Šta je novo?

iPhone 3G u Srbiji?

aleck

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2003
Poena
619
Zna li neko, je l' će da bidne?
Pričalo se o MTS-u, mada mi više liči da će pre biti VIP, zbog Vodafonea.

Ja sam skeptican po tom pitanju, zato sto je cika Steve Jobs pokazao mapu podrzanih zemalja, a Srbija nije medju njima. :) Ja sad pokusavam da nabavim stari iPhone, ali kad bude mogao 3g da se unlockuje, onda cu njega da kupim. :)

http://www.apple.com/iphone/countries

U odeljku "Coming soon" nas nema, tako da ništa za sada. Od okruženja trebalo bi da krene u Mađarskoj i Hrvatskoj, gde po nezvaničim informacijama ekskluzivu ima T-Mobile.

Poslednja izmena:
Nisam do sada imao IPhone, ali mi prijatelj salje ovaj novi IPhone 3G u julu cim izadje. E sada, kakva je procedura? Oce li biti isto kao sa sadasnjim IPhone? Prodje malo vremena i mozes sam kod kuce sa softverom da ga unlockujes :trust: A cena ovog novog je smesna u USA 199$. Pa IPhone kada se pojavio je kostao 599$. Jes da ovaj novi nema zadnju stranu od metala, ali ne smeta.

iPhone kad se pojavio je kostao 400$ :D neznam odakle ti ovaj podatak...

Prijatelj nece moci da ti ga posalje osim ako ne potpise ugovor da ce dve godine da placa pretplatu sto znaci da ce da ga kosta minimum 30$ mesecno x 12 meseci = 360$ + 200 $ = 560$.... mozda si na to mislio kad si rekao onu cenu...

Sto se kodiranja tice, niko ga jos nije video, ali verujem da nece biti poseban problem da se otkodira... u sustini, kad imaju ugovor ne moraju ni da ga kodiraju, svejedno moras da im pljunes kintu ako ga hoces.

@thegenius
I ja sam cuo istu pricu da ce morati licno da se ide na potpis,kao kod nas kad se uzima na otplatu telefon iz ponude.

iPhone kad se pojavio je kostao 400$ :D neznam odakle ti ovaj podatak...

Ne, u pravu je - jeste koštao 599$ ali je cena 3 meseca nakon toga spuštena na 399$.

Prijatelj nece moci da ti ga posalje osim ako ne potpise ugovor da ce dve godine da placa pretplatu sto znaci da ce da ga kosta minimum 30$ mesecno x 12 meseci = 360$ + 200 $ = 560$.... mozda si na to mislio kad si rekao onu cenu...

Sto se kodiranja tice, niko ga jos nije video, ali verujem da nece biti poseban problem da se otkodira... u sustini, kad imaju ugovor ne moraju ni da ga kodiraju, svejedno moras da im pljunes kintu ako ga hoces.

Zibree nas uverava da dekodiranje neće biti problem. Problem će biti doći do istog, pošto će se forsirati kupovina ugovora pre nego što izneseš telefon iz radnje. Na trustedreviews.com sam video da se spominje mogućnost da O2 u UK prodaje iPhone i uz Pay as you go tarife (pre-paid) ali sumnjam da će biti 200$ onda.

Videće se, sada me i 2G lepo služi :)

Imam ja jedno pitanje posto planiram da uzmem ili ovaj stari ili da cekam novi. Koliko je trebalo vremena da se probije prvi I Phone posto nisam tada pratio? Vidim da je ovde:
http://www.engadget.com/2007/08/24/iphone-unlocked-atandt-loses-iphone-exclusivity-august-24-2007/
objavljeno kada, da li je to tacno bilo tada?
Posto vidim da ce i verzija 2.0 da donese starom neke nove stvari u softwareu, da li je moguce da novi I phone ima slican software i samim tim i zastitu? Ako da, onda ce hackovanje biti dosta brzo jer ljudi sad znaju kako da ga otkljucaju.

Imam ja jedno pitanje posto planiram da uzmem ili ovaj stari ili da cekam novi. Koliko je trebalo vremena da se probije prvi I Phone posto nisam tada pratio? Vidim da je ovde:
http://www.engadget.com/2007/08/24/iphone-unlocked-atandt-loses-iphone-exclusivity-august-24-2007/
objavljeno kada, da li je to tacno bilo tada?
Posto vidim da ce i verzija 2.0 da donese starom neke nove stvari u softwareu, da li je moguce da novi I phone ima slican software i samim tim i zastitu? Ako da, onda ce hackovanje biti dosta brzo jer ljudi sad znaju kako da ga otkljucaju.

Probijanje prve verzije je dosta potrajalo, mislim barem 3 meseca dok se nije pojavio siguran softverski način da se to uradi (lemilica sistem je urađen brže). Kada su se pojavile i evropske verzije, onda je opet trebalo 2-3 meseca. E sad, beta verzije 2.0 FW-a su razbijene u toku od par dana i svi ti hackeri tvrde da Apple nema šta da uradi da ih spreči da urade isto to.

Niko to ne može da tvrdi za sigurno. Evo šta kaže majstor zibree:
"Since Apple is going to release a new itunes version
for 2.0 to work I will have to rewrite ZiPhone
to support the new mobiledevice framework.
In other words: don't expect a new ZiPhone version
shortly after the official 2.0 release.
It will take some time to rewrite and to fully test it.
But as you can see from the above screenshots,
don't worry... The 'hacking' work has been
done already. Now the 'easy to use' part will need
some time."

Što se tiče kupovine postojećeg...good luck. :) Apple je obustavio proizvodnju u maju, pa to što ima da se nađe sad, to je to.

Pojavio se iPhone 3G u Evropi i to preko Vodafone-a, i cena je 499/599e 8GB/16GB. Koiko ce se te cene odrzati, ne znam , ali ce definitivno uskoro napraviti pometnju medju drugim smart telefonima HTC Touch, SE X1, Nokia....

Kako da kupi za samo 199$ telefon, bez ugovora. Sta briga prodavca za sta ce da mi sluzi IPHONE. Mozda ga drzim samo u vitrini, kao ukras.;)

199$ nije cena telefona bez ugovora. To ti je kao kada bi otisao kod bilo kog naseg operatera i rekao mu dajte mi ovaj telefon sto kosta dinar uz najskuplji paket ali ne zelim da uzmem paket kod vas hocu da mi telefon stoji u vitrini kao ukras :).

Pojavio se iPhone 3G u Evropi i to preko Vodafone-a, i cena je 499/599e 8GB/16GB. Koiko ce se te cene odrzati, ne znam , ali ce definitivno uskoro napraviti pometnju medju drugim smart telefonima HTC Touch, SE X1, Nokia....
Kako se pojavio kad na zvanicnom sajtu pise "Coming July 11"

ljudi,bice ih toliko da ce svako zivi imat,kakvi crni ugovori,ti kupis aparat i imas mogucnost potpisivanja ugovora to je dosad bilo i ne vidim zasto ne bi bilo i za novi,ne bojte se bice ih

Da ta peticija ce zaista nesto promeniti :p

Prijatelj Amerikanac od mog drugara ima vec IPhone i potpisan ugovor, tako da ce on uzeti telefon za 199$. Provereno u Apple storeu u San Diegu. Nema ogranicenja na kupovinu IPhone po ugovoru.

Da ta peticija ce zaista nesto promeniti :p

Hoće, kako neće. Steve Jobs je toliko potresen peticijom da mu je crna rolka od muke posivela. Odmah je zvao Tadića, Andreju Mladenovića, Miškovića i Krkobabića i rekao da će uši da im počupa ako iPhone ne dođe u u Srbiju ,)

Dajte man'te se detinjarija sa nekakvim on-line peticijama.

Poslednja izmena:
Mozda bude :) a mozda i ne... ko zna :)

Ne skodi da se potpisete zar ne? ;)
Ja nabavio I Phone 8Gb, tako da ne mora ni da bude skoro kad imam ovaj.
Mnogo lepo kad ga ljudi vide i cude se kako dobro izgleda :p

Prijatelj Amerikanac od mog drugara ima vec IPhone i potpisan ugovor, tako da ce on uzeti telefon za 199$. Provereno u Apple storeu u San Diegu. Nema ogranicenja na kupovinu IPhone po ugovoru.

Drug ti se malo prevario.

Da ali to je bilo kod prethodne generacije iPhone-a gde ugovor nije bio obavezan.

Poslednja izmena:
Upravo tako. Nema više kupovine na stari način. Mada, biće telefona skinutih sa mreže, samo da nađu način kako. ranije je bilo telefona sa Orange-a, Vodafona i sl. kod nas na crnom tržištu. Ne znam kakva je sad situacija, pošto će i iPhoneove moći da skidaju na taj način sa mreže, ali znate i sami koliko se kod nas ovi divljaci ugrađuju...

Da,da ali na zalost stari modeli se bar koliko ja znam vise ne mogu naci nigde u slobodnoj prodaji.

Vrh Dno