Šta je novo?

Test Drive Unlimited

Imas Perl Harbor, i mislim da se i Arizona Memorijalni Spomenik vidi u igri.

Ljudi, zaista me mrzi da prelistavam sve 42 strane, pa bih vas zamoilio da mi odgovorite, da li je uopste bilo pominjano price o multiplayeru u ovoj igrikoja je bila zamisljena kao MMO racing igra? Tokom voznje, stalno nailazim na NPC-jeve u drugim vozilima, koje mogu da izazovem na trku. Da li su to sve CPU controlled botovi, i kako bih mogao da se oprobam u multiju, ako je ta varijanta uopste moguca na ne-originalu.:d

Evo na sta sam mislio:
"Although advertising material for the game suggests it to be an exact depiction of the Hawaiian island, numerous government buildings (such as those on Pearl Harbor, Camp H. M. Smith, and Hickam Air Force Base), commercial buildings (Ala Moana Center, the convention center, the entire commercial strip in Pearl City and the Pearlridge Center), and notable landmarks (statue of King Kamehameha I, etc.) are not present in the game. Many roads and highways are also missing or placed far from their real-life counterparts"

Izvor: wiki

@ Vuk_Gamer:
Da, ti NPCjevi jesu CPU botovi i ne - ne može multiplayer sa narodnom verzijom.

J.bte - valjda ti je jasno da su autori igre potencirali na ekstremnim brzinama. Slažem se sa tobom - i meni se čini da ne nešto ne štima - ni brzine ni rastojanja. Sve je malo "naštelovano" - ali ovo nije simulacija. Uzmeš na primer golfa ili neki auto iz G klase i čini ti se da miliš - a ono ideš 150 km/h. Tek kad nagaziš preko 250 imaš "filing za osećaj".

Inače - tek sad sam provalio Ferrari F430 - ono ide po šinama. Strava za free ride. Inače uživam u Lamborghini Miura P400SV i Gallardo Spyder da se vozikam. Al ovaj F430 je van konkurencije. Ko da je zalepljen za drum. Moj 17. auto po redu . . .

jok. Sve je ok samo je FOV veci pa je ustisak rastojanja i brzine nerealan. Dobar FOV je recimo u D!RT-u , ali onda nemas dobru preglednost puta i to rezultuje jos vecom frustracijom. Osim naravno ako vozis iz 3ceg lica, ali opet, fov je prevelik i tada u TDU, a premali u D!RT-u (~75). U GRID demou je dobar FOV (kao D!RT) pa se eto ljude odma zale kako im kola idu ko na nitro, a u stvari im je cudno kako izgleda od 0 do 100 za ~4.5s...Ja sam to osetio na motoru i nije mi cudno iako u igrici deluje malo cudnije :D

Poslednja izmena:
Kako god - loše su odradili. Ubrzanje od 0 do 100 u golfu (i to ne bilo kom golfu) deluje smešno.
Pa bolji osećaj bih imao da sad sednem u keca i teram do 100 za 30 sec.

U šta hoćeš da se kladiš ? :p

Ajde poteracu ja dedin Yugo 45, pa mozemo da odrzimo jedan drag race, a pobednik nek nosi protivnicki auto. :smoke: Bice to najduzi drag race na svetu...:d

Žao mi je da tvom dedi uzmem yugo . . .

daj bre cat, pa golf GTI matori hvaljenji tera do 100 za preko 10 sec...

Yugo 65 može za nekih 15-18 sekundi do 100..

Yugo 65 može za nekih 15-18 sekundi do 100..

... i potroši 15-18 litra goriva. Opaka mašina :D

Kad se već pričalo kako ne rade digitalni brzinomeri, jel primetio neko da kod pojedinih vozila (npr, Audi S6) brzinomeri rade i više nego što treba, iliti igla okrene pun krug (vozim 260, a ona na 20)??? Stvarno iritirajuće.
A i ima li neki mod da mi šajba bude čista, a ne da (kad vozim prema suncu) izgleda kao da se jato ptica olakšalo na nju? :D

Ono sto sam ja primetio sa megapack-om jeste da Alfa GT tera kao luda i razvija 240 ko od sale! Nasao sam Lexus prodajno mesto, ali Porsche jos uvek nisam.

Ono sto sam ja primetio sa megapack-om jeste da Alfa GT tera kao luda i razvija 240 ko od sale! Nasao sam Lexus prodajno mesto, ali Porsche jos uvek nisam.

Ne zove se u igri Porsche nego RUF. Ima ih u German Independents salonu (negde oko sredine desne obale ostrva ako se dobro sećam).

New Road Patch v2.2

http://i149.photobucket.com/albums/s79/IcedBullet/Test Drive Unlimited/Mods/road_junction_patch.jpg
http://i149.photobucket.com/albums/s79/IcedBullet/Test Drive Unlimited/Mods/New_Roads_3.jpg
http://i149.photobucket.com/albums/s79/IcedBullet/Test Drive Unlimited/Mods/New_Roads_4.jpg

http://forum.tdu-central.com/showthread.php?t=3774

Clean Windscreen Mod

Step 1
Open the Bnk Editor, then find the Common_Car.bnk located:
'C:\Program Files\Atari\Test Drive Unlimited\Euro\Bnk\Vehicules'

Step 2
Extract the 'glass_d2.2db' file.

Step 3
Save a blank Notepad file as 'glass_d2.2db' using the 'All files' selection and note the '.txt' selection.

Step 4
In the Bnk Editor, replace the 'glass_d2.2db' file with the one you just created in Notepad.

Quite a simple mod, but effective ...

Create Your Own Number Plate

http://forum.tdu-central.com/showthread.php?t=3538

Poslednja izmena:
Hvala illidian, ovaj Clean Windscreen Mod je baš ono što sam tražio - minut posla i sr*ćka sa šajbne je nestala. Nice & easy.

Instalirao sam novi Athlon 64 x2 i malo posto pokrenem igricu izbaci me na desktop. Sa prethodnim procesorom nisam imao problema. U cemu je problem ?

Instalirao sam novi Athlon 64 x2 i malo posto pokrenem igricu izbaci me na desktop. Sa prethodnim procesorom nisam imao problema. U cemu je problem ?

Problem moze biti veoma sirokog spektra. Najbolje ti je da krenes, tako sto ces, izbrisati igru, (naravno sacuvati profil), i ponovo instalirati, naravno sa sve patchom. To bi tebalo da rijesi problem. Takodje ako ti je klokovan procesor, pripazi, jer je mnogima igra pravile probleme zbog overcloca.

Ima li nekakav nacin da se uklone NPC kola u igri? Znaci, da NPC kola nema, tj. traffic-a, da mogu fino piciti po ulicama a ne ovako da stalno udaram u kola. Nekakv mod ili slicno, ako postoji.

Ima li nekakav nacin da se uklone NPC kola u igri? Znaci, da NPC kola nema, tj. traffic-a, da mogu fino piciti po ulicama a ne ovako da stalno udaram u kola. Nekakv mod ili slicno, ako postoji.

Pa gde je char u tome, bas je poenta u tome, da naucis da se sa velikom brzinom probijas kroz guzvu. Koristi krajnji levi i krajnji desni deo puta, tu nikad nema vozila ;).

Inace mogu reci da sam presao igru, procenat je 82%, sad treba da kupim 50-tak kola (odnosno jos 15-tak) i da predjem jos jedno hiljadu km, da bi procenat bio 89% (sto je i konacan procenat za predjenu igru u offline profilu), ali se time necu baviti, jer sam sve trke presao po vise puta...

Malo me je razocarala tezina na champion, pa veliku vecinu trka sam bez problema presao iz prvog puta. I nije to sto sam ja odlican vozac :D, vec je to sto oni lose voze... mala uzbrdica ili krivina, odmah koce... mislim pobedjivao sam ih i sa kolima dve klase ispod (npr ja C oni A).

Vozilakoja sam uvek vozio gde god je to bilo moguce su: Ferrari F430 (B klasa) i motor Agusta Tamburini (mA klasa). Nenad****vi po pitanju odnosa brzine i upravljivosti. :smoke:. Ali realne upravljvosti,a ne kao sto nekim kolima pise handling veoma blizu 100 (npr Enzo Ferrari), a ne mogu se bas sasvim kontrolisati.
F430 se lepi prosto za kolovoz, kao sto je neko ovde vec ranije napisao.

Najteza trka se simbolicno zove Tantal (tantalove muke). Tu treba stici od starta do cilja za 07:30 minuta, pri tom imaju naravno ostri kazneni poeni/vreme (driving ban), a moguce je voziti sa klasom A ili B, a u pitanju je brdsko planinski teren sa mnoogo traffica. Prave Tantalove muke ;). Ali uspeo sam sa Ferrari F430 posle recimo 10 pokusaja...

Jos jedna stvar, jel neko presao/otkrio sve puteve, da mu pise 100% ?
Ja jesam, pa sam onda dobio poruku, na foru, da zaslujem kucu "highest of them all". Ne znam sta to znaci, neka skrivena lokacija ?

Ali generalno mogu reci da sam se bas lepo izigrao, e sad ako neko pogleda prvi post u ovoj temi... ne treba biti tvrdoglav i suditi po prvom utisku ;).

Pa gde je char u tome, bas je poenta u tome, da naucis da se sa velikom brzinom probijas kroz guzvu. Koristi krajnji levi i krajnji desni deo puta, tu nikad nema vozila ;).

Ma razumjem ja tebe, i meni ne bi bio fazon da vozim stalno bez ostalih ucesnika,:D ali hoce malo da picim, da me niko ne uznemirava, da mogu sjeci krivine, a ne ovako sa 340 usporim na 250 i predjem na potpuno desnu ili lijevu stranu da bih mogao da prodjem pored gomile NPC-eva.

Ako postoji neki nacin da se uradi ovaj mod, neka kaze?

Ma razumjem ja tebe, i meni ne bi bio fazon da vozim stalno bez ostalih ucesnika,:D ali hoce malo da picim, da me niko ne uznemirava, da mogu sjeci krivine, a ne ovako sa 340 usporim na 250 i predjem na potpuno desnu ili lijevu stranu da bih mogao da prodjem pored gomile NPC-eva.

Udjes u trku u kojoj nema saobracaja i ostanes u njoj dok ti ne dosadi. Dve mi padaju na pamet, tour around the island i ima jos jedna kraca od 80km.

@Zdravko:

trka se zove Tantalus kolko se ja secam...

Jos jedna stvar, jel neko presao/otkrio sve puteve, da mu pise 100% ?
Ja jesam, pa sam onda dobio poruku, na foru, da zaslujem kucu "highest of them all". Ne znam sta to znaci, neka skrivena lokacija ?
Nista specijalno, samo kuca na vrhu brda (najvisem na ostrvu), za dzabe.
Ali generalno mogu reci da sam se bas lepo izigrao, e sad ako neko pogleda prvi post u ovoj temi... ne treba biti tvrdoglav i suditi po prvom utisku ;).
:D:beat:
Idi na free voznju, pritisni pauzu. U meniju nadji 'editor'. Tamo imas mogucnost da napravis svoj 'challenge' bilo koje duzine i bilo koje rute i sa raznim podesavanjima, ukljucujuci sa i bez saobracaja. Namesti kako hoces, a mozes da vozis nevezano za podesenu rutu. Samo iskljuci gps poruke da te ne smaraju sa upozorenjima tipa 'turn around'....

Poslednja izmena:

I mene zanima isto, voleo bih da malo zapicim preko 370Km/h duze od pola minuta...

Nazad
Vrh Dno