Šta je novo?

Koji LCD TV do 32" da pazarim?

ShaX_91

Slavan
Učlanjen(a)
24.10.2007
Poena
320
Znaci, vidite pitanje. Uzeo bih nesto u rangu od 500 do 600eura, koristio bih za dvd filmove, xbox360 i gledanje tv programa. Nadam se da ima nesto kvalitetno za te pare. pozdrav😉

Poslednja izmena:
Samsung pravi odlicne CRT televizore ali su im LCD televizori losiji od konkurencije. Iskreno ja to nisam primetio na oko ali tako se prica.... medjutim cena im je primamljiva...

hmmm. Pa i nisam mislio odmah da ga uzmem bez da prethidno ne pogledam konkurenciju. Ali cena mu je primamljiva, a i ne znam, po kritikama rekao bih da nije los. 🙂 Uostalom, sve je bolje od mog starog samsung crt televizora od 20 inca. :d

Samsung ima prvoklasne panele, tako da jedino sto je bitno je da se na nalepnici sa zadnje strane tv gleda da pise pored naziva S ili da ne pise nista i kvalitet je tu.

A- AU Optronics (AUO)
C- Chi Mei Optoelectronics (CMO)
P ili W - Chunghwa Picture Tubes (CPT)
S - Samsung

Tamo gde pise oznaka modela, serijski broj i sl sa zadnje strane tv, a slovo se nalazi pored naziva modela npr LE-32R81 S.

Na zalost, nema puno pravila koji je panel u pitanju u radnjama prema moddelima tako da je ovo jedini nacin da proveris. Na netu kazu da su svi 37" M86/7 AUO a tek 40" pa na gore S.

Molim da neko prokomentarise komentar jednog lika sa jednog drugog foruma, meni je to prosto nemoguce:

HD READY televizori mogu da prikazu 720p rezoluciju a to sto pise da imaju input 1080i znaci da mogu da prime 1080i signal (sa satelitskog risivera na primer) koji onda smanje na svoju rezoluciju a to je 1024x768 a to nije po kvalitetu ni priblizno originalnoj 1080p ili 1080i (1920x1080) rezoluciji. U principu marketinski trik.

P.S. Koja je razlika izmedju Samsunga R81 i R82? Koliko ja vidim nema razlike?!

Poslednja izmena:
U principu u pravu je, ali to vazi za HD ready plazme sa 1024x768 rezolucijom. Pixel joj je pravougaonog oblika pa to ispada kao 1280 (1024 x 1.25). HD ready LCD imaju 1366x768 i koji god signal da prime oni prikazuju ono sto mogu tj svoju prirodnu rezoluciju kakva god ona bila. Jedino FullHD tv sa 1920x1080 signalom prikazuju tacno ono sto i prime. Izmedju R81 i 82 razlika je cisto u izgledu, kao i M86 i 87.

Na zalost, nema puno pravila koji je panel u pitanju u radnjama prema moddelima tako da je ovo jedini nacin da proveris. Na netu kazu da su svi 37" M86/7 AUO a tek 40" pa na gore S.
ja imam 32" r81 sa S panelom, kupljen u Rodicu

A- AU Optronics (AUO)
C- Chi Mei Optoelectronics (CMO)
P ili W - Chunghwa Picture Tubes (CPT)
S - Samsung

Tamo gde pise oznaka modela, serijski broj i sl sa zadnje strane tv, a slovo se nalazi pored naziva modela npr LE-32R81 S.

Hvala za ovaj info! Bas treba da uzmem Samsung LE 32R81B 32" pa cu sutra odmah pogledati naljepnicu. Gvlada ako ne bude S, da ne uzimam, sta mislis?!:S:

Kazu da su S paneli najbolji, ali u zadnje vreme citam na stranim forumima da ni A varijanta nije losa i da su postali sve bolji i bolji. Generalno kada uzimas tv ako ti se dopadne slika, gledas i osvetljenje i crnu i sve sitnice koje ti zapadnu za oko i ako ti se svidja uzimaj. Ja planiram vrlo brzo neki M86/7 iako znam da S panela vise ni nema (A656 mi je preskup 🙁 ) tako da ako mi se dopadne prikaz slike - kupicu ga.

Kazu da su S paneli najbolji, ali u zadnje vreme citam na stranim forumima da ni A varijanta nije losa i da su postali sve bolji i bolji. Generalno kada uzimas tv ako ti se dopadne slika, gledas i osvetljenje i crnu i sve sitnice koje ti zapadnu za oko i ako ti se svidja uzimaj. Ja planiram vrlo brzo neki M86/7 iako znam da S panela vise ni nema (A656 mi je preskup 🙁 ) tako da ako mi se dopadne prikaz slike - kupicu ga.

OK, poslusacu te! Samo kod ovoga sto ja hocu Samsung LE 32R81 B na kraju je B oznaka, jel to uz model tako ide, ili je to naziv panela?

Sta bi mi mogao raci za ovaj monitor, posto prvenstveno hocu gledati TV i igrati igre, dok mi je HD u skroz drugom planu?

B je boja, crni, ja ti već rekoh da je dobar TV

toshibamf1.jpg
By scheilinkin at 2008-07-31[/IMG]

moja preporuka. uporedi karakteristike sa samsungovim televizorima.
20000:1 i 2x20W zvučnici. pošto nije lepo uslikan za katalog evo još jedne slike:

my.php
[/URL][/IMG]

Nazad
Vrh Dno