Šta je novo?

Buvlja pijaca - neverovatno!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Igoritza

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
19.10.2007
Poena
229
Prosto neverovatno, zlo i naopako!

moj dogadjaj od jutros -

krenem ja na cajpi, da kupim sebi produzni kabl, za sve ostalo shto nije povezano sa PC-jem, i reko - PC je na sweex-u produznom, te mi za ostalo treba neki produzni, najobichniji sa 5 metara kabla i 5 soketa (i da podrzi minimum 5000W, zbog peci na zimu, lemilice u pishtolju, i teve-a, al to je inache standard za kablove)

idem tako, dodjem do jednog lika - kolko ti je produzni ? kaze on - 900 dingera, neki krushevac, trt mrt, ima i garanciju. ja reko - neka 'fala, treba mi pare danas, za rulet, i za kafice, ne daje mi se tolko.

i krenem, pored pijace, cige i ostali likovi sa socijalne margine, izlozili zilion shitova po charshafima.

krenem kroz buvlju, tu kod mene u kraju (pogledati igoritza's location) a ono na charshafima stoji: noshene patike, duksevi nosheni i nenosheni, satovi od pre sto godina, sve moguce varijante kineskih konzola, terminatori, sege mege, upaljachi u obliku svega, "idiJoti" za film, cedeovi od pre 3 godine, nema shta nema.

dodjem do jednog dela, kad ono - izlozili neku tehniku. pogledam tu shta ima, kod prvog, i situacija ser odvijala po broju tezge na sledeci nachin:

1. prva tezga: puna kutija delova za mobilni, neki mobilni, i slushalice od 3.5mm i za ostale plug-ove za mobilne. vidim ja - K600i (koji royalton i dalje prodaje za 300 evra, a realna cena oko 100) i pitam matorog - soma dinara. ubacim karticu, upalim, radi. okrenem se sa drugog moba, zvoni. okrenem sa tog, da proverim da nije baterija poblesavila (standard na liyon da pishe da je puna, a pozovesh i ode cela, kad istekne rok) i dalje puna. kazem ja liku - dam ti 500, i nosim, moze ? kaze on - 600. ja reko - e nemam batice, imam 500 ... kaze on onako, teshka srca - eto ti ga za pesto ... ja zao i pokvaren, vadim iz dzepa za koji znam da imam 450, i prebrojavam pred njim .. on kaze - eto ti ga, nosi ga, je*em ti sve zivo ... kasnije provalim da mu je slomljen socket za punjach (pa je neko i predpostavio da ne radi, a ciga ga nashao u kontenjeru il slichno) shto i nije problem, jer sam odma prekopao svoju kutiju sa rezervnim delovima, i pronashao shta mi treba - i radi.

i ja sa hepi fejsom, sagnem se dole da vidim slushalice, kad ono - sve moguce, za sve mobilne, originalne i neoriginalne, i izmedju ostalog - Koss Plug ( tehnomaniji 1700) stim shto su prljave od tudjih ushiju. uzNem ja mobilni, ubodem - rade. pitam kolko - kaze matori - 100 dingera. ja sav hepi, ne mogu da verujem. kasnije sam se vratio pod izgovorm da idem po pare (jer sam mu mob platio kao da nemam) i pazarim i njih ..

2. tezga 2: gledam, 6-7 metara od brke, stoji moderni ciga, i slusha tezak grand, na radiju. dole stoje PC komponente - neki uredjaj sa nepoznatim soketom, i nepoznatim ulazima, koji je odprilike veci od ATX matichne (predpostavljam da je to grafichka za neki 96' komp) stoji grafichka sa AGP soketom, sprzenim kolima, i samo VGA konektorom i to ne znam, koja je, i stoje 6 RAM memorija. pogledam koje su, kad ono - 2 Transcend Jet ram od 512mb na 667, dve SD ram, jedna nepoznata, i jedna Transcend od 1Gb 667 SO DIMM. pitam kolko - kaze ciga - 200 dinara komad. ja reko, zeza me lik, al onda pokapiram da ni on blage nema koja je to stvar u pitanju, jer je rekao - "komad" ...

naravno da sam spustio cenu, i uzeo za 400 dinara sve tri Transcend, i nastavim dalje. kada sam doshao kuci, skapirao sam da jedna 512 ne radi, al ostalo mi jedna od giga, i jedna od 512 na 667.

3. tezga broj tri: prilaim, nishta zanimljivo osim neke kineske varijante PsOne koja prima kertridze, i stoji shtampach - Lexmark Z45. otvorim mashinu - pokidano sve, verovatno palo sa nekog sprata. povuchem kabl, a unutra dva nova novcijata Kertridza - Lexmark 20 colour i Lexmark 50 Black. meni odma sine da ja imam P707 koji je kompatibilan sa kertridzima, pitam ja njega - jel moze kertridzi ? kaze on - Eee ? (onako nagluvo) ja reko - ovo u shtampachu mi treba, dash mi to bez shtampacha ? kaze on - ajde moze ... i ja izvadim kertridze, kazem - kolko, on meni - sto dinara za oba! ja reko - evo ti bre sto dvajes (bilo mi ga zao, ovaj je najnaivniji) i da pevash!

e da, da vam napomenem da sam nashao produzni od 5 metara, kod cige, sa pet soketa, za sto dinara, i osim shto je prljav - radi.

dakle, kupovina je sledeca:

1. K600i (sa podosta izgrebanom maskom) - 450 dinara.

k600i-thumb.JPG

2. Koss Plug sa malo nechijeg dzema iz ushiju - 100 dinara.

Koss_the_Plug___rep_187300a.gif

3. Transcend 512Mb 667 - 200 dinara.

810.jpg

4. Transcend 1Gb 667 SO DIMM - 200 dinara.

Notebook%20DDR2%20SODIMM%20Ram.jpg

5. dva puna kertridza za Lexmark Jet - 100 dinara.

15M0120EMEA_lg.jpg
Img-017G0050E.jpg

6. italijanski used produzni kabal 5 soketa, pet metara, prljav - 100 dinara.

no-picture.jpg

sve ukupno - 1150 dinara! 😛 😛 😛

uz napomenu da je jedan ciga prodavao Tom Tom GO 700 za auto, ali bez ikakve opreme, bez konektora, te mi nije padalo napamet da ga kupim jer bez adaptera mi i ne vredi mnogo, te ni ne znam da li radi u opshte(verovatno neko ukrao kola, pa bacio iz paranoje, ili ga sam cigo ukrao)

moja preporuka je da na vashoj lokalnoj pijaci proverite buvljak jer je ovo prosto neverovatno, shta sve iz neznanja tudjeg mozete nabaviti ..

ima li neko od vas slichnih iskustava ?

Poslednja izmena:
Da al u obrnutom smeru. Nekoliko puta mi cigani uneli po 10 tone uglja a za uzvrat sam im dao DVD plejer (otisla mehanika i ne moze da cita nista) koji sam platio nov 2000 dinara a oni su mi priznali 1000 dinara (toliko kosta unosenje 10 tone). Jednom sam im dao neki 15" monitor spaljen nacisto al spolja bio lep i cist. Imao sam jos nesto djubreta koje su mi odneli i priznali po 1000 ili 2000 dinara. Verovatno je neki sreckovic na buvljaku uspeo da ih iskoristi za nesto pametno...

hahahaah koji si car!!! Desilo se i meni na novosadskoj Najlon pijaci, ali ne ovoliko brutalno! 😀 Ja sam samo dobio ceo IBM Pentium 1 sto radi za 100din i masu raznih delova (grafe,mrezne,ram,itd) za 50din. Al ovo tvoje je zbruka 😀 koji lol jos uvek ne verujem koliko si dobro prosao :d
svaka cast!

Ja sam na buvljaku kupovoa svasta a najbolje kupovine su:
-> serverska Intel ploca, northwood + 2 giga rama - 800 din
-> 16port siwtch AlliedTellesyn -> 500 din
-> iPod 5th gen 30 gb -> ~550 din

Naravno sve ispravno 🙂

Ja sam na buvljaku kupovoa svasta a najbolje kupovine su:
-> serverska Intel ploca, northwood + 2 giga rama - 800 din
-> 16port siwtch AlliedTellesyn -> 500 din

Naravno sve ispravno 🙂

Gde nadje Ipod :d :smash: 😀 To jos nisam video :whip: 🙂

Poslednja izmena:

zlo, zavidim ti, e shto cige i kinezi ne nalete na neki ipod ovde kod mene u kraju, ubedio bi ih da je neispravan, krsh sprava, i da ne "svetli kako valja" 😛 i platio bih ga 300-400 dingera :d

auh, nikad nisam zalazio po buvljacima, ali mogao bih da počnem.
BTW, igoritza, ok je da se cenjkaš, čisto da ne ispadnep sumnjiv, ali brate, imaj srca makar malo :whip:

da si se jos malo promuljao po buvljaku, a kako te je krenulo, ne bi me cudilo da si nasao i zenu svog zivota 🙂

ipak mi je cudno da toliko ne znaju sta prodaju ... npr mobilni telefon me cudi da nije zavrsio kod nekog gipsy servisera, pa ipod ipak ne znam kako da ne provale ...

Bravo Igoritza! (je*o si mu ke*u!!! )

Ja i drug imamo ovakvo iskustvo sa prolecnog vasara prosle godine:

Kod cige naravno,na shatorskom krilu razbacane PC komponente,onako,kad pogledas,sve krsh do krsha...al kao ajd da prostudiramo,mozda ima neceg kasvetnog:
I,ukratko,iskopamo na rizik sledece:

Logitech LX300 Cordless Desktop Keyboard & Mouse

LG DVDRW GSA-4081b

Asus 9600XT

...LM ,ciga nije mogo da garantuje dal radi :S: ...mi ga pitamo koliko para za ove navedene komponente-kaze "sve djuture za 10E!!!" ,) Mi se pogledasmo, i kao "pa nismo valjda toliko maleri,jedna komponenta da radi opet se isplati" i uzmemo to.
Suma sumarum:

Logitech komplet je trebao samo malo da se izglanca,da se ocisti od prasine,stave baterije i evo dan danas radi kod druga besprekorno.

LG DvD RW radi od tada kod mene u mashini-reze i cita sve zivo,prosto neverovatno,do sad me nije izneverio :smoke:

Asus 9600xt proban tada-radi-i posle par dana je otisho za 35e :-devil-:

+ sad na msn posaljem drugaru ovaj link od topic-a da se prekrsti i on mi na to samo reche,kaze jedan nas drugar uzeo sa gomile PS2+ 2 joystick-a za 2000 din! :zgran::zgran:

Zakljucak: Nemoj da vas mrzi,istrazujte po buvljacima i vasarima mozda se bas vama posreci! :d

Hehe, stvarno na pijaci se moze naci dosta toga. Chak i na ovoj nashoj somborskoj uleti ponekad neshto dobro. Proshle god sam uzeo Durona na 800Mhz sa sve komplet CM kulerom za 400din 🙂
Proc je bio skroz ispravan i kasnije je prodat u kompletu sa plochom. Isto tako sam pazrio nekoliko PCI grafichkih za 100din, ali najvishe mi je krivo shto su mi promakle ove slushke:

aakgk240.jpg

AKG K240 Studio, lik trazio 200din za njih, a ja vec potroshio kintu shto sam poneo sa sobom i dok sam otisho kuci po kintu slushke prodate. I promakne mi jedna Dual CPU P3 plocha, lik ispred mene je uzeo za 300din 😀

Sve u svemu moze se naci svashta, nekad bude i da je neispravno ali treba uzeti u obzir da ako uzmete vishe stvari kao EM2000 jedna radi sigurno tako da niste na gubitku 😛

Poslednja izmena:
da si se jos malo promuljao po buvljaku, a kako te je krenulo, ne bi me cudilo da si nasao i zenu svog zivota 🙂

ipak mi je cudno da toliko ne znaju sta prodaju ... npr mobilni telefon me cudi da nije zavrsio kod nekog gipsy servisera, pa ipod ipak ne znam kako da ne provale ...

pa shta ima da ti bude chudno ?

cigani sa voljom su otishli u dizeldorf da kopaju jame, i vratili su se sa mercedesima, i otvorili butike, a ovi koje srecesh na buvljaku su oni koji rade sledece -

prokopaju po kontishima, i zickaju po komshiluku, rovare po kutijama raznoraznih back wall-ova firmi i lokala, traze po firmama resto, i tumaraju na mestima gde bi se to moglo naci, i onda izadju na pijac, rashire charshaf, i stave, bez da pitaju shta je, i uzmu dnevno 500-800 dinara, da imaju za burek, i da se nakupi za rachune, gde god da zive. ko im je kriv shto nisu otishli sa dzenanom i amezdinom u dizeldorf.

da sam uzeo onaj tom tom, platio bih ga oko 1000 dinara, verovatno i manje, kupio bih propratno na ebay a 3 dolara, i imao bih uredjaj od 100 i kusur eura, a jel mislish da car sa elvis frizurom, i sa bajernovim dresom iz 86'te zna za to ?

activated1 - care, ja bih odzepario nekog, oteo bih babi tashnu, prodao bih gace svoje za dvesta dinara, samo da ih uzmem .. eh malera ...

Poslednja izmena:
@Igoritza *** nisam u dzeparosh biznisu, a ni prodaja mi ne ide 😛
A bash mi bilo krivo cale ima AKG 240DF Studio Monitor i taman sam se ponadao evo sad cu i ja da imam dobre slushke, ali lik podao dok sam se vratio, josh sam ga pitao jel moze da sacheka 10min da skoknem po kintu i on kao moze nema problema, al izgleda ipak nije moglo ,)

BTW nije malo puno 100e za K600? U Somboru ih je bilo polovnih za 40-50e.

Poslednja izmena:
zlo, zavidim ti, e shto cige i kinezi ne nalete na neki ipod ovde kod mene u kraju, ubedio bi ih da je neispravan, krsh sprava, i da ne "svetli kako valja" 😛 i platio bih ga 300-400 dingera :d

The best part je bio kada sam skoro sa ortakom naleteo na CISCO ruter sa par BIC kartica za koji je ciga mislio da je - radio... koja je vrednost opreme i za koliko sam kupio - bolje da ne kazem.

A inace promakao mi je ispred nosa 3COM upravljivi 24port switch...

Poslednja izmena:
Jedini razlog zashto zavidim Beogradjanima su pijace, na vashim pijacama moze svashta da se nadje, pa chak i na najlonu u NS bude zanimljivih stvari za male pare jer prodavci nemaju pojma shta prodaju 😀

@Igoritza *** nisam u dzeparosh biznisu, a ni prodaja mi ne ide 😛
A bash mi bilo krivo cale ima AKG 240DF Studio Monitor i taman sam se ponadao evo sad cu i ja da imam dobre slushke, ali lik podao dok sam se vratio, josh sam ga pitao jel moze da sacheka 10min da skoknem po kintu i on kao moze nema problema, al igleda ipak nije moglo ,)

BTW nije malo puno 100e za K600? U Somboru ih je bilo polovnih za 40-50e.

hehe, za nov nije puno, tolka mu je cena u radnjama. a odprilike se sada tako i krecu polovni - za onaj od sto evra, polovan se krece oko 50% cene, ergo - 50ak evra. a evo ti samo royalton kolko ga ceni -

f_untitledm_6606434.jpg

ciga vs royalton - 1:0 :d

Ma te cene su smeshne, pogledaj koliko cene moj telefon 😀
A ja ne mogu da ga prodam ni za 100e 😛
Ne znam u kom svetu ti iz Royaltona zive 😉

2hmemhd.jpg

Ja sam se ovajdio za 256Mb SDRam-a 2006 maltene ispred zgrade... I da, to su tih 256 iz kompa...
Dao mi ciga za 50din...

Lepo je sto je neko imao i lepa iskustva sa tim stvarima, moja su nazalost sva losa, evo par komada od cigana sa bubanj potoka:
- prvo je drugar kupio 10-15 dvd rezaca za 10-15eur, ali gle cuda svi neispravni...
- kupljeno je i 10-20kom razlicitih DDR1 modula, koji su takodje bili svi do jednog neispravni
- drugar koji ima servis je uzeo 4-5 mobilnih, i to ne da bi ih koristio i popravio nego za delove, jer su mu trebali delovi za te starije modele, medjutim sve korisno i ispravno iz njih je bilo unisteno ili pocupano 🙂
Tako da bubanj potok je defintivno lose mesto za kupovinu 🙂

Joj da zaboravio sam 😀

8 x 2 GB USB flesheva cca 400 din
To je bila prevara samo takva 🙂 Pvo je ciga trazio toliko po komadu, medjutim posto su fleshevi bili napravljeni od providne plastike ja sam mrmljao i mumlao kako su fleshevi crkli i zagledao chipove sa svih strana (vecina je bila u fabrickom pakovanju) i da sigurno ne rade... posto se propisno skenjao bilo je daj sta das. Naravno, svi rade...

Slicna prica je bila za pomenutu Intel plocu i cpu. Prvo je trazio nesto tipa 35 EUR ali ja nisam hteo ni u ludilu da mu toliko dam. Onda je spustio na 1500 din medjutim ja sam krenuo da pricam kako su se kondezatori naduli (iako nisu) i da ploca garant ne radi ali mozda moze da se opravi... medjutim nije hteo da spusti ispod 1000. Sreca pa je padala kisa pa je ploca malo pokisla (nista strasno) nakon cega je spustio na 800 din 🙂

Poslednja izmena:
Nemoj samo da se sad svi zaletite na buvljake, ima da se uobraze 😀

Poslednja izmena:
Ovi nostalgicari iz Retro sobe na buvljacima mogu naci prava blaga... za smesne pare 🙂

sve je ovo lepo i krasno, ali izgleda da ce ovo mnoge korisnike da odvrati od kupovine polovnih stvari ovde na benchu... 🙂

necje veruj mi ;] ili gledam shta igoritza prodaje i zahtevam ovim putem usmenu garanciju snimljenu sa buvljaka - RADI BE SAMO NOSI.mp3

=)

hahaha, igoritza ima teh newest accesories sa buvljaka, prodaje ih sve, po neverovatnim cenama (1800% od cigine), sve radi, i ciga garantuje za njih!!

f_E9AVNhTf6QDm_23e56f8.jpg

Ako procita ovo neki lokalni gipsy haker odose cene dodjavola 🙂

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno