Šta je novo?

"Vas ljubimac - digitalac"!

pantelejmon

Slavan
Učlanjen(a)
05.11.2005
Poena
320
E ovako, posto zivimo u vremenu bez kojeg je nemoguce zamisliti domacinstvo bez
IT tehnologije tj konkretno bez fotoaparata resio sam da otvorim temu o tome!
Znaci svako moze da kaze sta poseduje i kako je zadovoljan. Da ne tupim mnogo za pocetak cu ja prvi da pokrenem temu:

Moj ljubimac je trenutno Canon A720 IS (pozeljno je da navedete neki link kako izgleda Vas model) link> http://www.amazon.com/gp/product/im.../102-2523039-1056956?ie=UTF8&n=502394&s=photo. I sta da kazem sem da sam prezadovoljan istim...

Već 2 godine posedujem Fuji S5600:
LT71blZQXb_large.jpg

Samo reči hvale, pravi odlične fotke za moj ukus, optički zoom 10x, nijedan softverski problem nisam iskusio. Blic je dovoljnog dometa, kvalitet izrade odličan. I na kraju najveća prednost - trajanje baterije! Napunim karticu od 1GB sa slikama u 2MP i videom sa jednim setom baterija ;)

@Ivane i izgleda opasno taj fuji mora da je dobro placen :d

Canon A510, evo vec par godina. Kao sto rece neko ranije zadovoljava moje amaterske potrebe...

DIGIMAX%20A7.jpg

5 godina

Djubre neopevano :)

@Ivane i izgleda opasno taj fuji mora da je dobro placen :d

Ma jock, tada je plaćen oko 300 jevra. By the way, on je daleko od profi aparata, ima neke manuelne opcije ali ne može da se poredi sa nekim D-SLRom ;)
Za svakodnevno škljockanje prva liga, ali mogu i neke zanimljive fotke sa njim da se naprave. Kompaktni digitalci mi previše liče na one kineske "i d i o t e" (moram ovako da pišem zbog cenzure :D), ovaj Fuji izgleda kao pravi fotoaparat (zato sam ga i uzeo, pored zuma od 10x) ,)

Poslednja izmena:
canon a550 slikano oko 5500 slika...vrh je za sad..

Sony DSC-H5. Imam ga od avgusta 2006. Odličan ultrazoom aparat.12x zum, 3" LCD ekran, dobar blic, kvalitetna izrada, Made in Japan, lak za korišćenje...

http://www.dpreview.com/reviews/sonyh5/

Prilozi

• h5_2.jpg
    h5_2.jpg
    38.1 KB · Pregleda: 94
  • h5_1.jpg
    h5_1.jpg
    28.2 KB · Pregleda: 75

Kao i Ivanov - Fuji S5600 ... aparat je stvarno bruka dobar ...
Opremio sam ga sa torbicom (lowepro) i nekoliko kartica od po 1gb (kada sam kupovao kartice one od 2gb su bile malo teže da se nađu a i dosta skuplje od 2x1gb ... ) tako da sada imam 4 kartice od 1gb, sve lepo stane u torbicu sa još USB kablom (nikad se ne zna) i dodatnim setom baterija ...

sa tim se može na put oko sveta mirne duše .. :d

p.s. ako se sećam ovaj apart može da se nađe polovan i za ispod 200e, a novi model s5700 je oko 300 ... ispravite me slobodno ... davno sam prestao da pratim

:wave:

Canon A530 - za moje fotografsko "znanje" i vise nego dovoljan :)

Canon PowerShot SX100 IS

canon_sx100.jpg

ZURBACK.JPG

Nemam pojma kakav je, imam ga skoro pola godine, skljocnuo sam 30 slika :)

Fuji FinePix E550
finepix_e550-front.jpg

Dobar mi je.

Poslednja izmena:
Canon IXUS 75

-koliko ja znam o fotografiji,odličan je.premda se nebi žalio da ima malo veći optički zoom.

Prilozi

• ixus.jpg
    ixus.jpg
    46.6 KB · Pregleda: 77
Super zum aparat, sa jednom od najboljih inteligent fokus opcija koje sam video kod aprata ove klase - moje čedo! :)
Panasonic Lumix DMC-FZ8 + 8GB SD
Panasonic_FZ8.jpg

Poslednja izmena:
Canon A610,vec par godina.
795px-Canon_PowerShot_A610.jpg

Najgori sam A75
Canon%20PowerShot%20A75.jpg

11500 slika do sad slikano :D
Do sad je bio dovoljan i dobro sluzio uskoro uzimam nesto mnogo bolje

Telo koristim 3 godine, preshlo oko 50.000...

Canon A610 sam koristio poslednje 2 godine a trenutno cekam Nikon D80 sa nikonovim objektivom 18-200mm VR da stigne :)

Vrh Dno