Šta je novo?

nVidia 280...

• Začetnik teme Začetnik teme borab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
Vidim da nam uskoro, opet, pretstoji zamena grafickih. Testovi su dobro prosli, iako je sve bazirano na G92. Da li je moguce da su oni prvo napravili ovu karticu, a zatim je sistematski osiromasivali i tako stigli do G80, kojeg su nam uvaljivali kao revolucionarni chip. Tako su dobili mnogo vremena za razvoj, ko zna cega, a mi se lozili ko mladi majmuni, na rezultate tih i kasnijih derivata.

Prijatelju, ovo je 2x brze od g92. ne znam o cemu pricas.. Sta je bazirano na G92.. isto koristi tranzistore kao i G92??

Evo sve trcim da dam 500+ eura za 280GTX ili 300+ za 260GTX.

Ati je uvek tu 🙂

ko hoće za 400e će biti 4870 crossfire koji će da sahrani gtx 280. a priča se da će 4870x2 imati 512bit sabirnicu pa će kao zato kasniti, mada ja ne verujem (mislim predobro je da bi bilo istina).

jok za 300 evra taj crossfire, ako si video cena ce biti oko 240 evra po kartici znaci 480evra + kompatibilna ploca

Za crossfire ide svaka plocha sa 2PCI-E slota znachi od P965 chipseta pa nadalje.

Opet ta kupovina Frejmova mmislim novih kartica.Ja licno mislim da je vreme za promenu a iskreno sa ovim mojim 8600gt sam se i izigrao doduse u 1024rez! Ja razmisljam o novoj Ati 4xxx seriji sve ispod 200e dolazi u obzir.

236W za 280GTX, da nije previse?

E a kada izlaze Radeoni i koliko ce da koshtaju?

a sat mislite o 260 x 2 u sli, da li je to isplativo, kakva su skaliranja

Fina cena za ATI, jos kada se slegne to malo bice jos finije. 😀

Izlazi iz krizice definitivno. 😀

Poslednja izmena:
Evo, izasao je i prvi test GTX280 i kod nas.. Imate link u mom potpisu

Prijatelju, ovo je 2x brze od g92. ne znam o cemu pricas.. Sta je bazirano na G92.. isto koristi tranzistore kao i G92??

Da je brži, brži je, ali vala nije 2x nego negde oko 50% u proseku.

Problem za Nevidiju će biti u srednjem segmentu gde novi Radeon HD 4850 otkida za samo 200 dolara. S obzirom da će Nevidiji trebati dugo da napravi kartice u srednjem segmentu zasnovane na GTX280, to znači da im jedino ostaje da skrešu cene prethodnoj generaciji.

Ali šta će biti ako AMD obori cenu Radeon HD 4850 kartica na nekih 150-160 dolara, kao što najverovatnije i hoće? Hoće li se Nevidiji isplatiti da prodaje njegovog konkurenta GeForce 9800 GTX po istoj ceni?

Prvo ce nvidia da sije sa cenom da oni koji imaju love na bacanje pokupuju, pa kad prodaja malo padne onda ce poceti spustanje, Sta mislis sto je 8800 GTX bio skup vise od godinu dana, jer mu jedno vreme nije bilo konkurencije.
Najnovija NV280 ce koristiti GDDR3 a 9800 GTX koristi jeftin (naspram GDDR3) DDR3 i za cip jos staru mikronazu. Kolko onda oni vise zaradjuju od ATI-a.
No Ati ce ih ugusiti sa cenama, chip u manjoj mikronazi a performanse uopste i nisu tako lose kako neki kazu da jesu. Kupis 2 ati-a za cenu jednog GF-a tako ce biti a 2 su ipak brza pogotovo u vecim rezolucijama i AA.

Poslednja izmena:
Prvo ce nvidia da sije sa cenom da oni koji imaju love na bacanje pokupuju, pa kad prodaja malo padne onda ce poceti spustanje, Sta mislis sto je 8800 GTX bio skup godinu dana.

Jednostavno, nije imao konkurenciju 😉

Mislim da nvidia nema izbora - cena 9800GTX ce morati da prati cenu 4850, posto ne smeju tek tako da izgube taj trzisni segment. Svakako ce imati manju zaradu, pogotovo jer 4850 kosta manje u proizvodnji (jednostavniji PCB, trenutno i sam cip zbog 55nm tehnologije).

@Paopao:
koja je razlika izmedju GDDR3 i DDR3 na kartama? 🙂

Izashao test GTX280... A shta je sa radeonima 4xxx??? Jel moguce da ih josh niko kod nije kupio i testirao???

Nazad
Vrh Dno