Šta je novo?

Canon Eos 450d

Kamenni

Slavan
Učlanjen(a)
07.11.2005
Poena
309
Pozdrav!
Shta mislite o ovom fotoaparatu?
Canon EOS 450D Digital Camera , 12.2 M. pixel, 3.0" LCD, CMOS sensor (Black Body) + Lens EFS18-55IS
Tacnije mislim da li zadovoljava kriterijume i potrebe za Fotografsku radnju?
Hvala!

Ne bih ga koristio u tim prilikama.

Ako želiš pravu pouzdanost, slab je to aparat za te stvari, a ako radiš tek onako da odradiš, onda OK.

Evo par sličica sa 450 D:

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    257 KB · Pregleda: 155
  • 2.jpg
    2.jpg
    395.5 KB · Pregleda: 199
Meni u celoj prichi neki ljudi nisu jasni???
Jel to svadba, krstenje, ispracaj... spada u domen umetnicke fotografije. :d
Ljudi govorimo o sasvim korektnom fotoaparatu od cirka 700-750e!!!
Cak i sa plasticnim objektivom sa IS (KIT ) plus eksterni blic, taj fotoaparat ima da za pijane goste, pravi sasvim odlicne fotke sa sve odsecenim glavama nogama i rukama. :d
Da, pa mlada i mladozenja sa svim gostima ponaosob. Sve su to udaljenosti od 3-5 m sto ce Canon EOS 450D da pojede za dorucak.
Jedini problem je venchanje u crkvi i malo svetla na vecim rastojanjima. A opet se pitam, ko fotka 50 ljudi na jednoj fotografiji. Uglavnom se pridje blize pa krupan kadar i opali sto vise pojedinacnih snimaka da bi se vise namaklo love.
Valjda je to osnovni cilj "umetnika" za svadbe i ispracaje.
Vecina od vas je bar jednom bila na svadbi i zna o cemu pricham.

^ Ima ga samo po nemachkim sajtovima pa je teshko naci informacije ako ne znash nemachki ;) Vidim da ima i-TTL za nikona shto verovatno znachi da ima i ETTL za Canona..

@ Driver
Ovaj sa slike je bas model za CANON-a, a video sam i ja da ima i za Nikon-a.
U svakom slucaju probacu ga pa cu da vidim.
Nego dobio sam standardni 18-55 objektiv koji ide u kit-u, da li mi savetujete da kupim jos nesto i koji?

Taj kit objektiv je najgori od svih, ali je i ubedljivo najjeftiniji od svih. Fazon je u tome koliko si ti zadovoljan, jer mozesh da potroshish i 1500e za objektiv istog raspona bez problema ;)

Najjeftinije pristojno shto mozesh da kupish je novi kit 18-55 IS, dosta bolji optichki od tvog i ima stabilizaciju, samo je problem shto ne znam da li se josh uvek prodaje kod nas, moze da koshta 150-200e. Ja ga koristim 6 meseci i posto je to opseg koji mi najmanje treba, necu ga ni menjati.

450D se prodaje i sa starim kitom, a ti si napisao kao da je stari kit, morash da budesh precizan u oznakama :)

U tom sluchaju nema shta da menjash, vozi sa tim i videcesh shta ti fali i shta hocesh da radish dalje, pa cesh prema tome i kupovati nove objektive, na tome sigurno necesh ostati.

Naravno, samo kazem da moze da uzme neki fin ne-skup stativ za pocetak, ne mora Manfrotto od 200e. :)

A shta ako njemu ne treba stativ ? :) Ja ga recimo ne koristim vishe uopshte :)

Mislio sam za pocetak da uzmem Bilorin stativ, nije skup a deluje pristojno.

Nishta ispod manfrotto i slichnih robusnih ne uzimaj, svi oni kineski aluminijumski se za chas rasklimaju i izlome, ja sam promenio 3 komada a nikad ih nisam ni koristio neshto :) Najjeftiniji Manfrotto je oko 6000 din.

Poslednja izmena:
Da razbijem misteriju, tripodi ne sluze za fotografisanje u loshim uslovima, tripodi sluze za duge ekspozicije :), to na shta si ti pomislio se zove monopod, i on je vrlo upotrebljiv u raznim uslovima, potpuno zamenjuje stabilizaciju.

E da, posto ste Vi tu fotografi ds iskustvom, Zelim jos jedan savet, uzeo sam jos jedan 300D za nedaj boze, da ga imam ako nesto zakaze, taj foto aparat je ciini mi se poprilicno dobar, uzeo sam i 580 blitz, pa sada cemo da vidimo kako ce da radi sve to u kompletu. Da li mi jos nesto trbea, vec sam pogodio nekoliko ssvadbi, pa da znam iskustva majstora!

Poslednja izmena:
To zavisi najvishe od njegovog iskustva :)

Ja sam razumeo da cesh ti to da koristish u foto radnji prvenstveno, a ispada da cesh najvishe da radish svadbe :) Ako hocesh da radish kao ostali svadbari u ovoj zemlji, ne treba ti vishe nishta, rokaj F10 sa direktnim blicem i nema zime :) Ako hocesh da radish kao chovek, trebace ti josh opreme u vrednosti od minimum 2000 evra :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno