - priceless :d

Svi Pančevci znaju, ali ajde da javim i vma sa strane, ko ne zna.
Kad ljudima spomeneš Pančevo, svima je prva asocijacija Zagadjen vazduh i bivljak...

E sad na tom buvljaku koji svi zanju ovakvih stvari nema, radi se o lokaciji u Pančevu pozantoj po nazivu "stari buvljak" gde mozete da kupite bukvalno sve i svasta, ali morate biti i oprezni jer ima i onih koji mogu vas da *****u.
Naime zimus sam setao sa devojkom po buvljaku i vidim kod lika nov Samsung D900i ,koji je moj ortak dva dana pre toga pazario za 220€, lik trazi 150. Ja počnem da se pogadjam sa njim jer je devojka planirala da kupuje nov telefon i dogovorim cenu da mu dam 50€ i Simens MC60 (koji realno vredi 20€), ali moja "pametna" devojka nije ponela telefon i dok smo otisli kuci po njega lik je otisao.
A sto se tice toga da i vi mozete da nasednete, tacnije ja, pazarim prosle godine u aprilu Nokiu N70 za 80€ (nova 240€) lik mi rece da je potrebno da se flashuje...Kad ono telefon upao u vodu i nema mu popravke, bar mi tako rekose u 2 servisa...
A da na tom buvljaku mozete naci bukvalno svasta, plastika za fen za kosu, samo leva, upaljac prazan bez tockica i kremena, feder za hemisku olovku,ali i Combo drive za 400din (nov) HDD 60Gb za 200 itd...

NOTE: Taj buvljak radi samo nedeljom i pozeljno je doci sto ranije ujutru...

Buvljak mi je na 5 minuta od kuce al ima jedno 12 godina kako tamo nisam krocio 😀

Poslednja izmena:
Ja sam sa calom na onom buvljaku u rumi, znate onaj svakog treceg, pre dve godine nasao jednog cigu koji je imao brdo hardvera koji je prodavo na komad za 200 din. Tada sam uzo 2 GeForce 4 i jedan ATi 9200 SE i jedan DDR od 256 za cirka 10 eura. Sto je najgore, on nema pojma sta prodaje, a sve sto sam uzo radi.

@Igoritza
Kako bre možeš te slušalice da staviš u uši...?:wc:

Elem, brat mi živi u Zemunu, a viđamo se najčešće nedeljom, pa sam par puta obišao tamošnji buvljak, za'ebancije radi. Interesantno videti, čovek ima osećaj da je negde u Somaliji, Papua Novoj Gvineji i sl. A i mirisi su autentični... Osećao bih se nekompletnom osobom kada to ne bih video.:d

Scena1:
Prodaje Cigo pokvaren radio za kola. Prilazi penzioner: "Pošto?" Cigo: "100 dinara, kume". Penzioner: "A ima li garanciju?" :wall: Cigo: "Nema kume, pa ondak bi bio 200 dindži...":S: Penzioner: "Dobro, daj za 80 dinara" :lupko: Samo se pitam, šta će mu?...

Scena2:
Sedi ciganka i razastrla robu... Izmežu ostalog, na ćebetu blatnjav vibrator (mislim na aparat za samozadovoljavanje žena). Dolazi čikica i zagleda ga, razbišlja da li da kupi... :wc:

Itd, itd...

Bre, mi smo gori Egipćani od Indijaca...:wall::wall::wall:

Inače, može da se naleti na delove koje nije lako naći u prodaji, ima pokvarenih napajanja za dž itd... Ipak se isplati uzeti pokvaren brend za 1 euro i popraviti ga, naravno posle pranja pod tušem...:smoke:

Te vibratore sam i ja viđao :d ali najbolesnija stvar koju sam video bila je veštačka noga, ne od lutke za butike, nego prava protetska noga :zgran:

Te vibratore sam i ja viđao :d ali najbolesnija stvar koju sam video bila je veštačka noga, ne od lutke za butike, nego prava protetska noga :zgran:

Nije valjda da Bili Piton i Topalovići rade posao još uvek :S: :d:d:d

Poslednja izmena:
MaliRadojica dosta sa sprdanjem, a i ostali, ovde se govori o hardveru koji moze da se nadje na buvljaku, a ne o vibratorima i radio aparatima za kola.

kako mogu da ih stavim u ushi ? a evo ti kontra pitanja:

1. jesi li chuo za sredstva za dezinfikaciju, pogotovo shto je sundjer u pitanju ?

2. jesi li chuo da je neko nekad umro, ili se razboleo od razmene fluida iz ushiju ?

MaliRadojica dosta sa sprdanjem, a i ostali, ovde se govori o hardveru koji moze da se nadje na buvljaku, a ne o vibratorima i radio aparatima za kola.

kako mogu da ih stavim u ushi ? a evo ti kontra pitanja:

1. jesi li chuo za sredstva za dezinfikaciju, pogotovo shto je sundjer u pitanju ?

2. jesi li chuo da je neko nekad umro, ili se razboleo od razmene fluida iz ushiju ?

Pa naravno, dosta je da dezinfikujes dobro... Ali ipak - jesi ti siguran da je na njima bilo samo fluida iz usiju? :d :d

I ja sam pre par godina imao lepu kupovinu na buvljaku ovde kod mene na Zvezdari.
Ciga prodavao dodatnu memoriju za komp kako je on kazao 😀
u pitanju su bile:
1 komad Vanta
5 komada MX440, samo je jedna bila neispravna, pukla memorija.
1 komad GeForce 4 Ti4400 vivo

Inace sve kartice su bile nove.

Kada sam ga pitao gde ih je nabavio, rekao mi je da ih je uzeo od nekoga ortaka sa Kalenic pijace koji je done pun dzak toga, a on je uzeo samo ove :zgran:

Posle kraceg ubedjivanja, pazario sam to sve za 10€ i 120dindji :smoke:

Inace na buvljaku moze da se nadje svasta i treba ga obilaziti redovno😉

I da nadjem nesto tako polovno a top, na buvljaku ne bi kupovao, ko zna od koga je ukradeno tako nesto i kako su te stvari dosle u posed tih prodavaca, razmislite malo o tome kada prodjete dobro da neko drugi najverovatnije nije prosao dobro u toj transakciji.

I da nadjem nesto tako polovno a top, na buvljaku ne bi kupovao, ko zna od koga je ukradeno tako nesto i kako su te stvari dosle u posed tih prodavaca, razmislite malo o tome kada prodjete dobro da neko drugi najverovatnije nije prosao dobro u toj transakciji.

A ti kupujes samo originalne igrice, filmove, muziku? Mislim mozda kupujes, mozda gresim dusu :S: :d

@ Igoritza
Zar je potrebno da osoba tvoj materijalnog statusa kupuje tehniku po buvljacima?
Sigurno pristojno zaradjujes da mozes te stvari da kupis brand new u prodavnicama a da ni ne osetis po dzepu

Ma 80% te robe je ustvari povadjeno iz kontejnera u Nemachkoj i Austriji i dovucheno ovde. Ne kazem bude sigurno i kradene robe al chesche se dovlachi od spolja.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno