Šta je novo?

iPhone - FAQ

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Na koji nacin da vidim ikone programa koje sam instalirao,neke se vide,neke ne?

Pa neki alati nemaju ikonice, to su obicno prosirenja standardnih funkcija, pozadinski servisi i tako dalje.

Argh! Uzeo sam D-Link DWL-G510 u nameri da povežem iphone preko PC-ja na sharovanu ADSL konekciju. Za sada sam samo uspeo da nateram iphone da "vidi" PC, ali ne uspevam da se konektujem.

Kako da izvedem ovo?

Genijalno :)
gizmodo-wwdc.jpg

U vreme kad je MMS izmisljen, e-mail u ovoj kolicini i obliku kao se koristi danas za komunikaciju nije postojao :) Stoga nemoj da mlatis praznu slamu.
I ko kaze da provajderi ne podrzavaju full email? Sta je onda Blackberry ako ne PushMail servis? Ili Exchange? Strasno.

da se nije pojavio Blackberry ko zna koliko bi jos forsirali MMS. Generalno MMS nije ni trebalo razvijati (daleko ograniceniji u odnosu na email) vec je trebalo omoguciti full email na telefonima (kao sto je uradio Blackberry i postao momentalni planetarni HIT!)

strasno je sto ne vidis ovakve stvari... ;)

I ja se slazem da je MMS u 2008 potpuna glupost za vacarenje para od naivnih korisnika (umesto da koriste mail). Na iPhoneu mi nikada nije nedostajao

Evo i ja juce stavih novi boot loader mada mi je i ranije baterija drzala bar tri dana sa 10-20 razgovora dnevno i oko 30-40 SMS i konstantnom slusanju muzike van kuce a u kuci ukljucenim WiFi-jem. Primecujem da mi brze otvara aplikacije tako da sam sada opusteno instalirao puna cetri ekrana aplikacija.
Zanima me gde postoji tutorijal ili barem spisak koje komande se mogu koristiti iz Terminala?

Argh! Uzeo sam D-Link DWL-G510 u nameri da povežem iphone preko PC-ja na sharovanu ADSL konekciju. Za sada sam samo uspeo da nateram iphone da "vidi" PC, ali ne uspevam da se konektujem.

Kako da izvedem ovo?

Ne kapiram ako si uzeo Wireless ruter, sta ce ti PC?

da se nije pojavio Blackberry ko zna koliko bi jos forsirali MMS. Generalno MMS nije ni trebalo razvijati (daleko ograniceniji u odnosu na email) vec je trebalo omoguciti full email na telefonima (kao sto je uradio Blackberry i postao momentalni planetarni HIT!)

strasno je sto ne vidis ovakve stvari... ;)

Blackberry postoji dosta dugo, ali opet napominjem - email se tada nije toliko koristio kao danas. A ti si b as ekspert za servise mobilne telefonije pa znas da je MMS ****** :D
Ti potenciras tu pricu zato sto je Apple izbacio MMS iz svog telefona kao sto pricas da je dobro sto Bluetooth ne moze da se koristi za primanje i slanje fajlova jer eto nije predviodjen za to. A za sta je predvidjen? :) Slazem se da je u 2008. godini MMS izgubio smisao pored gomile drugih servisa koji su se pojavili u zadnje vreme ali ne treba ici u totalnu krajnost.
Potrudi se da budes bar malo objektivan :) Uostalom, iPhone nema potpunu implementaciju Exchange servisa nego mora da koristi IMAP da bi komunicirao. Toliko o "full email supportu".
Takodje ne postoji aplikacija za Blackberry Connect kao sto je ima Nokia - svaki Symbian telefon moze da koristi PushMail BlackBerry servis dok iPhone ne moze (niti ce moci kako su krenuli).

Da ne pricam o ubedljivo najgorem E-Mail klijentu koji sam do sada imao prilike da vidim - da, nalazi se u mom iPhone-u. Najbolja stvar kod njega je fensi interfejs i to je to. I onda o cemu mi pricamo ovde? :D

Apropo baterije - primecujem da mi baterija traje definitivno duze nego sa 4.6 ali i od prethodnog 3.9 (mozda tripujem, ne znam ali imam takav osecaj; statistika ce pokazati).

Poslednja izmena:
"We think the iPhone 3G will be affordable to almost everyone. 16GB model for $299 -- for that model we have a white one

"iPhone started off at $599 for an 8GB device, which now sells for $399 -- we want to make it even more affordable. I'm happy to tell you the 8GB will sell for $199."

Steve Jobs WWDC 2008 :D

kako mislis uz obavezan ugovor ? kao do sada sto je bio obavezan a nije ?

Do sada nije bio obavezan. Usao si u Apple Store i kupio iPhone, a sta ces posle s njim da radis bila je tvoja stvar. A sad ces pre nego sto izadjes iz prodavnice morati da potpises ugovor. Tako bar pisu Apple fan sajtovi.

Do sada nije bio obavezan. Usao si u Apple Store i kupio iPhone, a sta ces posle s njim da radis bila je tvoja stvar. A sad ces pre nego sto izadjes iz prodavnice morati da potpises ugovor. Tako bar pisu Apple fan sajtovi.

znam kako je funkcionisalo do sada . ali totalno mi je nelogicno da ce sada biti drugacije . eventualno ima smisla jer pominju prodaju u vecem broju zemalja zvanicno.

a taman sam se ponadao da prodam ovaj i uzmem novi :wall::wall:

According to dallasnews.com there will be a new requirement for buying the 3g iPhone.

You must buy it in person and activate it in the store.

Poslednja izmena:
Mislim da to nece proci u nekim evropskim zemljama (da mora da se aktivira, tj. veze uz uzgovor), kao sto je i do sada bio slucaj. Ostaje samo da vidimo koja ce biti cena za telefon bez ugovornih obaveza.

PS. Lepo sto su spustili cene i dodali neke nove opcije, ali su mogli jos da ga poboljsaju IMO.

Ja ih ne kapiram zaista :)
Umesto da oslobode telefon i ucine ga dostupnim na trzistu, ne oni jos vise stezu obruc i mogucnost da se dodje do njega. Da nije upravo to malo slobode koju je imao dosadasnji iPhone, 90% ovih aplikacija i community-a ne bi postojao.
Katastrofa.

Sto se poboljasnja tice, naravno da su mogli i trebali (kameru pre svega, snimanje zvuka i videa). Nadam se da su u FW v2 malo sredjenije neke aplikacije. Vidim da baterija obecava duzu autonomiju ali videcemo.
Jel se zna kad ce svi iPhone vlasnici dobiti FW v2? :)

Poslednja izmena:
Na matičnom sajtu se kaže da će sam telefon biti dostupan od 11.07., pa pretpostavljam da će i novi softver moći od tada da se dobije...

http://www.apple.com/iphone/softwareupdate/

Zanimljive novine najavljuju kao sto je puna podrska za Exchange, mada su mogli jos da unaprede ovaj telefon - nedostaje snimanje zvuka i slike, MMS, bolja kamera, offline mape za GPS (pretpostavljam da ce i dalje mape raditi iskljucivo preko Google maps), kucanje SMS, MMS i email u landscape modu...

Nije valjda da cekaju iPhone 3.5G za to? :(
Jedino sto me odusevilo je cena, prisustvo GPS-a i normalan konektor za sluske, ostalo je diskutabilno...

Ta cena je definitivno uz ugovor, tj. telefon je skuplji. Jedino ostaje pitanje evropskih zemalja, mozda ce se tu naci neka pogodnost.

Apple in the US will attempt to stifle the proliferation of unlocked iPhones by requiring that all of the new handsets be activated at the time of purchase.
izvor

Poslednja izmena:

Zanimljive novine najavljuju kao sto je puna podrska za Exchange, mada su mogli jos da unaprede ovaj telefon - nedostaje snimanje zvuka i slike, MMS, bolja kamera, offline mape za GPS (pretpostavljam da ce i dalje mape raditi iskljucivo preko Google maps), kucanje SMS, MMS i email u landscape modu...

Jedino sto me odusevilo je cena, prisustvo GPS-a i normalan konektor za sluske, ostalo je diskutabilno...

Uh Exchange suopport - konacno! To mi bas nedostaje.
Sa svim ostalim se slazem, mogli bi malo vise da se potrde oko softvera i da ga unaprede.

Snimanje zvuka i slike mozes da sredis sa iphone video (i sound) recorder. SwirlyMMS funkcionise (do duse uz pomoc Finder-a). Za kameru su rekli da su poboljsali software i da bi slike trebale biti bolje - videcemo :)
Offline mape za GPS - TomTom je najavio da vec ima spremljen software za iPhone tako da ni to nece biti problem. Landscape mod cemo pricekati ...
Ako tel bude dostupan za 200$ (bez obaveznog vezivanja za ugovor) , cenim da ce biti mnogo vise aplikacija za isti pa ce svako nastelovati tel da radi kako mu odgovara.

Znam i ja da mogu uz pomoc 3rd party softvera da se dobiju nabrojane funkcije na telefonu ali to su neke elementarne funkcije koje mnogo jeftiniji telefoni generacijama unazad podrzavaju, a Apple kao "inovator" nije nasao za shodno da ih implementira u svoj telefon, cak ni u drugoj verziji telefona, kada je imao sansu da se popravi.

Ne pricam o onome sto moze da se doda, pricam o telefonu kako ga je Apple zamislio i izbacio (nedovrsenog IMHO).

Ovaj beli od 299$ ne bi trebalo da bude vezan ugovorom?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno